GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πτώχευση, το plan b και η έξοδος από την ευρωζώνη...

Από το  sofokleous10.gr Tην ώρα που το ελληνικό χρηματιστήριο με την γνωστή «αβάσταχτη ελαφρότητα» του ανέβαινε προχθες περίπου 8% νέα πυκν...

Από το sofokleous10.gr
Tην ώρα που το ελληνικό χρηματιστήριο με την γνωστή «αβάσταχτη ελαφρότητα» του ανέβαινε προχθες περίπου 8% νέα πυκνά μαύρα σύννεφα μαζεύονταν πάνω από την Ελλάδα μια μόλις μέρα μετά τις φιλόδοξες αναγγελίες του υπουργού Οικονομικών οι οποίες δεν φάνηκε να γίνονται ιδιαίτερα πιστευτές από κανέναν πλην κάποιων αφελών ή κερδοσκόπων του ελληνικού Χρηματιστήριου.
Την πτώχευση της Ελλάδας το Δεκέμβριο προβλέπει η Royal Bank of Scotland, εκτιμώντας ότι η εξέλιξη αυτή θα πυροδοτήσει «βίαιη» εξάπλωση της κρίσης στις διεθνείς αγορές.
Σε ενημερωτικό σημείωμά του προς τους πελάτες της, η βρετανική τράπεζα προβλέπει, δια χειρός του αναλυτή της Χάρβιντερ Σων, ότι η...
Ελλάδα θα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών κατά η γύρω από την 11η Δεκεμβρίου, ημερομηνία που συμπίπτει με την αξιολόγηση της δημοσιονομικής προόδου της χώρας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το σημείωμα αναφέρει την ανικανότητα της Αθήνας να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, τους υπερβολικά φιλόδοξους δημοσιονομικούς στόχους, την απουσία συμβιβαστικής διάθεσης από πλευράς ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την αυξανόμενη δυσκολία έγκρισης νομοσχεδίων από την ελληνική Βουλή ως παράγοντας που επηρεάζουν την πρόβλεψή του.
Αν και όταν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, θα πυροδοτηθεί μια βίαιη εξάπλωση της κρίσης, η οποία θα προκαλέσει παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και πιθανώς διεθνείς αντιδράσεις αντιμετώπισής της.
«Τα ιδιωτικά κεφάλαια απλούστατα δεν θα επιστρέψουν σε αυτές τις αγορές κρατικών και σχετιζόμενων κεφαλαίων καθώς θα αυξάνεται ο κίνδυνος διάλυσης του ευρώ», αναφέρει το σημείωμα.
Η έσχατη λύση, σύμφωνα με τη Royal Bank of Scotland, είναι «μια κολοσσιαία παρέμβαση της ΕΚΤ στις αγορές των κρατικών και ενδεχομένως των ιδιωτικών ομολόγων».
Όπως επισημαίνει ο κ. Σων, οι αγορές έχουν μόλις αρχίσει να παίρνουν στα σοβαρά αυτό το «σκοτεινό σενάριο».
Ολλανδία
Η ολλανδική κυβέρνηση, η οποία καθίσταται ολοένα και πιο ενάντια στις διασώσεις χωρών-μελών της Ευρωζώνης, επιθυμεί οι χώρες εκείνες που παραβαίνουν τους δημοσιονομικούς κανόνες του ευρώ να έχουν την επιλογή να το εγκαταλείψουν.
Στην κατεύθυνση αυτή, η κυβέρνηση της Ολλανδίας έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα σχετικό σχέδιο, το οποίο δήλωσε και θα εισηγηθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος της Ευρωζώνης θέτει επίσημα ζήτημα δημιουργίας μηχανισμού εξόδου από το ευρώ.
Νευρικότητα
Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης εκφράζουν την έντονη δυσθυμία τους για την μη τήρηση από την Ελλάδα των στόχων του οικονομικού προγράμματος που συμφώνησε με την τρόικα ενώ υπογραμμίζουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει απολύτως καμία αλλαγή των στόχων και των χρονοδιαγραμμάτων. Προσθέτουν ακόμα ότι θα χρειαστούν σαφείς κινήσεις από την πλευρά της Ελλάδας προκειμένου να πείσει για την αποφασιστικότητα και την ικανότητά της για δημοσιονομική εξυγείανση και μεταρρυθμίσεις. Θεωρώντας δε δεδομένο ότι το 2011 θα κλείσει με απόκλιση στους στόχους ζητούν πρόσθετα μέτρα στον προϋπολογισμό του 2012.
Μιλώντας στο Reuters επισημαίνουν ότι η Ελλάδα πρέπει να αναπληρώσει τη διαφορά στην τήρηση του στόχου για το έλλειμμα του προϋπολογισμού αλλά και τις καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις.
Με τη διαφορά ανάμεσα στους στόχους και στο τελικό ποσοστό του ελλείμματος να φτάνει στο 1% (από το οποίο το 0,4% οφείλεται στη μεγαλύτερη ύφεση, σύμφωνα με την τρόικα) οι αξιωματούχοι τονίζουν ότι «είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να το καλύψει το 2011 γιατί απομένουν μόνο τρεις μήνες».
Θεωρώντας δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να καλύψει τις αποκλίσεις στο έλλειμμα, επισημαίνουν ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους 'αποζημίωση' στον προϋπολογισμό του 2012.
Απορρίπτουν δε κατηγορηματικά την αναθεώρηση των στόχων του προγράμματος και των ημερομηνιών επίτευξης.
Στο εσωτερικό της Ευρωζώνης υπάρχει αυξανόμενος εκνευρισμός για την «σπάνια ικανότητα των Ελλήνων να πετυχαίνουν λιγότερα από τα συμφωνημένα», επισημαίνουν ακόμη οι αξιωματούχοι.
«Οι διαβεβαιώσεις που χρειαζόμαστε δεν μπορεί να είναι απλά μερικοί αριθμοί στα χαρτιά. Χρειαζόμαστε σαφή σημάδια ότι [στην Ελλάδα] είναι ικανοί και έχουν θέληση».
Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τους στόχους για το 2012 καλύπτοντας έτσι και τη διαφορά του 2011, όπως επισημαίνουν. «Το προσχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού δεν είναι τρομερά φιλόδοξο», λέει άλλη πηγή στο Reuters, «και υπάρχει χώρος για βελτίωση».
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μεταφερθούν στο Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας περισσότερα στοιχεία προς αξιοποίηση και να συμφωνηθούν δομικές μεταρρυθμίσεις που θα μειώσουν το έλλειμμα.
Χαρακτηριστική είναι και η εκτίμηση ότι Ελλάδα και Ευρωζώνη δοκιμάζουν τις αντοχές η μία της άλλης.
Έλληνες πολιτικοί, λέει το Reuters, «είναι πεπεισμένοι ότι η Ευρωζώνη δεν θα αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει αλλά δεν πιστεύουν ότι η λιτότητα θα έχει αποτελέσματα». Αλλά και χώρες όπως η Γερμανία προειδοποιούν ότι ετοιμάζουν και δεύτερα σχέδια, αν η Αθήνα δεν εκπληρώσει τους στόχους χωρίς να αποκαλύπτουν ποια είναι αυτά.

3 σχόλια

  1. ΠΟΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΡΕ ΜΑΣΤΟΡΑ

    Εδώ οι εισαγωγές ναρκωτικών είναι στο φούλλ και τα πληρώνουμε με συνάλλαγμα.

    ΚΟΚΑΪΝΗ, ΗΡΩΙΝΗ ΚΑΙ ECSTASY ΣΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑΣ!!!
    Στο αποχετευτικό δίκτυο της ΕΥΔΑΠ καταλήγουν κάθε μέρα 500 με 600 γραμμάρια κοκαΐνης, ένα κιλό ηρωίνης, δύο κιλά κάνναβης και 10 έως 20 γραμμάρια έκσταση, σύμφωνα με τους ελέγχους που έγιναν στις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού, στην Ψυττάλεια.


    ΕΠΟΜΕΝΩΣ

    1 κιλο ηρωίνης την ημέρα Χ 365ημέρες = 365 κιλά ετησίως

    0,6 κιλά κόκα Χ 365 = 190 κιλά ετησίως

    μόνο σε Αθήνα και μονο για οσους κατουράνε σε τουαλέτα συνδεδεμένη στο δίκτυο.

    Οι βίλες και τα κότερα έχουν δική τους "αποχέτευση".

    ΠΟΣΑ ΔΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΤΖΙΡΟΣ;

    ΠΩΣ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ;

    ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ;

    ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;

    ΠΟΥ ΞΕΠΛΕΝΟΝΤΑΙ;


    Περιμενω απαντησεις απο τους έγκριτους συνταγματολόγους

    Λοβέρδο, Βενιζέλο και Σία

    καθώς και απο τον υπουργό λαγωνικό,

    κ.κ. Χρυσοχοίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιωργακη θα δουλευουν τα στρατοδικεια μερα νυχτα για την παρτη σας.
    Ποιά...στρατοδικεία;

    Συνοπτικές Τσαουσέσκιες
    διαδικασίες +

    Οτι ο ΓΑΠ ειναι ενας Εφιάλτης για την Ελλάδα, αργά η γρήγορα θα το καταλάβει και ο τελευταιος πρασινοφρουρός, νοσταλγός του λαοπλάνου αλήτη πατέρα του.
    Μέχρι να φύγει ή να τον διώξουμε όμως πρέπει να κάνουμε υπομονή
    και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο.

    Δυστυχως όμως θα πρέπει απο οτι φαινεται να υπομεινουμε αρκετές ακόμα ταπεινώσεις ως Χωρα.

    Υπομονή όμως. Ο Έλληνας λυγίζει αλλά δεν σπάει, και επανέρχεται δρυμιτερος, σαν το λάστιχο, που στην επαναφορά του πονάει πολύ όποιον χτυπήσει…
    ____________________________________
    Δεν ντρέπεστε ρε κυβερνώντες να επιτρέπετε στον κάθε μαλάκα να ξεφτιλίζει την πατρίδα ;;
    Ου να χαθείτε !!!

    - Έτινγκερ (Γερμανός Επίτροπος): Ευρωπαίοι υπάλληλοι στην Ελλάδα για φόρους και ιδιωτικοποιήσεις !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριοι της Κυβέρνησης, μόνο οι άδειες των ταξί είναι κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβάζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται;
    Οι άδειες των Φαρμακείων είναι επίσης κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβαζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται. Δεν θέλετε να απελευθερώσετε το φαρμακευτικό επάγγελμα ουσιαστικά (κατάργηση πλυθησμιακών και γεωγραφικών κρητηρίων) για λόγους πελατειακών... σχέσεων με τους φαρμακοποιούς, τουλάχιστον βάλτε... ένα τέλος στο παράνομο, χουντικό/φασιστικό και αντισυνταγματικό "δικαίωμα" των κλειστοεπαγγελματιών.... Φαρμακοποιών να μεταβιβάζουν/πωλούν και να κληρονομούν όπου θέλουν τις κρατικές άδειες των Φαρμακείων που οι ίδιοι έχουν λάβρι δωρεάν από το κράτος. Η κύρια ευθύνη βέβαια για την φεουδαρχική... και παράλογη συμπεριφορα και προνομιακή ! αντιμετώπιση των κλειστοεπαγγελματιών... Φαρμακοποιών ανήκει στον κ. Πρωθυπουργό και στον κ. Α. Λοβέρδο. Σε ποιά άλλη χώρα του δυτικού κόσμου υπάρχει το παράλογο δικαίωμα της κληρονομικής εργασίας με τη διαδικασία της κληρονομικής μεταβίβασης κρατικής άδειας για την άσκηση ενός επαγγέλματος και μάλιστα επιστημονικού; Εξαίρεση -με την καλή ένοια- αποτελεί για το Υπουργικό Συμβούλιο ο κύρος Γ. Ραγκούσης που ήρθε σε σύγκρουση με μία συντεχνία και σκοπεύει -παρά τις πελατειακές... αντιδράσεις των περισσότερων Βουλευτών σας- να απελευθερώσει πλήρως το επάγγελμα των ταξί όπως ορίζει το Σύνταγμα και η πρόσφατη άπόφαση -06/2010- της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για πλήρες άνοιγμα... ΟΛΩΝ των κλειστών... επαγγελμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των Φαρμακοποιών που προστατεύονται ακόμα και σήμερα από το "κράτος δικαίου... της Δ.Ε.Θ. το 2010" του κυρίου! Γ. Παπανδρέου, με πλυθησμιακά/γεωγραφικά κρητήρια, παράνομες μεταβιβάσεις/αγοραπωλησίες κρατικών αδειών Φαρμακείων (όπως και οι ταξιτζήδες/φορτηγατζήδες) και "δικαίωμα" κληρονομικής μεταβίβασης των αδειών αυτών. Παλέψτε με τις ισχυρές συντεχνίες και τα αδικαολόγητα προνόμια και συμφέροντα κύριε Παπανδρέου, κύριε Βενιζέλο και κύριε Πάγκαλε και όχι με τους ανέργους στην Πλ. Συντάγματος, όπως είπε και ο κ. Η. Μόσιαλος. Κάντε αυτά που πρέπει και οι πολίτες θα αλλάξουν στάση. Τώρα όμως, η κοινωνία βράζει... στην ανεργία που προκαλούν τα κλειστά... επαγγέλματα. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ -ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΤΑΞΙ, ΦΟΡΤΗΓΩΝ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ Κ.Α.- ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ... ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. Το αυτονόητο ζητάει η κοινωνία, ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στην εργασία. Προσωπική και επαγγελματική ελευθερία για όλους θέλουμε, αυτός είναι ο ορισμός της δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση