GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O κυνισμός των ξένων...

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης Πως γίνεται μία τηλεδιάσκεψη; Μέσω υπολογιστή, αλλά είναι στην ευχέρεια κάθε γραφείου να βγάλει έξοδο προς τη...

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

Πως γίνεται μία τηλεδιάσκεψη; Μέσω υπολογιστή, αλλά είναι στην ευχέρεια κάθε γραφείου να βγάλει έξοδο προς τηλεόραση, επιτρέποντας στον ηγέτη να συμμετέχει πιο αναπαυτικά. Είναι επίσης λογικό να υποθέσουμε ότι αυτά τα κανάλια κάπως ελέγχονται, το σήμα κωδικοποιείται και μεταδίδεται μέσω δορυφόρου. Μπορεί από την άλλη να είναι πιο απλά τα πράγματα και να συνομιλούν μέσω Skype. Όπως και αν έχει, θα είναι μία τηλεδιάσκεψη για να τη...
γράψεις σε βίντεο. Με δικαίωμα στη μνήμη μας, ασχέτως αν η ιστορία μεταχειρίζεται ιδιαίτερα μόνο τις διασκέψεις που έχουν συγκεκριμένο τόπο και τίτλο.
Η λογική λέει πως κατά τη διάρκεια αυτής της τηλεδιάσκεψης θα μάθουμε πολλά για την τύχη μας. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν προσέρχεται τόσο για να μιλήσει, όσο για να ακούσει τι έχουν να του πουν Μέρκελ και Σαρκοζί. Εσείς μπορεί να το βρίσκετε μειωτικό, αλλά ιστορικά είναι απολύτως συνεπές. Στη μικρή ιστορία αυτού του κράτους η κρίσιμη ζαριά φεύγει πάντα από τα χέρια των ξένων. Ουσιαστικά οι τύχες της χώρας ακουμπούν πάντα στον κυνισμό των ξένων. Διασκέψεις και συνθήκες της έδωσαν υπόσταση και χώρο στο χάρτη. Γερμανοί την οργάνωσαν, Γερμανοί τη ρήμαξαν και τώρα Γερμανοί καλούνται να τη διασώσουν. Προσδιορίστηκε πολιτικά από Βρετανούς και κατευθύνθηκε από Αμερικανούς. Και πρόθυμα εκμαυλίστηκε από όλους. Γενικώς στις κρίσιμες στιγμές αυτού του τόπου η έννοια της εθνικής ανεξαρτησίας είναι υποκειμενική ως και απολύτως απατηλή.
Όμως οι ξένοι δεν είναι ο Ιούδας που μπορούμε εύκολα να κάψουμε. Διότι με εξαίρεση την περίοδο της κατοχής, κανένας δεν τραυμάτισε τη χώρα περισσότερο από τους ίδιους τους Έλληνες. Κανένας. Ακόμα και όταν η μπότα των ξένων πατάει στον αυχένα της, είμαστε εμείς που της σπάσαμε τα πόδια για να πέσει στα γόνατα. Καλή ακρόαση, κύριε πρωθυπουργέ.

7 σχόλια

  1. εκείνο το ΑΡΧΙΝΤΙ, ο σκατόμαγκας ο Σκανδαλίδηε
    που έλεγε ότι αυτός δεν δέχεται μπάστακες της Τρόικας πάνω απο το κεφάλι του.....

    Χθές στην συνάντηση με τον Ράιχενμπαχ
    ( ΤΟ νέο πρωθυπουργό τους).

    του έριξε καμία μπουνιά...
    ή ήταν απασχολημένος με του του κάνει
    πίπα πολυτελείας... ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Μ Ε Γ Α Λ Ε Ι Ο" ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ.
    '''''''''''''''''''''''''''''''''''
    ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ
    ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
    ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ !

    Πρωτοφανής σε αγριότητα οι τελικές ρυθμίσεις για το χαράτσι στα ακίνητα.Το τέλος θα πληρώνουν οι πολύτεκνοι, οι ανάπηροι και οι άνεργοι !

    Την ίδια στιγμή δεν θα πληρώνει η εκκλησία ! Δηλαδή από το τέλος εξαιρούνται η εκκλησία, τα... μοναστήρια και το δημόσιο !

    Ντροπή σας.. ρε ΧΟΝΤΡΟΚΑΘΗΚΙΑ του καμπινέ πα$$οκ..ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ.. ΣΚΑΤΟΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΑΙΜΑΡΗ τρυφερες μου πουλαδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα φαγαμε ολοι μαζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα πονεσει και αλλο το χαρατσι στα ακινητα .λεφτα υπαρχουν υπαρχουν υπαρχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 15 Σεπ 2011 1:50:00 μ.μ.
    ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΞΟΝΟΣ,ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ;
    ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «Δέχομαι μόνο "μεταφορά τεχνογνωσίας".
    Να έρθει μπάστακας έξω από το γραφείο μου δεν το αποδέχομαι. Είναι απλό. Αν έρθει επίτροπος από πάνω μου, να μου πει τι θα κάνω θα παραιτηθώ», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    Και οι σύμβουλοι της Κομισιόν ήρθαν τελικά... και ο ίδιος θέλει μάλλον θέλει να ξεχάσει την δήλωση που έκανε σε στιγμή «επικοινωνιακού» οίστρου.

    Είναι προφανές πως ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης είναι εξόχως συνεπής πολιτικός.
    Κατά συνέπεια, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως η ιδεολογική του ταυτότητα και οι σοσιαλιστικές του ιδέες θα τον οδηγήσουν- πάραυτα στην οικειοθελή έξοδο από το υπουργείο...

    ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΦΑΤΕ..... ΚΑΙ ΠΝΙΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ "ιδεολογική και σοσιαλιστική συνέπεια" !!!
    ...ΕΙΠΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση