GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Fitch: Προειδοποιεί για βραχυπρόθεσμη χρεοκοπία της Ελλάδας...

Από το sofokleous10.gr Αν και υπήρξε κάποια πρόοδος στην σύνοδο της 21ης Ιουλίου για την Ελλάδα, η αβεβαιότητα παραμένει, με την προοπτική ...

Από το sofokleous10.gr
Αν και υπήρξε κάποια πρόοδος στην σύνοδο της 21ης Ιουλίου για την Ελλάδα, η αβεβαιότητα παραμένει, με την προοπτική του κινδύνου για credit event να υπάρχει ακόμη. Αυτό αναφέρει σε νέα ανάλυση της η Fitch, η οποία στην ουσία έδωσε ένα προειδοποιητικό μήνυμα για την πορεία της Ελλάδας.
Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι η εμπιστοσύνη των αγορών για την Ελλάδα θα αργήσει πολύ να έλθει, παραπέμποντας μάλιστα στην σχετική της έκθεση στις 13 Ιουλίου, όταν και είχε υποβαθμίσει τη χώρα μας σε CCC από B+.
Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Ιουλίου, ο οίκος αξιολόγησης είχε...
αξιολογήσει το ελληνικό χρέος ως «υψηλού κινδύνου». Η βαθμίδα στην οποία βρίσκεται πλέον η Ελλάδα αντιστοιχεί σε «πραγματικό κίνδυνο χρεοκοπίας» σύμφωνα με την αξιολόγηση της Fitch και βρίσκεται ένα μόλις επίπεδο πάνω από την αξιολόγηση των υπό πτώχευση οικονομιών.
Η Fitch πλέον αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί γύρω από το ζήτημα της συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στη χρηματοδότηση της Ελλάδας, ενώ σημαντικές είναι οι προκλήσεις από την περαιτέρω επιδείνωση των μακροοικονομικών προοπτικών της Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι στην έκθεση της 13ης Ιουλίου, ο οίκος αξιολόγησης, είχε υποστηρίξει ότι η υποβάθμιση έρχεται υπό το φως της έκθεσης του ΔΝΤ για το Μεσοπρόθεσμο, καθώς και την απουσία ενός νέου, πλήρως χρηματοδοτούμενου και αξιόπιστου προγράμματος της ΕΕ και του ΔΝΤ για την Ελλάδα.
Τέλος, η Fitch επαναλαμβάνει ότι η συμμετοχή των ιδιωτών στο δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, θα συνιστά restricted default (περιορισμένη χρεοκοπία), παραπέμποντας τώρα στην έκθεση της 6ης Ιουνίου, στην οποία αναφερόταν ότι μια ανταλλαγή ομολόγων θα προκαλέσει υποβάθμιση του ελληνικού χρέους από το CCC σε C, το οποίο σημαίνει ότι μια χρεοκοπία είναι πολύ πιθανή βραχυπρόθεσμα. Η αξιόλογηση «CCC», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αναγνωρίζει ότι η χρεοκοπία είναι μια πραγματική πιθανότητα.
Δεν έχει δοθεί απάντηση στην ευρωπαϊκή κρίση
Ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν συντελέσει κάποιας μορφής πρόοδο στο μείζον ζήτημα της αντιμετώπισης της κρίσης χρέους, η οριστική λύση ακόμη δεν έχει δοθεί... Τούτο αναφέρει στην τελευταία έκθεσή του για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch.
Σύμφωνα με τη Fitch, μέχρι να υπάρξει ευρύτερη οικονομική ανάκαμψη και περισσότερη πρόοδο στο μέτωπο της μείωσης των ελλειμμάτων, το ξέσπασμα νέων οικονομικών "σοκ" στις εύθραυστες αγορές είναι πιθανό, γεγονός που με τη σειρά του θα προκαλέσει νέες υποβαθμίσεις της αξιολόγησης των κρατών μελών της Ευρωζώνης.
"Λόγω του εύθραυστου του χαρακτήρος της εμπιστοσύνης των αγορών, οι προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης μπορεί να μην έχουν τον απαραίτητο χρόνο για δημοσιονομική προσαρμογή. Μπορεί να χρειαστούν νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής", καταλήγει ο οίκος.

3 σχόλια

  1. KTHMATOLOGIO AE!!!
    EΔΩ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ!!!

    Κλεφτες και απατεωνες…να λογοδοτησουν τωρα!
    1.Αρβανιτης ΠΡΟΕΔΡΟΣ (διπλοθεσιτης κουμπαρος υφηπουργου)
    2.Καρτελια(αποφοιτος λυκειου παιρνει 6000 ευρω μισθο)
    3.ελισαβετ γκολφινοπουλου(διοριστηκε την επομενη των εκλογων-ο αντρας της ειναι αναδοχος στο κτηματολογιο)
    4.καλημερης-ο βαρωνος του κτηματολογιου
    ΑΛΗΤΕΣ ΛΗΣΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήτανε που θα βγαίναμε στις αγορές το 2011..
    Να θυμηθούμε κάτι να γελάσουμε ;

    Ακόμα και στο τέλος του 2011 μπορεί να βγούμε στις αγορές έλεγε ως υπουργός Οικονομικών ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αν όχι τότε, σίγουρα μέσα στο 2012 συμπλήρωνε από....κοντά και ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Μπράβο και στους δύο, να τους απονείμουμε το Νόμπελ της πιο αξιόπιστης εκτίμησης και να τους… προτιμήσουμε την επόμενη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...και ο Π(ρ)ουστ-Πουτσογιώτης, συνεχίζει να μας ζαλίζει τ' αρχίδι@ με ό,τι μ@λ@κί@ κυκλοφοράει (υποτίθεται) στο διαδίκτυο, στο poutsbook κοκ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση