GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολα τα ονόματα των πολυσυζητημένων ΜΚΟ για την "κοινωφελή εργασία"...

Διαβάστε τα, για κάθε Περιφέρεια της χώρας, στο Press-gr Οι ΜΚΟ που προχώρησαν στην υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο των προσκλήσεων προς τις ...

Διαβάστε τα, για κάθε Περιφέρεια της χώρας, στο Press-gr
Οι ΜΚΟ που προχώρησαν στην υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο των προσκλήσεων προς τις Περιφέρειες της χώρας για την «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» έγιναν γνωστές από το υπουργείο Εργασίας. Είναι οι ΜΚΟ για τις οποίες γίνονται πολλές συζητήσεις το τελευταίο διάστημα και για τις οποίες προκλήθηκαν επίσης πολλές αντιδράσεις. Παρατίθεται επίσης, με διαφορετικό post στη συνέχεια για κάθε Περιφέρεια της χώρας,  η...
σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.για κάθε ΜΚΟ

8 σχόλια

  1. Εγώ απλά λέω ως Έλλην [επιμένω] πολίτης και νομικός ότι ο όρος ΜΚΟ είναι ένας βαρύγδουπος όρος που επινοήθηκε από τα λαμόγια της πολιτικής. Για ψάξτε να δείτε πότε ο όρος ΜΚΟ μπήκε στο λεξιλόγιο και στη ζωή μας. Εμείς στην Ελλάδα γνωρίζουμε τα Σωματεία, ήτοι νομικά πρόσωπα που ιδρύονται για την επιδίωξη μη κερδοσκοπικού σκοπού. Τέτοια είναι τα εργατικά σωματεία, τα αθλητικά σωματεία και όλα τα άλλα σωματεία [φιλανθρωπικά κ.λπ.] που μερικές φορές αυτοαποκαλούνται "Σύλλογοι". Σε νομικό κείμενο δεν θα δείτε τον όρο ΜΚΟ τουλάχιστον μέχρι το έτος 2000. Και τούτο, διότι ο όρος αυτός αποτελεί μετάφραση του όρου Νon Governmental Agencies ή Organizations που μας ήλθε από την Εσπερία μαζί με τον Γιωργάκη. Στις ΗΠΑ υπάρχουν οι Government Agencies, ήτοι δημόσιες υπηρεσίες, και οι μη δημόσιες υπηρεσίες, δηλαδή οι ΜΚΟ. Τί νόημα έχει να αποκαλέσουμε στην Ελλάδα ένα σωματείο ΜΚΟ και όχι απλά "σωματείο"; Κανένα. Απλώς ο όρος ΜΚΟ είναι πιο πιασάρικος για να δείξει ότι οι εν λόγω οργανώσεις δεν εξαρτώνται από την κυβέρνηση. Προς τί; Γι' αυτό είχα πει παλαιότερα: όποιος θέλει να αυτοαποκαλείται ΜΚΟ να μας πει εάν έχει λάβει χορηγία από το κράτος, ποίου ύψους, για ποιό σκοπό και αν τον ήλεγξε κανείς ως προς τη διαχείριση της χορηγίας. Και τούτο, διότι κυκλοφορούν εκατοντάδες "ΜΚΟ", οι οποίες αποτελούν απλώς σφραγίδες για να τα ΄κονομάνε οι διοικούντες αυτά εις υγεία των κορόιδων. Και ποιός ελέγχει τη διαχείριση αυτών των ΜΚΟ; Τα μέλη τους και μόνον. Όπως ακριβώς γίνεται και με τις εμπορικές εταιρείες, με τη διαφορά ότι τις τελευταίες τις ελέγχουν και κάποιοι ορκωτοί ή μη λογιστές και η Εφορία. Βλέπετε και ειδικούς λογαριασμούς υπουργείων, από τους οποίους διοχετεύονται εκατομμύρια ευρώ προς άγνωστες εν πολλοίς κατευθύνσεις, βλέπετε και λίστα ΜΚΟ που ευνοήθηκαν από τον πρώην υπουργό κ. Μαρκόπουλο κ.ο.κ.

    Υ.Γ. Δείτε στη Wikipedia το λήμμα Νon-governmental Organizations και θα διαπιστώσετε ότι ακόμη και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι ΜΚΟ. Ναι, αυτός που μας προειδοποιούσε για τη γρίππη των χοίρων και ανεβοκατέβαζε το επίπεδο συναγερμού αναλόγως των πωλήσεων του tamiflu.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος3 Σεπ 2011, 10:25:00 π.μ.

    Συμφωνώ κε Καλαμίτση. Ανάλογα έγραψα για το θέμα των ΜΚΟ και της "περίεργης" εμπλοκής τους στο θέμα των θέσεων "κοινωφελούς εργασίας" στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" της Λάρισας και στο διαδίκτυο.

    βλ www.onar-larissa.blogspot.com

    ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στα Μ.Κ.Ο..«πράσινα stage».
    Βόμβα ΑΣΕΠ.

    Θα τρίζουν τα κόκκαλα του μακαρίτη του Πεπονή γράφαμε στις 16 Αυγούστου όταν μυριστήκαμε ότι το ΠΑΣΟΚ πάει να κάνει προσλήψεις από το παράθυρο στους δήμους.

    Αυτό το θέμα λοιπόν ανακάλυψαν ξαφνικά τα ΜΜΕ και ειδικότερα το Mega που τελευταία ασκεί αντικυβερνητική πολιτική.

    Αλλά επρόκειτο για ένα θέμα ολοφάνερα σκάνδαλο. Το είπε ουσιαστικά και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Γ. Βέης, μιλώντας σε διακομματική επιτροπή της Βουλής. Όπως αποκάλυψε η Αρχή δεν έχει καμιά ανάμειξη στην πρόσληψη μέσω ΜΚΟ 55.000 συμβασιούχων σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

    “Εμείς δεν θα έχουμε καμία ανάμειξη. Δεν τα ξέρουμε, δεν είναι στις αρμοδιότητες μας. Δεν έχουμε κανένα λόγο να εμπλακούμε“, δήλωσε ο Γ. Βέης, αναφερόμενος στον τρόπο επιλογής ανέργων μέσω ΜΚΟ, οι οποίοι θα απασχοληθούν – με πεντάμηνες συμβάσεις – σε Δήμους. Αιτιολογώντας την άρνηση αυτή του ΑΣΕΠ, ο κ. Βέης σημείωσε πως όταν έγινε η σχετική πρόταση από τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, ήταν ήδη “τετελεσμένα γεγονότα και δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε ουσιαστικό έλεγχο και δύσκολα θα έβαζες την υπογραφή σου”.

    Τι είπε ουσιαστικά; Ότι δεν μπορούσε αυτός να υπογράψει για προσλήψεις που ήδη είχαν αποφασιστεί. Δεν είναι γλάστρα ο ΑΣΕΠ παρά τα προβλήματα που έχει.

    Ο κ. Βέης πρόσθεσε ότι το ΑΣΕΠ θα μπορούσε να προσφέρει την τεχνογνωσία του και να κάνει προτάσεις για να βελτιωθούν οι διαδικασίες, τόσο της προκήρυξης όσο και της αίτησης, “ώστε να δημιουργείται δυσκολία στο να γίνονται σφάλματα και παρατυπίες”.

    Οι βόμβες του Βέη θα έπρεπε κανονικά να ταρακουνήσουν την κυβέρνηση η οποία όλο αυτό τον καιρό έπαιζε με το ηθικό πλεονέκτημα έναντι της ΝΔ. Τώρα, όμως, που βάζουν από το παράθυρο των αμαρτωλών ΜΚΟ χιλιάδες εργαζόμενους τι θα πει;

    Φυσικά δεν είναι κακό να προσλαμβάνεις κόσμο, ειδικά την περίοδο αυτή. Όταν όμως το κάνεις προκειμένου να βολέψεις δικά σου παιδιά, καταργώντας κάθε έννοια νομιμότητας, τότε κάποιος πρέπει να μιλήσει.

    Στο μεταξύ, την εξαίρεση των ΜΚΟ από τη διαδικασία των προσλήψεων και την ανάθεση της επιλογής των συμβασιούχων στο ΑΣΕΠ ζητούν με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν δέκα βουλευτές της ΝΔ, σχετικά με τη συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

    «Μέρα με την ημέρα ξηλώνεται το πουλόβερ του μηχανισμού προσλήψεων που έστησε η κυβέρνηση με αμαρτωλές ΜΚΟ. Τι έχεις Γιάννη; Τι είχα πάντα; Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

    Ο βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «στα λόγια» μιλά για διαφάνεια και αξιοκρατία, αλλά στην πράξη «προωθεί το ρουσφέτι και τις πελατειακές αντιλήψεις».

    Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Μ. Χαρακόπουλος, Κ. Τασούλας, Ν. Νικολόπουλος, Κ. Χατζηδάκης, Μ. Σαλμάς, Α. Λυκουρέντζος, Γ. Βρούτσης, Κ. Τζαβάρας, Κ. Καραγκούνης και Κ. Μαρκόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ολοι ειναι ρεμαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Some info about :
    Sylogos prosarmosmenwn athlitikwn drastiriotitwn palaiou falirou :

    Proedros = katerina giannakopoulou = aderfi idiateras tou Kyriakou Mitsotaki kai sygenis tou mitsotakaiikou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΠΕΖΑΝΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. The airport also provides a distinct benefit for working residents and those who have received
    loan funds that have not yet been sold outside of the city
    with your paphos car hire. I couldn't help The usual refreshments will be available on March 11.

    Here is my web page - car hire paphos hotel delivery

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. The first is between paphos car hire and Turkey, as Ankara does not recognize Nicosia's exclusive economic zone with Tel Aviv. Bordeaux has an attractive fishing harbour.

    Also visit my web blog: Paphos-car-hire.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση