GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καινούργια τώρα ζωή...

Toυ Άρη Δαβαράκη « Μαμά, δεν με καταλαβαίνουνε ». Η Ιωάννα πέρασε τα δάχτυλά της μέσα από το φρεσκοχτενισμένο της μαλλί και έβγαλε απ’ το...

Toυ Άρη Δαβαράκη

«Μαμά, δεν με καταλαβαίνουνε». Η Ιωάννα πέρασε τα δάχτυλά της μέσα από το φρεσκοχτενισμένο της μαλλί και έβγαλε απ’ το στόμα της μια δαγκωτή φουρκέτα για να σφηνώσει πρόχειρα μια τούφα.
«Μήπως δεν είσαι κι εσύ αρκετά σαφής βρε αγοράκι μουΈσφιξε τη ζώνη στη μέση της και το άσπρο μυρωδάτο μπουρνούζι πήρε σχήμα και μορφή. Είχε λίγο μεγάλη περιφέρεια η μητέρα μου αλλά και πολύ στενή μέση.
«Δεν ξέρω πια τι πρέπει να κάνω. Κυρίως όταν γράφω γίνεται το μπέρδεμα. Άλλα νομίζω ότι γράφω, άλλα διαβάζουν οι άλλοι».
Μου χάιδεψε το...
φαλακρό μου κεφάλι.
«Πάντα οι άλλοι φταίνε, ε;», είπε γελαστή, βγαίνοντας απ’ το μπάνιο. Προχώρησε προς το υπνοδωμάτιό της. «Έτσι νόμιζα κι εγώ όσο ήμουνα ζωντανή. Ή οι γονείς μου φταίγανε, ή ο πατέρας σου, ή η πεθερά μου. Ποτέ εγώ. Εγώ ήμουν αλάνθαστη. Χρειάστηκε να βγάλω τον καρκίνο για να καταλάβω ότι κανείς δεν φταίει για τίποτα και ότι όλα είναι καθαρά ζήτημα αγάπης».
Όσο μου μιλούσε έψαχνε με το βλέμμα της μέσα στην ντουλάπα. Ξεκρέμασε ένα τυρκουάζ λινό φόρεμα χωρίς μανίκι και με τετράγωνο ντεκολτέ. Πολύ όμορφο φόρεμα και πολύ βολικό. Της το είχε ράψει η Παναγιώτα η μοδίστρα σπίτι μας, στο δωματιάκι που το λέγαμε «σιδερωτήριο». Τα ξεπατίκωνε από τα φιγουρίνια που ερχόντουσαν ταχυδρομικά : «Γυναίκα», «Vogue» και καμιά δεκαριά ακόμα κάθε βδομάδα που δεν θυμάμαι πως τα λέγανε. Τα περισσότερα είχανε μέσα και πατρόν –έβγαζε η Παναγιώτα το πατρόν μέσα από το περιοδικό, το απλώνανε στο μεγάλο ξύλινο τραπέζι στο σιδερωτήριο και το μελετάγανε. «Αυτό προτιμώ» έλεγε η μαμά μετά από πολλή περίσκεψη, «αλλά το ντεκολτέ να μου το κάνεις τετράγωνο, είναι πολύ στη μόδα φέτος. Και δεν μ ’αρέσουνε τα V πια, τα βαρέθηκα να σου πω την αλήθεια».
Εγώ επέμεινα να την χαζεύω ενόσω εκείνη είχε ήδη κάτσει στο σκαμπό μπροστά στην τουαλέτα της για να βαφτεί. Ήταν πάρα πολύ κοκέτα και αυτή η διαδικασία της έπαιρνε πάνω από ένα εικοσάλεπτο γιατί τα έκανε όλα –από fond-de-teint και πούδρα μέχρι σκιά, ρίμελ, rouge a lèvres και πολύ Ellnet-satin για να κρατάει καλά το χτένισμα. Την ώρα που έβαζε πίσω απ’ τ’ αυτί της το αγαπημένο της άρωμα, το Joy του Patou, γύρισε και με κοίταξε λίγο ενοχλημένη.
«Τι κάνεις εκεί; Πάλι κρατάς σημειώσεις;» Η αλήθεια είναι πως είχα ανοίξει το τετράδιό μου και σημείωνα κάτι να μην ξεχάσω να το θυμηθώ. «Είσαι απίστευτος» είπε λίγο εκνευρισμένη ενώ σηκωνότανε πάνω στα ψηλά τακούνια της που, ξαφνικά, την είχανε μεταμορφώσει σε κάτι σαν Κατρίν Ντενέβ θυμωμένη. Έβαλε τα χέρια στη μέση και με κοίταξε σαν ερωτικός πυγμάχος έτοιμος για καυγά. «Και μετά λες πως δεν σε καταλαβαίνουνε», είπε και με κατακεραύνωσε με μια ματιά γαλάζια σαν τους ουρανούς και αστραπιαία. «Τι να καταλάβουνε. Ότι είσαι ένα μαμμόθρεφτο που είναι και σπασίκλας και κρατάει σημειώσεις για να ξαναγράψει το A la recherche du temps perdu; Το έγραψε ο Προύστ, δεν ξέρω αν το έμαθες. Και το μεταφράζει και στα Ελληνικά ο Παύλος Ζάννας, το διάβασα στις Εικόνες».
Με πλησίασε, μ’ αγκάλιασε, μου έδωσε ένα φιλάκι τρυφερό και με πήρε από το μπράτσο. «Πήγαινέ με μέχρι την πόρτα. Και πες μου –τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;».
«Δεν έχω ιδέαν» της είπα.
«Εγώ ένα έχω να σού πω πάντως», είπε και πάτησε το κουμπί του ασανσέρ. «Η ζωή είναι μια άσκηση που θέλει χιούμορ, υπομονή και πολλή αγάπη. Η αγάπη είναι όλο το ζουμί. Γι’ αυτό δανειζόμαστε σάρκα και οστά, για ν’ αγαπήσουμε και ν’ αγαπηθούμε. Όλα τα άλλα είναι μεγάλες σαπουνόφουσκες, σαν αυτές που έκανες με το αφρόλουτρο μου στην μπανιέρα σου όταν ήσουνα μικρός –δηλαδή μέχρι και χτές το βράδυ».
Κι ύστερα μπήκε στο ασανσέρ και εξαφανίστηκε και εγώ έγραψα αυτό το κείμενο και το έστειλα στο protagon.gr – ενώ ξέρω πως δεν μπορεί να αφορά κανέναν.
Παράξενο δεν είναι;

9 σχόλια

  1. Πρεπει να βρουμε τροπο να εξοντωσουμε την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια..

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ χωρις μα και ξεμα..
    Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η....

    Εξοντωση της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια αδελφια!!
    Αλλιως χανομαστε..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το μονο που εχει σημασια
    7,000 Millionaires Paid No Income
    Taxes in 2011


    http://www.theatlantic.com/business/print/2011/09/buffett-rule-rorschach-7-000-millionaires-paid-no-income-taxes-in-2011/245469/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 4:26:00 μ.μ
    και οι επιδοτησεις στους φραγκατους...
    η «Αλουμίνιον» αγοράζει φτηνό ρεύμα από τη ΔΕΗ, ενώ ο όμιλος πουλά ακριβά στο Σύστημα τη δική του ηλεκτροπαραγωγή. Κι αυτό γίνεται χάρις σε αλλεπάλληλες ευνοϊκές ρυθμίσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο χουντικός Αντιπρόεδρος Βενιζέλος ξαναχτύπησε.
    Την Κυριακή είπε στο λαό να μη μιλάει γιατί θα επιβληθούν νέα μέτρα.
    Χτες στη Βουλή είπε ενός λεπτού σιγή.
    Σήμερα είπε ότι για να μη γίνουμε Αργεντινή πρέπει να το βουλώσουμε.
    Αυτός έχει ξεπεράσει ακόμα και τον Πάγκαλο!
    Το παράδειγμα της Αργεντινής τι το χρησιμοποίησε όμως;
    Τον βολεύει νομίζει;
    Η Αργεντινή έγινε...Αργεντινή γιατί
    ΜΠΗΚΕ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΝΤ,επειδή χρησιμοποίησε τα ΙΔΙΑ ΨΕΜΑΤΑ,ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ,επειδή εφάρμοσε το
    σοκ και δέος.
    Επειδή δηλαδή έκανε ό,τι ακριβώς κάνει η κυβέρνηση της Ελλάδας!
    Άμα φοβάται ο ίδιος ότι θα γίνει Αργεντινή και θα τρέχει αυτός και οι όμοιοί του με ελικόπτερα...
    ε ναι,καλώς φοβάται,γιατί όσο και
    να απειλεί και να εκβιάζει το λαό,
    ο λαός δε θα αυτοκτονήσει για να
    σώσει ο χουντικός Αντιπρόεδρος τους φίλους του τους τραπεζίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαι περίεργος αν οι παραπάνω σχολιαστές έκαναν τον κόπο να διαβάσουν το κείμενο του ποστ πριν να γράψουν τα "σχόλια" τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απάντηση στον/στην ανώνυμο (με τον πλυμένο εγκέφαλο)πού έγραψε για τον "φωτισμένο" Ιωάννη που πρέπει να κυβερνήσει την Έλλάδα:

    Η κατάντια των Ελλήνων, να φτάσουμε στο σημείο, μέσα στην Ορθόδοξη Ελλάδα, με τους χιλιάδες Αγίους και Μάρτυρες, με τους αμέτρητους φωτισμένους γεροντάδες στο Άγιο Όρος (και όχι μόνο) να προσκυνάμε απατεώνες και να τους θεωρούμε Μεσσίες, είναι ένας από τους λόγους για τα σημερινά χάλια μας. Μετά μας φταίνε οι αιρέσεις, οι μασόνοι και όλοι οι υπόλοιποι!
    Είσαστε τραγικοί και περισσότερο επικίνδυνοι απο κάθε αλλόθρησκο ή ανθέλληνα που θέλει το κακό της Πατρίδας μας. Ο Θεός να μας φυλάει!

    (ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ-ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ "ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ!!!!")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    Καινούριος μαλάκας. Καλώστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση