GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τo EFSF διευρύνθηκε, με το ΧΑ να υποχωρεί...

Στην συνεδρίαση της Πέμπτης τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο Γερμανικό Κοινοβούλιο που ψήφιζε για την διεύρυνση του EFSF. Τελικά πέρασε η ψηφ...

Στην συνεδρίαση της Πέμπτης τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο Γερμανικό Κοινοβούλιο που ψήφιζε για την διεύρυνση του EFSF. Τελικά πέρασε η ψηφοφορία, αλλά ο αντίκτυπος στην Ελληνική αγορά δεν ήταν θετικός, καθώς το ΧΑ συνέχισε να υποχωρεί. Τα καλύτερα νέα από το μέτωπο της ανεργίας στην Αμερική και τον ρυθμό ανάπτυξης βοήθησαν την Ευρώπη να κλείσει θετικά, ενώ η Αμερική περνούσε σε αρνητικό έδαφος προς το τέλος της συνεδρίασης.
Ο Nikkei κατάφερε το πρωί της Πέμπτης να κλείσει με κέρδη 0,99% στις 8701,23 μονάδες. Η Ευρώπη κινήθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης πάνω και κάτω από το μηδέν, αλλά τα νέα από την... Αμερική, την βοήθησαν να κλείσει σε θετικό έδαφος. O DAX κέρδισε 1,10%,με την ανεργία να υποχωρεί στο 6,9% και να είναι ίσως το μοναδικό κράτος που βγαίνει κερδισμένο εως τώρα, από την Ευρωπαική κρίση χρέους. Ο CAC έκλεισε στο +1,07% , ενώ ο FTSE 100 δεν τα κατάφερε και έκλεισε με πτώση 0,40%.Για ακόμα μια συνεδρίαση , ο τραπεζικός κλάδος έκλεισε με κέρδη τις τελευταίες ημέρες.
Στην Αμερική τώρα, το ΑΕΠ για το 2ο τρίμηνο ήταν μεγαλύτερο από τις αρχικές προβλέψεις και από 1,2% αυξήθηκε στο 1,3%, ενώ και οι αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία. Αυτό βοήθησε τους βασικούς δείκτες να καταγράφουν κέρδη μέρχι αργά το βράδυ, αλλά προς το τέλος, περνούσαν σε αρνητικό έδαφος με τον Nasdaq να υποχωρεί πάνω από 2% και τον Dow Jones να “παλεύει” με τις 11.000 μονάδες.
Το Ευρώ δεν μπορούσε να κρατηθεί πάνω από τα 1,36 και επέστρεφε προς το 1,3550 , καταγράφοντας οριακά κέρδη. Ο Χρυσός έκλεισε στα 1615 δολάρια με οριακή μεταβολή, ενώ το Πετρέλαιο κέρδιζε κοντά στο 2% και κρατούσε τα 82 δολάρια.
Τέλος, το ΧΑ σε όλη την συνεδρίαση της Πέμπτης κινήθηκε με αρνητικό πρόσημο και στο τέλος έκλεισε με πτώση 0,91% στις 802,57 μονάδες. Η αξία συναλλαγών δεν ξεπέρασε τα 40 εκ ευρώ, με τον Τραπεζικό κλάδο να χάνει 3,04% και να δίνει πίσω τα μισά κέρδη που σημείωσε την Τετάρτη. Το μηχανικό σύστημα του 3F2012, συνέχισε να βαθμολογεί και τις τρεις βασικές τάσεις του ΓΔ με αρνητικές τιμές.

GSTA/EKTA

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση