GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το νέο haircut και το τέλος των τραπεζων...

Από το  badmoney.gr Αν υπάρξει και νέο haircut στο ελληνικό χρέος ύψους 30%, τότε όλες οι τράπεζες θα χρειαστούν μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου...

Από το badmoney.gr
Αν υπάρξει και νέο haircut στο ελληνικό χρέος ύψους 30%, τότε όλες οι τράπεζες θα χρειαστούν μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου ή πάσης φύσεως κεφαλαιακές ενισχύσεις, καθώς πέφτουν από οριακά έως πολύ σημαντικά από τον στόχο 10% core tier 1 που έχει θέσει η ΤτΕ.
Η Εθνική και η Alpha Βank συνεχίζουν να διαφοροποιούνται επί το θετικότερον σε σχέση με τις άλλες τράπεζες, καθώς το core tier 1 υποχωρεί περί το 9%. Στον αντίποδα, τον χειρότερο δείκτη εμφανίζει η ΑΤΕ με -2%, οπότε είναι επιβεβλημένη μια πολύ μεγάλη αύξηση κεφαλαίου από το ελληνικό δημόσιο. Σε αυτή την περίπτωση, πιθανότατα η ΑΤΕ εκ των πραγμάτων να τεθεί εκτός χρηματιστηρίου, καθώς το ποσοστό του δημοσίου θα ξεπεράσει το 95%.
Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν οι τράπεζες μπορούν να...
βρουν κεφάλαια, ώστε να καλύψουν τις μεγάλες κεφαλαιακές τους ανάγκες. Πιθανότατα ορισμένες τράπεζες να έχουν την δυνατότητα, π.χ. η Εθνική Τράπεζα πουλώντας μέρος της Finansbank και αν χρειαστεί και ποσοστό πάνω από 20% ή 30%.
Το νέο σχήμα Alpha Eurobank θα χρειαστεί σημαντική κεφαλαιακή ενίσχυση, που έχει δρομολογήσει με αύξηση κεφαλαίου και ομολογιακό, αλλά ωστόσο ενδέχεται να μην είναι επαρκής η δρομολογούμενη κεφαλαιακή ενίσχυση. Η Πειραιώς ήδη έχει δρομολογήσει ομολογιακό 250 εκατ., ενώ θα πουλήσει και τη θυγατρική στην Αίγυπτο, με στόχο έσοδα πάνω από 110 εκατ. ευρώ.
Όμως, ενδέχεται οι κεφαλαιακές ενισχύσεις που θα υλοποιήσει η Πειραιώς να στηρίξουν τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, αλλά να μην είναι αρκετές και να χρειαστούν επιπρόσθετα κεφάλαια. Επίσης, σημαντική κεφαλαιακή ενίσχυση θα χρειαστεί και η ΑΤΕ, η οποία με νέο haircut θα βρεθεί για πολλοστή φορά χωρίς κεφάλαια και με αρνητικό δείκτη core tier 1.
Μεγάλη πίεση στους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας θα υποστεί και το Τ.Τ., καθώς θα χρειαστεί μια αύξηση κεφαλαίου τουλάχιστον 500-600 εκατ. ευρώ, ώστε να βελτιωθούν οι δείκτες. Επίσης, οι κυπριακές τράπεζες Κύπρου και Marfin θα δεχθούν αξιόλογη πίεση στους δείκτες κεφαλαιακής τους επάρκειας και θα χρειαστούν επιπρόσθετα κεφάλαια. Νέα μετατρέψιμα ομολογιακά δάνεια ή και αυξήσεις κεφαλαίου θα βρεθούν στο προσκήνιο...
Το συμπέρασμα, πάντως, είναι ότι όλες οι τράπεζες, μηδεμίας εξαιρουμένης, θα χρειαστούν σημαντικά κεφάλαια ώστε να καλύψουν τη σημαντική υστέρηση που θα εμφανίσουν έναντι του στόχου, που έχει οριοθετηθεί από την ΤτΕ για core tier 1 στο 10% κατ' ελάχιστο.
Ορισμένες τράπεζες σχεδιάζουν να ζητήσουν από την ΤτΕ να μην ισχύσει το 10% core tier από τις αρχές του 2012, αλλά από το 2013, αλλά προφανώς δεν είναι βέβαιο ότι η ΤτΕ μπορεί να μεταβάλλει τα χρονοδιαγράμματα. Μόνο αν η ΕΚΤ ή οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί επαναξιολογήσουν και επανακαθορίσουν τα χρονικά δεδομένα, θα μπορούσε να αλλάξει ο χρόνος εφαρμογής του core tier 1 10%.
Όμως, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, έκπτωση σε ένα τόσο κεφαλαιώδες θέμα θα συνεπάγετο μάλλον αρνητική εξέλιξη. Το μήνυμα που θα περνούσε στην αγορά είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν κεφάλαια και ζητούν διευκολύνσεις από την ΤτΕ. Πάντως, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ως εναλλακτική λύση για τις ελληνικές τράπεζες, πλησιάζει...

4 σχόλια

  1. Τακ - τακ, ακούστηκε στην πόρτα του play-room της Ραφήνας.

    - Είναι οι κύριοι που είχαν έρθει και χθες το βράδυ.

    Ο χοντρός έκανε save και σηκώθηκε βαριεστημένα.

    - Θα βγεις και θα πεις πως αν εκλεγείς, θα πάρεις σκληρά μέτρα.

    - Πλάκα μου κάνετε ; Δεν έχει υπάρξει προηγούμενο υποψηφίου, που θα δηλώσει κάτι τέτοιο πριν τις εκλογές. Πουθενά στον κόσμο και ποτέ στην ιστορία. Εχω και το κόμμα από πίσω μου. Πως θα πω τέτοια χοντράδα ; Εξάλλου τα ''παμε και χθες.

    Θα βγει ο άλλος.

    Αφού στα κανάλια, μόνο που δεν περνάνε καταχωρήσεις στο κάτω μέρος της οθόνης που να γράφουν : ''Ψηφίστε ΠΑΣΟΚ''. Τι άλλο θέλετε ;

    - Θέλουμε μια φιλολαϊκή κυβέρνηση, που όμως θα έχει ισχυρή πλειοψηφία. Θυμάσαι πως χαροπάλευες εσυ με την κουτσή κοινοβουλευτική σου ομάδα ; Με τα αίσχη που θα κάνουν οι άλλοι, δε θα κλείσουν ούτε μισό χρόνο στην εξουσία αν δεν έχουν 160 .

    - Καλά ρε παιδιά αλλά εγω τι θα απογίνω. Το κόμμα ;

    - Εσυ στα 50 σου θα έχεις πίσω σου μια πολιτική καριέρα μαθουσάλα της πολιτικής. Θα έχεις διατελέσει βουλευτής, αρχηγος κόμματος, πρωθυπουργός.

    Βάλε και το βαρύ επώνυμο.

    Έχεις ότι χρειάζεται για να είσαι ο επόμενος, άντε ο μεθεπόμενος πρόεδρος της δημοκρατίας. Αν μας καταλαβαίνεις...

    Τώρα θα αράξεις.

    Σε κανα δυάρι χρόνια, θα χώσουμε σφήνα, στη σιχαμένη επικαιρότητα της εποχής, το θέμα των υποκλοπών.

    - Τι ;;;;;;;;;;

    - Ηρέμησε. Δε θα τιμωρηθεί κανείς. Απλά θα δημιουργήσουμε ενα κλίμα που θα θέλει τους Αμερικανούς να σχεδίαζαν τη δολοφονία σου, γιατί έκανες νταλαβέρια με τους Ρώσσους.

    Θα σε κάνουμε να φανείς ο ειλικρινής πατριώτης, που τον έβγαλαν από τη μέση τα συμφέροντα.

    Οσον αφορά το κόμμα σου, αυτό θα γίνει κυβέρνηση όταν οι άλλοι θα έχουν ξεπεράσει πια κάθε όριο, και δε θα μπορούν να σταθούν άλλο στην εξουσία.

    - Ρε παιδιά αυτά περι δολοφονίας δε θα τα πίστευαν ούτε τα....δίδυμα.

    - Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτοί στους οποίους απευθυνόμαστε, έχουν πιο ανεπτυγμένη κριτική σκέψη από τα δίδυμα ;

    - Εντάξει η πατρίδα δε με νοιάζει, αλλά το κόμμα ρε παιδιά. Τι θα γίνει με το κόμμα ; Δε θέλω να πέσει στα χέρια των Μητσοτάκηδων.

    - Σιγά το πρόβλημα αγαπητέ μου. Εδω θα τους φορτώσουμε κυβερνήτη το απροσάρμοστο. Θα δυσκολευτούμε να δώσουμε το κόμμα σου εκεί που πρέπει ;

    #####################

    Τρία χρόνια τώρα είμαστε στο έλεος ενός βομβαρδισμού ειδήσεων, που μας έχουν καταστήσει ζαλισμένα κοτόπουλα που τρικλίζουν. Σύμφωνα με τις επιταγές του δόγματος του σοκ.

    Επιμέρους ψέματα που επινοούνται για να στηρίξουν μια ψεύτικη ιστορία, και δείχνει πως αποτιμούν (και οχι υποτιμούν) τη νοημοσύνη μας, οι ντόπιοι και αλλοδαποί ηγέτες.

    Κατακρεουργούν την αξιοπρέπεια μας με αχαρακτήριστες συμπεριφορές και δηλώσεις.

    Μειώνουν τα εισοδήματα μας και αυξάνουν τα έξοδα μας, με γεωμετρική πρόοδο.

    Μας τρομοκρατούν με εξωτερικούς και εσωτερικούς κινδύνους.

    Μας έχουν κάνει να ξεχάσουμε πως είναι ζωη.

    Στο τέλος θα ξεχάσουμε και να ζούμε.

    Θα ξεχάσουμε πως είναι να κάνεις έρωτα, να γελάς, να χορεύεις, να απολαμβάνεις τη φύση.

    Μήπως τους έχουμε επιτρέψει παρα πολλά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΕΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ, ΠΟΥ
    ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ !

    "ΜΑΣ ΑΝΑΒΟΥΝ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΣΤΟ ΜΠΟΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

    Όχι, δεν κάνουμε πλάκα.
    Όσα θα διαβάσετε παρακάτω δεν τα έγραψε κάποιος με...ανεπτυγμένο το αίσθημα του αυτοσαρκασμού,
    ούτε κάποιος ανώνυμος οπαδός του Γιωργάκη.
    Πρόκειται για ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Πασοκ! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Να τρελάθηκαν ;
    Να βρίσκονται υπό την επήρρεια ναρκωτικών ;
    Να ζούνε σε άλλο πλανήτη;
    Ή απλά να....μας θεωρούν τόσο βλάκες, έτσι ώστε να μη διστάζουν να μας προκαλούν με αυτό τον απίστευτο τρόπο ;

    Ε ΟΧΙ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ!
    ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΑΜΠΑΔΕΣ...ΣΤΟ ΜΠΟΙ ΣΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ "ΣΩΣΑΤΕ"!
    Ουστ (πράσινα) βρωμόσκυλα!
    Ελπίζουμε τουλάχιστον να μην σας ανάβουν λαμπάδα, όπως η...Πρωθυπουργάρα σας!
    ----------------------------------

    EMEIΣ ΠΑΝΤΩΣ Θα τους ανάψουμε λαμπάδα πάνω στον τάφο τους,
    Στα ρεμάλια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ? ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝΕ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΟΣΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο "ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούτε οι τοκογλύφοι λειτουργούν
    όπως η κυβέρνηση ΠΑ$$ΟΚ.


    Σύμφωνα με άρθρο 31 του Νόμου 3986/2011, από το νέο κυβερνητικό χαράτσι αποκλείονται όσοι ασκούν δραστηριότητα σε χωριά έως 500 κατοίκους και σε νησιά έως 3.100 κατοίκους.

    Άρα, η ΔΕΗ δεν πρέπει να στέλνει «σημειώματα» με το τέλος στις περιοχές αυτές…

    Εσείς τώρα τι πιστεύετε ; Ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα το άφηνε έτσι ;
    ______________________________________________
    Όχι βέβαια και στην εφαρμοστική Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών,
    κ. Π. Οικονόμου (4ΑΜΞΗ-61Σ/02.08.2011) ορίζεται παρά το Νόμο και χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση, ότι «για την εξεύρεση του πραγματικού πληθυσμού τους (χωριά – νησιά) λαμβάνεται υπόψη η τελευταία επίσημη γενική απογραφή πληθυσμού της 18ης Μαρτίου 2001».

    Δηλαδή, ο πραγματικός πληθυσμός της χώρας
    δεν είναι αυτός που έγινε πριν από λίγους μήνες αλλά αυτός που έγινε πριν από δέκα χρόνια…
    _____________________________________________
    Και τι δεν θα κάνουν για να εισπράξουν νέους φόρους….....OI ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΠΑssΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση