GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολιτικό κόστος(!!!)...

Του Θανάση Νικολαΐδη ΕΧΟΥΜΕ τον καπιταλισμό , βιώνουμε την παγκοσμιοποίηση, έχουμε και τους πολιτικούς. Με τις αντιλήψεις και την πρακτική...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΧΟΥΜΕ τον καπιταλισμό
, βιώνουμε την παγκοσμιοποίηση, έχουμε και τους πολιτικούς. Με τις αντιλήψεις και την πρακτική τους. Με το ένα μάτι στον ψηφοφόρο μην αγριέψει και το άλλο στην έδρα μη χαθεί. Αυτή η έγνοια του, διαρκής και διαχρονική, μας έφερε στη σημερινή κατάντια, με «συνεργό» τον πολίτη που…άγιασε και δείχνει μόνο τον πολιτικό. Έκανε εκείνος τη «δουλειά» του και ο μέσος, ο συνήθης και καθημερινός πολίτης τη δικιά του. Με συνέργεια στο γιατρό που υπέγραφε το «χαρτί» για να πάρει την «αναπηρική» του ο «τυφλός» ανοιχτομάτης, πριν βγάλει άδεια ταξιτζή.
ΚΑΙ τώρα και σήμερα και πάντα αυτό κάνουν και θα κάνουν οι πολιτικοί, όσο το «επάγγελμα» παραμένει ελκυστικό. Η Κυβέρνηση δεν τόλμησε και τα προβλήματα παραμένουν. Την πίεσε η Τρόικα, μας πίεσαν οι δανειστές μας, αλλά το…ευαίσθητο ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε να μας πικράνει. Και, βέβαια, δεν μας λέει ολόκληρη την αλήθεια. Έκανε πίσω για....
 το λεγόμενο πολιτικό κόστος, μη κλείσει το μαγαζί και πάνε σπίτι τους οι κυβερνώντες. Ωστόσο, υπάρχει και (αξιωματική) αντιπολίτευση. Τι μετράει για τους «ευέλπιδες» που ονειρεύονται θώκους στην εξουσία που χαλβαδιάζουν, για να αποτελειώσουν ό,τι δεν πρόλαβαν με τους «κουμπάρους» και τα Βατοπέδια; Συχνά κλείνονται…σπίτι τους, σκέπτονται και συσκέφτονται πριν ανοίξουν το στόμα τους ή συντάξουν μια δήλωση γραπτή. Στρώνουν στο τραπέζι τους το πολιτικό κόστος, το μελετούν και καταγράφουν τις συνέπειες, τους πιάνει τρόμος μη χάσουν ψήφο για τον μελλούμενο εκλογικό τους…θρίαμβο και το στρίβουν. Με μισόλογα και δέος για την ψήφο και μόνο. Χωρίς δεκάρα τσακιστή για το μέλλον του τόπου και το αύριο που ξημερώνει μαύρο για τους έλληνες και ρόδινο για τους πολιτικούς και την προοπτική τους.
ΑΝ σκέφτονταν λίγο πιο…ευρωπαϊκά, δεν θα μας έπνιγαν τα προβλήματα. Ανεξαρτήτως προσώπων, κομμάτων και ιδεολογίας των κυβερνώντων, οι «κουτόφραγκοι» θα ταξιδεύουν με τα ίδια (τέλεια) τραίνα τους, στους ίδιους δρόμους (χωρίς το φόβο της λακκούβας και την προχειρότητα της πλευρικής αφίσας), χωρίς αναστελέχωση της δημόσιας διοίκησης με «ημετέρους», τον συνδικαλιστή χωρίς αργίες και τον εργαζόμενο χωρίς πλασματικές υπερωρίες. Δεν συνωστίζονται ικέτες στο κονάκι τους περιμένοντας διορισμό κι ούτε κομματόσκυλα μοιράζουν ψηφοδέλτια, λίγα μέτρα απ’ τις κάλπες, την ημέρα των εκλογών.
ΕΙΝΑΙ εμπόδιο και φρένο αυτό που είπαμε κομψά «πολιτικό κόστος». Πρόκειται για πολιτική αλητεία με ανήθικο αλισβερίσι, ωστόσο, επιμένουμε. Πολίτες, κόμματα και παρατάξεις. Ποτίσαμε τον «κάκτο», ταΐσαμε το φίδι, ήταν κατάρα και το πήραμε για ευλογία.

6 σχόλια

  1. δεν ξερεις,αγραμματε,ουτε αυτη ουτε καμμια αλλη χωρα.κομπλεξικος επαρχιωτης που νομιζει οτι εξω ολα ειναι τελεια,και για ολα φταιει η καθε μαλακια που ακουει στο καφενειο.υπουργος θα εισαι και συ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πασόκ χάριιιννν...
    H δήλωση του ..αντ’ αυτού στα εγκαίνια της ΔΕΘ !

    Ως γνωστό ο πρωθυπουργός της χώρας αποφεύγει να εμφανίζεται σε πολυσύχναστους χώρους για να αποφύγει την κατακραυγή.
    Αντ’ αυτού στα εγκαίνια της ΔΕΘ πήγε ο Μ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος είπε μετά τα εγκαίνια: «Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας, να μειώσουμε το σπάταλο κράτος, να βελτιώσουμε ριζικά το επιχειρηματικό περιβάλλον, να συγκρουστούμε.....
    ... πάμε μπροστά για να χτίσουμε τη Νέα Ελλάδα που αξίζουμε. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει».
    __________________________________
    Δεν είναι τυχαίο που τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, αφού ο Παπανδρέου το μόνο οικονομικό στοιχείο που μπορεί να ανακοινώσει είναι την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, χαρτοφυλάκιο που ανήκει στον Χρυσοχοΐδη.
    Η απορρόφηση του ΕΣΠΑ φυσικά, έχει καθυστερήσει εδώ και μήνες....

    Από την άλλη, στα εγκαίνια δεν μπορούσε να πάει ο Βενιζέλος, καθώς θα επικύρωνε με αυτό τον τρόπο τις φήμες που τον θέλουν άτυπα πρωθυπουργό, ενώ απορίας άξιο είναι γιατί δεν εστάλη ο έταιρος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

    Μήπως έχει ατύπως και αυτός παροπλιστεί εδώ και καιρό ;
    Δεν καταλαβαίνουμε γιατί να πληρώνουμε δυο αντιπροέδρους της κυβέρνησης και σε μια τέτοια τελετή η κυβέρνηση να στέλνει Υπουργό της.

    - Τους ακούει ο κόσμος και θέλει να τους λιντσαρει με τα ραβασακια κλοπής που στέλνουν.
    ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για να ξεβρωμισουμε από την αλητεία.

    - Μου αρεσε αυτο που ειπε για “νεα ελλαδα”! !!!!
    Γιατι δεν ειπαν κουτσουρεμενη Ελλαδα ?? Τι φοβουνται?? τα γιαουρτια ? τα μπινελικια ??
    ΟΥΣΤ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτη ειναι αληθεια απο το 1 εκατομυυριο και πλεον δημ.υπαλληλους οι μισοι αποτελουν πλεονασαμ ελεω των ψηφων.για αυτο αλλωστε γινεται θεμα δημοκρατιας στις μερες μας διοτι δεν υπαρχει ισοτητα ,αξιοκρατεια και διαφανεια.καιβεβαια θα την πληρωσει η νεα γενια αυτα.γι αυτο εχω σιχαθει την χωρα μου διοτι μου διδασκει οσο συνεπεις και τιμιος να ειμαι ποσο μαλακας ειμαι .η επιλογη ειναι που σου δινει ειναι εισαι με εμας και περνα ςκαλα η σταυρωνεσαι καθε μερα και δινουμε και κανα κοκκαλο σε 1 στους 100 για να λεμε οτι υαρχουνε λυσεις αν εισαι αξιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Με συνέργεια στο γιατρό που υπέγραφε το «χαρτί» για να πάρει την «αναπηρική» του ο «τυφλός» ανοιχτομάτης, πριν βγάλει άδεια ταξιτζή."
    ΠΟΙΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΣΕ ΠΛΗΡΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΛΗΘΙΟΤΗΤΕΣ;
    ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 1,1 % ΤΟΥ ΑΕΠ ,ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΔΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 5 % ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 3,5 % ΤΟΥ ΑΕΠ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ( ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΙΖΕΣ) ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 5% ΤΟΥ ΑΕΠ -ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ !
    ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΕΞΟΔΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ,ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ .
    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΤΕΡ ,ΤΟ ΜΕΓΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΕΝΝΑ.
    ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η "ΔΙΑΣΩΣΗ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΟΕΛΒΕΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΟΥ BENJAMIN DE ROTHSCHILD.
    ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ;
    Ή ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριοι της Κυβέρνησης, μόνο οι άδειες των ταξί είναι κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβάζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται;
    Οι άδειες των Φαρμακείων είναι επίσης κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβαζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται. Δεν θέλετε να απελευθερώσετε το φαρμακευτικό επάγγελμα ουσιαστικά (κατάργηση πλυθησμιακών και γεωγραφικών κρητηρίων) για λόγους πελατειακών... σχέσεων με τους φαρμακοποιούς, τουλάχιστον βάλτε... ένα τέλος στο παράνομο, χουντικό/φασιστικό και αντισυνταγματικό "δικαίωμα" των κλειστοεπαγγελματιών.... Φαρμακοποιών να μεταβιβάζουν/πωλούν και να κληρονομούν όπου θέλουν τις κρατικές άδειες των Φαρμακείων που οι ίδιοι έχουν λάβρι δωρεάν από το κράτος. Η κύρια ευθύνη βέβαια για την φεουδαρχική... και παράλογη συμπεριφορα και προνομιακή ! αντιμετώπιση των κλειστοεπαγγελματιών... Φαρμακοποιών ανήκει στον κ. Πρωθυπουργό και στον κ. Α. Λοβέρδο. Σε ποιά άλλη χώρα του δυτικού κόσμου υπάρχει το παράλογο δικαίωμα της κληρονομικής εργασίας με τη διαδικασία της κληρονομικής μεταβίβασης κρατικής άδειας για την άσκηση ενός επαγγέλματος και μάλιστα επιστημονικού; Εξαίρεση -με την καλή ένοια- αποτελεί για το Υπουργικό Συμβούλιο ο κύρος Γ. Ραγκούσης που ήρθε σε σύγκρουση με μία συντεχνία και σκοπεύει -παρά τις πελατειακές... αντιδράσεις των περισσότερων Βουλευτών σας- να απελευθερώσει πλήρως το επάγγελμα των ταξί όπως ορίζει το Σύνταγμα και η πρόσφατη άπόφαση -06/2010- της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για πλήρες άνοιγμα... ΟΛΩΝ των κλειστών... επαγγελμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των Φαρμακοποιών που προστατεύονται ακόμα και σήμερα από το "κράτος δικαίου... της Δ.Ε.Θ. το 2010" του κυρίου! Γ. Παπανδρέου, με πλυθησμιακά/γεωγραφικά κρητήρια, παράνομες μεταβιβάσεις/αγοραπωλησίες κρατικών αδειών Φαρμακείων (όπως και οι ταξιτζήδες/φορτηγατζήδες) και "δικαίωμα" κληρονομικής μεταβίβασης των αδειών αυτών. Παλέψτε με τις ισχυρές συντεχνίες και τα αδικαολόγητα προνόμια και συμφέροντα κύριε Παπανδρέου, κύριε Βενιζέλο και κύριε Πάγκαλε και όχι με τους ανέργους στην Πλ. Συντάγματος, όπως είπε και ο κ. Η. Μόσιαλος. Κάντε αυτά που πρέπει και οι πολίτες θα αλλάξουν στάση. Τώρα όμως, η κοινωνία βράζει... στην ανεργία που προκαλούν τα κλειστά... επαγγέλματα. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ -ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΤΑΞΙ, ΦΟΡΤΗΓΩΝ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ Κ.Α.- ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ... ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. Το αυτονόητο ζητάει η κοινωνία, ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στην εργασία. Προσωπική και επαγγελματική ελευθερία για όλους θέλουμε, αυτός είναι ο ορισμός της δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "10 Σεπ 2011 1:54:00 μ.μ.", exeis dikio gia toys agrammatoys komple3okarabanades. Trwne... trela... lefta stis plates... olwn mas. Einai h xeiroterh morfh toy dhmosioy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση