GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προϋπόθεση...

Του Θανάση Νικολαΐδη ΔΕΝ είναι λαϊκισμός , είναι προσέγγιση στην αλήθεια κι ας τρομάζει. Κατά της κοντής μνήμης και της μακράς λήθης. Αναφ...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΔΕΝ είναι λαϊκισμός, είναι προσέγγιση στην αλήθεια κι ας τρομάζει. Κατά της κοντής μνήμης και της μακράς λήθης. Αναφερόμαστε, συνήθως, στην τραγωδία του παρόντος έχοντας ξεχάσει το παρελθόν, πρόσφατο κι απώτερο. Κατά την «ιδεολογία» και την πρακτική τους έκαστος, με τις εμπειρίες θαμμένες, με τη…λύσσα να κυβερνήσουμε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ, «κελαηδούσε» στην TV (άνετος, ελεύθερος και ωραίος) ακόμα και ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος. Με τη σιγουριά της ασυλίας του αυτός, με τις κάμερες να μην…τρεμοσβήνουν κι εμάς με μάτια γουρλωμένα. Δεν διέθεταν οι τηλεοπτικοί του συνομιλητές (ένας δημοσιογράφος…) χαρτιά και ντοκουμέντα δυνατά για να τον στριμώξουν. Μπορεί και να...
μην το’ θελαν. Και, βέβαια, γιατί να τον…πικράνουν τέως σύντροφοι και συναγωνιστές που έχουν λόγους «ιστορικούς», έχουν και τον φόβο; Κύλησε, λοιπόν, η ώρα, με τους μορφασμούς του Άκη να συμπληρώνουν το σκηνικό μιας ήρεμης κουβέντας.
ΠΗΡΑΜΕ τον παραπάνω για παράδειγμα, πριν πάμε στον αντίποδα και εντελώς την τύχη. Λαλάει, κελαηδάει και καμαρώνει στον ΑΝΤ1 ο κ. Στιλιανίδης. Παλιός πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ-εφαλτήριο για άλμα στην πολιτική-και τ. υπουργός που θα’ σιαζε τα της παιδείας μας και θα…εκπαίδευε τους νέους μας στο πνεύμα της οικονομίας και της λιτότητας.
ΤΟ μάθαμε πόσα ξόδευε ο ίδιος με την παρέα του (όπως και ο Άρης) για σουίτες τη βραδιά και γεύματα κι αν θέλεις τα φρεσκάρουμε. Τέλειωσε η περιοδεία, πέρασαν τα έξοδα στον κωδικό του Υπουργείου του, τον ρώτησαν για τη σπατάλη και επικαλέστηκε το «πρωτόκολλο»(!). Και, βέβαια, δεν είναι περίεργο που ο παραπάνω κύριος και τόσοι άλλοι ομόφρονές του επείγονται να μας ξανάρθουν. Το περίεργο βρίκεται αλλού.
ΕΙΝΑΙ απλό, απλούστατο, λαϊκό (και όχι λαϊκίστικο), πρακτικό και αποτελεσματικό. Για μια τηλεοπτική συζήτηση, προϋπόθεση και αναγκαιότητα είναι να προσέλθεις, κύριε, με το «πόθεν έσχες» σου στο χέρι για κοινή θέα κι ένα 5/λεπτο για τυχόν παρατηρήσεις τηλεθεατών (με τα στοιχεία τους). Κι ύστερα; Το επόμενο 5/λεπτο να τον (τους) βομβαρδίζουν με στοιχεία απ’ τα πεπραγμένα τους κι αν χρειαστεί να τρίβουν στη μούρη του «ρήτορα» και κανένα ντοκουμέντο. Λες να τους κοπεί η μιλιά, να φύγουν στραπατσαρισμένοι και (κάποιοι) να μη μας ξανάρθουν;

14 σχόλια

  1. Διαματρυρία κατά την επίσκεψη Παπανδρέου στο Βερολίνο (27/9/2011), ενόψει του συνεδρίου του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας.

    Papandreou_Berlin.mkv...ugagabum
    ΥοuTube..
    Μεταφορτώθηκε από το χρήστη ugagabum την 27 Σεπ 2011

    - Ετσι να τον ρεζιλέψουμε διεθνώς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τανάση...Γιούφτε του τελειωμένου
    ΠΑssΟΚ..

    ΠΆΡΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ....ΤΑ
    ____________________________________

    ............../´¯/)........... (\¯`\
    ............/....//........... ...\\....\
    .........../....//............ ....\\....\
    ...../´¯/..../´¯\.........../¯ `\....\¯`\
    .././.../..../..../.|_......_| .\....\....\...\.\..
    (.(....(....(..../.)..)..(..(. \....)....)....).)
    .\................\/.../....\. ..\/................/
    ..\................. /........\................../
    ....\..............(.......... ..)............../
    ......\.............\......... ../...............
    ==================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Θανάση. Κάποτε σου έγραψα οργισμένος και θα προσέξω πολύ τι θα διατυπώσω. Ο τόπος μας λεηλατήθηκε και δεν μας παίρνει άλλο να χαϊδεύουμε αυτιά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πρέπει να ακούγετε για να γίνει εθνική απαίτηση ότι δεν πάει άλλο. Να γυρίσουν τα κλεμμένα, να φύγει το σόι τους από την βουλή με τους 16 μισθούς, άκουσον – άκου σουν 16 μισθούς οι πρόστυχοι στους δικούς τους, και να πάψουν τα προνόμια τους βολευτάδες, άσκουσων και σύνταξη παχουλή ενώ δεν έδωσαν στα 4 χρόνια και τι να δώσει το κράτος στο όποιο ταμείο τους. Το είπε ο Γιωργάκης θα εξετασθούν οι αμαρτωλές χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ, καραμανλής σε 3,5 χρόνια στο υπουργείο Πολιτισμού 2,4 δις, Γιωργάκης ο ποδηλάτης υπουργός εξωτερικών 90 εκατομμύρια σε ΜΚΟ, θείξε αυτά αγαπητέ Θανάση διότι σου ταιριάζει μια πιο αξιοπρεπή ζωή και όχι ψίχουλα εσένα και τόσον άλλων ενός λαού αγαπητέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όμηρος του Βενιζέλου ο Παπανδρέου

    Όμηρος του Βενιζέλου και εξαιτίας της πεθεράς του Αντρίκου είναι πλέον ο πρωθυπουργός!

    Αιτία η επερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Σάββα Αναστασιάδη για το ακίνητο της πεθεράς του Αντρίκου που νοίκισε στη Θεσασαλονίκη ο κ. Κλέων Παπαδόπουλος για να το μετατρέψει σε υποκατάστημα της Τράπεζας (δείτε εδώ).

    Ο Σάββας Αναστασιάδης ζητά από τον σημερινό υπ. Οικονομικών να μην συγκαλύψει την υπόθεση!

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα, o επικεφαλής του Ταχ. Ταμιευτηρίου κ. Κλέων Παπαδόπουλος, από τα 20.000 ξενοίκιαστα καταστήματα της συμπρωτεύουσας έπεσε πάνω στη πεθερά του Αντρίκου Παπανδρέου, μητέρα της συζύγου του, της οποίας το κατάστημα νοίκιασε για να το κάνει υποκατάστημα του Ταχ. Ταμιευτηρίου!

    http://taxalia.blogspot.com/2011/09/blog-post_3720.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ήταν όμως το συγκεκριμένο ακίνητο, πριν ανοίξει εκεί νέο κατάστημα Τ.Τ.;

    Στο ισόγειο κατάστημα της οδού Βασιλίσσης Όλγας 129 Α (Ανάληψη) στη Θεσσαλονίκη, στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα ένα κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών συσκευών της γνωστής σειράς EXPERT, (ενοικιάστρια η εταιρεία ΑΝΑΔΡΑΣΙΣ Α.Ε.) το οποίο όπως χιλιάδες άλλα καταστήματα έκλεισε, αφήνοντας πίσω του χρέη, ανεργία, πόνο και δυστυχία.

    Όπως ήταν φυσικό θα έμενε κενό λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης δημιουργώντας αντίστοιχα οικονομικά προβλήματα και στην ιδιοκτήτρια.

    Όμως, παρά το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν 20.000 καταστήματα ανοίκιαστα, το συγκεκριμένο ακίνητο, έδωσε ο ....Θεός και νοικιάστηκε. Ξεκίνησαν μάλιστα οι εργασίες. Δείτε πώς είναι σήμερα:


    Ποιανού όμως είναι το συγκεκριμένο κατάστημα που είχε την τύχη να ενοικιαστεί γρήγορα;

    Ιδιοκτήτριά του ακινήτου ειναι η κυρία ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΝΝΑ σύζυγος ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΛΕΞΙΟΥ, το γένος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΝΘΗΣ ΤΣΟΥΔΗ.

    Η κ.Αλεξίου, με καταγωγή από σημαντική οικογένεια εμπόρων της Θράκης, μένει στην ίδια οικοδομή, όπως βλέπετε και στο κουδούνι, δεξιά στην επόμενη φωτογραφία.

    αλλά και στον τηλεφωνικό κατάλογο:

    Στον πρώτο όροφο της ίδιας οικοδομής, μένει και ο γιός της κυρίας Αλεξίου, Ευάγγελος.

    Με το υπ'αριθμ. 39541/30-4-1996 συμβόλαιο του συμβολαιογράφου Θεσσαλονίκης, Δ.Σαραγιώτη, η κ.Αλεξίου Άννα παρεχώρησε την ψιλή κυριότητα του συγκεκριμένου ακινήτου στον γιό της Ευάγγελο και κράτησε την επικαρπία (το εισόδημα δηλαδή).


    Η κυρία Αλεξίου όμως έχει και μια κόρη: Την (όμορφη, αξιαγάπητη, γλυκύτατη) Μαριάνθη Αλεξίου του Ζαχαρία και της Άννας (η οποία έχει το όνομα της γιαγιάς της Μαριάνθης Τσουδή)

    Και εδώ αρχίζει το ενδιαφέρον:

    Η Μαριάνθη Αλεξίου του Ζαχαρία και της Άννας, η κόρη της ιδιοκτήτριας του ακινήτου που νοίκιασε με υψηλό μάλιστα τίμημα (300% περισσότερο από ότι το διπλανό κατάστημα UNITED SPORTS), τυχαίνει να είναι ...

    σύζυγος του Αντρίκου Παπανδρέου !

    Του φίλου του Κλέωνα Παπαδόπουλου. Του αδερφού του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

    Ιδού η οικογενειακή μερίδα 34377 στο δήμο Ν.Ερυθαίας:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διατυπώνεται λοιπόν το ερώτημα, αν όλη αυτή η υπόθεση είναι νόμιμη, αν είναι προς το συμφέρον της κρατικής τράπεζας να κάνει και δεύτερο κατάστημα στα 200 μέτρα, και το κυριότερο αν είναι πολιτικά ηθικό να γίνονται όλα αυτά στα όρια της νομιμότητας για να "βολευτεί" οικονομικά η πεθερά του αδελφού του Πρωθυπουργού.

    Αναμένονται απαντήσεις για τη «σύμπτωση» αλλά κυρίως για το ηθικό σκάνδαλο.

    Για την υπόθεση πιστεύουμε ότι θα ακολουθήσει αίτημα, κατά τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου, να προσκομίσει η διοίκηση του ΤΤ, την απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, με την οποία εγκρίθηκε η μίσθωση του συγκεκριμένου χώρου της πεθεράς του κ.Α.Παπανδρέου.
    Αν υπάρχει απόφαση Δ.Σ. !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ό,τι και να λες αγαπητέ ο πάνσοφος λαός μας επιλέγει να σωθεί ξανά από τους υπουργούς των κυβερνήσεων Καραμανλή... Αυτό και μόνο τα λέει όλα... Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κανονικό τσίρκο ΠΑΣΟΚ:
    ±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±
    Τελευταία στιγμή σκέφτηκαν να βάλουν επιτροπή να ελέγξει τη συνταγματικότητα της εφεδρείας

    [Να θυμίσουμε ότι ο Παυλόπουλος τους τα είχε πει όπως γράψαμε πριν μια εβδομάδα]

    - Η εντολή δόθηκε από τον πρωθυπουργό
    - Σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο
    - Στο 3% αντί 10% το ποσοστό και... αν!
    - Συνταγματικό κόλλημα μπλοκάρει το μέτρο
    - Οι οργανικές θέσεις δεν γίνεται να μείνουν ακάλυπτες
    - Εξετάζουν τώρα το μέτρο της εθελούσιας αντί της εφεδρείας σε πολλούς φορείς

    Η τρόικα είναι εδώ και πιέζει. Εδώ και εβδομάδες συζητάμε τον τρόπο που θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία. Σενάρια, αλλά και δηλώσεις υπουργών. Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι εδώ και καιρό αδειάζουν τα γραφεία τους. Αλλοι φεύγουν όπως όπως για να βγουν στην σύνταξη. Ολα αυτά μάταια. Αργά το βράδυ της Τετάρτης ο ένας από τους αρμόδιους υπουργούς, έγκριτος συναγματολόγος ανακάλυψε συνταγματικά κωλύματα.

    Η εφεδρεία ήταν να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο που είναι σε εξέλιξη. Το βράδυ της Τετάρτης βγήκε από τη ημερήσια διάταξη. Το πρωί όμως ξαναμπήκε. Θα το συζητήσουν, αλλά δεν θα ληφθούν αποφάσεις, έλεγαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

    Και λίγο πριν τις 13.00 το μεσημέρι, ο ίδιος ο πρωθυπουργός με κάθε επισημότητα έδωσε εντολή να συσταθεί διυπουργική επιτροπή η οποία θα αποφασίσει όπως είπε σε χρόνο dt για την εφεδρεία...

    Το αλαλούμ όμως συνεχίζεται και κάποιοι εξακολουθούν να διοχετεύουν σενάρια.

    Αυτή τη φορά είναι τρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι υπουργοί το τελευταίο διάστημα είχαν καταρτίσει τρία σχέδια αποχώρησης των δημοσίων υπαλλήλων του ευρύτερου και του στενού δημόσιου τομέα.

    Το πρώτο σχέδιο (το μαλακό) προέβλεπε την ομαλή αποχώρηση δημοσίων υπαλλήλων και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα περιελάμβανε το στενό δημόσιο τομέα.
    Το δεύτερο σχέδιο προέβλεπε μία πιο «σκληρή» αποχώρηση και το τρίτο σχέδιο ήταν απευθείας απολύσεις.

    Ο Ε. Βενιζέλος ετοιμάζεται να ζητήσει από την τρόικα νέα προθεσμία για να παρουσιάσει τα αποτελέσματα καθώς είναι αδύνατο για την κυβέρνηση να παρουσιάσει λίστες με το 10% των υπαλλήλων που βγαίνουν σε εφεδρεία.

    Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι περισσότεροι οργανισμοί δεν έχουν στείλει λίστες ή καθόλου στοιχεία. Τα επιτελεία των υπουργείων συνειδητοποιούν ότι οι οργανικές θέσεις στο Δημόσιο είναι τόσο πολλές που είναι αδύνατο να φύγει το 1/10ο.

    Υπάρχει μεγάλο συνταγματικό πρόβλημα

    Παράλληλα, εάν προκριθούν προς εφεδρεία άνθρωποι κοντά στη σύνταξη, τότε το γεγονός ότι μετά από 1-2 χρόνια αυτοί θα βγουν τελικά στη σύνταξη, έστω με μειωμένες αποδοχές, το δημόσιο θα χρειαστεί μεγάλα ποσά για εφάπαξ αλλά και τη συνταξιοδότησή τους, ποσά που ουσιαστικά οδηγούν στο ότι δεν είναι συμφέρον το μέτρο καθώς θα κοστίσει πολύ περισσότερο απ' τα μερικές δεκάδες εκατομμύρια που βραχυπρόθεσμα θα εξοικονομήσει.

    Ένα τρίτο κόλλημα είναι ο ίδιος ο νόμος της κυβέρνησης που επιτρέπει σε όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης να μπορεί να παραμείνουν ακόμη και πλέον της 35ετίας στην εργασία και έτσι κανείς δεν μπορεί να τους υποχρεώσει να βγουν σε εργασιακή εφεδρεία.

    Κανείς δεν ξέρει αυτή τη στιγμή ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό το κριτήριο, και αυτό που συζητείται πλέον είναι η ανάγκη να επιταχυνθεί το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών και η κατάργηση οργανικών θέσεων, αυτό όμως θα πάρει καιρό και σίγουρα δεν θα ικανοποιήσει την απαίτηση της τρόικας για 30.000 άτομα μέχρι τα τέλη του 2011.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    Χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου, δε θα' ταν κανένας νηστικός τώρα!!

    ΖΗΤΩ Ο ΩΡΑΙΟΣ ΑΚΗΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέμου 1:40:00 μ.μ., για τους 16/μισθους (μισθοδοτούμενους)της βουλής...ξεσκίστηκα να γράφω και ίσως δεν το πρόσεξες. Με(μας) έχουν γραμμένο (γραμμένους).
    Ο Πετσάλνικος, βλέπεις, που ανέλαβε την άμυνά τους....
    Τα κόμματα ΟΛΑ που διόρισαν και κάνουν την κορόιδα...
    Φιλικά
    Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    Η Διαμαντοπουλου Αννα εχει μια συμβουλο την Μπουντα Ελενη την αγραμματη που την εβαλε να φτειαξει τα πειραματικα και τα χαλασε και τωρα κανει ιντριγκες με κατι του ΣΥΡΙΖΑ της Ελμε Προτυπων την Παπατσιμπα Λαμπρινη με τον ηλιθιο που εχει διπλα της και ειναι παρανομα γιατι ειναι υπεραριθμοι ( ο συζυγος εχει λιγες ωρες και το κρατος πληρωνει τον ηλιθιο) και οι δυο σε Πανεπιστημιακο χωρο......

    Ο ΣΥΡΙΖΑ εχει μπει μεσω της Παπατσιμπα Λαμπρινης και της την ΕΛΜΕ Προτυπων (που λειτουργει παρανομα γιατι εχει μονο δυο σχολεια ενω ολα ειναι 54) μεσα στο γραφειο της Διαμαντοπουλου και την "τρωει" γιατι αυτοι τα κονομανε.

    Οι ανθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ διωχνουν απο τα σχολεια οσους δεν ειναι στην "κλικα του ΣΥΡΙΖΑ" ακομα και ολους τους πασοκτζηδες και το εμφανιζουν στην Διαμαντοπουλου Αννα ως εργο ΠΑΣΟΚ!!

    Γιωργο

    διωξε την Διαμαντοπουλου και την Μπουντα Ελενη με πληρωμενο διδακτορικο Ματθαιο Δημητρη που εχει πληρωμενο διδακτορικο απο Αγγλια!

    Ο νεοβλαξ πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ), καθηγητής Συγκριτικής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών δασκαλων κ. Δημήτρης Ματθαίου, με το πληρωμενο διδακτορικο ειπε οτι τα σημερινά πειραματικά και πρότυπα σχολεία είναι περίπου 120.
    Οι μαθητες για να μπουν σε αυτα θα δινουν εξετασεις

    Τα δυαλυουν ολα οι ανθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και οι Πασοκτζηδες κοιμουνται!

    Διαμαντοπουλου Αννα πες αλευρι,,,, η Μπουντα Ελενη η αγραμματη με την Ελμε Προτυπων του ΣΥΡΙΖΑ σε καταστρεφει!!

    Αννα δεν ξαναβγαινεις βουλευτινα με την Παπατσιμπα Λαμπρινη την ασχετη να σε σκαβει.....θα την παθεις σαν την Γιανακου!

    πασοκαντζηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. KATARGHSH PLY8HSMIAKWN KAI GEWGRAFIKWN PERIORISMWN GIA TOYS NEOYS FARMAKOPOIOYS. KATARGHSH THS KLHRONOMIKOTHTAS TWN KRATIKWN ADEIWN LEITOYRGIAS FARMAKEIWN APO GONEIS SE TEKNA KAI KATARGHSH THS MAYRHS... KAI PARANOMHS AGORAPWLHSIAS KRATIKWN ADEIWN. AYTO POY KANOYN KAI OI TA3ITZHDES/FORTHGATZHDES DHLADH.
    PLHRHS KAI OYSIASTIKH APELEY8ERWSH OLWN TWN KLEISTWN EPAGGELMATWN XWRIS E3AIRESEIS, SYMFWNA ME TIS APOFASEIS THS OLOMELEIAS TOY SYMBOYLIOY THS EPIKRATEIAS (06/2011), THS KOINHS LOGIKHS KAI TOY SYNTAGMATOS THS ELLADAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πού οδηγεί η ασφυξία ΠΑΣΟΚ στην αγορά...;
    στον Τ Α Φ Ο +
    ___________________________________

    Οι … ευαίσθητοι διαπλεκόμενοι των ΜΜΕ κρύβουν τις αυτοκτονίες

    Πενηντάχρονος επιχειρηματίας στη Νίκαια κρεμιέται από το παράθυρο του σπιτιού του στη Νίκαια και με σημείωμα λέει ότι δεν αντέχει άλλο τα οικονομικά προβλήματα.

    Στην Κρήτη, 47χρονος αγρότης αυτοπυροβολείται με την καραμπίνα του λόγω χρεών.

    Πριν από λίγες ημέρες ο γνωστός διαφημιστής, Μ. Κριάδης, επικεφαλής της εταιρείας Vitamin, πηδάει από το παράθυρο του γραφείου του καθώς δεν αντέχει την οικονομική καταστροφή που έχει πάθει.

    Στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, σε μικρό χρονικό διάστημα τρείς ιδιοκτήτες μαγαζιών αυτοκτονούν πνιγμένοι στα χρέη και την ανασφάλεια που τους δημιουργεί η οικονομική κρίση.

    Είναι μερικά από τα καθημερινά πλέον περιστατικά αυτοκτονιών που καταγράφονται στην Ελλάδα της φτώχειας, της αγωνίας για το μέλλον, του πανικού για την αδυναμία πληρωμής του ενοικίου,
    του δανείου, των φόρων, του σχολείου του παιδιού.

    Που όμως τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης “θάβουν” κανονικά για να μην προκαλέσουν λέει ανησυχία στο κοινό τους.

    Σήμερα για παράδειγμα μας έλεγαν ότι αυτοκτόνησαν δύο ακόμα νέοι άνθρωποι στο Ζωγράφου.

    Ένας 35χρονος με οικονομικά προβλήματα που έκοψαν το επίδομα στην παραπληγική γυναίκα του και ένας φοιτητής που πήδηξε από το μπαλκόνι.
    Τηλεφώνησαν λοιπόν περίοικοι σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό και τι τους είπαν; “Ξέρετε, λόγω της ευαισθησίας του θέματος δεν μεταδίδουμε αυτοκτονιες….”

    Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά για μια χώρα που αργοπεθαίνει. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις αυτοκτονίες ενώ πλέον έχουν αυξηθεί δραματικά και τα περιστατικά χρόνιας κατάθλιψης και η κατανάλωση αντικαταθλιπτικών.

    Το 2007 καταγράφηκαν 328 αυτόχειρες, το 2008 έφτασαν τους 366 και το 2009 ο αριθμός ανέβηκε στους 391. Από τότε ξεκινά και ο Γολγοθάς του Μνημονίου και της εθνικής κατάθλιψης. Εκτιμάται ότι το 2010, όταν ξεκίνησαν ουσιαστικά οι δραματικές αλλαγές στη ζωή των Ελλήνων, αυτοκτόνησαν γύρω στους 500 Ελληνες. Γενικά, το διάστημα 2000-2009 οι αυτοκτονίες στη χώρα μας ήταν συνολικά 3.661, δηλαδή μέχρι πέρυσι ξεπέρασαν τις 4.000 με τα περιστατικά να παραμένουν σταθερά στα 350-400 ανά έτος, μέχρι πρόπερσι. Χάθηκε δηλαδή μια κωμόπολη από ανθρώπους που οι ίδιοι έβαλαν τέρμα στη ζωή τους.

    Ασφαλώς δεν είναι μόνο οικονομικά τα αίτια, όμως, η εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού των αυτόχειρων μετά την έναρξη της κρίσης στην Ελλάδα, δείχνει ότι πλέον μπαίνουμε σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις.

    Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, για το 2011 εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση 40% των αυτοκτονιών και μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του έτους είχαν αυτοκτονήσει 150 άτομα. Δηλαδή σε όλο το έτος οι αυτοκτονίες μπορεί να αγγίξουν τις 700!

    Η Κρήτη βρίσκεται σε θλιβερή πρωτιά στην Ελλάδα καθώς καταγράφονται συνεχώς αυτοκτονίες. Μόνο στο Ηράκλειο μέσα σε 1,5 χρόνο πάνω από 20 ευυπόληπτοι πολίτες προχώρησαν στο απονενοημένο διάβημα.

    Βασική αιτία των αυτοκτονιών είναι τα χρέη, η αδυναμία να τα βγάλουν πέρα άνθρωποι που τις περισσότερες φορές είχαν μια οικονομική επιφάνεια και φυσικά τα κυκλώματα τοκογλύφων, επίσημα οι τράπεζες, ανεπίσημα η μαφία που εκμεταλλεύεται την κατάσταση.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι στα περισσότερα σημειώματα των αυτόχειρων περιγράφονται οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκούν οι τράπεζες και τα τοκογλυφικά κυκλώματα.

    Δυστυχώς, κάθε φορά που ανακοινώνεται κι ένα νέο μέτρο, κάθε φορά που κόβεται το εισόδημα ή που πρέπει να πληρωθεί μια εισφορά η κατάθλιψη βαράει κόκκινο. Καθώς δεν υπάρχει διέξοδος, καθώς η χώρα βουλιάζει όλο και περισσότερο στην κρίση η κατάσταση θα γίνεται χειρότερη.

    Ο Θεός να βάλει το χέρι του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μιλάνε συνέχεια για την κρίση και την έκτακτη ανάγκη, κάτι που παραπέμπει ευθέως στα πειράματα του μακ Γκίλς, το δόγμα του σοκ και τον Πινοτσέτ της Αργεντινής. Αυτό βέβαια είναι ανεπιθύμητο στο κόμμα του Μοσιαλισμού, επειδή θα τους κατέβαζε τα παντελόνια σε δημόσια θέα, αποκαλύπτοντας μαζί με τις ζαρτιέρες, και ότι το κεφάλι του Εθνικού μας Μωροφιλόδοξου, εκτός από σκατά, έχει μέσα και πολύ Πινοτσέτ. Ετσι για να αποσπάσουν την προσοχή επιστρατεύτηκαν οι γνωστοί βουλιμικοί του συστήματος της Ζήμενς, παραπέμποντας έτσι αντί στο δόγμα του σοκ, στο δόγμα του σούμο.
    Γρουμφ! Οϊνκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση