GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολόκληρη η δήλωση Βενιζέλου μετά τη συνάντηση με την Λαγκάρντ...

Από το http://evenizelos.gr/ Δήλωση Ευ.Βενιζέλου μετά τη συνάντησή του με Κρ. Λαγκάρντ και Ζ.Κ. Τρισέ Τα δύσκολα και σκληρά μέτρα που έχ...

Από το http://evenizelos.gr/

Δήλωση Ευ.Βενιζέλου μετά τη συνάντησή του με Κρ. Λαγκάρντ και Ζ.Κ. Τρισέ
Τα δύσκολα και σκληρά μέτρα που έχουμε λάβει, τα μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση και στηρίζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, έχουν δημιουργήσει μια πολύ θετική εντύπωση, γιατί έχουν όλοι πειστεί ότι η Ελλάδα αντιλαμβάνεται την κατάσταση, θέλει να προστατευτεί, θέλει να σπάσει τον φαύλο κύκλο, θέλει να βγει από αυτή την κατάσταση της μειωμένης δημοσιονομικής κυριαρχίας που...
 πλήττει την υπερηφάνεια των Ελλήνων.
Αυτό, λοιπόν, μας βοηθάει πάρα πολύ στις επαφές και τις διαπραγματεύσεις που έχουμε. Αυτό ήταν και η βάση της συζήτησης που είχα με την κα. Λαγκάρντ στο ΔΝΤ και με τον κ. Τρισέ. Είχαμε μάλιστα την ευκαιρία να βρεθούμε και οι τρεις μαζί, χωρίς συνεργάτες, σε μία συζήτηση, η οποία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ σημαντική.
Σημασία, λοιπόν, έχει ότι προχωράμε κανονικά. Ήδη εξέδωσε ανακοίνωση το ΔΝΤ για την επιστροφή της τρόικας τις επόμενες μέρες. Ήδη έχει συζητηθεί επί της ουσίας το ζήτημα, δηλαδή το πώς θα φτάσουμε στους δημοσιονομικούς στόχους του 2011 και του 2012. Ολοκληρώνουμε και την συζήτηση για τα επόμενα δύο χρόνια, το 2013 και το 2014. Αυτά έχουν πάρα πολύ μεγάλη σημασία για την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος, έτσι ώστε η χώρα να βγει ξανά ισότιμα στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά.
Εάν δεν είχα στο μυαλό μου τις θυσίες που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός, τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εάν δεν είχα στο μυαλό μου το βαρύ κλίμα που υπάρχει στην Ελλάδα γιατί περνάμε μια πολύ μεγάλη εθνική κρίση και βρισκόμαστε σε μια λεπτή και επικίνδυνη φάση, θα μπορούσα να πω ότι είμαι αισιόδοξος, ότι εδώ διαμορφώθηκε ένα κλίμα σαφώς καλύτερο από το κλίμα που υπήρχε στην Πολωνία πριν από μερικές μέρες.
Όλοι οι μεγάλοι παράγοντες της διεθνούς οικονομίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και εκπρόσωποι άλλων χωρών με τους οποίους συζητήσαμε, όπως είναι για παράδειγμα ο Υπουργός Οικονομικών της Ινδίας ή ο Διοικητής της Τράπεζας της Κίνας, αντιλαμβάνονται πόσο αναγκαίο είναι να λειτουργήσουμε όλοι συντονισμένα –η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωζώνης παίζει κι αυτή ένα ρόλο στη διεθνή οικονομία- να πάρουμε πρωτοβουλίες, ώστε να σταματήσει η ανακύκλωση της κρίσης, η οποία κρατάει ήδη τέσσερα ολόκληρα χρόνια.
Άρα, λοιπόν, ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει ότι οι πολύ μεγάλες θυσίες του μπορεί να προστατέψουν τη χώρα και να προστατέψουν εισοδήματα, περιουσίες και προοπτικές, δηλαδή να μην χάσουμε περισσότερα και σε ορατό χρονικό διάστημα να αποκαταστήσουμε τη βλάβη που έχει υποστεί η χώρα, λόγω των δικών μας ευθυνών, φυσικά πάντα με προέχουσες τις πολιτικές ευθύνες.
Έχει, λοιπόν, πολύ μεγάλη σημασία να προχωρήσουμε σταθερά και αυτό αφορά και τον δημόσιο τομέα –τον επίσημο τομέα, όπως λέμε, τους θεσμικούς μας εταίρους- και τον ιδιωτικό τομέα, τη συμμετοχή των τραπεζών και των άλλων κατόχων ελληνικών ομολόγων. Γι αυτό και ήταν σημαντική η σειρά των επαφών που είχα με τη Διεθνή Ένωση Τραπεζών, στην γενική συνέλευση της οποίας μίλησα σήμερα το μεσημέρι, και με πολλούς μεμονωμένους επικεφαλής τραπεζικών ιδρυμάτων και χρηματοοικονομικών οργανισμών που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν στην υπόθεση αυτή, προς δικό τους όφελος, αλλά σημασία έχει και προς δικό μας όφελος, προς όφελος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων, της ελληνικής εθνικής οικονομίας.

9 σχόλια

  1. Ο τόπος χρειάζεται μια άλλη πάστα πολιτικών να νοιάζονται για τον τόπο τους, να έχουν αξιοπρέπεια και αυτό θα φανεί από το καταγγείλουν όσους τα άρπαξαν και έχει λεηλατηθεί ο τόπο μας. Βαγγέλη σε πιστεύω, αποδειξέτω αλλιώς κάτσε και εσύ στην άκρη, άσε τόπο σε αξιοπρεπείς πολιτικούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο .."λαος" καταλαβαινει ρε αθλιο γουρουνι..

    Καταλαβαινει πολυ καλα οτι τωρα χρειαζεται ενας αειμνηστος Γεωργιος Παπαδοπουλος να σας συλλαβει και να σας κρεμασει επι τοπου,αχρειε σκερβελε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τελικα μετα απο δυο χρονια αθλιας διακυβερνησης απο την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια φτασαμε σε .."κομβικο σημειο"!!:

    1. Τα αθλια σκατοπραμματα της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια να λενε οτι αν δεν παρουμε την .."δοση" απο το ΔΝΤ τοτε τον Οκτωβριο δεν εχουμε μία!! Τα ταμεια θα ειναι αδεια!!

    Το φανταζεστε??
    Ζηταμε δανεικα και διαλαλουμε οτι δεν εχουμε μία!!
    Και ενω ηδη τους εχουμε παρει
    (δανεικα) 80 δις ευρω!!
    Εχουμε διπλασιασει την τιμη των καυσιμων ,ποτων,τσιγαρων κλπ κλπ
    Εχουμε επιβαλλει ΦΠΑ 23 και 13# απο 19 και 5% που ηταν πριν (επι κυβερνησης της Νεας Δημοκρατιας του κυριου Καραμανλη οπως ελεγε και το ηλιθιο βλακογιοργο!!)..

    Ποιος τραπεζιτης θα δανεισει λοιπον αυτη την συμμορια??
    Υπαρχει κανεις?? ΚΑΝΕΙΣ .. ΚΑΝΕΙΣ επαναλαμβανω.. Και αν υπαρξει κανεις τοτε θα θελησει, για να δωσει εστω και ενα ευρω ,ενεχυρο την Ακροπολη!!
    Ετσι δεν ειναι φιλοι μου????

    2. Καταφεραν επισης αυτα τα αθλια σιχαμενα γουρουνια να .."πανηργυριζουν" που μας δανεισαν (επιτελους!!)!!!!!!
    Με τα σπρεντς στις 2200 μοναδες βασης!!! Δηλαδη με επιτοκιο 22 φορες παραπανω απο οτι δανειζεται η Γερμανια!!!
    Και αυτο το λενε επιτυχια τα τζογλανια ,οι βρωμεροι αλητες!!!

    Πριν δυο χρονια κατηγορουσαν τους .."αλλους" (την κυβερνηση της Νεας Δημοκρατιας του κυριου Καραμανλη οπως ελεγε και το ηλιθιο βλακογιοργο) γιατι .."δανειζοταν"!!!!
    Με τα σπρεντς μαλιστα στις 130 μοναδες βασης ,δηλαδη 1,3 παραπανω μοναδες απο το επιτοκιο που δανειζοταν η Γερμανια!!!

    Θυμαμαι πολυ τον Ιουνιο του 2008 η 2009 που η κυβερνηση της Νεας Δημοκρατιας (του κυριου Καραμανλη οπως ελεγε και το ηλιθιο σκατοπραμμα το βλακογιοργο),τι σαματα κανανε αυτα τα τζογλανια.. Σε συνεργασια βεβαιως βαβαιως με τα ΜΜΕξαπατησης του μπομπολα ,λαμπρακισταν και λοιπων συμμοριων...

    Συμπερασμα:
    Χρειαζομαστε επειγοντως ενα αειμνηστο Γεωργιο Παπαδοπουλο..
    Να συλλαβει και να εκτελεσει ΑΜΕΣΑ αυτα τα παλιοσκυλα της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..
    Δια απαγχονισμου.. Χωρις οικτο. Χωρις χρονοτριβη..
    Γουρουνοειδη κητη τυπου τουρκογλου-μπενιζελ μια σφαιρα και στο χαντακι..Δεν ειναι καιρος τωρα για εξτρα σιδερενια ικριωματα και δαπανες για εξτρα αντοχης σκοινια..

    Και ενας δεκανεας ας ειναι. Αρκει να ξεπαστρεψει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι έχεις πάθει βρε Λαγκαρντ και πας σα συγκαμένη;
    σου κάναν Οθωμανικό oι αγανακτησμενoι;………
    -Σου άρεσε;
    -Μου άρεσε
    -Θα ξαναπάς;
    -Δεν ξέρω. Καλό το πισωκολλητό μα τώρα υποφέρω…
    -Δώσε καιρό στον κώλο σου να ηρεμήσει λίγο
    -Πόσο καιρό; Πονάω πολύ τα πόδια σαν ανοίγω
    Σε δύο μέρες αρχικά θα πάψεις να υποφέρεις
    έπειτα θέλει άλλες εφτά μέχρι να συνεφέρεις
    ό,τι σου λέω οι σοφοί πατέρες μας το βρήκαν
    του κώλου τα εννιάμερα πως λες εσύ να βγήκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλα της το χέρι ρε βόδι τί περιμένεις; Αφού το βλέπουμε αυτό πάς να κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρωτοφανής ξεφτίλα Βενιζέλου: Εγγυήσεις εφαρμογής των μέτρων
    ζητά η Λαγκάρντ

    -Τα θέλει γραμμένα σε χαρτί με υπογραφές..

    Ο Βενιζέλος έρχεται πίσω με κομμένα τα φτερά και χωρίς σαφή δέσμευση ότι η Τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα

    Κλίμα που αποτυπώνει τα τελευταία "ψήγματα ανοχής" του ΔΝΤ απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση ήταν αυτό που επικράτησε στην 55λεπτη συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου με την Γενική Διευθύντρια του Ταμείου κ. Λαγκάρντ. Εμβόλιμα στη συνάντηση μεταξύ των δύο, μπήκε για λίγη ώρα και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ κ.Τρισέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άντε ρε παιδιά, βάλτε ένα χεράκι όοολοι μαζί, να σώσουμε τις Τράπεζες, και την κυρία Λαγκάρτ, και όλους τους άλλους χρηματοπιστωτές του κόσμου!

    Αφήστε τα παιδιά νηστικά, να στείλουμε και τη γυναίκα για δουλειά τα βράδια, να πνίξουμε τη γιαγιά και τον παππού, και εν γένει, να το διαλύσουμε το σπίτι μας, όσοι δεν το έχουμε διαλύσει ακόμα!!

    Διότι- το είπε και ο χοντρός υπουργός του πασόκ- δημιουργούμε προβλήματα σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα... στον Σόρος, στον Μπάφετ και σε άλλους πτωχούς
    χρηματιστές και Τραπεζίτες!
    Όλοι μαζί να τους σώσουμε!

    Ζήτω ο Σοσιαλισμός, που έφερε στην Ελλάδα ο Γέρος της Δημοκρατίας....
    Ζήτω οι γκόμενες του αλλουνού!
    Ζήτω οι φυλακές του τωρινού- γιατί εκεί θα συναντηθούμε όλοι μαζί, που δεν έχουμε να πληρώσουμε τα χαράτσια για τα οποία δεν φταίμε- αφού ήμασταν εργάτες- όντας άνεργοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε ξεφτίλα, Άντε και την πήραμε την 6 ΔΟΣΗ σαν πρεζάκια: Στην 7-8-9-10 ΤΙ ΘΑ ΘΕΛΕΤΕ; Κανενα νεφρό; κανένα συκώτι; καμιά καρδιά;

    Το σχέδιο είναι: ΕΞΌΝΤΩΣΗ και πάλι ΕΞΟΝΤΩΣΗ, 100 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΑΧΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ κάνουν κουμάντο την χώρα ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΈΓΚΛΗΜΆ..

    Δέστε το ποδόσφαιρο μας { ο πολιτικός κρατούμενος Μάκης Ψωμιάδης έκανε κουμάντο μιας πόλης το ποδοσφαιρικό σύλλογο την Καβάλα και τώρα είναι έξω, αυτόν που τάχα τον καταζητούσαν ολοι και η Ιντερπόλ } ..
    Αν θέλετε λευτεριά ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ετοιμαστείτε δώσετε και αίμα, να γίνομε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ και όχι αυτό το παραμύθι αγανακτισμένοι , Αν δεν δουν αποφασισμένους πολίτες Τελειώσαμε.. Αυτό είναι ο Πατριωτισμός σήμερα πια και ΟΧΙ το ξεπούλημα της χώρας της ζωή μας ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ..

    Κύριε υπουργέ είδατε το αυγό που έφαγε στο κεφάλι ο υπουργός σας κύριος Όθωνας στο ΡΕΘΥΜΝΟ !! ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΕΙΡΟΒΙΔΑ ;;

    ΕΝΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο απατεωνας εξαπατησε τον κοσμακη και μοστραρει σαν υπουργος τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση