GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ομολογεί ότι έκανε λάθος η Standard & Poor's...

Διευκρινίσεις για την αξιολόγηση που θα λάμβανε ένα ευρωομόλογο έδωσε ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor'...

Διευκρινίσεις για την αξιολόγηση που θα λάμβανε ένα ευρωομόλογο έδωσε ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's, παραδεχόμενος πως ο επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος έκανε λάθος.
Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος για τις αξιολογήσεις ευρωπαϊκών κρατών, έκανε λάθος όταν δήλωνε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ότι...
ένα ομόλογο που θα εξέδιδαν από κοινού οι χώρες μέλη της ευρωζώνης θα λάμβανε τη διαβάθμιση του κράτους με τη χαμηλότερη αξιολόγηση, εάν το ομόλογο αυτό ήταν εγγυημένο από κοινού.
Με ανακοίνωσή του, διευκρινιστική επί των δηλώσεων του κ. Μόριτς Κρέιμερ το Σάββατο, ο οίκος δήλωσε ότι ο Κρέιμερ αναφερόταν σε ομόλογο εγγυημένο "πολλαπλώς" ενώ ομόλογα εγγυημένα "από κοινού" θα αξιολογούνταν σε υψηλότερο επίπεδο διαβάθμισης.
«Η S&P θα ήθελε να διευκρινίσει τα σχόλιά της σχετικά με τα από κοινού εγγυημένα κρατικά ευρωομόλογα (που διατυπώθηκαν) σε συνέδριο στο Aλπμπάχ (της Αυστρίας) στις 3 Σεπτεμβρίου. (Το σχόλιο) αναφερόταν σε ομόλογα που είναι εγγυημένα πολλαπλώς, όχι από κοινού, από τους συμμετέχοντες εκδότες» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Οίκου.
«Βάσει των δημοσιευμένων κριτηρίων της S&P, ομόλογα που είναι εγγυημένα πολλαπλώς (όπου ο κάθε εκδότης εγγυάται το τμήμα του χρέους που του αναλογεί) γενικώς αξιολογούνται, εξαιρουμένων άλλων παραμέτρων, στο επίπεδο του πλέον αδύναμου συμμετέχοντος εκδότου. Ομόλογα που είναι εγγυημένα από κοινού (όπου ο κάθε εκδότης εγγυάται το συνολικό ποσό του χρέους και όχι μόνον το τμήμα που του αναλογεί) υπόκεινται σε διαφορετικά κριτήρια και γενικώς αξιολογούνται υψηλότερα» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

2 σχόλια

  1. Πριν να αρχίσει τις ανοησίες ο ΓΑΠ , πως μας έδιναν ΑΑΑ πιστοληπτική βαθμίδα , όταν τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια , δεν ξεχρεώναμε τα δάνεια μας , αλλά δανειζόμαστε συνεχώς , αυξάνοντας το χρέος μας και κάναμε μετακύλιση αυτού με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημείο αυτό ?????
    Δεν έβλεπαν πως ζούσαμε με δανεικά συνεχώς ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ -ΜΑΦΙΑ.. ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ.. ΟΥΣΤ ΟΡΤΙΝΑΤΣΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση