GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Mάλλον ενθαρρύνει παρά αποθαρρύνει τη φοροδιαφυγή"...

Aπό τον Θεόδωρο Σκυλακάκη H ανακοίνωση των εταιριών που οφείλουν και δεν πληρώνουν, μάλλον ενθαρρύνει παρά αποθαρρύνει τη φοροδιαφυγή, κα...

Aπό τον Θεόδωρο Σκυλακάκη

H ανακοίνωση των εταιριών που οφείλουν και δεν πληρώνουν, μάλλον ενθαρρύνει παρά αποθαρρύνει τη φοροδιαφυγή, καθώς διαφημίζει με τον πειστικότερο τρόπο την έλλειψη βούλησης του πολιτικού συστήματος που κυβέρνησε τη χώρα, να εισπράξει με τρόπο στοιχειωδώς δίκαιο και αποτελεσματικό, τη φορολογία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι:...
* Από τους 119 φορείς και εταιρείες που οφείλουν πάνω από 40 εκ. ευρώ, 32 είναι προσωπικές εταιρείες και ΕΠΕ, εταιρίες συνήθως με κεφάλαιο μερικών χιλιάδων ευρώ που δεν θα έπρεπε ποτέ να αφεθούν να χρωστούν ούτε το ένα δέκατο αυτών των ποσών.
* Πρώτος μεγαλο-οφειλέτης είναι κρατικός οργανισμός (ο ΟΣΕ με χρέη 1,262 δισ. Ευρώ), ενώ στη λίστα περιλαμβάνονται πολλοί ακόμη κρατικοί οργανισμοί και εταιρίες, κάτι που αποδεικνύει ότι οι διοικήσεις τους, που ήταν ενεργούμενα των δύο κυβερνητικών κομμάτων, δεν σεβάστηκαν ούτε την στοιχειώδη θεσμική υποχρέωση της πληρωμής των φόρων.
Υπάρχει όμως και μια καλή υπηρεσία που θα μπορούσε να προσφέρει αυτή η ανακοίνωση. Δίνει την αφορμή να εξεταστούν οι ευθύνες εκείνων που διαχειρίστηκαν αυτές τις υποθέσεις. Αναζητώντας π.χ. κατ' αρχήν τι ενέργειες έγιναν σε υποθέσεις άνω των 40 εκ. που ήταν ενεργές την τελευταία δεκαετία και περιλαμβάνοντας στη σχετική έρευνα και εξαντλητική εξέταση του πόθεν έσχες των υπευθύνων, για τη δημιουργία των τεράστιων αυτών οφειλών.

7 σχόλια

  1. Τι προτείνω; Κοινωνικό αυτοματισμό στα πάντα. Το αντίθετο δηλαδή από το δεν πληρώνω και κάνω κακό στο κράτος όπου το βρω. Μία κοινωνία που θα λειτουργεί σαν εφοριακός, αστυνομικός, πολεοδόμος, τελωνειακός, τροχονόμος, ελεγκτής υγειονομικού και ότι άλλο έχει σχέση με τον έλεγχο στο κάθε τι. Αυτό που με μεγάλη μαεστρία και πονηριά οι Έλληνες το ονόμασαν ρουφιανιά ανατρέχοντας σε παρωχημένες και άκυρες παρομοιώσεις με το παρελθόν. Εγώ λοιπόν το ονομάζω ευσυνειδησία και συμμετοχή. Το ονομάζω συνυπευθυνότητα και ωριμότητα. Το ονομάζω λύση του Ελληνικού προβλήματος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Πόρνη των Εθνών.

    Εδώ και τώρα να απαιτήσουμε ως Ελλάδα με προσφυγές σε όλα τα Διεθνή Φόρα να μας επιστραφεί το Κατοχικό Δάνειο, αλλά και να καταβληθούν οι Πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα από την Πόρνη των Εθνών Γερμανία, από την Βαβυλώνα της Αποκαλύψεως που διέφθειρε και διαφθείρει Κράτη και Κυβερνήσεις, και όχι μόνο αυτό, αλλά και να τιμωρηθεί παραδειγματικά.
    Από αυτήν που κρύβει, προστατεύει και αμνηστεύει τους ανά την Υφήλιο διαφθορείς οικονομικούς πράκτορες της, και που στήριξε την δική της οικονομική ευμάρεια και ισχύ , στην διαφθορά που αυτή δημιούργησε διεθνώς.
    Από αυτήν που αιματοκύλησε δυο φορές ολόκληρο τον κόσμο τον περασμένο αιώνα. Από αυτήν που έχει ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς ο Μιλιταρισμός και ο άρρωστος εθνικισμός είναι στο αίμα της, αλλά αυτή την φορά όχι με κανόνια, καθώς αυτά τα αντικατέστησε και επιτυχώς μάλιστα με την Υπηρεσία Επιστημονικής Διαφθοράς Ξένων Ηγετών και Αξιωματούχων, αλλά με την Οικονομία, τις καταλήψεις Ξένων Εθνικών Εταιριών, και μεγάλων Εθνικών Οικονομικών Συμφερόντων, και δια μέσω αυτών, των Εθνών.
    Από αυτήν που αιματοκύλησε και διέλυσε την Γιουγκοσλαβία επειδή κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που αυτή η Πόρνη προκάλεσε, οι Γιουγκοσλάβοι αντάρτες αντιστάθηκαν σθεναρά, ηρωικά, στα στρατεύματα της.
    Από αυτήν που τώρα θέλει και το έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό να καταλάβει Οικονομικώς και την Ελλάδα μας, και θα το ολοκληρώσει αν της επιτρέψουμε τις επενδύσεις που θέλει να κάνει εδώ, και οι οποίες θα είναι επενδύσεις Κατοχής.
    Με κανένα τρόπο δεν πρέπει να δεχτούμε οι όποιες επενδύσεις να είναι αμιγώς με Γερμανικά κεφάλαια αλλά αυτά να είναι η μειοψηφία σε ένα σύνολο που και οι δορυφόροι της πρέπει να απέχουν.
    Και αυτήν την Οικονομική και μέσω αυτής Εθνική κατάληψη της Ελλάδας μας, η Πόρνη των Εθνών Γερμανία, η Βαβυλώνα της Αποκαλύψεως, την χρωστά στον εαυτό της από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που αυτή προκάλεσε και η Μάχη της Κρήτης την καθυστέρησε στην κατάληψη του Στάλινγκραντ, την κατάληψη ουσιαστικά της Σοβιετικής Ένωσης.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελληναράδες μου έφτασε το τέλος!!! Όλοι μαζί τώρα θα καταλάβουμε γιατί όλοι μαζί τα φάγαμε! Ο Πάγκαλος είπε τη σωστότερη ατάκα από όλους. Και για να δείξω πόσο Ελληναράς είμαι και εγώ σας λέω πως θα χαρώ να σας βλέπω να πεινάτε και ας πεινάσω κι εγώ. Φόρους όμως δε θα πληρώσετε. Τη γλυτώσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι απίστευτο θράσος να ζητάνε φόρους.Επί 37 χρόνια είδαμε πού πήγανε τα λεφτά που πληρώναμε.Σε μίζες και σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων.Ας τα πάρουν πίσω από αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΠΕΝΥ


    ΟΧΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣΥΝΤΗΡΗΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!
    ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΛΙΠΟΣ..
    ΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ
    ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

    ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ
    ΜΕ ΤΑ 100 ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 8.000 ΕΥΡΩ........

    ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΦΟΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΓΙΕΝ ΚΤΛ...

    ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ

    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝΕ ΟΜΩΣ ΠΙΟ ΨΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΟΙ ΦΟΡΟΙ/ΕΙΣΦΟΡΕΣ.
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ΑΥΤΗ..

    ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΣΟΥ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το αποβλακωμένο του Μπένυ Χιλ
    που πήρε σβάρνα όλα τα μλόκς και τα σχόλια...

    Να πάει στην φυσική του θέση
    - τον αέρα του- την κλανιά δηλαδή την έριξε.

    Άντε στην χέστρα του ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑ
    κουράδα.
    και ΠΕΣ στο ΚΩΛΑΡΟ το αφεντικο ΣΟΥ
    ___________________________________
    ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ

    ............../´¯/)........... (\¯`\
    ............/....//........... ...\\....\
    .........../....//............ ....\\....\
    ...../´¯/..../´¯\.........../¯ `\....\¯`\
    .././.../..../..../.|_......_| .\....\....\...\.\..
    (.(....(....(..../.)..)..(..(. \....)....)....).)
    .\................\/.../....\. ..\/................/
    ..\................. /........\................../
    ....\..............(.......... ..)............../
    ......\.............\......... ../...............

    ΓΕΛΟΙΟΙ...ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΕΣ ΠΑστόκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πηγαίντε όλοι στο Παρακαταθηκών και Δανείων και πληρώστε ΜΟΝΟ το ποσό που αντιστοιχεί στη ΔΕΗ. ΜΟΝΟ αυτό. Κανένα χαράτσι.
    Έτσι, ούτε ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ θα μας πούν ούτε όμως και ΚΟΡΟΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση