GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το τέλειο πολιτικό έγκλημα…

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου Οι παρακάτω αράδες αποτελούν έκφραση σοβαρής ανησυχίας του γράφοντος ότι το καθεστώς στην Ελλάδα βρίσκεται μό...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Οι παρακάτω αράδες αποτελούν έκφραση σοβαρής ανησυχίας του γράφοντος ότι το καθεστώς στην Ελλάδα βρίσκεται μόλις ένα βήμα πριν διαπράξει το τέλειο πολιτικό έγκλημα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας και του Ελληνισμού. Αυτό θα είναι η επιχείρηση διασκέδασης των ευθυνών του πολιτικού συστήματος και εν γένει των διαπλεκομένων στο πτωχευτικό αδιέξοδο της χώρας, με θερμή εμπλοκή μας στην διένεξη μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.
Η κυβέρνηση με τους πολιτικούς και επιχειρηματικούς συμμάχους της έχει δείξει μέχρι τώρα ότι είναι αδίστακτη στο δρόμο ισοπέδωσης της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή την στιγμή βρίσκεται κυριολεκτικά στην γωνία δεχόμενη πλήγματα απ’ όλες σχεδόν τις κοινωνικές ομάδες, αλλά και τους ευρωπαίους εταίρους μας, ενώ...
 η περίφημη αγορά την έχει ήδη απορρίψει. Συνήθως τα καθεστώτα που βρίσκονται σε μία τέτοια κατάσταση επιστρέφουν την εντολή που ατίμασαν στο εκλογικό σώμα, εάν εμφορούνται από δημοκρατικό ήθος. Εάν όχι, μετατρέπουν την πολιτικο-οικονομική κρίση σε μείζονα εθνική κρίση για να διασωθούν μέσω πατριωτικών κορωνών και εκμετάλλευσης του εθνικού φρονήματος του λαού. Το τελευταίο στις περισσότερες περιπτώσεις καταλήγει σε εθνική τραγωδία, ή ακόμα και σε διάχυση της κρίσης παγκοσμίως. Αυτό είναι ένα μάθημα από την πολιτική ιστορία της νεωτερικότητας και το μάθημα που θα έπρεπε να έχουμε διδαχθεί πάρα πολύ καλά όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες από την διαδρομή του ελληνικού κράτους μετά την ίδρυσή του.
Δυστυχώς η ιστορία είναι γεμάτη από φάρσες που σκαρώνουν συνήθως τυχοδιώκτες που βρίσκονται προ αδιεξόδου, όπως καλή ώρα οι πυρήνες της διαπλοκής που δυστυχώς για όλους μας, ορίζουν τις τύχες λαού και Ελληνισμού στη συγκυρία. Από την στιγμή που κυβέρνηση και καθεστώς δεν πέτυχαν εγκαίρως να μετατρέψουν την οικονομική κρίση σε πολιτική κρίση αναζητώντας διέξοδο με την προκήρυξη γενικών εκλογών, προκάλεσαν μία δομικότερη κρίση στο σύστημα κυριαρχίας (πολιτικο-οικονομική), η οποία επιλύεται είτε με κατάρρευση του συστήματος και ριζική πολιτική αναδιοργάνωση, είτε με «compensation» στο επίπεδο συμφερόντων που ορίζονται από την εξωτερική πολιτική και άμυνα.
Με δύο λόγια και κρίνοντας από τις μέχρι τώρα αντιδράσεις κυβερνητικών αξιωματούχων και φορέων προπαγάνδας του καθεστώτος, θεωρώ πολύ πιθανό να βιώσουμε την επιχείρηση μετατροπής της πολιτικο-οικονομικής (μας) κρίσης σε κρίση στο Αιγαίο, στην Κύπρο και ενδεχομένως σε όλη την οριογραμμή που συνιστά τα σύνορά μας, ή γενικότερα περιοχές άρθρωσης νόμιμου και δικαιολογημένου για την ασφάλεια και το κύρος της χώρας, εθνικού συμφέροντος.
Σε ένα προηγούμενο σημείωμά μου υπό τον τίτλο «Οι μέρες είναι πονηρές» που φιλοξένησαν φίλοι στο διαδίκτυο, επιχείρησα να προϊδεάσω για τον κίνδυνο αυτής της εγκληματικής μετατροπής της κρίσης, συστήνοντας μετά λόγου γνώσεως (33 χρόνια ενασχόλησης με την θεωρία και την πρακτική της διεθνούς πολιτικής) η Ελλάδα να κρατήσει αποστάσεις από το περιεχόμενο της κρίσης Τουρκίας – Ισραήλ, να οχυρωθεί πίσω από τις αποφάσεις του ΟΗΕ και να συστήσει στην κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να χειριστεί διπλωματικότερα το ζήτημα των ερευνών για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της, την οποία άριστα έκανε και θέσπισε και όρισε, στο σωστό μάλιστα timing. Εξήγησα με λίγα λόγια πόσο επικίνδυνη θα ήταν για τα ελληνικά συμφέροντα η υπερθέρμανση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, εξαιτίας μάλιστα ενός ζητήματος που θα μπορούσε με απόλυτη αξιοπρέπεια να διαχειριστεί η ηγεσία της Κύπρου, βρίσκοντας ένα πρόσχημα αναβολής του εγχειρήματος στην ανατολική Μεσόγειο. Έγραψα ότι αυτή την στιγμή θα ήταν τραγικό λάθος η Ελλάδα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, έχοντας μπροστά της όλη την πιατέλα των τουρκικών διεκδικήσεων και στον κρόταφό της, όχι ένα αλλά πολλά πιστόλια. (Ζητώ συγνώμη για την παρομοίωση την οποία προσωπικά απεχθάνομαι, αλλά εδώ που φτάσαμε προσπαθώ να μιλήσω την γλώσσα του καθεστώτος, μήπως και συνεννοηθούμε τελικά)
Κρίνω ότι δεν πρέπει να προβώ δημοσίως σε ανάλυση αυτή την ώρα, εξηγώντας παραστατικά γιατί θα ήταν έγκλημα αυτού του είδους το «compensation». Δεν θέλω ούτε να κάνω SWOT ανάλυση ακολουθώντας ρεαλιστική μεθοδολογία, ούτε νεο-ρεαλιστική προτάσσοντας τον οικονομικό παράγοντα, ούτε μεταμοντέρνα που θα αναδείκνυε καλύτερα από όλες τις άλλες την χυδαιότητα μιας τέτοιας απόπειρας. Δεν θέλω να αναφερθώ στις πραγματικότητες που ορίζουν την ελληνική θέση στην συγκυρία στο τοπικό και διεθνές περιβάλλον. Φαντάζομαι ότι και ο πιο ένθερμος οπαδός του καθεστώτος ή υπερεθνικιστής αντιλαμβάνεται την αντικειμενική θέση της χώρας μας σήμερα και έχει την ικανότητα να αναλογιστεί μόνος του, πού θα μπορούσε να οδηγήσει η μετεξέλιξη της οικονομικής κρίσης σε εθνική περιπέτεια, έχοντας μάλιστα στην κυβέρνηση την πλέον επιπόλαιη ομάδα που έχει αποτελέσει σύνθεση υπουργικού συμβουλίου μετά την μεταπολίτευση. Για φαντάσου ένα πολιτικό σύστημα που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τα στοιχειώδη για να μην αποτελέσει η χώρα τον σύγχρονο αποδιοπομπαίο τράγο της ΕΕ, μια κυβέρνηση που δεν τόλμησε να προβεί σε αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους πριν την ένταξή της σε μηχανισμούς πτώχευσης διατηρώντας την χώρα ασφαλώς στην ευρωζώνη, μια κυβέρνηση που εμφανώς σύρεται από συμφέροντα και θεωρητικούς του αμερικανοεβραϊκού λόμπυ, να έρθει σήμερα απολύτως αποδυναμωμένη κοινωνικά να διαπραγματευθεί ανελαστικώς και το σύνολο των λεγόμενων εθνικών μας θεμάτων!!
Και εάν η φαντασία σας δεν το χωρά, σκεφθείτε την πολιτική στρέβλωση ενόψει μιας έντεχνα κατασκευασμένης μείζονος απειλής, να γίνουμε μάρτυρες συγκυβερνητικών ή «οικουμενικών» σχημάτων, τα οποία με τις πλάτες των επικοινωνιακών φορέων της διαπλοκής να αναλάβουν την μετάβαση της χώρας σε μία νέα μεταπολίτευση, διασφαλίζοντας τη συνέχεια της ηγεμονίας των προηγούμενων: αυτών δηλαδή που όχι απλώς πήραν την ελληνική κοινωνία στον λαιμό τους, αλλά σήμερα τολμούν και βγάζουν γλώσσα στα θύματά τους. Λυπάμαι, αλλά η δική μου φαντασία δεν θα μπορούσε να χωρέσει ούτε αυτό ασφαλώς!

7 σχόλια

  1. ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ
    ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ
    παντα εμεις θα σας σωζουμε,αχρηστοι πλουτοκρατες,απο τα υπανθρωπα μογγολικα κουμουνια.
    με ανταλλαγματα βεβαια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ
    κουμουνια,θα πεθανετε για την περιουσια των αφεντικων,οπως παντα
    τις γυναικες και τις αδελφες σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΑΥΤΟ. Την προστασια της …..εκδιδομενης, παραδοσιακα
    την αναλαμβανε ο νταβατζης ;
    ΕΕΕ..δεν είναι φήμες...

    ΙΔΟΥ !
    8.000 αστυνομικοι θα τον φυλανε...
    Τον ..λαοπροβλητο?
    Τον σοσιαλιστη δημοκρατη ?
    (Σηκω Αντρεα να τα δεις !)...

    Καλάααααααα, τοσο ΙΔΙΩΤΙΚΟ
    ΣΤΡΑΤΟ ΦΥΛΑΞΗΣ
    Δεν ειχε ποτε Ρωμαιος αυτοκρατωρ !

    Αληθεια, τον υπολοιπο καιρο , που ειναι κρυμενοι τοσοι..αστυνομικοι ?
    Με τοσους ..υπηρεσια και τον…αρχηγο επι τοπου
    ΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!
    Τι περιεργα συμβαινουν γυρω ?

    Ως ποτε Ελληνες ?
    Ακομα και η εμφανιση ενος πρωθυπουργου σε ..ΕΚΘΕΣΗ (!)
    να μας ξευτιλιζει στο εξωτερικο και να γελανε ολοι μαζι μας ?

    8.000οι..λοιπες ΜαΤσοΚ υπηρεσιες !
    ΜΑΣ..ΑΛΛΑΧ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπαρχει προβλημα για τις συνταξεις σε περιπτωση χρεωκοπιας ΘΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠ`ΤΟ ΠΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δηλαδη τι ποτεινεις? να χτυπηθει η κύπρος ή να στηθούν τα τουρκικα σκυλια στα 6 μίλια απο τα νησια σου και εσύ να κοιτάς? Τονισα και την προηγουμενη φορά ότι κινεισαι σε λάθος κατεύθυνση και αγνοείς τα κρυφα συμφεροντα στην περιοχη. Μπορει η τουρκια να εχει πεντε ανοιχτα μετωπα απο ανατολή-νότο-δύση(αρμενια,κουρδοι,ισραηλ, κυπρος, ελλάδα), ο πραγματικός της εχθρός ομως και ανέλπιστος σύμμαχος μας είναι αλλού. Επαναλαμβανω το προηγούμενο τελευταιο ερωτημα. Είμαστε έτοιμοι να αναφωνησουμε σπασίμπα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προφανώς αγαπητέ φίλε6:08:00 μ.μ.
    αρνείσαι να καταλάβεις τι προτείνω, αν συμπεράνω από τα ερωτήματα τα οποία έθεσες.

    Το ξαναλέω λοιπόν, όσο απλά γίνεται, κινδυνεύοντας να γίνω απλοϊκός. Πιστεύω οτι η ρυμούλκηση της Ελλάδας από τα συγκυριακά συμφέροντα του αμερικανοεβραϊκού λόμπυ και η αναθεωρητική στρατηγική συνεργασία (ταύτιση) με το Ισραήλ, ειδικά αυτή την περίοδο αποτελεί παγίδα για τα ελληνικά συμφέροντα.
    Είναι δυνατόν ποτέ μία χώρα πτωχευμένη και δίχως στρατηγική για την Μεσόγειο, με ανοιχτά μέτωπα σε όλα τα επίπεδα και στα σύνορά της, δίχως καν θαλάσσια σύνορα - για να γίνω πιο εμφατικός - δίχως οριοθέτηση δικής της ΑΟΖ και δίχως θέσπιση δικαιωμάτων που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες που έχει ήδη κυρώσει το ελληνικό κοινοβούλιο, να μπλέξει σε μια πολεμική περιπέτεια με την γείτονα; Ή καλύτερα σε μια φάρσα πολεμικής περιπέτειας, όπως είναι και το πιθανότερο, για να μην διαλυθεί το ΝΑΤΟ;

    Ας σοβαρευτούμε αγαπητέ μου, διότι στην συγκυρία μία θερμή διένεξη με την Τουρκία μπορεί να οφελήσει και το Ισραήλ και την Τουρκία καθώς και διεθνή οικονομικά συμφέροντα, αλλά σε καμία περίπτωση την Ελλάδα.

    Όσο για την κυβέρνηση Χριστόφια, είναι προφανές οτι μια κρίση θα την οδηγήσει να υπογράψει ένα σχέδιο χειρότερο από εκείνο το ελεεινό του Ανάν που απέρριψαν οι Ελληνοκύπριοι, γλυστρώντας από το αδιέξοδο που βρίσκεται σήμερα.
    Δ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τα λες απλοικά αλλά δεν είναι απλοικά. Μηπως για μια πτωχευμένη χώρα, μία τετοια ανάφλεξη αποτελεσει και το κοψιμο του γορδιου δεσμου που την πνιγει τόσο καιρό? Το αμερικανοεβραικό λόμπυ δεν θελει καμία αναφλεξη αλλά συρεται απο την εκτος ελέγχου τουρκία. Μια ενδονατοικη συγκρουση θα κρατησει ακινητο το νατο, είναι μια καλή αφορμή όμως για τους εκτός νατο να επεμβουν "νομιμα" για δικά τους συμφέροντα(π.χ. έξοδος στη Μεσόγειο). Είδηση της ημέρας: η κύπρος θα καλυψει τα χρεη της με δάνειο απο ρωσια. Αρα δεν υπάρχει απλά μια μικρούλα Κύπρος που θα δεχτει σχεδια. Η θεσπιση κυριαρχικών δικαιωμάτων που σε απασχολει ειναι θέμα 5 λεπτων. Μαλιστα είναι η καλύτερη απαντηση απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση χωρίς να σηκωσεις καν το όπλο. Κήρυξη Αοζ και επέκταση στα 12 μίλια με μια απλή ανακοίνωση. Αλλά να μην υπερασπιστείς τηνεθνικη κυριαρχια με δικαιολογια την οικονομικη κατασταση είναι τεραστια παγιδα. Οι προκλησεις των καιρων θα ειναι μεγάλες. Αν η μικρη ελλαδίτσα δείξει θέληση και πυγμή θα σμπρώξει και την ΑΡΚΟΥΔΑ να κινηθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση