GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο ΜΟΝΟ ΣΤΟ PRESS-GR Στις 7 σήμερα προγραμματίζεται   να διεξαχθεί στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία επί του ειδικού τέ...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΜΟΝΟ ΣΤΟ PRESS-GR

Στις 7 σήμερα προγραμματίζεται  να διεξαχθεί στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία επί του ειδικού τέλους στα ακίνητα, την ώρα που συνεχίζονται οι τριγμοί εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά και της κυβέρνησης.
Μέχρι τώρα κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πει δημοσίως ότι θα καταψηφίσει την τροπολογία. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου όμως, στο παρασκήνιο τουλάχιστον ένας βουλευτής, από νομό της περιφέρειας, έχει...
 εκφράσει αυτή την πρόθεση.
 Μάλιστα κατά τις ίδιες πληροφορίες ενημέρωσε σχετικά την ηγεσία του κόμματος αναλύοντας τις διαφωνίες του. Γίνονται ήδη προσπάθειες να μεταπειστεί. (Ενδεχομένως και με κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής;)

17 σχόλια

  1. ναιιιιιιιιι...καλάααααααααααα..!

    Τα ιδια ονειρευοσασταν και για το μεσοπροθεσμο.
    Αλλαξτε πλευρο, γιατι μαλλον πιαστηκατε και μειωθηκε η κυκλοφορια του αιματος στον εγγεφαλο σας.

    Πόσο είπαμε ότι ήταν το "Δάνειο"..επιβράβευση Ρόμπα ρομπόπουλε.... που ψήφισες ΝΑΙ, τελικά
    για το Μεσοπερόθεσμοοο.. ;;;;;


    έλα Αλέκοοοοοοοοοο...έχασες ΡΕ..
    Τώρα είναι παραπάνω... $$$$$$$$$$
    $$$$$$$$$$...


    πασόκος έφη...
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΧΕΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ...
    ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΕΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ------------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!
    ΚΟΤΕΣ ΑΥΤΟΙ,ΠΙΟ ΚΟΤΕΣ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΣΟΚ: MAZI ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

    ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΡΟΛΟΓΙΩΝ..................

    Xαράτσια αίματος τρόμου και πόνου πλήρωνε επί τουρκοκρατίας η υπόδουλη Ελλάδα (“που περνούσε καλά με τη τουρκιά”, λέει). Kαι σήμερα, ο εδώ τουρκολάτρης, στην Ελλάδα θέλει να επαναφέρει τον τουρκικό αιματηρό τρόμο και πόνο, τον Κεφαλικό Φόρο (Χαράτσι).


    ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ:
    (Κείμενο Ανέστη Συμεωνίδη – Μηχανή του Χρόνου)

    Οταν σε μία γλώσσα όπως η τούρκικη, συναντάς τόσες διαφορετικές λέξεις για να περιγράψεις την έννοια του Φόρου, τότε γίνεται αντιληπτό πόσο άρρηκτα δεμένος ήταν αυτός, με την καθημερινότητα των Οθωμανών υπηκόων.
    Επί Τουρκοκρατίας υπήρχαν Τακτικοί και Εκτακτοι Φόροι. Η επιβολή των τελευταίων εξαρτιόταν από τα γούστα των εκάστοτε τοπικών αρχόντων, των κοτζαμπάσηδων και της εκκλησίας.

    Ωστόσο, κοινός αποδέκτης της Φορολογίας που πέρα από αιμοσταγής ήταν πολλές φορές και ευφάνταστη, υπήρξε ο υπόδουλος Ελληνικός Λαός.

    ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΓΡΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ…

    ΑΒΑΡΙΖ: Ο έκτακτος Φόρος που επιβαλλόταν σε περιόδους κρίσης.

    ΒΑΚΟΥΦΙ (VAKIF): Η αφορολόγητη θρησκευτική περιουσία.

    ΒΕΡΓΙ : Λέξη που δήλωνε τον Φόρο, την προσφορά στο κράτος.

    ΒΟΪΒΟΔΑΣ : Ο κατά τόπο οικονομικός εκπρόσωπος, της κεντρικής οθωμανικής αρχής. Συγκέντρωνε με τα αρμόδια εκτελεστικά όργανα τον «Κεφαλικό Φόρο».

    ΔΕΦΤΕΡΔΑΡΗΣ (DEFTERDAR): O οικονομικός διευθυντής, o έφορος υπεύθυνος για το αυτοκρατορικό θησαυροφυλάκιο.

    ΔΟΣΙΜΑΤΑ: Ονομασία της τακτικής Φορολογίας. Υπήρχαν δύο ειδών, αυτά που νέμονταν απευθείας στην Κωνσταντινούπολη, όπως ο Κεφαλικός Φόρος και η Δεκάτη, καθώς και όσα καρπώνονταν από ιδιώτες, όπως τα προβατονόμια, οι μισθοί των Καπί- Μπουλουκμπασήδων (αξιωματικών της αστυνομίας) και τα έξοδα των Ταχυδρομείων.

    ΕΜΙΡΙ (MIRI): Αλλη μία ονομασία για τον Δημόσιο Φόρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΤΑΣΤΙΧΟ (TAHRIR DEFTERI): Ορος που αναφερόταν στις Αναλυτικές Φορολογικές Καταστάσεις. Το «κατάστιχο» συντασσόταν από εκτιμητές κάθε 7 χρόνια.

    ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ: Στις περιοχές όπου η οικονομία στηριζόταν στην κτηνοτροφία, αντίστοιχη ήταν και η Φορολόγησή τους. Η εποχική μετακίνηση των κοπαδιών για βιοκλιματικούς λόγους επέβαλε Φόρους μετακίνησης και παραμονής στα νέα βοσκοτόπια.

    ΜΑΛΕΜΙΡΙ: Ακόμη μία λέξη για τους Φόρους.

    MΑΛΙΚΙΑΝΕΣ: Ο Φόρος των προϊόντων που αντικατέστησε τον μουκατά.

    ΜΟΥΚΑΤΑΣ: Ο Φόρος των προϊόντων.

    ΜΟΥΛΚΙ (MULK): Η ιδιοκτησία των ακινήτων, η οποία έφερε και ανάλογο Φόρο.

    MΠΑΞΙΣΙ: Πέρα από τους Φόρους υπήρχε και το «μπαξίσι», το οποίο ήταν απαραίτητο για το «λάδωμα» των δημοσίων υπαλλήλων και των τοπικών αρχόντων της εποχής.

    ΜΠΟΥΓΑ ΠΑΡΑΣΙ: Ενας από τους Φόρους που πλήρωναν στην Εκκλησία οι Χριστιανοί υπόδουλοι, όταν παντρευόντουσαν. Η ακριβής μετάφραση είναι «τα χρήματα του ταύρου», πιθανώς αναφερόμενοι στα «κερατιάτικα» που πλήρωναν μετά το γάμο.

    ΣΕΛΕΜΗΣ: Ο ενοικιαστής των δικαιωμάτων είσπραξης των Φόρων, από την Πύλη.

    ΤΖΕΡΕΜΕΣ (CEREME): Ακόμη μία λέξη για τoν Φόρο, το Πρόστιμο.

    ΤΕΦΤΕΡΙ: Δέρμα επεξεργασμένο και από τις δυο πλευρές, επάνω στο οποίο κρατούσαν τα Φορολογικά κιτάπια.

    ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ (DEVSIRME): Γνωστότερο σήμερα ως «Παιδομάζωμα», αποτελούσε έναν από τους πιο σκληρούς Φόρους. Η επίσημη αναφορά του ήταν «η εισφορά των χριστιανών παίδων, για εκπαίδευση στο παλάτι». Στην πραγματικότητα ήταν η δια της βίας πολλές φορές, υφαρπαγή από την οικογένεια και ο εξισλαμισμός Ελληνόπουλων. Καρπός του παιδομαζώματος υπήρξαν τα επίλεκτα στρατιωτικά σώματα των Οθωμανών, οι Γενίτσαροι, (Janissaries, νέος στρατός).

    ΦΟΡΟΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ: Κάθε προϊόν που προερχόταν από εργαστήρια μεταποίησης ή επεξεργασίας πρώτων υλών, όπως σιδεράδικα, τσαρουχάδικα, καποτάδες, αποτελούσε είδος Φορολόγησης.

    ΦΟΡΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ: Οπως τα σημερινά διόδια, οι πατριώτες επιβαρύνονταν κάθε φορά που έφευγαν ή γυρνούσαν στα χωριά τους, ενώ κάθε 3 έως 5 χρόνια τους επιβάλλονταν φόροι για το πέρασμα από τα ορεινά στενά και τις γέφυρες.

    ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΚΑΠΝΑ (ΓΚΙΟΥΜΡΟΥΚ ΡΕΣΜΙ): Ο πρώτος Φόρος που υποβλήθηκε στα καπνά εισπράττονταν κατά την αγοραπωλησία του καπνού. Αργότερα όταν η Οθωμανική αυτοκρατορία αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα επέβαλε και επιπλέον Φόρους τα λεγόμενα «μισιακά», όπου το μισό του προϊόντος πήγαινε στο κράτος με τη μορφή χρημάτων.

    ΦΟΡΟΣ ΤΖΑΚΙΟΥ: Επιβάρυνε τις οικογένειας που άναβαν το τζάκι στο σπίτι τους.

    ΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΤΗΣ: Ο συγκεκριμένος Φόρος αντιστοιχούσε στο 1/10 της αγροτικής παραγωγής.

    ΦΙΡΜΑΝΙ (FERMAN): Το Σουλτανικό Διάταγμα, στο άκουσμα του οποίου οι Eλληνες φορολογούμενοι πάθαιναν εγκεφαλικό, κάθε φορά που ανακοινώνονταν νέοι φόροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτός ο ένας θα είναι ο μόνος σίγουρος ότι θα ξαναψηφιστεί από τους ψηφοφόρους, ενώ οι άλλοι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΑΡΑΤΣΙ (HARAC): Από τους ειδεχθέστερους ετήσιους φόρους. Επιβάλλονταν στους μη-μουσουλμάνους άνω των 14 ετών άρρενες, υπηκόους του Σουλτάνου.

    Ονομαζόταν και «Κεφαλικός Φόρος».
    ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ, ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ ΔΥΝΑΣΤΗ.

    Η είσπραξή του γινόταν πολλές φορές με άγριο τρόπο, με απειλές, μαστιγώματα και υφαρπαγές. Αρμόδιος για αυτή την είσπραξη ήταν κάποιος πλούσιος τούρκος, ο οποίος είχε προηγουμένως νοικιάσει για ένα χρόνο το δικαίωμα αυτό, από την Υψηλή Πύλη.

    Το ύψος του Φόρου αυτού, που ήταν σύμφωνος με το Κοράνι, δεν παρουσίαζε μεγάλη διακύμανση και καταλογιζόταν σε κάθε νοικοκυριό με εξαίρεση τους γέροντες, τους ανάπηρους, τους μοναχούς και τους ιερείς.

    Από τον «Κεφαλικό Φόρο» εξαιρούνταν ακόμη όσες κατηγορίες του Χριστιανικού πληθυσμού, παρείχαν ειδικές υπηρεσίες προς την Πύλη, όπως οι αρματολοί ή οι Bλάχοι, που ήταν επιφορτισμένοι με τη φύλαξη των ορεινών περασμάτων.

    Πέρα από τους παραπάνω Φόρους υπήρχαν κι άλλοι πολλοί που αφορούσαν στα εμπορεύματα των αγορών και των πανηγυριών, στη συντήρηση των τοπικών φρουρίων και τζαμιών, στα καρφοπέταλα, στα καφτάνια, ακόμη και στα μακριά μαλλιά των πατριωτών.

    ΙΣΩΣ, ΟΙ ΑΚΟΡΕΣΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΡΑΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ…


    Και ο νοών νοείτω...... ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και ενας ακομη φορος επι εποχης αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια:
    "αλληλεγγυη" =κεφαλικος φορος!!

    Σε τι στο διαολο χειροτερα θαμουν αν αντι να "κυβερναει" ενα διανοητικα αναπηρο βλακοβλημα το διαβοητο γιοργοβλακα η βλακογιοργο παιντι της μαργκαρετ τσαντ κυβερνουσε ο Σουλτανος??
    Ποια η διαφορα???

    Επι τουρκοκρατιας ο φορος ηταν 10% και ..καθαριζες!!
    Τωρα ειναι 23% ΦΠΑ ,2% κεφαλικος φορος,30% πανω απο τα 6000 ευρω εισοδημα,φορος στην κατοικια (την οποιαν ΑΓΟΡΑΣΕΣ πληρωνοντας και 30% φορο!!) ...

    Μηπως εχουν δικιο οσοι νοσταλγουν την τουρκοκρατια??

    Λεω μηπως..

    Υ.Γ
    Εγω οχι στην πραγματικοτητα αλλα θελω να εκτελεστουν τα παλιοσκυλα της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..
    Ζηταω πολλα?? Ε??

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν δεν τους παραιτήσουμε εμείς αυτοί δεν ξεκολλάνε.

    Έχουν κατσικωθεί για τα καλά στην κοκκαλιάρα χώρα μας...τη γελάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τζών ο σουλτάνος βλέπεις δέν ήταν διανοητικά ανάπηρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν θα αρχισει το αιματοκυλισμα,
    θα εκλιπαρουν για οικτο αυτα τα βουλευτακια Περιφερειας που δεν θα μπορεσουν να δραπετευσουν απο τη χωρα.

    Ξυπνατε τσογλανια βουλευτες επαρχιας....τα "μεγαλια κεφαλια" (με τις χοντρες αθλιες κοιλιες) εχουν ετοιμο σχεδιο διαφυγης απο τη χωρα, θα πανε στην αμερικανικη πρεσβεια και θα τους φυγαδευσουν.
    Εσεις βρε κολ οπαιδα που δεν προλαβατε ακομα να κονομησετε, γιατι πεσατε στη κεντα της κρισης, πως θα σωθειται οταν αρχισει το αιματοκυλισμα ?

    Μην τρεφετε αυταπατες οτι θα σας σωσουν αυτοι, -ο σωζων εαυτο σωθειτω εκεινο το βραδυ- με τα λεφτακια που εχετε δεν μπορειται να πατε πουθενα, δηλαδη με κατω απο ενα χαρτι
    (1εκ. ευρω) δεν μπορεις να ξεκινησεις νεα ζωη πουθενα.....

    Καποιο χωραφακι πουλησε ο πατέρας τους,
    καποια ψιλοκομπινα εκαναν με τις αγροτικες επιδοτησεις, ψιλομορφωθηκαν, εγιναν δικηγορακια ή γιατρουδακια της πλακας και νομιζουν οτι θα καταφερουν εκεινη τη νυχτα να τη κανουν απο τη χωρα.....

    Σε εσας λοιπον θα ξεσπασει ο κοσμος,
    εσεις θα τα πληρωσετε ολα και για ολους...
    ΕΣΕΙΣ θα είστε οι πρώτοι ..ΝΕΚΡΟΙ +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ENAS-ENAS,KAI SIGA -SIGA OPOS PSOMIADIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πασόκος έφη...
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΧΕΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ...
    ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΕΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ------------------------------------

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΛΕΟΝ..
    Η λύση είναι μία.
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.

    Χοντρικά τα έσοδα του κάθε φυσιολογικού πολίτη είναι λιγότερα από τα έξοδα ,τουλάχιστο μέχρι τα Χριστούγεννα.
    Βάλτε τα κάτω και θα δείτε.
    - Φόρος εισοδήματος (για όσους ένιωθαν συνεπείς φορολογούμενοι-μαλάκες).
    -Έκτακτη εισφορά.
    -Φόρος ακινήτων.
    -Τέλη κυκλοφορίας.
    - ΔΕΗ.
    -Περαίωση.
    - Κ.Λ.Π, Κ.Λ.Π, Κ.Λ.Π.
    Αυτά είναι τα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ.
    Όλα τα άλλα να πάνε να αγαπηθούν, και εμείς μαζί.
    Λοιπόν εγώ πήρα την απόφασή μου. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ.
    Στο τεχνικό μέρος δεν τρέχει τίποτα. 1% πέναλτι.

    - Στο ηθικό μέρος τρελάθηκα όταν άκουσα συνομιλία ΠΑΣΟΚΩΝ να προτρέπει ο ένας τον άλλο να πληρώσουν τα ΑΓΑΠΗΣΙΑΡΙΚΑ για να μη πέσει η κυβέρνηση.
    - Όταν ο ένας είπε ότι δεν είχε τα απαραίτητα χρήματα, ο άλλος του είπε ότι μπορούσε να κανονίσει με τον κολλητό του υπάλληλο της τράπεζας να πάρει όσο το δυνατό ποιο χαμηλότοκο δάνειο...."αυτό που προέχει ρε μαλάκα είναι να μη πέσουμε από κυβέρνηση".

    ΤΕΛΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ____ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ.
    Ή
    ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θυμαστε τον ΒΟΥΡΟ που σκιζοτανε προχτες για τον λαο και τα αδικα μετρα.

    ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ....

    Όταν καποιος ψηφιζει παρανομα αντισυνταγματικα νομοσχεδια,
    τι προβλεπεται;

    ΠΟΥΝΕ ΡΕ ΟΙ 17 ΝΟΕΜΒΡΕΣ,
    ΠΟΥΝΑΙ ΡΕ ΟΙ ΚΟ.ΛΟ.ΦΩΤΙΕΣ
    ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΜΕΝΟΙ ΠΑ$ΟΚΟΙ.

    ΣΙΧΑΜΜΑΤΑ
    δοσιλογα σαπια ΤΟΜΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΠΑΣΟΚΟΠΑΝΟΥΚΛΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. το πασοκ δεν πρεπει να κερδιζει,αποδω και περα,καμμια εκλογη οπου και να γινεται:σωματειο,συλλογος,δημος...

    αλλα ειναι πολλες οι ΚΟΤΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κακαρίσματα με 154 ψήφους
    Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή για το χαράτσι στη ΔΕΗ.
    154 βουλευτές του ΠαΣοΚ ψήφισαν ναι.

    Διερωτόμαστε το απόγευμα αν όλες οι δηλώσεις των βουλευτών ήταν βρυχηθμοί ή κακαρίσματα
    ---------------------------------------------
    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι ύποπτοι για ''ανταρσία'' είναι οι Β.Κεγκέρογλου, πρώην υφυπουργός και βουλευτής Ηρακλείου και ο Βασίλης Τόγιας, βουλευτής Βοιωτίας. Και τους δύο έχουν ''πλευρίσει'' υψηλόβαθμοι από την ..... Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ώστε να ψηφίσουν ''ΝΑΙ'' στην ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει στις 19.00 στη Βουλή.
    Επίφοβος ήταν και ο βουλευτής Γ.Βούρος
    που όμως με γραπτή του δήλωση ξαναμπήκε
    στο μαντρί υποσχόμενος πως θα υπερψηφίσει το χαράτσι.
    ----------------------------------------------
    Τελικά ήταν κακαρίσματα και μάλιστα από κότες λυράτες

    ΕΑΝ ΚΕΡΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ..ΛΙΚΕΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΕΤΑ
    θα σας πούμε σε λίγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βασιλεύς Ιωάννης; Πούσαι ρε πυροβολημένε να κάνω γέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση