GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι δύσκολες μέρες του τριφυλλιού...

Από το sofokleous10.gr Δύσκολες μέρες για την ιστορική ομάδα του τριφυλλιού φαίνεται πως έρχονται μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στα δι...

Από το sofokleous10.gr
Δύσκολες μέρες για την ιστορική ομάδα του τριφυλλιού φαίνεται πως έρχονται μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στα διοικητικά της ομάδας. Παρά τις επικοινωνιακές φιέστες και τις βαρύγδουπες δηλώσεις μια πιο προσεκτική ανάλυση των δεδομένων προοιωνίζει έναν δύσκολο και μαύρο μέλλον για μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο κ. Βγενόπουλος μίλησε για τις συμφωνίες που αθέτησε ο Τζίγγερ και τόνισε πως το νταμπλ πρέπει να πιστωθεί στον ίδιο, αφού ήταν αυτός που έβαλε τα περισσότερα λεφτά. εκείνο που δεν είπε όμως είναι πόσα χρήματα είναι διατεθειμένος να βάλει από σήμερα και στο μέλλον για τον Παναθηναϊκό.
Έκανε λόγο για...
δηλητηριογράφους, ενώ για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη είπε πως διέλυσε την πολυμετοχικότητα και το ρόστερ και πως χρέωσε με 10,5 εκατομμύρια ευρώ την ΠΑΕ για τις μακέτες του Βοτανικού.
Για το μέλλον ανέφερε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, αλλά τόνισε πως δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του, αφού δεν είναι τόσο ισχυρός όσο ήταν το 2008.
Τέλος, είπε πως η τωρινή αξία του Παναθηναϊκού είναι 7,8 εκατομμύρια ευρώ και πως με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 15 εκατομμυρίων ευρώ, οι "πράσινοι" θα μπορέσουν να... βγάλουν τη σεζόν.
Θα πρέπει λοιπόν να δει κανείς ποιος θα ωφεληθεί από αυτήν την πρωτοφανή υποτίμηση της ιστορικής ομάδας του τριφυλλιού που λίγο πολύ αποτιμάται σαν μια ομάδα δεύτερης εταιρικής και ποιος χάνει …
Αυτός που χάνει σίγουρα είναι ο παλιός μέτοχος, η οικογένεια Βαρδινογιάννη δηλαδή η οποία παρά τις όποιες κατηγορίες μπορεί να προσάψει κανείς, βλέπει ένα πακτωλό εκατομμυρίων να χάνεται οριστικά και αμετάκλητα.
Ποιος κερδίζει; 
Σίγουρα νέος ιδιοκτήτης όποιος και αν είναι αυτός … με την εξωφρενικά χαμηλή αυτή αποτίμηση ο νέος ιδιοκτήτης σε μερικούς μήνες από τώρα εάν κατορθώσει με ελάχιστη προσπάθεια δεδομένης της αξίας της ομάδας του τριφυλλιού να βάλει την ομάδα ξανά στο Champions League θα έχει σχεδόν αποσβέσει το ποσόν που θα έχει καταθέσει στην αύξηση και έτσι ουσιαστικά θα του μείνει μία από τις ιστορικότερες ελληνικές ομάδες χάρισμα…
Αξίζει επίσης κανείς αυτήν την ώρα να κοιτάξει για τα οικονομικά του ομίλου που διευθύνει ο κ. Βγεννόπουλος για να δείξει καθαρά ποιο θα είναι το μέλλον της ομάδας του Παναθηναϊκού...
Στην κόψη του ξυραφιού φαίνεται πως είναι πλέον ο όμιλος της M.I.G με μια προσεκτικότερη ανάγνωση των αναλυτικών οικονομικών καταστάσεων του ομίλου που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες.
Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες λογιστικές καταστάσεις το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας ανέρχεται σε2.082.669.000 ευρώ, όταν οι συνολικές δανειακές υποχρεώσεις της ανέρχονται σε 3.077.980.000 ευρώ εκ των οποίων μάλιστα το ένα δισεκατομμύριο είναι βραχυπρόθεσμος δανεισμός.
Επιπρόσθετα σύμφωνα με τη σημείωση 17 των λογιστικών καταστάσεων της εταιρίας το μεγαλύτερο μέρος των δανείων της μπορεί να αντιμετωπίσει εμπλοκή, καθώς όπως παραδέχεται η ίδια η εταιρεία:
Αναφορικά με τα δάνεια του ομίλου VIVARTIA, για την περίοδο που έληξε την 30/06/2011, ο υπο-όμιλος Δέλτα, ο υπο-όμιλος Goody’s και ο υπο-όμιλος Everest δεν διατήρησαν τη συμβατικά προβλεπόμενη αναλογία καθαρού δανεισμού προς EBITDA καθώς και EBITDA προς καθαρό έξοδο τόκου, και ο υπο-όμιλος Μπάρμπα Στάθη την αναλογία EBITDA προς καθαρό έξοδο τόκου, με αποτέλεσμα την αύξηση των περιθωρίων δανεισμού κατά 200 bps (μονάδες βάσης). Ο όμιλος VIVARTIA βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τις συνεργαζόμενες τράπεζες, έτσι ώστε να επιτύχει τη μείωση του κόστους δανεισμού και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του. Η διοίκηση του ομίλου VIVARTIA εκτιμά ότι το εν λόγω εγχείρημα θα έχει οριστικοποιηθεί μέχρι την 31/12/2011.
Τέλος σχετικά με τους όρους του δανείου της θυγατρικής του ομίλου ΥΓΕΙΑ , ΗΥGEIA HOSPITAL-TIRANA Sh.A., για την περίοδο που έληξε την 30η Ιουνίου 2011, το ΥΓΕΙΑ δε διατήρησε τη συμβατικά προβλεπόμενη αναλογία καθαρού δανεισμού προς EBITDA γεγονός το οποίο θα θεραπευτεί με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ, στην οποία η ΜΙG έχει δεσμευθεί ότι θα συμμετάσχει.
Ταυτόχρονα υπενθυμίζεται ότι στις εταιρίες του ομίλου έχουν εγγραφεί υποθήκες αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για την εξασφάλιση μακροπρόθεσμου δανεισμού της.
Το τένις... των ανακοινώσεων 
Το τένις... των ανακοινώσεων μεταξύ του Ανδρέα Βγενόπουλου με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη συνεχίζεται, με τον Mr MIG να επιτέθεται στα όσα ανέφερε λίγο νωρίτερα με την απάντησή του ο Τζίγγερ στην πρωινή ανακοίνωση του Βγενόπουλου.
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος κάνει λόγο για αποπροσανατολισμό του Γιάννη Βαρδινογιάννη στο ευρύ κοινό με όσα τόνισε και διευκρινίζει πως επί της ουσίας δεν αποδέχεται τον ένα και μοναδικό όρο που έχει θέσει για την ΓΗΠΕΛ.
Την ώρα που άπαντες περιμένουν το πληρεξούσιο και την δήλωση του Σουλτάν Αλ Σαούντ, όπως τόνισε ο Βλάσης Τσάκας, ο Ανδρέας Βγενόπουλος απάντησε στον Γιάννη Βαρδινογιάννη μιλώντας για επικοινωνιακές τακτικές αναφέροντας πως υπεκφεύγει και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους φιλάθλους του "τριφυλλιού".
Η ανακοίνωση του Βγενόπουλου: 
Ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης εξακολουθεί να ασχολείται με τις επικοινωνιακές τακτικές και όχι με την ουσία. Ο όρος μου ήταν ξεκάθαρος από την πρώτη στιγμή, ότι επειδή είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το θέμα της ΓΗΠΕΛ πρέπει να αναλάβει όλες τις σχετικές οικονομικές και νομικές ευθύνες.
Στην σημερινή του ανακοίνωση η πρόταση κλειδί είναι «η ΓΗΠΕΛ και η ΠΑΕ να λύσουν τις μεταξύ τους συμβάσεις χωρίς αμοιβαίες αξιώσεις»!
Δηλαδή η ΠΑΕ να έχει ζημιωθεί οριστικά ένα σημαντικό ποσόν (που θα πρέπει να πιστοποιηθεί από ορκωτούς ελεγκτές για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία) και ο ίδιος να κρατήσει την ΓΗΠΕΛ για να διεκδικήσει από τον Δήμο Αθηναίων πλέον των 20 Εκατομμυρίων Ευρώ(!) χωρίς καν να επιστρέψει στην ΠΑΕ αυτά που ξόδεψε!
Εν ολίγοις σήμερα ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης λέει: «Αποδέχομαι τις νομικές ευθύνες (και θα τα βρω εγώ με Μπόμπολα, Βωβό, Δήμο κλπ) αλλά αντί να αναλάβω τις οικονομικές ευθύνες δώστε μου την ΓΗΠΕΛ έναντι ενός (1) ευρώ για να κερδίσω εγώ από τις αγωγές αποζημιώσεων ενώ η ΠΑΕ θα υποστεί οριστικά τεράστια ζημιά από τους χειρισμούς μου.» (!)
Επειδή ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης γνωρίζει ότι επί της ουσίας δεν αποδέχεται τον μόνο όρο που του έβαλα, η σημερινή ανακοίνωση του έχει σαν μοναδικό στόχο να προσπαθήσει, μέσω των επικοινωνιακών του μηχανισμών, να αποπροσανατολίσει για μια ακόμη φορά τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού.
Παρ’ ότι αυτή η ιστορία έχει γίνει πλέον πολύ κουραστική, η πρότασή μου, εάν ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης αποφασίσει να δεχτεί πλήρως τον όρο που του έθεσα χωρίς υπεκφυγές, ισχύει μέχρι τις 3 Οκτωβρίου."
"Η σύμβαση είναι με ΠΑΕ, όχι με ΓΗΠΕΛ" 
Η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη υποστήριξε στην παραπάνω ανακοίνωση πως δεν υφίσταται το θέμα να κρατήσει ο ίδιος ο Τζίγγερ την ΓΗΠΕΛ για να διεκδικήσει από τον Δήμο Αθηναίων πλέον των 20.000.000 ευρώ.
Και αυτό γιατί, σύμφωνα με την σύμβαση ο Δήμος δεν έχει να κάνει με την ΓΗΠΕΛ αλλά με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οπότε την αποζημιώση μόνο η "πράσινη" ΠΑΕ μπορεί να την διεκδικήσει και όχι η ΓΗΠΕΛ.

8 σχόλια

  1. Κόκκινα τα χείλη π' αγαπώ, κόκκινα τα χείλη...

    ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΠΑΟ ΚΑΙ ΤΟ 3ΦΥΛΛΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τιποτα!! Καμμια κουβεντα!!
    Αμεση συλληψη και εκτελεση της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια!!

    Το ηλιθιο βλημα βλακογιοργο το θελω για παρτη μου..
    Και μερικα ακομα σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..

    Θα τα .."περιποιηθω" εγω..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αδελφέ Τζον για το βλακογιώργο πρέπει να περιμένεις στη σειρά. Υπάρχουν πολλοί και πρέπει να φτιάξουμε λίστα αναμονής.

    Εγώ γουστάρω την αγωνία τους πριν την εκτέλεση. Είναι κάτι που το επριμένω με αγωνία. Θα είναι η απόλυτη ηδονή να τους βλέπω να σφαδάζουν και να εκλιπαρούν πριν την εκτέλεση. Να βλέπω το υπερφύαλο ύφος τους να ισοπεδώνεται.

    Όσο για με΄να γουστάρω το ντολμαδάκι με γυαλιά, τον Μόσσιαλο ντε. Γουστάρω να τον βλέπω να κλαίει πριν την εκτέλεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδω καραβια χανονται και το μουνι χτενιζεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Επείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα , από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του , με το Δ .Ν .Τ. και των άλλων Εβραιοαμερικάνων αρχήτοκογλύφων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Επείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα , από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του , με το
    Δ .Ν .Τ. και των άλλων Εβραιοαμερικάνων αρχήτοκογλύφων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδώ καράβια χάνονται και η γριά μουνοψειροχτενίζεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ......
    ΟΟΟΟΟΟΟ ΣΟΥΛΤΑΑΑΑΑΝΝΝΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση