GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραιτήθηκε η επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού...

Την παραίτησή της υπέβαλε στον Φ. Πετσάλνικο η επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Στέλα Μπαλφούσια, επειδή ο υπουργός Οικονο...

Την παραίτησή της υπέβαλε στον Φ. Πετσάλνικο η επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Στέλα Μπαλφούσια, επειδή ο υπουργός Οικονομικών αμφισβήτησε την έκθεση του Γραφείου για το δημόσιο χρέος, για το οποίο...
 επισημαινόταν πως η δυναμική του κινείται εκτός ελέγχου.

13 σχόλια

  1. Το πρόβλημα της οικονομίας προσπαθούν να το λύσουν οι κυβερνήσεις με φόρους που επιβάλουν στον ιδιωτικό τομέα και τα ακίνητα. Αυτό στερεύει την αγορά με αποτέλεσμα να μειώνεται η καταναλωτική δύναμη και να κλείνουν επιχειρήσεις που μειώνει περισσότερο τα έσοδα.

    Υπάρχει λύση.

    Το 25% του εργατικού δυναμικού της χώρας είναι δημόσιοι υπάλληλοι (του δημόσιου + ευρύτερου δημόσιου τομέα). Δηλαδή 1 στους 4 εργαζομένους.

    Ο δημόσιος υπάλληλος που παράγει μόνο αέρα, σφραγίδες και γραφειοκρατία (η θέση του έχει εφευρεθεί για κομματικούς λόγους) δεν κινδυνεύει να απολυθεί και αμοίβεται καλύτερα από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που παράγουν έργο και φυσικά τον πληρώνουν με τους φόρους του.

    Το άλλοθι το φόρων και της ύπαρξης του δημοσίου είναι η “κοινωνική υπηρεσία”. Παρόλα αυτά αν κοιτάξουμε τις στατιστικές και τον ισολογισμό του κράτους, μόνο το 10% των φόρων είναι ανταποδοτικά (κοινωνικότητα και έργα), όλα τα άλλα πάνε για μισθούς και συντάξεις δημοσίου, έξοδα του δημόσιου τομέα και για τόκους δημοσίου χρέους (που δημιουργήθηκε εξαιτίας των δανείων για να πληρώνονται οι μισθοί του ελλειμματικού δημοσίου).

    Και φυσικά ο δημόσιος υπάλληλος έχει την δυνατότητα αν δεν θέλει να μην αγοράσει την υπηρεσία του ιδιωτικού υπαλλήλου. Ενώ ο ιδιώτης υποχρεώνεται μέσω φασιστικών φόρων να αγοράζει την υπηρεσία των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς την επιλογή να αρνηθεί τον φόρο που πληρώνει γι' αυτούς.

    Και το παραμύθι ότι ο δημόσιος υπάλληλος κινεί την οικονομία με τον μισθό του είναι ότι πιο αστείο έχω ακούσει, αφού ο μισθός του προέρχεται εξολοκλήρου από φόρους ιδιωτών. Οπότε γιατί να μην μένουν τα λεφτά (μέσω μείωσης φόρων) στου ιδιωτικούς υπαλλήλους που παράγουν προϊόν και ζουν συνεχώς μέσα στην αβεβαιότητα για το αν θα έχουν εργασία αύριο, ώστε να κινούν οι ίδιοι οι ιδιώτες την οικονομία και πρέπει να πληρώνουν με τους φόρους τους δημοσίου υπαλλήλους που παράγουν αέρα.

    Επιτέλους ας ξυπνήσουμε.

    Το δημόσιο πρέπει να γίνει ελάχιστο.

    Μόνο έτσι θα λυθεί το μόνιμο έλλειμμα της οικονομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Quizzz (εύκολο...)
    Τι είναι ευκολότερο να πιστέψει κάποιος ;

    Ότι η Άμι Γουαινχάουζ δεν πέθανε από ναρκωτικά
    ή
    ότι η επιτροπή προυπολογισμού είναι "άπειρη" και όλα πάνε καλά όπως λέει ο Μπένυ ;
    οοεεοο ;

    Επιθέσεων συνέχεια mega
    στην κυβέρνηση, με διαρροές όμως από τον Βενιζέλο, επειδή προφανώς θέλει να ρίξει τις ευθύνες ότι και καλά η Επιτροπή δεν ήταν ελεγχόμενη από αυτόν αλλά από τον προκάτοχό του Παπακωνσταντίνου !

    Φοβερό σκεφτικό.
    Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Μπένι Χιλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑ,ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΟΝΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ!!!!!
    ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ
    ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ κο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ...
    ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΕ ΠΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποιες ειναι οι οικονομικες γνωσεις βενιζελου για να προσβαλλει επιστημονες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παραιτήθηκε η επικεφαλής του γραφείου Πρϋπολογισμού... που ήταν καλήηηηηηηηηηηηηηη
    όταν ανέβαζε το έλλειμμα Καραμανλή στο 15%
    και τώρα έγινε ....."άπειρη" !!!

    ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ...
    ΕΤΣΙ ΦΤΥΣΤΟΥΣ...
    ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ

    Την παραίτησή της υπέβαλε στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο η επικεφαλής του γραφείου για τον Προϋπολογισμό του Κράτους της Βουλής, Στέλλα Μπαλφούσια [η οποία να θυμίσουμε ότι ήταν "καλή" όταν σαν επικεφαλής της επιτροπής του Παπακωνσταντίνου έβγαζε το έλλειμμα Καραμανλή στο 14,6%]. Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση της έκθεση του γραφείου Προϋπολογισμού που έκανε λόγο για εκτροχιασμό του δημόσιου χρέους, η οποία προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου.

    Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την πολύωρη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Βουλής, η κ Μπαλφούσια επέμεινε στην απόφαση της να παραιτηθεί, προφανώς ενοχλημένη από την προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου να υποβαθμίσει την εγκυρότητα της έκθεσης του γραφείου Προϋπολογισμού, σύμφωνα με την οποία το δημόσιο χρέος βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου.

    Η δημοσιοποίηση της έκθεσης – εν μέσω της επίσκεψης της τρόικας στη χώρα – προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, που δήλωσε πως «το κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων».

    «Όλοι οι υπεύθυνοι διεθνείς οργανισμοί (όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ) και όλες οι υπεύθυνες εθνικές ανεξάρτητες αρχές (όπως η Τράπεζα της Ελλάδος) γνωρίζουν με ποιο τρόπο καταρτίζονται, διασταυρώνονται και δημοσιοποιούνται εκθέσεις για την κατάσταση και τις προοπτικές των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών. Αυτήν τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα είναι προφανές ότι δεν τη διαθέτει ακόμη το Γραφείο Προϋπολογισμού. Το χθεσινό συνεπώς κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών.

    Έντονη ήταν και η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τη ΝΔ να κάνει λόγο για «φαρσοκωμωδία» που ξεπερνά κάθε φαντασία, το ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει πως ο κ. Βενιζέλος οφείλει επιτέλους να ομολογήσει την παταγώδη αποτυχία της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής και τους Οικολόγους Πράσινους να μιλούν για «τυφλή δέσμευση της κυβέρνησης στις ανέφικτες επιλογές της τρόικας».

    Μετά την ανακοίνωση της παραίτησης της κ. Μπαλφούσια, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης σχολίασε πως «η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να υποχρεώνει σε παραίτηση ακόμα και αυτούς που η ίδια έχει επιλέξει. Ακόμα και εκείνοι "ξεμπροστιάζουν" την αδιέξοδη πολιτική τους» και εξέφρασε την απορία γιατί η κυβέρνηση πριν από ένα μήνα είχε αποδεχτεί από την ίδια επιτροπή αντίστοιχα συμπεράσματα και εκτιμήσεις για την οικονομία.

    «Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβει επιτέλους η κυβέρνηση ότι η πολιτική της στην οικονομία είναι λανθασμένη; Η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει άμεσα και να αλλάξει δραστικά», κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως όπως διαπιστώνω από το βιογραφικό της ΟΥΤΕ άσχετη ΟΥΤΕ άπειρη φαίνεται να είναι η Dr των οικονομικών όπως προφανώς την χαρακτήρισε ο Dr της Νομικής, Αντι-πρόεδρος της Κυβερνήσεως και Υπουργός Οικονομικών κ Βενιζέλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πραγματικά αρχίζω και σκέφτομαι μήπως θα έπρεπε να επιστρέψει στο Οικονομικών ο Παπακωνσταντίνου!!!
    Εκεί φτάσαμε!Διότι εκείνος μπορεί να μη διαπραγματευόταν αλλά τουλάχιστον χοντράδες όπως αυτή με τους Φινλανδούς ή όπως αυτή με το
    Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής
    δεν θα τις έκανε με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κακώς παραιτήθηκε η επί κεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού.
    Εκτός εάν την ...παραίτησαν.
    Είτε το πρώτο συμβαίνει, είτε το δεύτερο, αστήρικτα είναι και τα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όπως είχαν γράψει πολλές οικονομικές εφημερίδες πέρυσι, "οι παλινωδίες της Eurostat στον τρόπο υπολογισμού του ελλειματος...".
    Καταλαβαίνετε;
    Τα νούμερα είναι φτιαχτά, προκειμένου να μας αναγκάσουν να εκποιήσουμε την χώρα μας στους κωλογερμανούς.
    Τώρα που ζορίσαν τα πράγματα, όλοι κοιτάνε να ΜΗΝ είναι αυτοί που θα βάλουν την υπογραφή.
    Άντε Μπένι, έχεις κότσια να τους διαολοστείλεις; Εδώ σε θέλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΒΑΛΕ ΜΕΣΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΝ ΑΛΕΦΑΝΤΟ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μη χαίρεστε αμέσως, πάμε για εκλογές κλπ.
    Αυτό που έγινε ήταν ξεκάθαρη υιοθέτηση της πολιτικής Σαμαρά από το Βενιζέλο: Είπαν “όχι” στην τρόικα. Ο μόνος τρόπος για να διαπραγματευθούμε ήταν να πει “όχι” η ελληνική κυβέρνηση.

    Το ερώτημα είναι, πώς θα χειριστεί η κυβέρνηση ΓΑΠ αυτή τη θετική εξέλιξη.
    Στόχος του ΓΑΠ είναι η εξουδετέρωση του Βενιζέλου, άρα, η αποτυχία του. Βαθύτερη και υποσυνειδήτη επιθυμία του, η εξαθλίωση της Ελλάδας, προκειμένου να ικανοποιηθεί και να κολακευθεί το συμπλεγματικό του εγώ.

    Ο συνδυασμός αυτών των δύο πραγμάτων δεν απολήγουν σε στήριξη της διαπραγματευτικής παλικαριάς (αυτή είναι η πραγματικότητα) που έδειξε ο Βενιζέλος, αλλά σε υπονόμευση.

    Ο Παπακωνσταντίνου, φυσικά, θα είχε δεχθεί αυτά τα οποία του είχε πει η τρόικα, με μικρές τροποποιήσεις, που θα του επέτρεπαν να σερβίρει τα νέα μέτρα ως “σωτηρία” προς τον προπαγανδιστικό μηχανισμό.
    Ο ΓΑΠ τώρα ήρθε εδώ έναντι απροόπτου, που δεν ξέρει πώς να το διαχειριστεί. Το βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί ευθέως να έρθει και να πει “εγώ δέχομαι αυτά που λέει η τρόικα”, διότι αυτό θα τον “τελειώσει” έναντι του Βενιζέλου.
    Όμως ο ΓΑΠ θα προσπαθήσει σε πρώτη φάση να περάσει τις επιθυμίες της τρόικας, φορτώνοντάς τες στον Βενιζέλο και, αν δεν τα καταφέρει, τότε θα τινάξει το πράγμα με άλλον τρόπο στον αέρα και θα προκαλέσει εκλογές, μια που δεν θα ελέγχει πια την κατάσταση.

    Οι εκλογές δηλαδή θα είναι η δεύτερη επιλογή του. Η πρώτη θα είναι να ανατρέψει με κάποιο τρόπο τη χθεσινοβραδυνή εξέλιξη.

    Σύμφωνα, πάντως, με τα ρεπορτάζ των εφημερίδων και ειδησεογραφικών ιστοτόπων, το “όχι” -ο Θεός να το κάνει, αλλά λέμε τώρα- δεν το είπε ο Βενιζέλος, αλλά ο… ΓΑΠ.
    Ο Βενιζέλος φέρεται να ενημέρωσε τον ΓΑΠ για τις απαιτήσεις της τρόικας και εκείνος να του είπε να μεταφέρει στους τροϊκανούς την αρνητική του θέση.

    Κατά τη δική μου εξήγηση, ο ΓΑΠ μάλλον αρπάζει τη χρυσή ευκαιρία να “τελειώσει” πολιτικά το Βενιζέλο, εμφανίζοντάς τον ως ενδοτικό (ιδιαίτερα μετά τις παλινωδίες και τις συνεχείς υποχωρήσεις του τελευταίου μήνα) και παράλληλα εμφανίζοντας τον εαυτό του ως… σκληρού διαπραγματευτή που λέει “όχι” όταν τα πράγματα φτάσουν στο μη περαιτέρω.

    Πάντως, όπως και νά έχει το πράγμα, όποιος και να είπε το “όχι” είναι τελικά άλλη μιά επιτυχία του Σαμαρά.
    Τελικά σιγά- σιγά προσπαθούν να εφαρμόσουν πολλά απο αυτά που έχει πεί ο Αντώνης .

    Βέβαια δέν προβλέπεται επιτυχία σ’ αυτούς γιατι δέν ξέρουν να τα εφαρμόσουν και εν πάσει περιπτώσει δέν γνωρίζουν όλο το σκεπτικό του Α.Σαμαρά, για να δράσουν.
    Αυτό το φαινόμενο όμως , ίσως θα πρέπει να το προσέξει και ο ίδιος ο ΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στο καλο και να μας γραφεις απο την Κυπρο με αγαπη μαζι με τον αλλο αρχηδεξιο Ιγνατιου απο την Αμερικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση