GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπό διάλυση ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία...

Συνεχίζονται οι τριγμοί στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, με τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να αφήνει ...

Συνεχίζονται οι τριγμοί στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, με τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να αφήνει νέες αιχμές κατά του αντικαγκελάριο Φίλιπ Ρέσλερ για τις επίμαχες δηλώσεις του περί χρεοκοπίας της Ελλάδας.
«Με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές της καγκελαρίας, ο υπουργός Οικονομικών είναι αρμόδιος για θέματα που αφορούν το ευρώ, ξεκαθαρίζει ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Μπιλντ αμ Ζόνταγκ.
Ο Σόιμπλε τονίζει ότι στη δημοκρατία προέχει η ελευθερία της έκφρασης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ...
ότι «στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση αρμόδιος για την οικονομική πολιτική είναι ο υπουργός Οικονομικών».
Υπενθυμίζεται ότι ο Φιλελεύθερος υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, με άρθρο του στο γερμανικό Τύπο την περασμένη εβδομάδα, υποστήριξε ότι η ελεγχόμενη πτώχευση μπορεί να είναι μια λύση για την Ελλάδα.
Οι δηλώσεις του Ρέσλερ προκάλεσαν ανταράξεις στις ευρωπαϊκές αγορές και η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ χρειάστηκε να παρέμβει για να ηρεμήσει την κατάσταση.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

2 σχόλια

  1. Μας ζαλισαν τα αρχιδια οι Γερμανοι. Ας αποφασισουν τι θελουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΤΣΑ ΧΟΝΤΡΗ ΘΕΛΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση