GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H πιθανότητα χρεοκοπίας...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Συνεχίζεται ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο για...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Συνεχίζεται ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο για την πιθανότητα χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…
Ποιος υποκινεί και υποθάλπει αυτόν τον θόρυβο; Κατ’ αρχάς με δημόσιες δηλώσεις τους κυρίως Γερμανοί Κυβερνητικοί Αξιωματούχοι. Μία απλή ερμηνεία γιατί ακολουθεί αυτή την πολιτική η Γερμανική πολιτική ηγεσία: έχετε παρακολουθήσει την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου τους τελευταίους 3-4 μήνες;
Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου 1,45 -που είχε διαμορφωθεί τον Αύγουστο-, έχει πέσει μετά τον θόρυβο που ξέσπασε σε ισοτιμία ευρώ/δολαρίου 1,36. Δηλαδή σε πάρα πολύ απλά μαθηματικά για να το καταλάβουν όσοι ακόμα από τους συμπολίτες μας πιστεύουν τον Γιώργο Παπανδρέου: Οι Mercedes και ΒΜW πουλάνε σήμερα και με αυτή την ισοτιμία τα αυτοκίνητα τους πολύ φθηνότερα στην αγορά των ΗΠΑ. Άρα η φράου Μέργκελ θα συνεχίσει να πιέζει με δημόσιες δηλώσεις της την Ελλάδα προκειμένου να υποθάλπει την δημοσιονομική αναταραχή στην ΕΕ.
Το δεύτερο που πρέπει να δούμε είναι το ποιος αναπαράγει αυτόν το θόρυβο για επικείμενη χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Μα φυσικά ο...
Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα. Γιατί το κάνουν; Μα και τα μικρά παιδιά το καταλαβαίνουν. Το έχουμε ξαναπεί. Εκστρατεία Σοκ και Δέος για να περάσει η οποιαδήποτε φίλο-μνημονιακή πολιτική και επιλογή με το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος.
Συνοψίζουμε λοιπόν. Τον θόρυβο για την επικείμενη χρεοκοπία και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ υποκινούν οι οικονομικά ισχυρές Βόρειο-Ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να υποτιμηθεί το ευρώ έναντι του δολαρίου και να φθηνύνουν τα προϊόντα τους έναντι των αμερικάνικών. Τον θόρυβο για την επικείμενη χρεοκοπία και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ τον αναπαράγουν ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα προκειμένου να υλοποιηθεί με περισσότερα πολιτικά κέρδη για φίλο-μνημονιακή πολιτική συμμαχία, η άθλια εκστρατεία προπαγάνδας Σοκ και Δέος.
Πάμε στην ουσία. Υπάρχει φόβος να εξαναγκαστεί να φύγει η Ελλάδα από το Ευρώ; Κατ’ αρχάς να δούμε τι θα συμβεί στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα αν με κάποιο τρόπο αποχωρίσει η Ελλάδα από το ευρώ. Η κλίμακα της κρίσης χρέους που πλήττει την ΕΕ δεν πρόκειται να μειωθεί αφού στατιστικά η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους είναι πάρα πολύ μικρή. Άρα το status του ευρώ στις διεθνείς χρηματαγορές δεν θα επηρεαστεί σημαντικά από την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Το τονίζουμε όμως, στατιστικά η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή κρίση χρέους είναι πάρα πολύ μικρή (2%-3%). Επικοινωνιακά-Πολιτικά μεγεθύνθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου και αυτούς τους απίθανους τύπους που μας κουβάλησε για υπουργούς.
Άρα κανένας σχεδόν από τους παράγοντες (ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ διεθνείς επενδυτικές τράπεζες, μεγάλα βιομηχανικά τραστ) δεν θα κερδίσει από την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Αντίθετα αρκετοί από αυτούς κερδίζουν από τα πάνω-κάτω της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου. Άρα τους συμφέρει να υπάρχει και ανά περιόδους και αναλόγως των συνθηκών είτε να ανεβαίνει επικοινωνιακά, είτε να περνάει στις πίσω σελίδες και να ξεχνιέται το Ελληνικό Δημοσιονομικό Πρόβλημα.
Ας μην κοροϊδευόμαστε. Το είπαμε και παραπάνω. Το Ελληνικό Δημοσιονομικό Πρόβλημα έχει την μικρότερη συμμετοχή (2%-3%) στην Ευρωπαϊκή Κρίση Χρέους. Άρα δεν πρόκειται να προκύψουν δραματικές εξελίξεις για όσο ισχύει η παραπάνω μεταβλητή. Όμως το παραπάνω στατιστικό μέγεθος δείχνει και την τεράστια πολιτική ευθύνη του Γιώργου Παπανδρέου. Ενέπλεξε την πατρίδα μας σε μία τεράστια περιπέτεια και την έφερε στο κέντρο του παγκόσμιου τυφώνα. Γιατί το έκανε;
Πάρα πολλοί απαντούν «από ανικανότητα», αλλά υπάρχουν και αρκετοί που δείχνουν προς «τα καταραμένα CDS». Ένα είναι μέχρι σήμερα βέβαιο: «Μας έμπλεξε σε μία περιπέτεια που καταστρέφει τις ζωές μας»!

8 σχόλια

  1. ±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±

    Ενημέρωση του Πρωθυπουργού Ράιχενμπαχ από τους υπουργούς του. Η Αννούλα θα του κάνει
    και το τραπέζι !

    [Θα συναντηθεί και με τον Σκανδαλίδη που έκανε τον μάγκα
    πριν λίγους μήνες και έλεγε ότι θα πετάξει έξω απ' το Υπουργείο τον επίτροπο ; ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Μήπως θα τον τραπεζώσει κι αυτός όπως θα κάνει η Διαμαντοπούλου ;]

    Νέο κύκλο επαφών με υπουργούς της κυβέρνησης έχει σήμερα, Τετάρτη, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα και ουσιαστικός ......Πρωθυπουργός της χώρας, Χορστ Ράιχενμπαχ.

    ±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατατοπιστική και χιουμοριστική ανάλυση της JP για την κατάσταση στην Ευρωζώνη :

    http://antikleidi.wordpress.com/2011/09/13/legoeurocisis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΣΟΚ ξεπερνάει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ: στις 5800 μβ. το CDS του 5ετούς ομολόγου..........!!!!!!!!!!

    Για την ασφάλιση με CDS, ενός 5ετούς ομολόγου αξίας 10 εκ δολ απαιτούνται 5,8 εκ δολ προκαταβολικά και 100.000 ετησίως!!

    Η δε χρεοκοπία, η πιθανότητα της οποίας χθες σκαρφάλωσε ακόμα και στο 98%, στην ουσία δεν είναι και τόσο χρεοκοπία, αλλά υπολογίζεται με βάση ένα σενάριο που λέει ότι οι πιστωτές θα πάρουν πίσω το 38% της αξία των ομολόγων τους.

    Τη Δευτέρα θα έπαιρναν πίσω το 40%... οπότε φαντάζεστε τι θα πάρουν την άλλη Δευτέρα...

    ΑΛΑΑΑΑ....είπαμε ΖΩΑ : o Καραμνλής φταίει και για αυτό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ?
    ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ !!
    ΕΣΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΚΛΕΤΕ !
    ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ . ΚΛΕΦΤΕΣ Ε ΚΛΕΦΤΕΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε αλήτες ΠΑΣΟΚοι,
    γι αυτό μπορεί.....
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΡΕ ..ΖΩΑΑΑΑΑΑ
    να φταίει ο Καραμανλής ;

    Μέσο spread αριστερά και πιθανότητα χρεοκοπίας δεξιά:
    για τη σύγκριση τον Ιούνιο του 2010 είχαμε:

    6/16/2010
    Entity Name Mid Spread CPD (%)
    ------------------------------------
    Venezuela 1359.27 58.41
    Argentina 1065.47 49.74
    __________________________________
    Greece 833.20 49.63 ***
    -----------------------------------
    Pakistan 769.20 39.70
    Ukraine 613.77 34.01
    Dubai/Emirate 469.87 27.24
    Iraq 03.10 24.26
    Portugal 313.48 22.99
    California 298.71 22.78
    Illinois/S 302.24 22.67

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο θίασος του Γιώργου θα καταφέρει τελικά να μας βγάλει από το ευρώ..

    Η συντεχνία των ανίκανων μας παίρνει στο λαιμό της. Ο θίασος της πτώχευσης παίζει τις τελευταίες πράξεις του έργου. Οι θεατές απαιτούν να κατέβει άμεσα το κακόγουστο θέαμα που παρακολουθούν και να πάρουν πίσω τα λεφτά τους.

    Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του θα περάσουν στην Ιστορία ως ένα από τα πλέον ανίκανα κυβερνητικά σχήματα που ανέλαβαν τις τύχες του τόπου...

    Μέχρι χτες οι Ευρωπαίοι το ψιθύριζαν στα αυτιά μας υπό την μορφή απειλής: «Αν δεν κάνετε τα δέοντα θα βγείτε από την Ευρώπη».
    Σήμερα το λένε ανοικτά και προετοιμάζονται για μία Ευρώπη δίχως τους Έλληνες.

    Ο κυβερνητικός θίασος του κ. Παπανδρέου μας σπρώχνει ολοταχώς έξω από την ζώνη του ευρώ.

    Ένας θίασος ανίκανων και αναποτελεσματικών ανθρώπων, ανεπάγγελτων στην πλειοψηφία τους, οδηγεί την χώρα στην καταστροφή.

    Εδώ και δύο χρόνια όλοι τους λένε ότι το βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι τα έξοδα του δημόσιου τομέα και η φοροδιαφυγή. Δεν έχουν κάνει το παραμικρό, ούτε για το ένα ούτε για το άλλο.
    Δεν θέλουν να κάνουν κάτι για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Δεν προσπάθησαν καν να σώσουν την χώρα από το «ατύχημα».

    Συμπεριφέρονται λες και το επιδιώκουν...

    Δεν πιστεύουμε πλέον ότι ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του έχουν να προσφέρουν κάτι. Δεν τους εμπιστευόμαστε, όπως δεν τους εμπιστεύεται κάποιος αυτή την στιγμή σε ολόκληρη της Ευρώπη.

    Το κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό για την Ελλάδα είναι κακό. Μιλάνε ανοικτά για την χρεοκοπία. Πιο καθαρά δεν θα μπορούσαν να το πουν. Είναι σαφές ότι μόνο με ένα θαύμα θα μπορούσαμε να σωθούμε και δεν πιστεύουμε στα θαύματα. Ούτε και στα ατυχήματα.

    Κύριε Παπανδρέου η χρεοκοπία μιας χώρας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ατύχημα και δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη... + + +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαγάλο ερωτηματικό αποτελεί και το γεγονός ότι ο Σαμαράς δεν ζητεί εκλογές ? Μήπως έκλεισε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι να πρωθυπουργεύσει σε μιά χρεοκοπημένη χώρα όταν ο GIORGO θα βρίσκεται πλέον στη Μινεσσότα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ζητάει κάθε φορά που μιλάει.

    Αλλά δεν κάνει σαν το Πασοκ.
    3ις την ημέρα ο μπάσταρδος ο Παπακώς
    και 2 ο ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση