GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Le Monde: Αλλο ευρώ, άλλο καφετέρια...

Από το tvxs.gr « Η μέγκενη δεν χαλαρώνει γύρω από την Ελλάδα », σ ύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde , η οποία σε σημερινό της άρθρο ...

Από το tvxs.gr

«Η μέγκενη δεν χαλαρώνει γύρω από την Ελλάδα», σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde, η οποία σε σημερινό της άρθρο σημειώνει ότι η ύφεση, οι φινλανδικές απαιτήσεις και η χαμηλή συμμετοχή των τραπεζών δυσκολεύουν την έξοδο της χώρας από την κρίση διαμορφώνοντας ένα «τεταμένο κλίμα» μέσα στο οποίο η Αθήνα υποδέχθηκε από χθες ένα νέο κλιμάκιο της «τρόικας».
Το δημοσίευμα αναφέρεται στη...
δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Ευαγγ.Βενιζέλου, για το ενδεχόμενο μεγαλύτερης ύφεσης από το προβλεπόμενο και σχολιάζει ότι η Ελλάδα θα δυσκολευτεί να τηρήσει το στόχο για το έλλειμμα γεγονός που δεν αναμένεται να ικανοποιήσει ιδιαίτερα του εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. και του ΔΝΤ που σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο αδημονούν για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
Το δημοσίευμα αναφέρεται επίσης στη «διαμάχη» που έχει ξεσπάσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο γύρω από το θέμα των εγγυήσεων που ζητά η Φινλανδία για τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό σχέδιο στήριξης προς την Ελλάδα και σημειώνει ότι τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες υψηλού επιπέδου επί του θέματος.
«Η διαχείριση του ευρώ και εκείνη των καφετιέρων μας»
Στο ζήτημα των φινλανδικών απαιτήσεων αναφέρεται και έτερο άρθρο της εφημερίδας σχολιάζοντας ότι η συμφωνία της ευρωζώνης που «κοπιωδώς» επετεύχθη στις 21 Ιουλίου απειλείται από ένα μόλις κράτος-μέλος: τη Φινλανδία. «Αρκεί να λείπει μία μόνο χώρα και όλα χαραμίζονται» σχολιάζει το δημοσίευμα αναφορικά με το πλαίσιο των απαιτήσεων της Φινλανδίας για παροχή εγγυήσεων.
«Πρέπει να πούμε όχι σε αυτόν τον τρόπο αντίδρασης, να καταγγείλουμε την κρυφή συμφωνία μεταξύ των δύο και να επαναφέρουμε το Ελσίνκι στο δρόμο της λογικής» αναφέρει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση και άλλα μέλη της νομισματικής Ένωσης, όπως έχουν γνωστοποιήσει θα ζητήσουν εγγυήσεις από την Αθήνα.
«Και τότε θα καταλήγαμε στο εξής παράδοξο: προκειμένου να της παρασχεθεί οικονομική βοήθεια, η Ελλάδα θα πρέπει καταβάλει ποσά στο ύψος της βοήθειας που της έχουν υποσχεθεί. Η υπόθεση αυτή αποτυπώνει το ευάλωτο της λειτουργίας του ευρώ» καταλήγει το δημοσίευμα.

2 σχόλια

  1. Η χθεσινή εκδίωξη της κας Μπαλφούσια (Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής) από τον Γκουρού της Οικονομίας Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά κόσμον ''Μπένι'', καταδεικνύει ΑΚΡΙΒΩΣ τι είδους δημοσίους υπαλλήλους είναι αρεστοί σε αυτό το κράτος της Νότιας Βαλκανικής ή της πολύ Βόρειας Αφρικής.

    Οι ικανοί τους είναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ. Γι'' αυτό η πολιτική εξουσία έχει κατασκευάσει πλήθος διαδικασιών πρόσληψης που εξασφαλίζουν ότι θα προσληφθούν ακριβώς αυτοί: ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ. (Οντως, το σύστημα χρειάζεται βελτίωσης γιατί συνεχίζει να παρεισφρείει ένα 10-20% ικανών υπαλλήλων).

    Την επόμενη λοιπόν φορά που θα βρίζεται τους δ.υ. να έχετε κατά νου ότι το κράτος προσλαμβάνει τους ικανότερους των αχρήστων (δηλ. τους ΠΙΟ άχρηστους από τους υποψηφίους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απίστευτες ατάκες Βενιζέλου προς πρόβατα....
    -----------------------------------------------
    - Δεν θέλουμε να πάρουμε περισσότερα λεφτά
    από όσα έχουμε ανάγκη"!!!!
    Δηλ. με άλλα λόγια σώζουμε την Ευρώπη από σπατάλες...
    - "Ο στόχος του ελλείμματος αναπροσαρμόζεται από μόνος του λόγω ύφεσης"
    Το ποιος δημιουργεί την ύφεση δεν μας το αποκάλυψε... πάντως σίγουρα δεν είναι αυτός κι ο ΓΑΠ με την πολιτική τους...

    - "Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής πρέπει να βγάζει εκθέσεις διατυπωμένες τεκμηριωμένα και υπεύθυνα. Δεν είναι δυνατόν, σε απόλυτη αντίθεση με ΔΝΤ, ευρωζώνη, ΕΚΤ, να υπάρχει σε έγγραφο της Βουλής των Ελλήνων μία διατύπωση που να λέει ότι το χρέος είναι ανεξέλεγκτο. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του"

    Κατά τ' άλλα δίνουμε τα σωστά στοιχεία στην ΕΕ... όχι όπως τον Καραμανλή που έλεγε
    ψέμματα ;)
    ________________________________________________
    Εννοείται ότι δεν απάντησε πόσο πιστεύει ότι θα πάει το έλλειμμα, ούτε πόσο θα μειωθεί η ανάπτυξη... και φυσικά απέφυγε να απαντήσει στο αν θα ληφθούν νέα μέτρα
    "Δεν κάνουμε ρητορικές προσεγγίσεις"
    απάντησε ο υπ. Οικονομίας στην ερώτηση τι θα γίνει αν δεν αποδώσουν τα μέτρα....

    Διαψεύδει τον Βενιζέλο η τρόικα !!!
    ___________________________________
    http://www.tvxs.gr
    Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε στον απόηχο της διακοπής των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ο Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι ήταν εκ προοιμίου προγραμματισμένη η αποχώρηση της τρόικα και δεν οφείλεται σε ρήξη της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών μας. Λίγο μετά σε κοινή ανακοίνωση της τρόικας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρουν ότι αναχώρησαν γιατί η κυβέρνηση δεν ήταν έτοιμη με τα νούμερα του 2012:

    «Η ομάδα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συζήτησε τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και αξιολόγησε την εφαρμογή της πολιτικής στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας. Η ομάδα εργασίας σημείωσε ικανοποιητική πρόοδο και αναχώρησε προσωρινά από την Αθήνα προκειμένου να επιτρέψει στις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν μεταξύ άλλων το τεχνικό κομμάτι των εργασιών που αφορούν στον προϋπολογισμό του 2012 και στις δομικές μεταρρυθμίσεις που στόχο έχουν την ενίσχυση της ανάπτυξης. Η αποστολή εκτιμά ότι θα επιστρέψει στην Αθήνα στα μέσα Σεπτεμβρίου, οπόταν και αναμένουμε ότι οι ελληνικές αρχές θα έχουν ολοκληρώσει το τεχνικό κομμάτι των εργασιών, για να συνεχιστούν οι συζητήσεις για τις πολιτικές που απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί η Εκθεση Προόδου.

    Φ Α Ε ΤΩΡΑ ΤΟ ΧΟΝΤΟΣΚΑΤΟ ΣΟΥ..ΖΩΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση