GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Ελεύθερα θα μπορούν να υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό οι ομοφυλόφιλοι...

Από το tvxs.gr Ελεύθερα θα μπορούν να υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό πλέον οι ομοφυλόφιλοι στις ΗΠΑ, μετά την εφαρμογή της κατάργησης ...

Από το tvxs.gr

Ελεύθερα θα μπορούν να υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό πλέον οι ομοφυλόφιλοι στις ΗΠΑ, μετά την εφαρμογή της κατάργησης του νόμου «Don't ask, don't tell» - όπως είχε μείνει γνωστός - που ίσχυε εδώ και δύο δεκαετίες. Ο νόμος ουσιαστικά απαιτούσε από τους ομοφυλόφιλους που υπηρετούν στο στρατό να αποκρύπτουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.
Εορταστικές εκδηλώσεις για την «Ημέρα Ανάκλησης» του νόμου έχουν...
διοργανωθεί σε ολόκληρη τη χώρα.
Στις 18 Δεκεμβρίου 2010 η Γερουσία των ΗΠΑ είχε ψηφίσει υπέρ της κατάργησης του νόμου. Είχε προηγηθεί έρευνα του Πενταγώνου που έδειξε ότι το 70% των 115.000 ερωτηθέντων στρατιωτικών και 44.000 από τις συζύγους τους τάσσονταν υπέρ της κατάργησης του νόμου του 1993.
Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου δήλωσε τη Δευτέρα ότι το υπουργείο Άμυνας είναι έτοιμο για την κατάργηση του νόμου και ότι το 97% του στρατιωτικού προσωπικού έχει προετοιμαστεί για την άφιξη ανοικτά ομοφυλόφιλων στο Στρατό. Ήδη υπάρχουν αιτήσεις από ομοφυλόφιλους οι οποίες θα αρχίσουν να εξετάζονται από σήμερα που ο νέος νόμος τίθεται σε ισχύ.
«Το έθνος μας θα κλείσει επιτέλους την πόρτα σε μία μεγάλη αδικία για τους ομοφυλόφιλους, άνδρες και γυναίκες και θα επιβεβαιώσει την ισότητα για όλους τους Αμερικανούς» δήλωσε η επικεφαλής της δημοκρατικής μειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι. Πάντως υπάρχουν πολιτικοί, ανάμεσα σε αυτούς ρεπουμπλικάνοι, καθώς και κάποιοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Στρατού, έχουν εκφράσει φόβους ότι η απόφαση αυτή θα επηρεάσει την απόδοση του Σώματος στο πεδίο της μάχης.
Οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και Αμερικανοί που έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους προσπαθούν επί σειρά ετών να επιτύχουν την κατάργηση του νόμου. Από τότε που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος «Don't Ask, Don't Tell», περίπου 17.000 στρατιωτικοί αποπέμφθηκαν από το Σώμα επειδή ήταν ομοφυλόφιλοι.

4 σχόλια

  1. Για σας ο αλβανος γαμιας της γειτονιας σας…

    Αλβανος μαύρος και παχυς της μανας του καμαρη, θα μας γαμησει ολους μας νυχτα χωρις φεγγαρι…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γω εχω παρει 4 Αλβανιδες μεχρι στιγμης και μαλιστα με φεγγαρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΓΩ ΓΑΜΑΩ ΚΑΘΕ ΜΑΝΑ ΑΛΒΑΝΙΔΑ.
    ΦΤΗΝΗ ΕΙΝΑΙ. ΜΕ 2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΠΑ.
    ΜΕ 1 ΚΙΛΟ ΠΑΤΑΤΕΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΩΛΟ ΧΑΛΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνεχίστε ζώα να ψηφίσετε ΠΑΣΟΚΟΝΔ και σε λίγο θα είναι οι δικές μας οι μανάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση