GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελλάδα όπως Τουρκία!

Του Τάκη Μίχα Τα « εθνικά υπερήφανα » ΜΜΕ μας έχουν φροντίσει να δημοσιοποιήσουν και να καταγγείλουν την συμφωνία της Άγκυρας με το μη αν...

Του Τάκη Μίχα

Τα «εθνικά υπερήφανα» ΜΜΕ μας έχουν φροντίσει να δημοσιοποιήσουν και να καταγγείλουν την συμφωνία της Άγκυρας με το μη αναγνωρισμένο από την διεθνή κοινότητα τουρκοκυπριακό κράτος σχετικά με την εκμετάλλευση του θαλασσίου υπεδάφους στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Όπως άλλωστε αρμόζει σε υγιή, εθνικόφρονα επικοινωνιακά όργανα.
Παραδόξως όμως δεν έχουν...
κάνει εξίσου γνωστό το γεγονός ότι και η Ελλάδα στο παρελθόν υπέγραφε αποσταθεροποιητικές συμφωνίες με εξ ίσου προβληματικές οντότητες αντιμετωπίζοντας μάλιστα την παγκόσμια κατακραυγή.
Ας πάμε πίσω στο 1996. Κυβέρνηση Σημίτη, διοικητής του ΟΤΕ ο Δ.Παπούλιας. Τον Μάιο του 1996 ο ΟΤΕ προωθεί, με κάθε μυστικότητα, στην Σερβοβοσνιακή οντότητα σχέδιο για την “στρατηγική ανασυγκρότηση “ του τηλεπικοινωνιακού δικτύου τους κόστους 400 χιλ μάρκων. Η μυστικότητα ήταν κατανοητή: Τα οργανωμένα από τον ΟΤΕ δίκτυα θα παρείχαν σύνδεση των Σερβοβοσνιων με το Βελιγράδι αλλά όχι με την υπόλοιπη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Με άλλα λόγια ο ΟΤΕ ενίσχυε την αποσχιστική πολιτική του Παλε και φυσικά ερχόταν σε αντίθεση με τις συμφωνίες του Ντέιτον.
Και μπορεί μεν η κυβέρνηση Σημίτη να προωθούσε με κάθε μυστικότητα αυτά τα αποσταθεροποιητικά σχέδια αλλά ο εκπρόσωπος του ΟΤΕ όταν βρέθηκε ανάμεσα στους ομόδοξους αδελφούς στο Παλε ήπιε λίγο ρακί παραπάνω, μεράκλωσε, ξέχασε τα περί άκρας μυστικότητας και δήλωσε υπερήφανα στην τοπική εφημερίδα Glas Sprski :“Αυτό το σχέδιο θα σας δώσει την δυνατότητα να κερδίσετε την ανεξαρτησία σας από την άλλη πολιτική οντότητα την Μουλμανικο-Κροατική Ομοσπονδία»(!!)
Να σημειωθεί ότι το σχέδιο «στρατηγικής ανασυγκρότησης» του ΟΤΕ είχε και στρατιωτικές παραμέτρους: Περιλάμβανε κέντρα μετάδοσης πληροφοριών και κέντρα διοίκησης και ελέγχου τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την Βοσνία σε περίπτωση που επαναλαμβάνονταν οι εχθροπραξίες. Όλα αυτά τα αποκάλυψε ο διευθυντής της Σερβικής Τηλεγραφικής και Τηλεφωνικής Εταιρίας που δήλωσε ότι ο λόγος που είχε επιλεγεί ο ελληνορθόδοξος ΟΤΕ για την εκπόνηση του σχεδίου ήταν επειδή το σχέδιο περιλάμβανε ευαίσθητα στοιχεία στρατηγικής φύσης που δεν ήταν δυνατόν να αποκαλυφθούν στους άπιστους: “Επιλέξαμε τους Έλληνες φίλους μας» είπε «επειδή δεν ήταν δυνατόν να εμπιστευτούμε τέτοιες ευαίσθητες πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τις τηλεπικοινωνίες μας στον πρώτο τυχόντα».(!)
Φυσικά όταν η ιστορία έγινε γνωστή λίγο αργότερα τόσο η διεθνής κοινότητα όσο και η νόμιμη κυβέρνηση της Βοσνίας αντέδρασαν έντονα. Ο υπεύθυνος για την εφαρμογή των αποφάσεων της ΕΕ για την Βοσνία-Ερζεγοβίνη Καρλ Μπιλντ διαμαρτυρήθηκε έντονα στην ελληνική κυβέρνηση διότι το ελληνικό σχέδιο «απέκοπτε το Σαράγιεβο».
Από την πλευρά του ο Βόσνιος πρέσβης στην ΕΕ Νεντζατζ Χατζιμουσιτς δήλωνε στην «Ελευθεροτυπία» ότι η κυβέρνηση της χωρας «είχε μείνει κατάπληκτη από το γεγονός ότι μια φίλη χώρα με την οποία έχουμε και διπλωματικές σχέσεις προχώρησε σε μια τέτοια συμφωνία για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα χωρίς να συμβουλευτεί την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας. Αυτή η πράξη ενισχύει τις αυτονομιστικές τάσεις του καθεστώτος Κάραζιτς»
Όπως λοιπόν λέγαμε και στην αρχή δεν είναι μόνο η Τουρκία που προωθεί αποσταθεροποιητικές συμφωνίες με προβληματικές οντότητες. Τα ίδια κάνει και η Ελλάδα μόλις της δοθεί ευκαιρία.
Κάτι που επιμένουν να ξεχνούν τα ελληνικά ΜΜΕ. Όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε τριτοκοσμική χώρα.

6 σχόλια

  1. ΓΕΛΟΙOI. της ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑssΟΚ.
    & εμμισθα εθνικοσοσιαληστικα μπασταρδοσπέρματα
    στα Μπλοκς.......... φαλακροι ΚΡΕΤΙΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή στην χουντική Ελλάδα μας δεν μαθαίνουμε παρά μόνο ότι θέλουνε και όπως θέλουνε, ανοίξτε μόνοι σας τα μάτια σας.
    Ξεκίνησε από πέρυσι ο πόλεμος, με "δήθεν" επαναστάσεις, εναντίον των μουσουλμάνων. Όποιος νομίζει ότι οι ΗΠΑ θα δεχθούν να κρατούν τον κόσμο στα χέρια τους ένα μάτσο άπλυτοι, φίλα προσκήμενοι σε ύποπτες οργανώσεις, επειδή έχουν πρώτες ύλες, να το ξανασκεφθεί.
    Απλά με πρόσφατο το Ιράκ και το Αφγανιστάν, στρατό ξηράς δεν στέλνουν. Άλλοι θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
    Ξυπνάτε ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Επείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα , από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του , με το Δ .Ν .Τ. και των άλλων Εβραιοαμερικάνων αρχήτοκογλύφων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το είπαμε ρε Μίχα οκ, το βιβλίο σου ήταν γαμάτο το αγόρασα κ το διάβασα κ το χω στη βιβλιοθήκη μου. Και οι περισσότεροι έλληνες αποδεχθήκαμε εκείνη την ανοησία.Αλλά το να ασχολείσαι 15 χρόνια ακόμα με τους σερβοβοσνιους δείχνει πιστευω ότι δεν χεις με τίποτε άλλο να ασχοληθείς. Εκτος βεβαια απο το tea party ! Επίσης ο νεοφιλελυθερισμός δε βασίζεται μόνο στην εμμονή κ την κριτική. Γι αυτό έχεις εξαφανιστεί από το παρασκήνιο κ δεν είσαι ο δημοσιογράφος που ήσουν παλιότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    Γουστάρω χαβαλέ με μπουχέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση