GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνέχεια στο Sell-off των Χρηματιστηριών την Δευτέρα...

Η εβδομάδα ξεκίνησε όπως τελείωσε την Παρασκευή, δηλαδή πτωτικά σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική, για τους βασικούς δείκτες στα χρηματιστήρια. Ε...

Η εβδομάδα ξεκίνησε όπως τελείωσε την Παρασκευή, δηλαδή πτωτικά σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική, για τους βασικούς δείκτες στα χρηματιστήρια. Επίκεντρο των εξελίξεων παραμένει η Ελλάδα, με το πτωχεύει ή όχι και με το παραμένει στην ζώνη του Ευρώ ή επιστρέφει στην Δραχμή.
Μεγάλο πλήγμα έχει δεχτεί το Ευρώ, που συνέχισε να υποχωρεί την Δευτέρα καθώς και ο Τραπεζικός κλάδος της Ευρώπης, ενώ τα CDS των Ευρωπαικών χωρών έχουν εκτοξευτή στα ύψη.
Ο Nikkei ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με...
πτώση 2,31% στις 8535,67 μονάδες, μεταδίδοντας τον ρυθμό της πτώσης και στις Ευρωαγορές. Οι βασικές αγορές της Ευρώπης ξεκίνησαν έντονα πτωτικά , με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Γαλλία που ξεκίνησε στο -4% και τις βασικές τραπεζικές μετοχές να υποχωρούν πάνω από 10%. Τελικά, ο DAX αν και βρέθηκε κάτω από τις 5000 μονάδες, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με πτώση 2,25% στις 5073,27 μονάδες. Ο CAC υποχώρησε 4,03% και ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 1,63%.
Αργά το βράδυ, οι βασικοί δείκτες στην Αμερική υποχωρούσαν για 3η συνεδρίαση με απώλειες μεγαλύτερες του 1% και κοίταζαν τα χαμηλά τους που σημείωσαν πριν από ένα μήνα περίπου. Σταθεροποιητικά κινήθηκε το 10ετές Ομόλογο τους , ενώ αντίθετα ο δείκτης φόβου κατέγραφε κέρδη πάνω από 10%.
Το Ευρώ, όπως αναφέραμε και στην αρχή, ξεκίνησε την συνεδρίαση με σημαντική πτώση που έφτασε μέχρι και το 1,35, κατάφερε να φτάσει μέχρι και το 1,37, αλλά προς το τέλος της συνεδρίασης επέστρεψε προς το 1,3570. Ο χρυσός συνέχισε την ασταθής πορεία των τελευταίων ημερών του και υποχώρησε κοντά στο 3% προς τα 1810 δολάρια. Αντίθετα , το Πετρέλαιο κατάφερε να κλείσει με κέρδη 1% προς τα 88 δολάρια.
Τέλος, το ΧΑ από την αρχή μέχρι και το τέλος κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος κλείνοντας με πτώση 4,43% στις 847,48 μονάδες που είναι και νέο τοπικό χαμηλό. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Τραπεζικός κλάδος που συνέχισε το sell-off του, κλείνοντας με πτώση 7,12% στις 505,40 μονάδες. Τα Spread και τα CDS συνέχισαν να ανεβαίνουν προς νέα ιστορικά υψηλά. Το χειρότερο απ’ όλα ήταν ότι οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας, αγγίζουν το 98%.
GSTA/EKTA

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση