GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι λένε (για την "αποχώρηση" υπουργών) οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ...

«Επιβεβλημένη» θεωρούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Οδ. Βουδούρης (Μεσσηνία- φωτό δεξιά ) και Θ. Οικονόμου (Ιωάννινα - φωτό αριστερά ) την απ...

«Επιβεβλημένη» θεωρούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Οδ. Βουδούρης (Μεσσηνία- φωτό δεξιά) και Θ. Οικονόμου (Ιωάννινα - φωτό αριστερά) την αποχώρηση από την κυβέρνηση «όσων δεν αντέχουν την πίεση των περιστάσεων ή βάζουν σε προτεραιότητα την προσωπική τους πορεία», υποστηρίζοντας σε επιστολή τους στον πρωθυπουργό «υπουργικές αμφιθυμίες και η αναβλητικότητα» ευθύνονται για σημαντικές καθυστερήσεις του κυβερνητικού έργου.
Οι δύο βουλευτές αναφέρουν πως στηρίζουν την κυβερνητική προσπάθεια, με τις προϋποθέσεις ότι αυτή υλοποιείται με δέσμευση για το αποτέλεσμα, με δίκαια μέτρα και από μία «αποφασισμένη κυβέρνηση».
Η ανοικτή επιστολή των δύο βουλευτών  έχει ως εξής:...
«Το διακύβευμα της περιόδου που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Πέρα από την αγωνία και την αδυναμία ενός σημαντικού μέρους της κοινωνίας να ανταποκριθεί στα οικονομικά βάρη, κανείς δεν αγνοεί τις οδυνηρές συνέπειες μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας και κανείς δεν μπορεί να υποτιμά τις μη-αναστρέψιμες επιπτώσεις της για την Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση, μέχρι σήμερα κατάφεραν να αποτρέψουν μια ανεξέλεγκτη πορεία. Ωστόσο, η στάση της αντιπολίτευσης αποδεικνύεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Ενώ οι συνθήκες επιβάλλουν εθνική συσπείρωση, τα κόμματα της ιστορικής αριστεράς οχυρώνονται στη διαμαρτυρία, με στερεότυπες ρητορείες και ευχολόγια.«
»Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της, έχει αποκλειστική στόχευση να γίνει, πάση θυσία, ο αρχηγός της πρωθυπουργός της Ελλάδας, θέλοντας να αγνοεί ότι «επαναδιαπραγμάτευση» με δανεικά, συνεπάγεται νέα συμφωνία αλλά με ακόμα πιο δυσμενείς όρους. Η δήλωση του κ. Αντώνη Σαμαρά, ότι θα επιδιώξει επαναληπτικές εκλογές όσες φορές και αν χρειαστεί, θυμίζει τους επίδοξους αυτοκράτορες της όψιμης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που μηχανορραφούσαν για τον θρόνο, αντί να αντιμετωπίσουν την επέλαση των βαρβάρων.


»Η Ελλάδα όμως δεν αξίζει μια τέτοια μοίρα. Η αποφυγή της χρεοκοπίας, αλλά ταυτόχρονα και η συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας, είναι η μόνη αποδεκτή προοπτική. Αυτή την προοπτική θεωρούμε καθήκον μας να στηρίξουμε. Ωστόσο, για να έχει νόημα η στήριξη στην κυβερνητική προσπάθεια και να ενσωματώνει η προσπάθεια αυτή τις εύλογες ανησυχίες των πολιτών, επιβάλλεται να διευκρινίσουμε τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες υλοποιείται. Τρεις είναι αυτές οι βασικές προϋποθέσεις.

»Δέσμευση για το αποτέλεσμα: Τα σκληρά μέτρα λιτότητας πρέπει να συνδεθούν ρητά με συγκεκριμένο στόχο, ο οποίος θα αποτελεί ξεκάθαρη οριστική και αμετάκλητη δέσμευση. Στόχος που θα αποτελέσει κυριολεκτικά «συμβόλαιο» με τους πολίτες: η χώρα να μπει σε τροχιά πρωτογενούς πλεονάσματος την άνοιξη του 2012, συνεχίζοντας την πορεία που είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί το πρωτογενές έλλειμμα από 24 δισ. € το 2009, σε 11 δισ. € το 2010 και περίπου 2 δισ. € το 2011. Αυτή η τροχιά είναι ο απαραίτητος όρος για την ανάπτυξη. Πράγματι, ο μεγάλος ασθενής της ελληνικής πραγματικότητας είναι το Δημόσιο. Η επίτευξη του στόχου αυτού, θα αποδείξει ότι το ελληνικό δημόσιο είναι βιώσιμο. Το πλεονασματικό ισοζύγιο, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, θα ανοίξει το δρόμο στην αξιοποίηση των πολλαπλών δυνατοτήτων της χώρας μας.

»Μέτρα με όρους δικαιοσύνης και με διάλογο: Τα μέτρα λιτότητας πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο δίκαια (ή τουλάχιστον όσο λιγότερο άδικα). Η διανομή των βαρών πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ουσιαστικής συζήτησης, έστω και στο χρονικά περιορισμένο πλαίσιο που διαθέτουμε, όχι αδιαπραγμάτευτη και τελεσίδικη αναγγελία.

»Κυβέρνηση αποφασισμένη και αποτελεσματική: Πέρα από τις αδυναμίες της ευρωπαϊκής ηγεσίας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ευρωζώνης, είναι δεδομένο ότι στη σημερινή κατάσταση έχουν συμβάλει και οι σημαντικές καθυστερήσεις της κυβέρνησης. Οι υπουργικές αμφιθυμίες, η αναβλητικότητα, οι προσπάθειες ετεροπροσδιορισμού μέσα στο κομματικό πλαίσιο είναι μερικές από τις αιτίες καθυστέρησης.
»Είναι πλέον επιτακτικό να μπουν στην άκρη ψευδοδιλήμματα και προσωπικές πρακτικές, που μόνο μεταχρονολογούν τις αναγκαίες αποφάσεις, με μεγαλύτερο όμως κόστος για όλους. Και ενώ ορισμένοι υπουργοί μάχονται αποφασιστικά χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος, άλλοι δεν ακολουθούν αυτό το δρόμο. Θεωρούμε πλέον επιβεβλημένο, όσα μέλη της κυβέρνησης δεν αντέχουν την πίεση των περιστάσεων ή βάζουν σε προτεραιότητα την προσωπική τους πορεία, να αποχωρήσουν απ’ αυτή.

»Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει ατομικές και συλλογικές υπερβάσεις. Αυτές πρέπει να γίνουν με τους ξεκάθαρους στόχους και τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αναφέραμε. Αν οι υπερβάσεις αυτές υλοποιηθούν, η έξοδος από την κρίση μπορεί να βρίσκεται πιο κοντά απ’ ότι νομίζουμε. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα χάσει η κυβέρνηση ή κάποια συγκεκριμένη παράταξη, αλλά η Ελλάδα στο σύνολό της» καταλήγουν οι δύο βουλευτές.
Πηγή: http://www.tanea.gr/

14 σχόλια

  1. Πιο πολύ κινδυνεύουμε από τον … Βενιζέλο
    ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ και ΤΡΟΪΚΑ

    Όταν στις 22 Ιουνίου, και μετά τα τραγελαφικά καμώματα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ναι παραιτούμαι – όχι δεν με αφήνουν, ανέλαβε ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των οικονομικών να βγάλει το φίδι από την τρύπα ο Βαγγέλης Βενιζέλος, πολλοί αναρωτήθηκαν.
    Πρώτον, γιατί δεν ήξερε από φίδια και δεύτερον, γιατί η τρύπα ήταν βαθειά και άπατη.
    Αυτός βέβαια επέμενε ότι θα έβαζε πάτο… πριν τον πιάσει ο ίδιος… και πάει τελικά άπατος!

    Έτσι, μετά τις χαρές και τα πανηγύρια της 21ης Ιουλίου αποδείχτηκε ο ίδιος για τα πανηγύρια! Από γκάφα ολκής σε γκάφα απροσδιορίστων διαστάσεων, τόσο που να σείονται τα οικονομικά της αντιπέρα όχθης του Ατλαντικού και να προκαλούν παρεμβάσεις πλανητάρχη.

    Μετά την ανεκδιήγητη διμερή «συμφωνία» εγγυήσεων του Βαγγέλη Βενιζέλου με τους Φιλανδούς, ακολούθησε ο «τζάμπα μάγκας» εκβιασμός του στην τρόικα και ο «ιδιοφυής(!) καπνικός» φόρος επί των ακινήτων.

    Ακολούθησαν όμως οι τηλεδιασκέψεις, όπου Κύριος οίδε και άκουσε τα «γαλλικά» του Σαρκοζί και τα «αλλαμανικά» της Μέρκελ στον μαθητευόμενο οικονομολόγο! Και επήλθε σωφρονισμός.
    Τέτοιος που ως άλλος Σημίτης ευχαρίστησε δημόσια στην ελληνική Βουλή την τρόικα που επιτέλους ήρθε να μας σώσει! Εμείς μόνοι είμαστε ανίκανοι να σωθούμε! Τέτοια αυτοεκτίμηση «μελλοντικού» πρωθυπουργού», κατά τη φαντασία του και τους σχεδιασμούς του! Τρομάρα του !

    Και όλα με μιας ξαναβρέθηκαν στον αέρα.
    Οι Έλληνες κινδυνεύουμε πιο πολύ από τον Βενιζέλο και τους σχεδιασμούς του παρά από τους δανειστές μας ! Οι διασώστες τώρα απαιτούν νέο μεσοπρόθεσμο, «επικαιροποιημένο» και αυτό, και ακόμη πιο δυσβάσταχτα μέτρα.
    Ούτε να τα ανακοινώσει δεν τόλμησε ο κος. Βενιζέλος! Αρκέστηκε σε μια γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου. Και κρυβόμενος στα πλείστα όσα γραφεία που διαθέτει, του αντιπρόεδρου, του υπουργού (ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα), με το αζημίωτο βεβαίως-βεβαίως των 900.000 χιλιάδων ευρώ κόστους έκαστον, αναχώρησε για την Αμερική. Άλλο ξύλο τον περιμένει εκεί!
    Θα γυρίσει με νέα μέτρα!

    Διότι οι μπαρούφες με τις οποίες μας γέμιζε και μας γεμίζει κάθε φορά που παίρνει το λόγο είναι σαν τα καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Και απευθύνονται μόνο σ’ αυτούς. Όταν όμως ανακατεύονται διεθνή κοράκια, αρχίζει και τρέμει σαν το ψάρι ο «κουταλιανός».

    Οι δηλώσεις εκφοβισμού των εγχωρίων για Αργεντινή και πείνα διαρκείας, προκάλεσαν την έντονη δυσφορία της κας. Λαγκάρντ, η οποία ως φαίνεται αρχίζει και χάνει την υπομονή της με τον ευτραφή κο. υπουργό.
    Ο φόρος ακινήτων, άλλη μια αστοχία του κου. Deputy Prime Minister, δεν συζητείται καν και δεν τον υπολογίζουν. Όλοι εις την αλλοδαπή γνωρίζουν ότι η είσπραξη του είναι ανέφικτη!
    Η επιστροφή από την Αμερική θα είναι οδυνηρή καθώς η εξασφάλιση της 6ης δόσης συνεπάγεται ακόμη πιο αυστηρά μέτρα !

    Τι απομένει λοιπόν σε κάποιον που σχεδίαζε με κάθε τρόπο να γίνει… Βενιζέλος;

    Το πολιτικό του τέλος διαγράφεται ζοφερό όμοιο με εκείνο του «αιωνίου» αντιπάλου του,
    ου Γ. Α. Παπανδρέου.

    Ξέρει ότι η 7η δόση δεν είναι εξασφαλισμένη.
    Με αυτήν πληρώνουμε τους δανειστές!!
    Που δεν αστειεύονται αυτή τη φορά. Ξέρει ότι προ των πυλών υπάρχει γενναία αναδιάρθρωση στο φημολογούμενο 50%.
    Άρα ;
    Υπάρχει τρόπος και τόπος διαφυγής ;
    Θα τελειώσει στα ξεχαρβαλωμένα αμφιθέατρα του ΑΠΘ διδάσκοντας πώς παρακάμπτεται το Σύνταγμα; Ενδεχομένως, μετά την εξασφάλιση της 6ης δόσης να επιχειρήσει ηρωική έξοδο!
    Ανεμίζοντας «παντιέρα» αδήλωτου χρώματος και δηλώνοντας ότι εγώ υποθήκευσα το πολιτικό μέλλον μου για να εξασφαλίσω τα χρήματα, θα τα αφήσει όλα ανοικτά! Και θα προσπαθήσει να θέσει υπό την κηδεμονία του ενα άτακτο ασκέρι χωρίς μέλλον.

    Ο Στρατηγός της στρατιάς των νεκρών…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα πατε στο διαολο μια και καλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΡΕ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟΔΙΑΟΛΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΒΛΑΣΤΗΜΑΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΑΣ ΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΧΑΛΙΦΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ?? ΛΙΓΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!!!ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΟΙΜΟΝΤΟΝΟΥΝ!!ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥΣ!!ΑΚΟΥΤΕ ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΙ??ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ!!
    ΕΜΕΤΙΚΟΙ ΤΡΩΙΚΑΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΨΥΧΑΡΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗ,
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ...
    ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΜΩΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 15 ΗΜΕΡΕΣ...

    Mπα !
    Ο εκδότης του Βήματος αναγνωρίζει ότι η πτώχευση της Ελλάδας είναι δεδομένη.

    Μέχρι πριν από 15 ημέρες, μας εξηγούσε
    ότι "εάν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, θα αποφύγουμε την πτώχευση"!

    Νέα μέτρα ελήφθησαν. Αλλά η...πτώχευση (προσέξτε "πτώχευση", όχι "χρεοκοπία") είναι δεδομένη και πραγματική.
    Και τι κάνουμε τώρα κύριε Σταύρο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πολυλογία και οι χαζοαναλύσεις είναι δουλειά ηλιθίων. Η υπόθεση σήμερα είναι απλή: να δουλέψουν όλοι στην Κυβέρνηση και ιδίως τα Διοικητικά στελέχη. Όποιος κάνει το δικό του θα αποτελέσει το ανάθεμα της ιστορίας και θα το κουβαλάει σε όλη του τη ζωή γιατί θα πάρει στο λαιμό του τον σημερινό και αυριανό έλληνα πατέρα αδελφό γυο και γείτονα και φυσικά και τον εαυτό του/της.

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. LENE TA AFTONOITA SE ENA SISTIMA POY DE LEEI NA KATALABEI. EPITELOUS AN DEN GINOUN ALLAGES TORA POTE THA GINOUN??
    @9:54 ME REPIDES KAI TRELANTONIDES PERIMENE ESY NA DEIS ASPRI MERA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 11.13
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΒΟΛΕΥΤΑΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ . ΕΣΥ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑΣΑΙ??ΔΙΑΛΕΞΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ!!ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ!!! Υ.Γ. ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΛΟΝ ΕΣΥ ΘΑΣΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άντε, πρατε και 'σεις τα 15 λεπτά δημοσιότητας που σας αντιστοιχεί...

    Στο μάλλον θα σας ξέρει κανείς εκτός της μαμάς σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O kyrios... Loverdos poy einai kai filos... me toys farmakopoioys pote 8a fygei? Oso einai aytos ekei.., oi farmakopoioi 8a exoyn kleisto epaggelma kai 8a poylane mayra... kai paranoma tis kratikes adeies leitoyrgias twn farmakeiwn toys kai 8a tis klhronomoyn. O kyrios... Ikonomou elege sta Giannena oti einai yper toy plhroys anoigmatos... olwn twn kleistwn epaggelmatwn xwris e3aireseis, alla ton kataptisto nomo Loverdou poy krata 8eokleisto... to epaggelma toy farmakopoioy ton shkwse... me ta dyo xeria. H le3h ntroph kyrie... Ikonomou kai kyrie... Loverdo 3erete ti shmainei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειδικά ο Θανασάκης, τέρας iq. Σίγουρα αυτός την έγραψε την επιστολή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άρρωστοι ΠΑΣΟΚοι-Βουδούρης και Οικονόμου:

    Ζητούν αποχώρηση από την κυβέρνηση όσων
    «δεν αντέχουν».. !!!

    KAINOΥΡΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΣ
    ΣΤΟΝ ΠΑ$$ΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι άνθρωποι που καλούνται ν’ αλλάξουν την άρρωστη Ελλάδα είναι εθισμένοι στο ψέμα και στην απάτη.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ,AYTA TA KAΘΑΡΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε μαλακοπασόκοι, βλαμμένε Οικονόμου παλιοχασίκλα, νομίζετε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι κλέφτες σαν εσάς τους πασόκους; Άει γαμήδια ρε κοπρίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ .ΕΞΑΛΟΥ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΒΑΣΟΥΛΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΑΖΕΙ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση