GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βλαβερό για υγεία και αποδοτικότητα το σημερινό εργασιακό περιβάλλον...

Από το tvxs.gr Αρνητικά επηρεάζει την αποδοτικότητα και την υγεία των εργαζομένων το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, δηλαδή τα ενιαία γραφ...

Από το tvxs.gr

Αρνητικά επηρεάζει την αποδοτικότητα και την υγεία των εργαζομένων το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, δηλαδή τα ενιαία γραφεία μέσα στα οποία δεκάδες υπάλληλοι καλούνται να συνυπάρξουν, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα Βρετανών επιστημόνων.
Σύμφωνα με τη μελέτη, του Βρετανού καθηγητής Νευρολογίας δρ. Τζακ Λιούις, οι ενιαίοι χώροι επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία του εγκεφάλου και την ευημερία των ανθρώπων σε ποσοστό 32%, ενώ παράλληλα μειώνουν σε ποσοστό 15% την αποδοτικότητα των εργαζομένων καθώς δημιουργούν την ανεπιθύμητη λειτουργία του εγκεφάλου, εμποδίζοντας τους υπαλλήλους να φέρουν εις πέρας την εργασία τους.
Αρνητικό επίσης στοιχείο που έχουν οι μοντέρνοι εργασιακοί χώροι είναι...
το γεγονός ότι οι υπάλληλοι δεν έχουν προσωπικό χώρο και άρα δεν μπορούν να διακοσμήσουν όπως θα ήθελαν το γραφείο τους.
O δρ.Τζακ Λιούις, δήλωσε στην εφημερίδα Telegraph ότι οι ενιαίοι εργασιακοί χώροι καθιερώθηκαν επειδή θεωρείτο ότι έτσι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να κινούνται και συνεργάζονται πιο άνετα, θα αποκτούσαν πιο δημιουργική σκέψη και θα έλυναν ευκολότερα ένα πρόβλημα. «Όμως δεν λειτουργεί έτσι. Όταν αρχίζεις να κάνεις κάτι και ξαφνικά χτυπά ένα τηλέφωνο μακριά σου, αυτό σου αποσπά την προσοχή. Ακόμα και εάν δεν το καταλαβαίνεις εκείνη τη στιγμή, ο εγκέφαλος αποσπάται» τονίζει ο ίδιος.
Επιπλέον, εάν οι εργοδότες επέτρεπαν στους υπαλλήλους να δώσουν το προσωπικό τους στίγμα στο γραφείο τους, αυτό θα επηρέαζε θετικά την απόδοσή τους τονίζει ο Δρ. Κρεγκ Νάιτ, του Πανεπιστημίου του Exeter.

1 σχόλιο

  1. ΠΑΣΟΚ - Εκτός στόχων παντού:
    Η ύφεση αναθεωρεί το έλλειμμα πάνω από 8%.. ΟΛΕ !!!! ΟΛΕ !!!!

    Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχει την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Κατά την χθεσινή συνάντηση στο επίκεντρο βρέθηκαν οι κυβερνητικές δράσεις για την περικοπή των δαπανών και την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων.

    Σε ό,τι αφορά στο σκέλος των εσόδων, το υπουργείο αναμένει την απόδοση έως το τέλος του έτους των νέων φοροεισπρακτικών μέτρων, ενώ έμφαση δίνεται επίσης στη μείωση της φοροδιαφυγής και στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

    Πάντως, από τις μέχρι τώρα επαφές της τρόικας οι ελεγκτές αρχίζουν να συζητούν την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2011 πάνω από το 8% του ΑΕΠ (από 7,6% που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο), ενώ καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα με εκείνο της έκθεσης της Βουλής για τον προϋπολογισμό, ότι δηλαδή ακόμη και αν τα μέτρα υλοποιηθούν στο 100% δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος ως ποσοστό του ΑΕΠ κατά 2,9% από το 10,5% που ήταν το 2010 στο 7,6% ως το τέλος του χρόνου.

    Υπενθυμίζεται ότι οι προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου έγιναν με βάση ότι η ύφεση για φέτος θα φτάσει το 3,5 % του ΑΕΠ. Οι νέες προβλέψεις θέλουν την ύφεση να φτάνει ή και να ξεπερνά το 5% του ΑΕΠ. Η εξέλιξη αυτή θα έχει μια επίπτωση της τάξης του 0,3% - 0,5% του ΑΕΠ στο έλλειμμα, φτάνοντάς το στην περιοχή του 8% του ΑΕΠ.

    ΤΑ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ
    ΝΑ ΑΝΑΦΩΝΗΣΟΥΝΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ τσουκάτιεςΦΟΡΕΣ
    ΟΛΕ ! ΟΛΕ !!! ΟΛΕ !!!

    " ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ
    ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΜΕ ΤΑ ΦΟΝΟΥ ΤΟ ΛΑΟ ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση