GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γειτονιές και Αναμνήσεις της Αλεξανδρούπολης (που αλλάζει)...

Από τον Ηλία Τζιώρα Το συγκεκριμένο κτίριο (Κίου και Λ.Δημοκρατίας) ήταν το σπίτι του Μπάτσα (ο οποίος διατηρούσε παντοπωλείο επί της Εμπορ...

Από τον Ηλία Τζιώρα
Το συγκεκριμένο κτίριο (Κίου και Λ.Δημοκρατίας) ήταν το σπίτι του Μπάτσα (ο οποίος διατηρούσε παντοπωλείο επί της Εμπορίου). Κατόπιν, έμεινε εδώ η ευγενέστατη κόρη του. Είναι από τα τελευταία παλαιά κτίρια της Δυτικής εισόδου της πόλης μας (ίσως και το τελευταίο)
Σχόλιο "Γειτονιές και Αναμνήσεις Αλεξανδρούπολης":
Εδώ μέναν (και ελπίζω η κα Φώφη ακόμα) οι κόρες του. Η κα Μαρίκα Μπάτσα και η αδερφή της κα Φώφη. Και οι δύο grandes dames της εποχής τους.
Η κα Μαρίκα έκανε γαλλικά σε...
μένα και σε εκατοντάδες άλλους Αλεξανδρουπολίτες στο ιστορικό Στρατηγάκη που διεύθυνε η φίλη της κα Χαμπούρη. Δεν είχε παντρευτεί, ούτε η κα Φώφη αλλά λάτρευε τα παιδιά. Έτσι αντί να μας κάνει μια ώρα συμβατικό μάθημα στο φροντιστήριο μας έκανε 3ώρα στο υπέροχο αρχοντικό σπίτι τους όπου μας έβαζε απτο δημοτικό να διαβάζουμε Liberation, Le Figaro, Paris Match (πιο ανάλαφρο..), γαλλική ιστορία και να αλληλογραφουμε με γαλλάκια!
Περιτό να σας πω ότι από την φροντίδα της και τις τύψεις που θα χαμε αν την απογοητεύαμε πήραμε όλοι Certificat και Sorbonne και την θυμόμαστε με πολλή αγάπη γιατί δυστυχώς έχει φύγει..
Η αδερφή της, η κυρία Φώφη, επίσης ευγενική και οικοδέσποινα μας τάιζε σπιτικό παγώτο μοκα απτα χέρια της και φρέσκες δικές της βισσινάδες!! Ελπίζω να ειναι καλά. Την ειχα δει πριν 4 χρόνια. Απίστευτα χρόνια υπέροχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση