GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H πρώτη γυναίκα (και Σοσιαλδημοκράτισσα) πρωθυπουργός στη Δανία...

Η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών , Τόρνινγκ-Σμιτ, θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Δανίας, μετά την επικράτηση του κόμματός της επ...

Η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, Τόρνινγκ-Σμιτ, θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Δανίας, μετά την επικράτηση του κόμματός της επί των Φιλελευθέρων του Λαρς Λόκε Ράσμουσεν. Η νίκη της κεντροαριστεράς τερματίζει μια 10ετία διακυβέρνησης από την κεντροδεξιά.
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, η κεντροαριστερά κερδίζει 89 από...
 τις 179 έδρες του Folketing (Κοινοβουλίου) έναντι 86 της κεντροδεξιάς υπό τον Ράσμουσεν.
Η Τόρνινγκ-Σμιτ θα γίνει, στα 44 της χρόνια, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Δανίας. Είναι σύζυγος του Στίβεν Κίνοκ, γιου του πρώην ηγέτη των Εργατικών της Βρετανίας Νιλ Κίνοκ, με τον οποίο έχουν δύο κόρες.
Τα τελευταία χρόνια κατάφερε να ξεπεράσει την εικόνα της κομψής μεγαλοαστής και να καταστεί η «φυσική αρχηγός» του κεντροαριστερού κόμματός της, σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η νίκη της κεντροαριστεράς τερματίζει μια 10ετία διακυβέρνησης από την κεντροδεξιά. Πολιτικοί παρατηρητές κάνουν λόγο για τέλος μιας εποχής. Οι Φιλελεύθεροι και οι Συντηρητικοί κέρδισαν, υπό το Ράσμουσεν, όλες τις εκλογικές μάχες μετά το 2001.
Η Τόρνινγκ-Σμιτ αναδείχθηκε στην ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών το 2005, μετά από την κακή εκλογική επίδοση του κόμματος. Σχημάτισε συμμαχία με το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα και επίσης εξασφάλισε τη στήριξη δυο μικρότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, των Σοσιαλφιλελεύθερων και του αριστερού Κόμματος της Ενότητας.

5 σχόλια

  1. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
    ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗ ΕΧΟΥΜΕ

    ΚΑΙ ΤΙ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗ
    ΜΕ ΚΩΛΟΒΥΘΟΜΕΤΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΑΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΒΟΡΑ;
    ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΚΟ "ΠΑΣΟΚ" ΑΘΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και η ντορα μας στο 1.5%.
    ο ξανθομπαμπουρας πρωθυπουργινα και το κοριτσι μας να τρωει στη μουρη το σκυλακακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΩΘΗΚΑΝΕ ΟΙ ΔΑΝΟΙ ΜΕ ΣΟΣΙΑΛΗΤΡΙΑ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΙΝΑ.
    ΝΕΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΔΥΟ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΟΚΑΒΛΗ ΤΟΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ
    ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΚΗΣ ΒΑΝΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι γυναικαρα ειναι αυτη !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση