GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

MIG: Στην κόψη του ξυραφιού...

Από το  sofokleous10.gr Στην κόψη του ξυραφιού φαίνεται πως είναι πλέον ο όμιλος της M.I.G με μια προσεκτικότερη ανάγνωση των αναλυτικών ο...

Από το sofokleous10.gr
Στην κόψη του ξυραφιού φαίνεται πως είναι πλέον ο όμιλος της M.I.G με μια προσεκτικότερη ανάγνωση των αναλυτικών οικονομικών καταστάσεων του ομίλου που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες.
Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες λογιστικές καταστάσεις το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας ανέρχεται σε2.082.669.000 ευρώ, όταν οι συνολικές δανειακές υποχρεώσεις της ανέρχονται σε 3.077.980.000 ευρώ εκ των οποίων μάλιστα το ένα δισεκατομμύριο είναι βραχυπρόθεσμος δανεισμός.
Επιπρόσθετα σύμφωνα με τη σημείωση 17 των λογιστικών καταστάσεων της εταιρίας το μεγαλύτερο μέρος των δανείων της μπορεί να...
αντιμετωπίσει εμπλοκή, καθώς όπως παραδέχεται η ίδια η εταιρεία:
Αναφορικά με τα δάνεια του ομίλου VIVARTIA, για την περίοδο που έληξε την 30/06/2011, ο υπο-όμιλος Δέλτα, ο υπο-όμιλος Goody’s και ο υπο-όμιλος Everest δεν διατήρησαν τη συμβατικά προβλεπόμενη αναλογία καθαρού δανεισμού προς EBITDA καθώς και EBITDA προς καθαρό έξοδο τόκου, και ο υπο-όμιλος Μπάρμπα Στάθη την αναλογία EBITDA προς καθαρό έξοδο τόκου, με αποτέλεσμα την αύξηση των περιθωρίων δανεισμού κατά 200 bps (μονάδες βάσης). Ο όμιλος VIVARTIA βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τις συνεργαζόμενες τράπεζες, έτσι ώστε να επιτύχει τη μείωση του κόστους δανεισμού και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του. Η διοίκηση του ομίλου VIVARTIA εκτιμά ότι το εν λόγω εγχείρημα θα έχει οριστικοποιηθεί μέχρι την 31/12/2011.
Τέλος σχετικά με τους όρους του δανείου της θυγατρικής του ομίλου ΥΓΕΙΑ , ΗΥGEIA HOSPITAL-TIRANA Sh.A., για την περίοδο που έληξε την 30η Ιουνίου 2011, το ΥΓΕΙΑ δε διατήρησε τη συμβατικά προβλεπόμενη αναλογία καθαρού δανεισμού προς EBITDA γεγονός το οποίο θα θεραπευτεί με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ, στην οποία η ΜΙG έχει δεσμευθεί ότι θα συμμετάσχει.
Ταυτόχρονα υπενθυμίζεται ότι στις εταιρίες του ομίλου έχουν εγγραφεί υποθήκες αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για την εξασφάλιση μακροπρόθεσμου δανεισμού της.

6 σχόλια

  1. αυτος δεν μας εκανε μαθηματα καπιταλισμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑΙ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ
    ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εγώ με δανεικά, ξέρεις τι καλός που είμαι στις μπίζνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ. ΜΑ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΙΝΩ, ΕΓΩ ΜΙΛΩ ΓΕΝΙΚΑ.
    -ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣΕ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΕ 3 ΤΡΥΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ.
    -ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΣΠΙΤΙΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΑ 1.5 ΜΙΣΘΑ ΓΙΑ ΝΟΙΚΙ.
    -ΤΟΝ ΕΣΤΙΑΤΩΡΑ ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.
    -ΤΟΝ ΤΑΧΙΤΖΗ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΕΙ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΡΙΠΛΕΣ ΚΟΥΡΣΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΑ.
    -ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΜΙΑ.
    -ΤΟΝ ΜΑΝΑΒΗ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΞΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
    ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΕΣ ΜΑΙΜΟΥΔΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΑΡΙΦΑ ΤΟΥ ΒΑΨΟΜΑΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε 7 Σεπ 2011 6:02:00 μ.μ, έχεις δίκιο γιατί "ουδέν κακόν αμιγές καλού".
    Πρέπει να σχολιάσεις επίσης το ΑΡΙΣΤΟ που θα μας συμβεί με την απεργία των ΤΑΧΙ;
    Θα κατεβαίνουμε στο κέντρο σε χρόνο ρεκόρ. Λίγο το έχεις;;;
    Παιδιά κάντε απεργία διαρκείας.
    Μέχρι τα Χριστούγεννα καλά, νομίζω, είναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α τώρα κατάλαβα 6.02 ...
    Το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα είναι ο ταξιτζής,ο φορτηγατζής,ο ψιλικατζής,ο μανάβης,ο μπακάλης και ο δημόσιος υπάλληλος.Υπέροχα!
    Θα συμπλήρωνα ότι το πρόβλημα της χώρα είναι ο φούρναρης,η κομμώτρια,
    ο λαχειοπώλης και ο γαλατάς.
    Γι αυτό χρεωκοπήσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση