GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι προηγήθηκε για το διαγωνισμό χαρτιού των σχολικών βιβλίων...

Ο αντιπροέδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικολάος Αγγελάρας για τον οποίο ο Μιχ. Καρχιμάκης κατέθεσε στη Βουλή την αίτηση κατάθεσης εγγράφων...

Ο αντιπροέδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικολάος Αγγελάρας για τον οποίο ο Μιχ. Καρχιμάκης κατέθεσε στη Βουλή την αίτηση κατάθεσης εγγράφων ήταν ο πρόεδρος του τμήματος που έβγαλε άκυρη την απόφαση για το διαγωνισμό του χαρτιού που το Υπουργείο Παιδείας θα τύπωνε τα σχολικά βιβλία.
Για το θέμα αυτό η υπουργός Παιδείας Αννα  Διαμαντοπούλου έχει υποστηρίξει ότι....
 έγινε ο διαγωνισμός εγκαίρως τον Οκτώβριο του 2010 και τον Μάρτιο του 2011, υπήρξαν τρεις μειοδότες προμηθευτές χαρτιού και ανακλήθηκε η απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ παραπέμφθηκε το θέμα σε δευτεροβάθμιο επίπεδο. Ομως η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ελήφθη στις 6 Μαΐου και στάλθηκε στον οργανισμό έκδοσης βιβλίων στις 19 Ιουλίου.
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με κύκλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου  στις 21 Απριλίου 2010 με υπουργική απόφαση συγκροτήθηκε η επιτροπή έκδοσης του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων.
Μεσολάβησε στις αρχές Ιουλίου η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης σύμφωνα με την οποία ο διαγωνισμός, θα πραγματοποιούνταν από το υπουργείο Παιδείας και όχι όπως κατά πάγια τακτική γινόταν από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε 2 Μαρτίου 2011.
Το ΣΤ΄ κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις αρχές Απρίλιου, πραγματοποίησε τον προσυμβατικό εκδίδοντας μάλιστα και σχετική απόφαση. (22/2011).
Το ίδιο διάστημα η κυρία Διαμαντοπούλου, ενημερώθηκε για τα προβλήματα της διαδικασίας και της ζητήθηκε να τα αντιμετωπίσει, προκειμένου να συνεχιστεί ο διαγωνισμός μετά από νέα δικαστική κρίση. Οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι δεν ανταποκρίθηκε.
Αντίθετα, το υπουργείο Παιδείας επανήλθε με νέα αίτηση η οποία συζητήθηκε στις 6 Μαΐου 2011, ενώ τέσσερις ημέρες μετά κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα. Στις 2 Ιουνίου όμως,  Τμήμα αυτή τη φορά του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έκρινε παράνομη τη σύμβαση. Μάλιστα, η σχετική απόφαση κοινοποιήθηκε στην υπουργό στις 12 Ιουλίου 2011.
Η υπουργός Παιδείας και για τη δεύτερη αυτή αρνητική απόφαση ενημερώθηκε εγκαίρως από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές και μάλιστα προφορικά από τις 5 Ιουλίου. Παρ’ όλα αυτά, με έγγραφό της ζήτησε από το Ελεγκτικό Συνέδριο να επισπεύσει.

7 σχόλια

  1. Η αθλιότητα αυτής της κυβέρνησης έφθασε και στην αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών!

    Αλλη μια ένδειξη ότι έρχονται δύσκολες μέρες.

    Μαστουρωμένοι, σκέφτηκε ο Γιωργάκης, δεν θα καταλάβουν τίποτα.....
    Σε οποια χωρα αναλαβε την διαχειρηση το ΔΝΤ ειχαμε ελευθερα ναρκωτικα,τζογο,πορνεια,τεραστια εγκληματικοτητα και αυξηση των θανατων λογω τελειας απαξιωσης του συστηματος υγειας.Τιποτα δεν γινετε τυχαια.Πιστευουν οτι εξαθλιωνοντας τους λαους θα τους εκμεταλευονται ποιο ευκολα.Ειναι εγληματιες.

    Πόσο απίθανο είναι να δούμε τους εμπόρους ναρκωτικών να αποκλείουν την πλατεία Ομονοίας, διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα τους επαγγέλματος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το φαινόμενο να καταργείς τον Οργανισμό που εκδίδει τα σχολικά βιβλία και μετά να ψάχνεις γιατί
    δεν εκδίδονται τα σχολικά βιβλία,
    είναι μοναδικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. περναει το πασοκ της ελλαδος φρουρος παραπαπαμ ραπαραπαπαπαμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε από
    τη χούντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η SOFTEX έστω και αργά εκδικείται την… Αννούλα

    Θυμάσαι Αννούλα μια Παρασκευή πριν μερικά χρόνια που ξεπούλησες τη SOFTEX και τους εργαζόμενους και
    τη Δευτέρα βρέθηκες Επίτροπος στην Ε.Ε ;
    Φυσικά θα έμαθες πια ήταν η κατάληξή της, οι αγοραστές επενδυτές έκλεισαν το εργοστάσιο στη Δράμα, που έδινε το χαρτί για τα σχολικά βιβλία, απέλυσαν το προσωπικα των 1200 εγαζομένων της Δράμας, έκλεισαν το εργοστάσιο και η Δράμα πήρε την “κάτω βόλτα” της ανεργίας, από τότε δεν μπορεί να σηκώσει… κεφάλι.

    Οι αγοραστές (;) της “Λεοντίου Συμβάσεως”, δεν επένδυσαν ούτε ένα ευρώ, η εταιρεία υπολειτουργεί – μόνο στον βοτανικό – και η Ελλάδα δεν έχει πια καμιά χαρτοβιομηχανία.
    Τώρα βγαίνεις και φωνάζεις ότι μίλησες γραπτά και προφορικά με τους αρμόδιους, λες και είσαι ένας υπαλληλάκος, αλλά αυτοί σε άδειασαν και ξέμεινες από χαρτί για τα σχολικά βιβλία.
    Κάποτε η SOFTEX έδινε για χρόνια το χαρτί για τα σχολικά βιβλία και όλα ήταν εντάξει και φτηνό καλό χαρτί και δουλειά για εκατοντάδες εργαζόμενους.

    Τώρα ψάχνεις για χαρτί σε άλλες χώρες καλύτερες από τη δική σου
    που θα μας κοστίσει χρυσό.
    Βλέπεις η SOFTEX έστω και αργά σε εκδικείται.

    Υ.Γ. Που σκέψη όμως να παραιτηθείς.
    Στάθης Σαραφόπουλος

    - Σιγά μην παραιτηθεί το τελευταίο και πιο βρομερό ασπόνδυλο της ΝΤΠ στην Ελλάδα !!!

    Η λεξη παραιτηση σε αυτα τα λαμογια ειναι αγνωστη …δεν υπαρχει στο λεξιλογιο τους !!!

    -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ψωμι παιδεια ελευθερια η χουντα δεν τελειωσε το 73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντί να μας ζαλίζουν με το ποιός φταίει για το ένα ή το άλλο, ενώ είναι όλοι τους άχρηστοι, ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΗ ΙΔΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση