GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Μέρκελ αποκλείει έξοδο από την ευρωζώνη...

Επικίνδυνο «ντόμινο» θα προκαλούσε η αποχώρηση κάποιας χώρας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, η οποία ό...

Επικίνδυνο «ντόμινο» θα προκαλούσε η αποχώρηση κάποιας χώρας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, η οποία όμως εκτιμά πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.
«Από τεχνικής και νομικής πλευράς δεν υπάρχει καμία πιθανότητα. Αλλά επίσης δεν σκέφτομαι αυτή την πιθανότητα επειδή θα μπορούσαμε να πυροδοτήσουμε ένα ντόμινο που θα...
 ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο για το νομισματικό μας σύστημα», δήλωσε η κ. Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Αναφερόμενη στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό για τη χώρα να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί. Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε επίσης βέβαιη ότι η κεντροδεξιά κυβέρνησή της θα εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία στην ψηφοφορία της 29ης Σεπτεμβρίου για την έγκριση της ενίσχυσης του EFSF.
Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την αναγκαία πλειοψηφία στην επίμαχη ψηφοφορία εξέφρασε και ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος ηγείται του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) που συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα της Ανγκελα Μέρκελ.Ο Ρέσλερ δήλωσε επίσης ότι η αποχώρηση της τρόικας από την Αθήνα αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί.
Πηγή: Reuters

4 σχόλια

  1. Πασοκ

    η Μερκελ τα εχει χασει


    Μετα το αρθρο του δρ κουτσουκου στο πρεσσ εχασε τις χθεσινες εκλογες
    Οι Ελληνες της Γερμανιας την μαυρισαν

    Τη μια δεν μας θελει στο ευρω
    την αλλη μας θελει
    Μετα το αρθρο του δρ ολα αλλαξαν και μεσα στο Πασοκ

    Ζωη Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά η Αντιπολίτευση στην Ελλάδα και η Πολιτική και η Δημοσιογραφική είναι Αχρεία!
    ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ !!

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΩ Η ΔΟΣΙΛΟΓΗ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"

    ΛΑΤΡΕΙΑ !!!!!!!!!!

    Ι Μουνι Μιμης ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΕΚΔΟΤΟ

    Τη νύχτα της Πέμπτης 1/9/2011, ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και της Τρόϊκας, για τα επιπλέον μέτρα που μας είχε ζητηθεί να λάβουμε για περιστολή του ελλείμματος.
    Η Τρόϊκα ενθουσιάστηκε από τη λήψη επαρκών πρόσθετων μέτρων που είχαν ως αποτέλεσμα τον μηδενισμό του ελλείμματος και την ολοκλήρωση των αποκρατικοποιήσεων, και εσπευσμένα αποχώρησε ικανοποιημένη.
    Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Τρόϊκα με τον κ. Πρωθυπουργό, ρωτήθηκε ο κ. Παπανδρέου σε τί αποδίδει την επιτυχία των ενεργειών της Κυβέρνησής του, και ο Πρωθυπουργός απάντησε:
    «Στην εξοικονόμηση ενέργειας. Ποτέ δεν σταθήκαμε όρθιοι όταν μπορούσαμε να καθίσουμε και ποτέ δεν καθίσαμε όταν μπορούσαμε να ξαπλώσουμε»!!!!!!!!!!!!!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση