GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η γαλλική τράπεζα BNP Paribas αναζητεί αραβικά κεφάλαια...

Από το  badmoney.gr Η τράπεζα BNP Paribas , μία από τις τρεις μεγάλες γαλλικές τράπεζες που βρέθηκε τις τελευταίες εβδομάδες στο στόχαστρο ...

Από το badmoney.gr
Η τράπεζα BNP Paribas, μία από τις τρεις μεγάλες γαλλικές τράπεζες που βρέθηκε τις τελευταίες εβδομάδες στο στόχαστρο των αγορών, αναζητεί αραβικά κεφάλαια για να κατευνάσει τις ανησυχίες των επενδυτών, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο παραπέμπει σε πηγές κοντά στην τράπεζα, ανώτερα στελέχη της πρόκειται να ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες στη Μέση Ανατολή για να ζητήσουν τη συνδρομή επενδυτών από το Κατάρ και το Αμπού Ντάμπι. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της BNP Paribas κ. Μποντουάν Προ είναι...
κατηγορηματικός ότι η τράπεζα έχει επαρκή διαθέσιμα τόσο σε κεφάλαια όσο και σε ρευστότητα, αλλά αναγνωρίζει ότι η ανησυχία των αγορών μπορεί να αυξηθεί, αν δεν γίνει κάτι.
Το σχέδιο της τράπεζας βρίσκεται σε ένα αρχικό στάδιο και δεν είναι γνωστές οι λεπτομέρειές του, αλλά οι πηγές εκτιμούν ότι το ύψος του φθάνει τα 2 δισ. ευρώ. Η έκθεση της BNP Paribas στο χρέος των περιφερειακών χωρών της Ευρωζώνης είναι το υψηλότερο μεταξύ των γαλλικών τραπεζών, σύμφωνα με τους Financial Times.
Η τράπεζα ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την πώληση στοιχείων του ενεργητικού της, ύψους 70 δισ. ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει την κεφαλαιακή της θέση και να περιορίσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες. Ο κ. Προ δήλωσε χθες στη γαλλική εφημερίδα Les Echo ότι η τράπεζα θα επιτύχει τους αυστηρότερους κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας με βάση τη συμφωνία της Βασιλείας ΙΙΙ "περιορίζοντας το μέγεθος του ισολογισμού της παρά μέσω αύξησης των κεφαλαίων της".
Σύμφωνα με τις πηγές των Financial Times, η αντιπροσωπεία της γαλλικής τράπεζας που θα ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή περιλαμβάνει μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της και ειδικούς συμβούλους, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικής του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών κ. Ζακ Ντε Λαροζιέρ. Η BNP Paribas αρνήθηκε να σχολιάσει.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στελέχη της γαλλικής τράπεζας ζήτησαν από τις εποπτικές αρχές να διεξάγουν μία επείγουσα άσκηση αντοχής (stress test) για να φανεί που ακριβώς είναι οι αδυναμίες του γαλλικού τραπεζικού συστήματος, Σύμφωνα με τραπεζίτες, αυτή η άσκηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιας μορφής ενορχηστρωμένη ένεση κρατικών κεφαλαίων.

3 σχόλια

  1. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 2046 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή , άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε , 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να ελθει το Δ.Ν.Τ .στην Ελλάδα Πελλοπονήσιοι το υπέγραψαν άλλη μια προδοσία για την Ελλάδα που θα μας τυραννάνε για πάρα πολλά χρόνια και που θα χαθεί και η εθνική μας κυριαρχία διότι δεν θα μπορέσουν να αποπληρωθούν τα δάνεια που πήρε ο Παπανδρέου με την παρέα του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς που υπάρχει το ΠΑΣΟΚ που μας κόβει τους μισθούς και τις συντάξεις μας και έχουμε την υγεία μας .
    Τελικά αρχίζει να μας αρέσει από πίσω .
    Είδες λίγο , λίγο δεν πονάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση