GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαζί «θα φαγωθούμε»...

Της Κατερίνα Γκίκα Βλέπω δημόσιο υπάλληλο και μου ‘ρχεται να του ορμίσω. Και ο ίδιος μου ο αδερφός να ‘ναι δεν υπολογίζω τίποτα. Θηρίο γί...

Της Κατερίνα Γκίκα

Βλέπω δημόσιο υπάλληλο και μου ‘ρχεται να του ορμίσω. Και ο ίδιος μου ο αδερφός να ‘ναι δεν υπολογίζω τίποτα. Θηρίο γίνομαι, τίποτα δεν με κρατά. Και εκείνος ανάλογα αισθήματα έχει για εμένα, τον κ...δημοσιογράφο που «τα παίρνω από τους πολιτικούς και παίζω το παιχνίδι τους και ξέρει όλη μου την φάρα τι σκατά είμαστε. Τα βαποράκια τους κάνουμε. Κι έχουμε πισίνες και καγιάκ και σπίτια και μας ενόχλησαν οι υπάλληλοι».
Ναι! Είμαστε σε εμφύλιο. Μας θέλουν σκοτωμένους μεταξύ μας. Αδύναμους να πολεμήσουμε. Με το μυαλό θολό να...
λύνουμε τις διαφορές μεταξύ μας, όπως έκανε ο Κοεμτζής με του μπάτσους για μια παραγγελιά. Για εκείνον ήταν τότε ζήτημα τιμής και για μας ζήτημα τιμής θα είναι,αλλά με την άλλη έννοια του όρου.
Οι μπάτσοι και οι κουκουλοφόροι, οι γάβροι και οι βάζελοι, οι πράσινοι και οι κόκκινοι, δεν έφταναν. Χρειάζονταν κι άλλους κι άλλους, πολλούς άλλους για να φτάσουμε στον πάτο. Πρέπει να «φαγωθούμε» μεταξύ μας, αφού «μαζί τα φάγαμε».
Ξεκίνησε με τους καπνιστές και τους αντικαπνιστές, μας προέτρεψαν να γίνουμε ρουφιάνοι. Ήταν μια καλή αρχή. Οι νόμιμοι και παράνομοι. Μας χώρισαν σε δύο κατηγορίες και μετά σε άλλες κι άλλες κι άλλες...όλοι εναντίον όλων μέχρι που αποδομήθηκαν τα πάντα.
Έτσι μου ‘ρθε προχθές που πήρα ταξί να μην τον πληρώσω τον ταξιτζή, γιατί είναι κλέφτης και φοροφυγάς και ήθελε το επάγγελμα του κλειστό. Και στο γιατρό δεν θέλω να πάω γιατί αν δεν του δώσω φακελάκι θα μου δώσει λάθος φάρμακα, που του τα πλασάρει η εταιρία από την οποία τα παίρνει, μέχρι να υποκύψω.
Και οι στρατιωτικοί να πάνε από εκεί που ‘ρθαν γιατί βγαίνουν στην σύνταξη από τα 35 κι εγώ τους πληρώνω μια ζωή. Να πάνε να γ....και οι καθηγητές και οι διανοούμενοι και οι αγρότες και όλοι οι Έλληνες μαζί.
Θα βγω στον δρόμο και θα γιαουρτώνω όποιον βρω. Και οι βουλευτές άρχισαν να πλακώνονται μεταξύ τους. Ο ένας αποκαλεί τους συναδέλφους του γομάρια, ο άλλος ορμά να τον χτυπήσει, ο τρίτος μπαίνει να τους χωρίσει. Στο τέλος θα βγάλουμε τα μάτια μεταξύ μας. Και εκείνοι που μας θέλουν υποταγμένους θα χαρούν γιατί δεν θα βλέπουμε και θα ζητάμε την ελεημοσύνη τους γονατιστοί. Και θα λέμε κι ευχαριστώ.

5 σχόλια

  1. Οι … ευαίσθητοι διαπλεκόμενοι των ΜΜΕ...ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΑ$$ΟΚ
    ΜΕ ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΚΑΤΑ........κρύβουν τις αυτοκτονίες.

    Πενηντάχρονος επιχειρηματίας στη Νίκαια κρεμιέται από το παράθυρο του σπιτιού του στη Νίκαια και με σημείωμα λέει ότι δεν αντέχει άλλο τα οικονομικά προβλήματα.

    Στην Κρήτη, 47χρονος αγρότης αυτοπυροβολείται με την καραμπίνα του λόγω χρεών.

    Πριν από λίγες ημέρες ο γνωστός διαφημιστής, Μ. Κριάδης, επικεφαλής της εταιρείας Vitamin, πηδάει από το παράθυρο του γραφείου του καθώς δεν αντέχει την οικονομική καταστροφή που έχει πάθει.

    Στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, σε μικρό χρονικό διάστημα τρείς ιδιοκτήτες μαγαζιών αυτοκτονούν πνιγμένοι στα χρέη και την ανασφάλεια που τους δημιουργεί η οικονομική κρίση.

    Είναι μερικά από τα καθημερινά πλέον περιστατικά αυτοκτονιών που καταγράφονται στην Ελλάδα της φτώχειας, της αγωνίας για το μέλλον, του πανικού για την αδυναμία πληρωμής του ενοικίου,
    του δανείου, των φόρων, του σχολείου του παιδιού.

    Που όμως τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης “θάβουν” κανονικά για να μην προκαλέσουν λέει ανησυχία στο κοινό τους.

    Σήμερα για παράδειγμα μας έλεγαν ότι αυτοκτόνησαν δύο ακόμα νέοι άνθρωποι στο Ζωγράφου.

    Ένας 35χρονος με οικονομικά προβλήματα που έκοψαν το επίδομα στην παραπληγική γυναίκα του και ένας φοιτητής που πήδηξε από το μπαλκόνι.
    Τηλεφώνησαν λοιπόν περίοικοι σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό και τι τους είπαν; “Ξέρετε, λόγω της ευαισθησίας του θέματος δεν μεταδίδουμε αυτοκτονιες….”

    Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά για μια χώρα που αργοπεθαίνει. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις αυτοκτονίες ενώ πλέον έχουν αυξηθεί δραματικά και τα περιστατικά χρόνιας κατάθλιψης και η κατανάλωση αντικαταθλιπτικών.

    Το 2007 καταγράφηκαν 328 αυτόχειρες, το 2008 έφτασαν τους 366 και το 2009 ο αριθμός ανέβηκε στους 391. Από τότε ξεκινά και ο Γολγοθάς του Μνημονίου και της εθνικής κατάθλιψης. Εκτιμάται ότι το 2010, όταν ξεκίνησαν ουσιαστικά οι δραματικές αλλαγές στη ζωή των Ελλήνων, αυτοκτόνησαν γύρω στους 500 Ελληνες. Γενικά, το διάστημα 2000-2009 οι αυτοκτονίες στη χώρα μας ήταν συνολικά 3.661, δηλαδή μέχρι πέρυσι ξεπέρασαν τις 4.000 με τα περιστατικά να παραμένουν σταθερά στα 350-400 ανά έτος, μέχρι πρόπερσι. Χάθηκε δηλαδή μια κωμόπολη από ανθρώπους που οι ίδιοι έβαλαν τέρμα στη ζωή τους.

    Ασφαλώς δεν είναι μόνο οικονομικά τα αίτια, όμως, η εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού των αυτόχειρων μετά την έναρξη της κρίσης στην Ελλάδα, δείχνει ότι πλέον μπαίνουμε σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις.

    Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, για το 2011 εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση 40% των αυτοκτονιών και μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του έτους είχαν αυτοκτονήσει 150 άτομα. Δηλαδή σε όλο το έτος οι αυτοκτονίες μπορεί να αγγίξουν τις 700!

    Η Κρήτη βρίσκεται σε θλιβερή πρωτιά στην Ελλάδα καθώς καταγράφονται συνεχώς αυτοκτονίες. Μόνο στο Ηράκλειο μέσα σε 1,5 χρόνο πάνω από 20 ευυπόληπτοι πολίτες προχώρησαν στο απονενοημένο διάβημα.

    Βασική αιτία των αυτοκτονιών είναι τα χρέη, η αδυναμία να τα βγάλουν πέρα άνθρωποι που τις περισσότερες φορές είχαν μια οικονομική επιφάνεια και φυσικά τα κυκλώματα τοκογλύφων, επίσημα οι τράπεζες, ανεπίσημα η μαφία που εκμεταλλεύεται την κατάσταση.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι στα περισσότερα σημειώματα των αυτόχειρων περιγράφονται οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκούν οι τράπεζες και τα τοκογλυφικά κυκλώματα.

    Δυστυχώς, κάθε φορά που ανακοινώνεται κι ένα νέο μέτρο, κάθε φορά που κόβεται το εισόδημα ή που πρέπει να πληρωθεί μια εισφορά η κατάθλιψη βαράει κόκκινο. Καθώς δεν υπάρχει διέξοδος, καθώς η χώρα βουλιάζει όλο και περισσότερο στην κρίση η κατάσταση θα γίνεται χειρότερη.

    Ο Θεός να βάλει το χέρι του..
    +
    Βαλε μεσα σε ολους αυτους τους ατυχους και εκεινους που παθαινουν καρδιακα εγκεφαλικα καρκινο ολα απο την στεναχωρια και το σκασιμο
    του ανθρωπου να δεις τι αποτελεσμα θα βγαλεις.

    ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΠΟΥ ΑΛΥΣΟΔΕΣΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ;;;
    ΣΗΜΕΡΑ Η ΥΦΗΛΙΟΣ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΜΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ (ΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΧΑΛΙΝΩΤΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΑΣ) ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΚΑΤΕ....

    ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΑΤΕ.
    ΕΣΕΙΣ ΠΙΕΣΑΤΕ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΤΟΥΝ.»

    «ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΧΤΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΩ ΣΕ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ,ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΜΟΥ;;;
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ;;;
    ΤΙ ΚΑΝAΤΕ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΑΣ ΕΣΕΙΣ;;;
    ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ;;;
    ΤΙ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ.»

    «ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΣΑΣ. ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΥΗΜΕΡΗΣΟΥΝ???
    ΑΝ ΝΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΜΕ ΚΩΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠ ΟΛΑ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ.
    ΑΝ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΤΡΑΒΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝA ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΤΟΥ !!!!!!

    ΘΑ ΦΤΥΣΕTE ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΥΝΤΟΜΑ

    Ο ΔΗΜΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ

    ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΜΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φτασαμε στον τεταρτο γυρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το έτος 2000 σε αστυνομικό έλεγχο για εξακρίβωση, ενεφανίσθη εις βάρος μου ένταλμα σύλληψης για χρέη προς το ΤΕΒΕ. Η Δίκη πραγματοποιήθηκε στο πρωτοδικείο Πειραιά. Σύμφωνα με την απόφαση αναγκάστηκα να εξοφλήσω σε ένσημα ολόκληρη την πενταετία που αναγραφόταν στο καταστατικό της Ο.Ε. Που ήμουν εταίρος. Αν και η εν λόγω εταιρία δεν είχε διαρκέσει πάνω από εξάμηνο πράγμα που προέκυπτε και από την μη έκδοση εκ μέρους του ΤΕΒΕ ασφαλιστικού βιβλιαρίου λόγω του προ απαιτούμενου χρόνου για την έκδοσή του όπως και από τα μισθωτήρια της έδρας. Σήμερα μετά από 20 περίπου έτη από την συμμετοχή μου στην Ο.Ε. Και 11 έτη μετά την σύλληψή μου, ο εν λόγω ασφαλιστικός οργανισμός μου ζητάει τα ίδια ακριβώς δικαιολογητικά που ζητούσε και στην δίκη και που η αδυναμία προσκόμισής τους με ανάγκασε να πληρώσω ολόκληρη την πενταετία. Τους ζητάω να μου εκδώσουν απαλλαγή για να επενδύσω σε φωτοβολταϊκά ως νέος αγρότης που έχω χαρακτηριστεί από 2001 και που ανταποκρίνομαι ανελλιπώς στον από τότε ασφαλιστικό μου φορέα που είναι ο ΟΓΑ. Τα χρονικά περιθώρια για την κατάθεση του απαλλακτικού είναι περιορισμένα και ο εν λόγω οργανισμός με έχει αναγκάσει να εγκαταλείψω την αγροτική μου εκμετάλλευση με ανυπολόγιστες ζημιές εις βάρος μου για να τρέχω στον γραφειοκρατικό τους λαβύρινθο να βρω την άκρη του μίτου. Ο λόγος αποχώρησής μου από την εν λόγω εταιρία ήταν για προβλήματα υγείας λόγω βαρέας σπονδυλολυσίας που υπέστη κατά την διάρκεια της Στρατιωτικής μου θητείας ως έφεδρος αξιωματικός ειδικά εκπαιδευμένος στον ανορθόδοξο πόλεμο και ενώ κατά την χριστουγεννιάτικη άδεια μου, επέστρεφα από την Ρεντίνα Θεσσαλονίκης στην Αθήνα που ήταν η κατοικία των γονέων μου. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού ήμουν επιβάτης σε λεωφορείο του ΟΣΕ που ενεπλάκη σε θανατηφόρο πλαγιομετωπική σύγκρουση με Νταλίκα. Η ανάγκη για προμήθεια οποιοειδών παυσίπονων με ανάγκασε να εγγραφώ σε ειδικό πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ από την έναρξή του το 1995 που είναι και οι εξοφλημένες υποχρεώσεις μου στο ΤΕΒΕ και που οι ανάγκες του προγράμματος του ΟΚΑΝΑ με κρατούσαν από ανεπάγγελτο.
    Το πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ το παρακολουθώ ανελλιπώς και με επιτυχία έως σήμερα.
    Δυστυχώς όμως προ μηνός που μου προέκυψε το εν λόγω γραφειοκρατικό κόλλημα έχω εγκαταλείψει την αγροτική μου εκμετάλλευση για να τρέχω από γραφείο σε γραφείο να βρω άκρη στο μίτο του γραφειοκρατικού τους λαβύρινθου και ως εκ τούτου αδιαφορώ για το αν γίνω αιτία έναρξης εμφυλίου. Οι κρατικοί λειτουργοί είναι ανάλγητοι και ρατσιστές. Τα δικά μου χαμένα χρόνια ποιος θα μου τα δώσει πίσω; Τα χωράφια μου που εγκατέλειψα ποιος θα μου τα καλλιεργεί για να ζήσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση