GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα μέτρα με... «κολασμένες» δικαιολογίες κι αβέβαιη προοπτική...

Γράφει ο Κων/νος Μανίκας Οικονομολόγος–Ψυχολόγος Οι θυσίες σας πιάνουν τόπο , συνεχίστε (τις θυσίες!). Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη μου ακούγο...

Γράφει ο Κων/νος Μανίκας
Οικονομολόγος–Ψυχολόγος

Οι θυσίες σας πιάνουν τόπο, συνεχίστε (τις θυσίες!). Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη μου ακούγοντας την ομιλία Παπανδρέου στη ΔΕΘ και μέχρι το επόμενο μεσημέρι είχε έρθει η πλήρης επιβεβαίωση της συγκεκριμένης ρήσης! Η φετινή ΔΕΘ αποκτά μια «ιστορική» υπόσταση λόγω των πολλών ιδιαιτεροτήτων της! Δεν την εγκαινίασε ο πρωθυπουργός, όπως είθισται, ο υπ. Οικονομικών ανακοίνωσε νέα εισπρακτικά μέτρα πριν καν εκτελεστούν αυτά που πρόσφατα είχε εξαγγείλει και τόσο η ομιλία όσο και η συνέντευξη Παπανδρέου αποτέλεσαν μια απεγνωσμένη προσπάθεια αναπαραγωγής τετριμμένων δικαιολογιών και φοβικών συνδρόμων χρεοκοπίας. Δεν υπήρξε όμως καμιά...
διάθεση ειλικρινούς απολογισμού κι αναζήτησης των αιτιών της συνεχούς αποτυχίας επίτευξης των στόχων (αρχικών και αναπροσαρμοσμένων), ούτε βέβαια δόθηκαν τα ελάχιστα εχέγγυα θετικής προοπτικής.
Δεν υπήρξε αναφορά στους λόγους που οι στόχοι για τη μείωση του ελλείμματος, παρά τους επαναλαμβανόμενους επαναπροσδιορισμούς προς το χείρον, δεν επετεύχθησαν ποτέ. Αν δεν έπαιρναν τα τελευταία μέτρα φορολόγησης των ακινήτων (η κατοχή τους θεωρείτε πλέον σχεδόν ιδιώνυμο έγκλημα!), το ύψος του στα τέλη του 2011 θα άγγιζε τους αρχικούς στόχους για το 2010!
Πόσο καταλυτική υπήρξε η φορομπηχτική λογική και οι οριζόντιες μισθολογικές περικοπές από κοινωνικές ομάδες που κυρίως κατευθύνουν τα εισοδήματα τους στην κατανάλωση για τη δημιουργία βαθιάς ύφεσης και τελικά τον περιορισμό των εσόδων; Τι εμπόδισε την κυβέρνηση να αναδιαρθρώσει πλήρως το φοροεισπρακτικό μηχανισμό (συνδικάτα, έλλειψη σχεδίου;;) και γιατί καθυστέρησε η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας και οι ιδιωτικοποιήσεις, ώστε πλέον να έχουν μια εξευτελιστική αποτίμηση;
Εξάντλησε η κυβέρνηση κάθε δυνατότητα περιορισμού της κρατικής σπατάλης με ρηξικέλευθες επεμβάσεις στα προνόμια βουλευτών, δικαστικών και λοιπών λειτουργών; Με συγχωνεύσεις, αναστολή λειτουργίας ή και το οριστικό κλείσιμο ΜΚΟ και κρατικών φορέων (από υπουργεία έως την ΕΡΤ!). Με άμεση ανάθεση σε κεντρικό φορέα όλων των κρατικών προμηθειών και τη χρήση ηλεκτρονικών μειοδοτικών διαγωνισμών.
Γιατί αντιμετωπίζονται οι, γνωστές για την πολλαπλασιαστικότητα της απόδοσης τους, δημόσιες επενδύσεις ως «μαξιλάρι» αποσυμπίεσης της δημοσιονομικής δυσπραγίας, ενώ ταυτόχρονα μένουν ακόμα σε επίπεδο ανακοινώσεων οι παρεμβάσεις (φορολογικές, νομοθετικές, διαρθωτικές) για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος (η διαφθορά και η μη προώθηση καινοτομίας πληγώνουν την ανταγωνιστικότητα μας) και την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών πόρων;
Αρκούν οι πρόσφατες ρυθμίσεις για τη διαχείριση του χρέος ώστε αυτό να καταστεί μακροπρόθεσμα βιώσιμο, όσο μάλιστα καθυστερεί η επιστροφή στην ανάπτυξη; Σε τι ωφελούν τακροκοδείλια δάκρυα για τη νεολαία όταν αυτή καλείται να επωμισθεί με βάναυσο τρόπο τις συνέπειες (ανεργία, μετανάστευση) των «αμαρτιών» προηγουμένων γενιών;
Ακόμα κι αν τα περιορισμένα δημοσιονομικά αποτελέσματα και οι οικτρές κοινωνικές συνέπειες των συνεχών μέτρων οφείλονται, όπως φαίνεται, σε μεγαλύτερο βαθμό στην Μνημονιακή συνταγή (είναι πρωτότυπο ένα εμπροσθοβαρές, από τη φύση του, σχέδιο να καταλήγει σε επιβολή δεύτερου κύματος μέτρων σκληρότερου από το πρώτο!), από ότι στην κυβερνητική αναβλητικότητα σχετικά με την εκτέλεση αυτονόητων αποφάσεων, το κύριο ζητούμενο παραμένει.
Πότε θα αποκτήσει αυτός ο τόπος λειτουργικό επιτελικό δημόσιο τομέα και ένα συγκροτημένομακροπρόθεσμο «επιχειρηματικό» πλάνο για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας που θα αξιοποιεί πλήρως ανθρώπινους και φυσικούς πόρους και θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της; Αναμένει κανείς πειστικές απαντήσεις;



18 σχόλια

  1. 1,5 εκατ. ευρώ!! στοίχισε η αστυνομική επιχείρηση στη ΔΕΘ

    ΤΙ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΟΥΝ
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
    ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ,
    ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΜΕΤΡΑ?

    ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΑΖΕ ΑΛΛΩΣΤΕ? ΑΥΤΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ? ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΤΑΝ
    ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΧΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙΑ!! ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.

    ΘΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ?
    ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΡΟΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΤΣΟΚ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ
    ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ?

    Αυξήθηκε τουλάχιστον κατά 800.000 ευρώ σε σχέση με πέρυσι!


    •"Λεφτά υπάρχουν.."
    Στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ αναμένεται να φτάσει το κόστος της πρωτοφανούς σε μέγεθος αστυνομικής επιχείρησης που στήθηκε για την... ασφαλή παρουσία του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη. Ο φετινός προϋπολογισμός των αστυνομικών μέτρων αυξήθηκε τουλάχιστον κατά 800.000 ευρώ σε σχέση με πέρυσι, λόγω του μεγάλου αριθμού των ανδρών που μετακινήθηκαν στην Θεσσαλονίκη αλλά και του αυξημένου χρόνου παραμονής τους εκεί.

    Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ο μέσος όρος παραμονής των αστυνομικών που επιστρατεύτηκαν για την περιφρούρηση της ΔΕΘ στην ήταν επτά ημέρες γεγονός που «φούσκωσε» ακόμη περισσότερο τον λογαριασμό των δρακόντων μέτρων.

    Στον φετινό «προϋπολογισμό» ήρθαν να προστεθούν τα έξοδα σε καύσιμα των λεωφορείων που μετακινήθηκαν απ' όλη
    την Ελλάδα, ειδικά από την Αθήνα, για να μεταφέρουν τις διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ παράλληλα αυξημένο ήταν το κόστος της μεταφοράς των δεκάδων δικύκλων των ομάδων ΔΙΑΣ και Δέλτα από την πρωτεύουσα με μεταφορική. Στα ποσά αυτά προστίθενται και τα καύσιμα για τη διαρκή κίνηση των δικύκλων επί σχεδόν δέκα ημέρες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

    Στη φετινή επιχείρηση της αστυνομίας δαπανήθηκαν χρήματα για τη μεταφορά του ειδικού οχήματος εκτόξευσης νερού, όπως επίσης επιπλέον δαπάνες έγιναν για τη μεταφορά του κινητού φράχτη που τοποθετήθηκε κάθετα στις οδούς Μανόλη Ανδρόνικου και Γ' Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, πληρώθηκαν για τρεις ημέρες στη Θεσσαλονίκη δέκα εργάτες, οι οποίοι ανέλαβαν να στήσουν τα οδοφράγματα μπροστά από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο. Είναι ενδεικτικό πως μόνο το συρματόσχοινο για το δέσιμο των κιγκλιδωμάτων κόστισε 1.800 ευρώ! Εργάτες πληρώθηκαν και για τη φόρτωση των δικύκλων στην Αθήνα.

    Και σε όλα αυτά δεν υπολογίζεται η ΤΕΡΑΣΤΙΑ οικονομική ζημία που προκλήθηκε στους καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης, καθώς λόγω των μέτρων θύμιζε τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή "πόλη - φάντασμα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.youtube.com/watch?v=SkA0VbGLwrc&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ομως!!!
    Η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια (ακριβεστερα η αμερικανικη διαφημιστικη εταιρεια που μοστραρει στην Ελλαδα αυτο το κιβδηλο προιον,η Hamilton,που πλασσαρισε στις ΗΠΑ την θαληδομιδη,αντισυλληπτικο ,που εφερε στο κοσμο τερατα..).. λοιπον αυτη η συμμορια καταφερε κατι το εξωφρενικο!!!

    Δηλαδη να πεισει κατι εκατομμυρια Ελληνες οτι ψηφιζοντας αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια ..εισαι ..δημοκρατικος!!!! και προοδευτικος!!!! !!
    Ναι ρε γαμω τη κοινωνια την ιδια!!

    Κατι εκατομμυρια ψηφοφοροι πιστευουν ΑΚΟΜΑ!!! οτι ψηφιζοντας γουρουνοειδη παγκαλα η βενιζελ-τουρκογλου!! εισαι .."δημοκρατικος" και .."προοδευτικος"!!!!!!
    Ψηφιζοντας ηλιθιο βλακογιοργο ,ψηφιζοντας σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια εισαι .."προοδευτικος"!!!

    Ημαρτον!!
    Και το πιο τραγικο??
    Καποιοι αλλοι που ψηφιζουν Νεα Δημοκρατια (του κυριου καραμανλη οπως ελεγε και το βλακογιοργο της τσαντ) ,εισαι .."δεξιος"!!!!!
    Φτου γαμωτο..

    Ρε
    Ενα δεκανεας (εστω) δεν υπαρχει???
    Τις ενοπλες δυναμεις τις ευνουχισε η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια..
    Ρε ενταξει αξιωματικος δεν υπαρχει..
    Κανενας δεκανεας γαμωτο!!! Δεν υπαρχει??
    Τυπου Κονδυλη..
    Να συλλαβει και να εκτελεσει επι τοπου ΟΛΟΚΛΗΡΗ την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια..
    Απο το 1981 και μετα ..
    1500 υπανθρωπα παλιοσκυλα (εχω μετρησει που) ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ να εκτελεστουν!!!γαμωτοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο ψευτης και ο κλεφτης τον 1ο χρονο χαιρονται .ιδου η φωτογραφια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΛΙΠΟΣ..

    η εισφορα για τα ακινητα.

    μπραβο μπενυ.

    ειναι ομως πολυ χαμηλο, πρεπει να αυξηθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε ποτε θα καταλαβεις οτι τρωγαμε με δανεικα και ηρθε η ωρα να πληρωσουμε το λογαριασμο.ΜΑΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε συμπατριώτη, φίλε, συγγενή και γείτονα Πασόκε,
    ποιόν θα προτιμούσες να πιστέψεις, εμένα ή τα μάτια σου;

    Αν δεν μπορείς ν' αλάξεις το μυαλό σου τότε γιατι έχεις;


    ---Βόγλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΕ Ο ΝΕΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενημέρωση του Πρωθυπουργού Ράιχενμπαχ από τους υπουργούς του.
    ______________________________
    Η Αννούλα του έκάνει και
    το τραπέζι !

    [Θα συναντηθεί και με τον Σκανδαλίδη που έκανε τον μάγκα πριν λίγους μήνες και έλεγε ότι θα πετάξει έξω απ' το Υπουργείο τον επίτροπο ;

    Μήπως θα τον τραπεζώσει κι αυτός όπως θα κάνει η Διαμαντοπούλου ;]
    ----------------------------------
    Νέο κύκλο επαφών με υπουργούς της κυβέρνησης έχει σήμερα, Τετάρτη,
    ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα και ουσιαστικός ......Πρωθυπουργός της χώρας, Χορστ Ράιχενμπαχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλώσεις Πρωθυπουργού
    Χ. Ράιχενμπαχ: «Είμαι εδώ για να υλοποιήσω το σχέδιο Α»
    __________________________________
    «Η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που θέτει τις προτεραιότητες και ορίζει τις ανάγκες και εμείς θα της προσφέρουμε την τεχνική μας υποστήριξη», είπε, μεταξύ άλλων,
    ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης«Τέλη Οκτωβρίου θα παρουσιάσει η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα την πρώτη έκθεσή της για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί για την έξοδο από την ύφεση, παράλληλα με όσα ήδη έχουν γίνει από την ελληνική κυβέρνηση, τα οποία όμως δεν έχουν αναγνωριστεί όσο πρέπει από την Ευρώπη», τόνισε την Τετάρτη ο o ουσιαστικός Πρωθυπουργός της Ελλάδας και επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα για την Ανάπτυξη Χορστ Ράιχενμπαχ.

    Ο κ. Ράιχενμπαχ μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν τα Ελληνογαλλικό, το Ελληνογερμανικό και το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο, με θέμα «Aνάκαμψη τώρα - ένας Ηράκλειος άθλος για την Ελλάδα».

    Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα σενάρια για τη χρεοκοπία της χώρας μας, ανέφερε ότι «εγώ δεν μπορώ να κάνω εκτιμήσεις για το αν υπάρχει σχέδιο Β, είμαι εδώ για να υλοποιήσω το σχέδιο Α»............

    ZHTΩ ΤΟ .....ΠΑSSOK.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σου Γιωργακη,σε παω πολυ..
    Να σε κερασω μια φασοάδα να μας κλασεις τ αρχιδια;Αυτα θα μας παρεις, στο τελος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ "ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ" ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΑΠΙΟΙ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΕΙ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΕΞΩ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ
    ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
    ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ !

    Πρωτοφανής σε αγριότητα οι τελικές ρυθμίσεις για το χαράτσι στα ακίνητα.
    Όπως μετέδωσε το Mega, το τέλος θα πληρώνουν οι πολύτεκνοι, οι ανάπηροι και οι άνεργοι !

    Την ίδια στιγμή δεν θα πληρώνει η εκκλησία !
    Δηλαδή από το τέλος εξαιρούνται η εκκλησία, τα... μοναστήρια και το δημόσιο !


    Ντροπή σας.. ρε ΧΟΝΤΡΟΚΑΘΗΚΙΑ του καμπινέ πα$$οκ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗς ΜΑΝΑς ΤΟΥς,ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΝΤΟΜΕΤΑΞΥ...

    Στην Ουγγαρία οι πρώην πρωθυπουργοί πάνε φυλακή.
    ___________________________________
    Με 306 “υπέρ” και 52 “κατά” στο σύνολο των 386 μελών της, η ουγγρική Βουλή ψήφισε αργά χθες το βράδυ, την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Φέρεντς Τζιούρτσιανι, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την ενδεχόμενη δίωξή του από τη....
    γενική εισαγγελία, με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας και πρόκλησης ζημίας στο κράτος, ενός και πλέον δισεκατομμυρίων ουγγρικών φιορινίων.

    Πέρα από το κυβερνόν δεξιό κόμμα Ένωση Νεαρών Δημοκρατών του νυν πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, υπέρ της άρσης ασυλίας του Σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού, από τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, ψήφισαν τόσο το οικολογικό όσο και το ακροδεξιό “Γιόμπικ”, ενώ καταψήφισαν οι Σοσιαλιστές.

    Στην ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Τζιούρτσιανι χαρακτήρισε τις κατηγορίες εναντίον του ως “ψεύδη” του γενικού εισαγγελέα της χώρας και τη διαδικασία εναντίον του ως “πολιτικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών”.

    Η άρση ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού αφορά την αποκαλούμενη “υπόθεση Σούκορο”, γύρω από την αμφισβητούμενη αγοροπωλησία οικοπέδων στην ομώνυμη περιοχή προστατευόμενης φύσης στη λίμνη Βέλενσερ, έξω από τη Βουδαπέστη, στην οποία ένας αμερικανο-γερμανο-ισραηλινός επενδυτικός όμιλος του ουγγρο-ισραηλινής καταγωγής επιχειρηματία Γιόαβ Μπλουμ σχεδίαζε τη δημιουργία ενός ουγγρικού “Λας Βέγκας”, κόστους 1,5 δισεκατομμυρίων Ευρώ.

    Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα Πέτερ Πολτ, από την προβλεπόμενη ανταλλαγή ακινήτων ανάμεσα στο ουγγρικό κράτος και τον επιχειρηματία, προκλήθηκε ζημία στο ουγγρικό κράτος ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων φιορινίων, εξαιτίας λανθασμένων αξιολογήσεων, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορείται ότι άσκησε επιρροή στη διαδικασία έγκρισης από την πολεοδομία.

    Από την πλευρά του ο Φέρεντς Τζιούρτσιανι έχει διαψεύσει επανειλημμένα οποιαδήποτε ανάμιξή του, καταγγέλοντας πως, πίσω από τις ενέργειες εναντίον του, κρύβονται πολιτικά κίνητρα και πως, εάν αλήθευαν οι υποψίες του γενικού εισαγγελέα, αυτό θα σήμαινε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας υπερβαίνει αμέτρητες φορές τις αρμοδιότητές του, όταν υπόσχεται γενικά την υποστήριξή του απέναντι σε τέτοιες μεγάλες επενδύσεις που δημιουργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

    Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, μια παρόμοια υποστήριξη είχε εγγυηθεί ο ίδιος και για τις επενδύσεις στη χώρα από την πλευρά των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών “Αουντι” και “Μερτσέντες”, που ως γνωστό δημιούργησαν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

    Η δεξιά κυβέρνηση του σημερινού Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν είχε εξαγγείλει, πριν μερικές εβδομάδες, την ποινική δίωξη των προκατόχων της, σοσιαλιστικών κυβερνήσεων, τις οποίες η ίδια θεωρεί ένοχες για την αύξηση του κρατικού χρέους.

    Στο στόχαστρο του Βίκτορ Ορμπάν βρίσκονται οι Σοσιαλιστές προκάτοχοί του στην πρωθυπουργία κατά το διάστημα 2002 μέχρι 2010, τους οποίους κατηγορεί ως υπεύθυνους για την αύξηση μέσα στην οκταετία, του κρατικού χρέους, από το 53% στο 82% του ΑΕΠ, κάτι, που, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, συνιστά ένα “πολιτικό έγκλημα”.

    Στο πλαίσιο αυτό, η κυβερνητική πλειοψηφία ανέθεσε ήδη στην Επιτροπή Συντάγματος της Βουλής την εξέταση των νομικών δυνατοτήτων για την παραπομπή σε δίκη των επικεφαλής των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκεκριμένα, των πρώην πρωθυπουργών Πέτερ Μέντγκιεσι (2002-2004), Φέρεντς Τζιούρτσιανι (2004-2009) και Γκόρντον Μπαινάι (2009-2010), του Ουγγρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο, μετά τις εκλογές του Απριλίου 2010, βρίσκεται σήμερα στην αντιπολίτευση.


    - Kατηγορεί ως υπεύθυνους για την αύξηση μέσα στην οκταετία, του κρατικού χρέους, από το 53% στο 82% του ΑΕΠ, κάτι, που, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, συνιστά ένα “πολιτικό έγκλημα”.
    ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΤΖΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ..ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΟΛΙΣ
    2 ΧΡΟΝΙΑ.. ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΑΒΑΝΙ.

    - ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΑΜΠΑΝΑΑΑΑΑ
    ΕΕΕ...ΒΓΑΛΕ ΤΙΣ ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΘΑΛΛΑΣΗΣ ...ΗΛΙΘΙΕ
    ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΡΕΣ

    - ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΥΛΑΚΗ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΡΔΥΠΟΥΡΓΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το νέο μέτρο συνιστά κοινωνικό εκβιασμό υπό την απειλή διακοπή ρεύματος, η οποία είναι αντισυνταγματική.

    Ρε εσκιτζήδες, ρε αλήτες, τί σχέση έχει η ΔΕΗ με τα χαράτσια σας;

    Γιατί δεν στέλνετε το νέο χαράτσι με κάποιο εκκαθαριστικό, για να πληρώσουν τα υποζύγια στο Δημόσιο Ταμείο της πόλης τους?

    Αν δηλ. κάποιος που έχει άρρωστο παιδί στο σπίτι και ζει το δικό του δράμα και δεν έχει να πληρώσει το νέο χαράτσι, που η ανεπάρκειά σας το επέβαλε όπως το προηγούμενο και τόσα άλλα που θα ακολουθήσουν, θα του κόψετε το ρεύμα ρε κοπρόσκυλα του κερατά?

    Τί είστε ρε αλητάμπουρες? ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ ή εισπρακτικός μηχανισμός του ΑΛ ΚΑΠΟΝΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για κανό στον Σχοινιά πήγε πάλι ο εθνικός μας σκατατζής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση