GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυστραλοπίθηκος Sediba: Ο πιο άμεσος πρόγονός μας;;..

Από το tvxs.gr Τα απολιθώματα των οστών ενός πιθηκόμορφου πλάσματος με ανθρώπινα χαρακτηριστικά που εντοπίστηκαν στην Νότια Αφρική ίσως α...

Από το tvxs.gr

Τα απολιθώματα των οστών ενός πιθηκόμορφου πλάσματος με ανθρώπινα χαρακτηριστικά που εντοπίστηκαν στην Νότια Αφρική ίσως αναγκάσουν τους επιστήμονες να επανεξετάσουν την ιστορία του ανθρώπινου οικογενειακού δέντρου. Τα οστά του Αυστραλοπίθηκου sediba, όπως ονομάστηκε, ενδέχεται να εκτοπίσουν τον Homo habilis από τη θέση που κατέχει έως σήμερα ως άμεσος πρόγονος του ανθρώπου.
Τα παραπάνω υποστηρίζουν οι επιστήμονες που εντόπισαν τα απολιθώματα στο Γιοχάνεσμπουργκ, υπό την καθοδήγηση του Λι Μπέργκερ από το...
Πανεπιστήμιο Ουίτουοτερσραντ. Παλαιοντολόγοι δήλωσαν πως τα νέα απολιθώματα έχουν ανεκτίμητη σημασία ωστόσο διαφωνούν με την άποψη του Μπέργκερ ο οποίος υποστηρίζει ότι τα νέα ευρήματα μπορούν να αλλάξουν τη γραμμή της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους.
Εκτός από δύο κρανία που εντοπίστηκαν πέρυσι, η επιστημονική ομάδα του δρα Μπέργκερ ανέσυρε αυτή τη φορά ένα σχεδόν ολοκληρωμένο δεξί χέρι, ένα πόδι και μια λεκάνη. Τα οστά ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Πιθανολογείται ότι αυτό οφείλεται στο ότι οι «κάτοχοί» τους έπεσαν σε μια βαθιά σπηλιά και λίγες εβδομάδες αργότερα σε ένα ίζημα, γεγονός που συνέβαλε στην ταχύτατη απολίθωση των οστών.
Τα καλοδιατηρημένα οστά υπολογίζεται πως έχουν ηλικία 1,977 εκατομμυρίων ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο Μπέργκερ και η ομάδα του, ο Australopithecus sediba είναι ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ πιθηκοειδών και αληθινών ανθρώπων. Στο περιοδικό Science μάλιστα η ομάδα του Μπέργκερ περιγράφει νέους συνδυασμούς στοιχείων πιθηκοειδών και ανθρωποειδών στο χέρι, το πόδι και τη λεκάνη του νέου είδους.
Το εσωτερικό του κρανίου αποκαλύπτει την ύπαρξη εγκεφάλου πιθηκοειδούς, αλλά και έναν εγκέφαλο που έχει ήδη εξελιχθεί και αναδιοργανωθεί προς τις ανθρώπινες κατευθυντήριες γραμμές.

9 σχόλια

  1. Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΛΗΤΗ ΛΑΒΕΡΔΟΥ
    ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΛΛΩΝ ΖΩΩΝ ΠΑΣΟΚ

    ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΠΡΟΓΟΝΟΣ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΙΘΗΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 13 Σεπ. 2011 10:47 μμ
    Ναι, βέεεεεεεβαια!!!! Εσύ κατάγεσαι από τον Αδάμ και την Εύα που ο καλός, φιλεύσπλαχνος και πανάγαθος Θεούλης έφτιαξε για να περνάει την ώρα του! Το κακό είναι ότι άνθρωποι σαν και σένα ψηφίζουν και επηρεάζουν την τύχη των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω απο πού προέρχεται ο ανθρωπος
    ουτε αν υπάρχει Θεός αλλα όποιος πιστεύει στόν Δαρβίνο δεν ξέρει ουτε μαθηματικά ούτε βιολογία.
    Επίσης δεν ξέρει ουτε την τύφλα του
    παρα μόνο να αναμασάει οτι μαλακία του σερβίρουν καλύπτωντας την ημιμάθειά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα... μαθηματικά και η βιολογία τι ακριβώς λένε, ω εμπνευσμένε μου πάνσοφε; Μήπως ότι μας έφτιαξε κάποια εξωγήινη διάνοια; Ότι μάλλον είμαστε προϊόν «ευφυούς σχεδιασμού»; Μήπως ότι η γη έχει ιστορία...6.000 ετών; Που ακριβώς «καταρρίπτεται» η θεωρία του Δαρβίνου; Παρακαλούμε θερμά την ανυπέρβλητη ιδιοφυία σου να ενημερώσει την ταπεινότητά μας, καθώς και την διεθνή επιστημονική κοινότητα! Θα γίνει πάταγος! Ήδη βλέπω το βραβείο Νόμπελ να έρχεται προς τη μεριά της Ελλάδος. Χρειαζόμαστε μια εθνική ανάταση, μέρες που είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑ, Ε ΜΑΛΑΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 14 Σεπ 2011 7:43:00 π.μ.


    ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ .

    Μ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΙΔΙΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΑΛΑΟΥΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πω, πω, τι εμπνευσμένες απαντήσεις!!!! Από ατροφικούς εγκεφάλους και από IQ αμοιβάδας, δεν θα περίμενε κανείς τίποτε καλύτερο. Θα ήταν ματαιοπονία! Και μιας και αναφέραμε την αμοιβάδα, ΑΥΤΗ είναι ο πρόγονος ΟΛΩΝ των εμβίων ειδών! Ακόμα και του δικού σας, μόνο που εσείς παραμείνατε Νεάντερταλ και δεν προχωρήσατε περαιτέρω! Ίσως σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια...μπορέσετε να εξελιχθείτε σε κάτι καλύτερο. Αν δεν μεσολαβήσει βέβαια η...«δευτέρα παρουσία»!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση