GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψάχνουν δασκάλους για να ανοίξουν τα σχολεία στην Πελοπόννησο...

Από το http://www.moriasnow.gr/ 6000 συνταξιοδοτήσεις προς 600 διορισμούς είναι η αναλογία στα σχολεία της Πελοποννήσου. Ο Περιφερειακός Δ...

Από το http://www.moriasnow.gr/

6000 συνταξιοδοτήσεις προς 600 διορισμούς είναι η αναλογία στα σχολεία της Πελοποννήσου. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Πέτρος Μισθός, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παρέθεσε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επισημαίνοντας ότι όλες οι υπηρεσίες κάνουν έναν τιτάνιο αγώνα, ώστε όλα να είναι έτοιμα στις 12 Σεπτεμβρίου και τα σχολεία μας να...
 είναι στελεχωμένα με το απαιτούμενο προσωπικό.
Ο κος Μισθός δήλωσε: «Υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών αφού είχαμε 6000 συνταξιοδοτήσεις, ενώ οι διορισμοί ήταν μόλις 600, μιας και ακολουθήθηκε η αναλογία 1/6. Αυτή τη στιγμή δίνουμε μάχη για την κάλυψη όλων των κενών και πιστεύουμε ότι θα την κερδίσουμε, ώστε το κουδούνι να χτυπήσει κανονικά στις 12 Σεπτεμβρίου. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει πιστώσεις 15.000 αναπληρωτών και πιστεύουμε πως όλα τα κενά θα καλυφθούν».
Επίσης, ο κ. Μισθός αναφέρθηκε στο νέο σχολικό χάρτη που διαμορφώθηκε μετά τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και τόνισε πως οι μονάδες που συνενώθηκαν θα βρίσκονται σε συνεχή παρακολούθηση από τις εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες, ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και οι μαθητές να ενσωματωθούν ομαλά από τους συμμαθητές τους. Αναφορικά με τις μετακινήσεις των μαθητών ο Περιφερειακός Διευθυντής ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους κ.κ. Δημάρχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την άψογη συνεργασία τους και ανέφερε πως όλες οι Διευθύνσεις Εκπ/σης έχουν αποστείλει τα απαιτούμενα για τη μεταφορά των μαθητών στοιχεία στους Δήμους, αφού από 1-1-2012 οι μαθητές θα μεταφέρονται με ευθύνη των κατά τόπων Δήμων.

5 σχόλια

  1. δεν χρειαζεσαι μορφωση κολοκουμουνι.
    σας τα πηραμε ολα,και με δικη σας κυβερνηση

    ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ
    ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή είναι η υποκρισία του σοσιαλισμού και των σοσιαλΗστών. ....“Για τους άλλους”.


    Θυμάται κανείς τι ξεσηκωμός είχε γίνει, για τον νόμο της Μαριέττας Γιαννάκου, που ήταν ο πιο σωστός νόμος που είχε ποτέ γίνει για τα ΑΕΙ. Θυμάστε τι έλεγαν οι τωρινοί κυβερνώντες τότε;

    Εμείς τους δώσαμε συναίνεση, εκείνοι βγήκαν στους δρόμους.

    Αν αύριο αλλάξει υπουργό παιδείας ο Γιωργάκης, το πρώτο που θα κάνει για να φανεί το «έργο» του, είναι να αλλάξει τους νόμους της προηγούμενης υπουργού.

    Όταν τα νομοσχέδια έρχονται, χωρίς την μίνιμουμ κοινή συναίνεση, είναι ηλίου φαεινότερο, ότι θα αποτύχουν.
    Μάλιστα !
    Φτάσαμε το αυτονόητο και το λογικό να φοβόμοστε να το πούμε μη δήθεν μας χαρακτηρίσουν “λαικιστές”.

    Για να γίνω σαφής: Υπουργός Παιδείας με 2 χρόνια στο πόστο, και “κατασκευαστής” (πολιτικός μηχανικός είναι άλλωστε) του νόμου που κατ’ αυτήν βάζει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε τροχιά εφάμιλλη των καλύτερων Πανεπιστημίων ΟΦΕΙΛΕΙ να αφήσει το καμάρι της να σπουδάσει εδώ.

    Εγώ είμαι διατεθειμένος να υποστώ αγόγγυχτα όσες αλλαγές προτείνει αρκεί αυτή να δείξει ότι εμπιστεύεται το κατασκεύασμα της.

    Και να το πω πιο πεζά για να γίνει κατανοητό:
    Ποιός θα έτρωγε από μια σούπα όπου ο μάγειρας με βδελυγμία δεν δοκιμάζει.
    Αλλά στην Ελλάδα η λογική μετριέται με milligrams.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σας δωσανε,αριστεριτσες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν έχεις να κάνεις με 2 ηλίθιες, (Διαμαντοπούλου, Χριστοφιλοπούλου), και μία διανοητικά καθυστερημένη, (Γεννηματά, κολλητή πρωθυπουργού), αυτά παθαίνει η παιδεία.

    Όσο δεν για την καρέκλα, κοροΐδα είναι να την αφήσουν??
    Εδώ έχουν και το θράσος να λένε ότι έφτιαξαν και την παιδεία, όπως και όλοι οι προηγούμενοι καταστρέφοντάς την.

    Άλλωστε το είχε πει πριν από λίγα χρόνια και ο Χένρι Κίσινγκερ σε δημόσια ομιλία του στην Ουάσιγκτον, (οικονομικό Ταχυδρόμο 14/08/97)
    «Ο Ελληνικός λαός, είναι ατίθασος και για αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες.
    Τότε ίσος συνετιστεί.
    Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε την γλώσσα, την θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μην μας παρενοχλεί στην ανατολική Μεσόγειο, στην Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για εμάς και την πολιτική των ΗΠΑ ».


    Τι αστειότητες ακούμε !
    Άκου φταίει το ελεγκτικό συνέδριο !
    Και συ τι κάνεις εκεί,ποιός ο ρόλος σου ? Δεν ξέρεις ότι το Σεπτέμβριο αρχίζουν τα μαθήματα,τελευταία στιγμή ξύπνισες ?

    Τις αμαρτίες σας, με τα μνημόνια της ντροπής πληρώνουν ευαίσθητοι τομείς.
    ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΣΚΥΛΕΣ ΠΑΡΑΧΟΑΤΑΣΜΕΝΕΣ $$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχολιάζετε έτσι από εμπάθεια!
    Τι να πεις;


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση