GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εμβόλιο κατά του HPV προστατεύει και από τον καρκίνο του πρωκτού...

Από το  health.in.gr Ένα εμβόλιο για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας παρέχει σημαντική προστασία και κατά του καρκίνου το...

Από το health.in.gr
Ένα εμβόλιο για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας παρέχει σημαντική προστασία και κατά του καρκίνου του πρωκτού, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης που έγινε σε γυναίκες στην Κόστα Ρίκα.
Η έρευνα διεξήχθη από επιστήμονες των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ και αφορούσε στο εμβόλιο Cervarix της εταιρείας GlaxoSmithKline, το οποίο παρέχει προστασία έναντι των λοιμώξεων που προκαλούν τα...
στελέχη 16 και 18 του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).
«Διαπιστώσαμε σημαντική προστασία μετά τον εμβολιασμό ως προς την πρωκτική λοίμωξη», υπογραμμίζει η Δρ Έιμι Κρέιμερ σε άρθρο της που δημοσιεύεται στο Lancet Oncology.
Αν και σπάνιοι, οι καρκίνοι του πρωκτού έχουν διπλασιαστεί σε ορισμένες χώρες την τελευταία δεκαετία. Η πρωκτική συνουσία αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου που προκαλείται από της λοιμώξεις του HPV. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ καταγράφονται περισσότερες λοιμώξεις στις γυναίκες, οι ομοφυλόφιλοι άνδρες είναι πιο ευάλωτοι.
Η ομάδα της Δρ Κρέιμερ θέλησε να δει πόσο καλά τα εμβόλια κατά του HPV προστατεύουν έναντι του καρκίνου του πρωκτού. Διαπίστωσε λοιπόν ότι τα ποσοστά προστασίας στο πλαίσιο της μελέτης είναι συγκρίσιμα με εκείνα που παρατηρούνται στις τραχηλικές λοιμώξεις του HPV.
«Ξέρουμε ότι ο πρωκτικός HPV 16, αλλά και ο 18 επίσης, προκαλούν τον κύριο όγκο των καρκίνων του πρωκτού. Σε περίπτωση αφαίρεσης της λοίμωξης, μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου», εξηγεί η ερευνήτρια.
Στο πλαίσιο της μελέτης, αναλύθηκαν δείγματα πρωκτικού ιστού από 4.210 υγιείς γυναίκες, 18-25 ετών, από την Κόστα Ρίκα. Περίπου οι μισές είχαν εμβολιαστεί με Cervarix (τρεις δόσεις) και οι άλλες μισές αποτέλεσαν την ομάδα ελέγχου. Μετά από τέσσερα χρόνια ελέγχθηκαν για λοιμώξεις από τα στελέχη 16 και 18 του HPV, στον πρωκτό και τον τράχηλο της μήτρας.
Διαπιστώθηκε ότι το εμβόλιο πρόλαβε το 62% των πρωκτικών καρκίνων και το 77% των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας, που οφείλονται σε HPV λοίμωξη, συγκριτικά με τα ποσοστά που καταγράφονται στον γενικό πληθυσμό.
Στις γυναίκες χωρίς προηγούμενο έκθεσης σε HPV λοίμωξη, το εμβόλιο πρόλαβε το 84% των πρωκτικών λοιμώξεων, ποσοστό όμοιο με το 89% που αφορά στην τραχηλική λοίμωξη.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι το Cervarix παρείχε προστασία έναντι και των στελεχών 31, 33 και 35 του HPV, που ενοχοποιούνται για καρκίνο.
Η μελέτη αποδεικνύει ότι τα εμβόλια κατά του HPV παρέχουν μεγαλύτερη προστασία, απ’ αυτήν που αρχικά είχαν σχεδιαστεί να προσφέρουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι τον Δεκέμβριο ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου Gardasil (επίσης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας) της εταιρείας Merck, για την πρόληψη των πρωκτικών καρκίνων σε άνδρες και γυναίκες, βάσει ερευνών που τεκμηριώνουν την αποτελεσματικότητα του σε ομοφυλόφιλους άνδρες.

8 σχόλια

  1. πασοκιααααααααααααααα
    η Χαρά σας και η λύτρωσή σας
    τυχερά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ξεχασες τον Πρίγκιπα Νικόλαο
    απαράδεκτος...

    Κομμένη η επιχορήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ξεχασες τον Πρίγκιπα Νικόλαο Παπανδρε.
    απαράδεκτος...

    Κομμένη η επιχορήγηση.


    * για να μην παρεξηγιόμαστε άδικα
    απο άλλους πρίγκιπες.. !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΟΥ ΚΩΛΟΥΣ....

    ΩΧ..! ΔΕΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΑΣ.ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ..


    “Ο Καρατζαφέρης είναι ο Τσάβεζ των Βαλκανίων”! …και ευλόγησον την μπανανία σου !!
    ____________________________________
    Την ένταξη του π. Σπυρίδωνα Τσάκαλου στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης…
    Ο π. Τσάκαλος θα δώσει την εκλογική του μάχη στην περιφέρεια Αττικής.

    Η αναλυτική ανακοίνωση του κ. Καρατζαφέρη έχει ως εξής:
    “Η συστράτευση στην πρώτη γραμμή του καλού και τίμιου αγώνα του… Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού του αγωνιστή κληρικού, του Παπα-Σπύρου Τσάκαλου, για εμάς είναι μεγάλη υπόθεση.
    Ενδυναμώνει την ψυχή μας, το φρόνημά μας και την καρδιά μας.
    Καλωσορίζω λοιπόν στα ψηφοδέλτια της Περιφέρειας Αττικής, για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, έναν κληρικό.

    Εμείς, με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνουμε την ονομασία “Ορθόδοξος Συναγερμός”, και πιστεύουμε ότι το προηγούμενο της Εκκλησίας και της πολιτικής με τον μεγάλο ήρωα της επαναστάσεως Παπαφλέσσα, με τον Αντιβασιλέα Δαμασκηνό, με τον Μακάριο στην Κύπρο, αλλά και σε άλλες μορφές της Ορθοδοξίας, θα βρει την δικαίωση τώρα πλέον με ένα κληρικό μέσα στα μάχιμα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου”.

    Από την πλευρά του ο π. Σπυρίδων Τσάκαλος, τόνισε τα εξής:
    “Είμαι κοντά σε έναν αρχηγό ο οποίος ζύμωσε με τον ιδρώτα του κόσμου το ψωμί.
    Τον ανέδειξε πραγματικά ο λαός. Και τώρα με καλεί και εμένα ο ΛΑ.Ο.Σ. να συναγωνιστούμε.
    Η Εκκλησία δεν κάνει πολιτική για την πολιτική, αλλά μάχεται για την αλήθεια και την πραγματική δικαιοσύνη στον κόσμο.

    Έχει ανάγκη ο κόσμος σήμερα έναν αρχηγό σαν τον Γιώργο Καρατζαφέρη, που είναι ο Τσάβες των Βαλκανίων (!!!!!!!!!!) που πραγματικά αγωνίζεται και προμαχεί για τα δίκαια του λαού και του Έθνους”.... !!!!!!!!!!
    cosmo.gr


    ΠΑΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ...
    ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑγΟΙ.
    ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα το χρειαστούμε.
    Με το σκίσιμο που θα φάμε απο τα ΠΑΣΟΚΙΑ.
    ΜΑΛΑΚΑ ΨΗΦΟΦΟΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΕΚΔΟΤΟ!!!!!!!!

    Τη νύχτα της Πέμπτης 1/9/2011, ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και της Τρόϊκας, για τα επιπλέον μέτρα που μας είχε ζητηθεί να λάβουμε για περιστολή του ελλείμματος.
    Η Τρόϊκα ενθουσιάστηκε από τη λήψη επαρκών πρόσθετων μέτρων που είχαν ως αποτέλεσμα τον μηδενισμό του ελλείμματος και την ολοκλήρωση των αποκρατικοποιήσεων, και εσπευσμένα αποχώρησε ικανοποιημένη.
    Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Τρόϊκα με τον κ. Πρωθυπουργό, ρωτήθηκε ο κ. Παπανδρέου σε τί αποδίδει την επιτυχία των ενεργειών της Κυβέρνησής του, και ο Πρωθυπουργός απάντησε:
    «Στην εξοικονόμηση ενέργειας. Ποτέ δεν σταθήκαμε όρθιοι όταν μπορούσαμε να καθίσουμε και ποτέ δεν καθίσαμε όταν μπορούσαμε να ξαπλώσουμε»!!!!!!!!!!!!!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο καρατζαφέρης τσάβες των βαλκανίων;;;;;;;;;;;;;;
    Α χα χα χα χα!!!!
    Και ο Βαίτσης Αποστολάτος είναι η Εβίτα Περόν!!!!
    Θα ήθελα πολύ να γελάσω αλλά ο Καρατζαφέρης έχει χάσει τη μπάλα ΕΝΤΕΛΩΣ!!
    Μας δουλεύει ψιλό γαζί το καθίκι!
    Και τον έχω ψηφίσει και μια φορά, ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ότι δε θα ξαναγίνει, είχα μασήσει με κάτι ατάκες του στυλ "Λεφτά υπάρχουν"...
    Χειρότερος από τον Παπαντρέου είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση