GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Stuttgarter Zeitung: «Οι Έλληνες σιγοβράζουν στο καθαρτήριο»...

Από το tvxs.gr Ακόμη λιγότεροι Έλληνες πήγαν αυτό το καλοκαίρι διακοπές. Ο εσωτερικός τουρισμός παρουσίασε κάμψη σε σχέση με πέρυσι. Αλλά...

Από το tvxs.gr

Ακόμη λιγότεροι Έλληνες πήγαν αυτό το καλοκαίρι διακοπές. Ο εσωτερικός τουρισμός παρουσίασε κάμψη σε σχέση με πέρυσι. Αλλά και όσοι πήγαν διακοπές τους περιμένει στην επιστροφή το ραβασάκι της εφορίας που τους καλεί και πάλι στο ταμείο. Εισφορά αλληλεγγύης, έκτακτη εισφορά σε επιτηδευματίες. Ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, ιδιοκτήτες πισίνων, θα κληθούν να πληρώσουν.
Οι φόροι αυξάνονται αλλά τα...
έσοδα μειώνονται. Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν κατά 7% κατά μέσο όρο τον προηγούμενο χρόνο. Πολύ μεγαλύτερες περικοπές έγιναν στους 800.000 υπαλλήλους του δημοσίου. Ο αρχικός μισθός στο δημόσιο θα είναι από εδώ και στο εξής λιγότερο από 800 ευρώ μικτά.Οι Έλληνες κάνουν επομένως θυσίες. Οι στερήσεις έχουν όμως αντίκρυσμα;

Το έλλειμμα αυξάνεται αντί να μειώνεται. Τους πρώτους επτά μήνες έφτασε στα 15,57 δις. ευρώ, μεγαλύτερο κατά 3,1 δις σε σχέση με το περσινό.Τα μέτρα έχουν μέχρι τώρα ένα μόνο αποτέλεσμα: η σκληρή λιτότητα που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση λόγω της πίεσης της τρόικας ρίχνει τη χώρα όλο και βαθύτερα στην ύφεση.Αντί η ύφεση να υποχωρήσει στο 3,5% όπως αρχικά αναμενόταν, η κυβέρνηση υπολογίζει ότι το 2011 θα είναι πάνω από 5%. Και ο κατήφορος δεν έχει τέλος.
Η ελπίδα ότι η Ελλάδα θα έχει τον επόμενο χρόνο έστω και ελάχιστη ανάπτυξη αρχίζει να εξανεμίζεται.Άραγε αλλάζει κάτι στην Ελλάδα; « Πού είναι η αλλαγή» ρωτούσε το κυριακάτικο «ΒΗΜΑ» παραθέτοντας στοιχεία για τον μεγάλο ασθενή.« Εφορίες, πολεοδομίες, νοσοκομεία, λειτουργούν με την παλιά συνταγή: γραφειοκρατία, διαφθορά και αδιαφορία απέναντι στον πολίτη χαρακτηρίζουν τον δημόσιο τομέα στον Ελλάδα.»
Στην πραγματικότητα πολύ λίγα γίνονται. Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, που όπως οι μεσαιωνικές συντεχνίες παραμένουν έξω από τον ανταγωνισμό, δεν προχωρά. Η κυβέρνηση κάνει πίσω στο θέμα του ενιαίου μισθολογίου και στις ιδιωτικοποιήσεις. Για τις σημαντικές πολιτικές αποφάσεις που θα αναζωογονούσαν τη μαραμένη ελληνική οικονομία, η κυβέρνηση δεν δείχνει μέχρι τώρα την πολιτική τόλμη.
Η καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων απασχολεί επίσης την τρόικα η οποία πραγματοποιεί αυτές τις μέρες ελέγχους στην Αθήνα. Δεν είναι μόνο η βαθιά ύφεση που δυσκολεύει την εξυγίανση των δημοσιονομικών. Και το πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα που αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι στις 21 Ιουλίου παραπαίει λόγω των φινλανδικών αξιώσεων για εγγυήσεις,κάτι που ανοίγει την όρεξη και άλλων πιστωτών. Η επικύρωση των αποφάσεων της ΕΕ από τα εθνικά κοινοβούλια είναι κάθε άλλο παρά σίγουρη.
Ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε στη Βουλή ότι θα διαπραγματευθεί με την τρόικα για το πώς μπορεί το πρόγραμμα της δημοσιονομικής προσαρμογής να προσαρμοστεί στους νέους μακροοικονομικούς στόχους. Ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας το θεωρεί ουτοπικό: « Τι θα διαπραγματευτείτε; Είμαστε στην κόλαση και εκεί δεν υπάρχει τίποτα για διαπραγμάτευση. Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει», είπε απευθυνόμενος στον υπουργό.
«Ανάμεσα στην κόλαση και στον παράδεισο υπάρχει το καθαρτήριο και εκεί βρισκόμαστε τώρα. Όταν κάποιος είναι στο καθαρτήριο ελπίζει ότι με την καλή του συμπεριφορά θα πάει στο παράδεισο» απάντησε ο Βενιζέλος.

9 σχόλια

  1. "Stuttgarter Zeitung: «Οι Έλληνες σιγοβράζουν στο καθαρτήριο»..."

    ΣΙΓΟΒΡΑΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Όταν κάποιος είναι στο καθαρτήριο ελπίζει ότι με την καλή του συμπεριφορά θα πάει στο παράδεισο» απάντησε ο Βενιζέλος."
    ΕΣΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λυπούμαι αγαπητοί φίλοι αλλά είμαι υποχρεωμένος να το πώ:
    Η Εθνική χρεωκοπία - (και επίσημα πλέον) - είναι ο μόνος τρόπος εκριζώματος του καρκινώματος που αποκαλείται “ΠΑ.ΣΟ.Κ.”
    Το οποίο 37 χρόνια τώρα κατατρώγει τις σάρκες του Εθνους σε κάθε επίπεδο.

    Σήμερα καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι μας τις στρατιές των “πρασινοφρουρών” και των πάσης φύσεως “λαμόγιων” που κατακρεούργησαν το κράτος στα χρόνια της απόλυτης δόξας τους.
    Ελεος πια.
    Επειδή γνωρίζω ότι η παραπάνω θέση προκαλεί αντιδράσεις...
    (ναι, κι εγώ φοβάμαι τις συνέπειες όπως ο καθένας)
    θυμίζω ότι ο αγρότης πριν σπείρει τη νέα παραγωγή καίει στο χωράφι του τις παλιές ρίζες.

    Θυμίζω επίσης ότι όταν στο σπίτι τα “θέμελα” σαπίσουν δεν κάνεις επιχρίσματα ή τσιμεντενέσεις αλλά το κατεδαφίζεις και το ξαναχτίζεις απ’ την αρχή.

    Φτάσαμε στο σημείο “μηδέν”.
    Η τώρα θα πάρουμε την απόφαση για ριζική και εκ βάθρων ανατροπή ή σβήσαμε πλέον ως Εθνος.
    Και θα γίνουμε εμείς καί τά παιδιά μας γιουσουφάκια ανατολής
    καί Δύσης…..


    Το μνημόνιο ήταν σκάρτο από την αρχή.
    Οι συνέπειες εφαρμογής του εγκληματικές.

    Οι ευθύνες της κυβέρνησης τεράστιες.
    Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ πρέπει να αποδοθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ωραία και σεμνή τελετή έλαβε τέλος.
    Η διαφορά σε αυτή την τελετή είναι ότι πληρώνεις βγαίνοντας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΔΩ που τα φτάσανε....
    ΜΟΝΟ .....ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ +

    Σηκώνει τα χέρια ψηλά ο Βενιζέλος.
    __________________________________
    Μορφή φυσικού φαινομένου λαμβάνουν οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Οικονομία , μετά και την έκθεση κόλαφο της επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής, αλλά και τα αποτελέσματα για τη δραματική πορεία των εισηγμένων εταιρειών.

    Πληροφορίες του kentrinews αναφέρουν ότι στη σύσκεψη των 2,5 ωρών που είχε με την.....τρόικα
    (η 3η σε 24 ώρες) σήκωσε τα χέρια ψηλά λέγοντας ότι δεν μπορεί να αντέξει βάρος πρόσθετων μέτρων 5,5 δις ευρώ που θέλουν ο Τόμσεν και η παρέα του !

    Είναι πλέον αργά . Ας το σκεφτόταν όταν παρελάμβανε τη βόμβα από τα χέρια του Παπακωνσταντίνου…
    o ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑΣ

    Που χαντακώθηκε για να σώσει έστω
    και για λίγο, τις διακοπές στα νησιά.. του ΗΛΙΘΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καθάρισε η μπουγάδα και έμεινε ο Βενιζέλος με την μπατάνα στο κεφάλι, ουτέ τα ρούχα δεν πρόλαβε να απλώσει.
    Τωρα αρχίζει το πανηγυρι "θα ειμαστε μια ευχάριστη ατμοσφαιρα" και στην μέση ο ΓΑΠ να μας αναλύει πόσο κοπρίτες διεφθαρμένοι είμαστε και οτι ο τιτανικος βουλιαξε και αυτός σαν καλός καπετανιος λαμογιο θα την κανει πρωτος για να αποφύγει και τον συνωστισμό.
    Ψόφησε η ρημάδα η αγελάδα τις κανανε τα μασταρια λάστιχα δεν βγάζουν ουτε ιδρώτα πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε αυτός ο μεγας οικονομολόγος του London schools of economics o κοζανίτης ρε το λεβεντόπαιδο με την γούρνα για πισινα και το αυθαίρετο να ξεκουράζεται ο αρχισοσιαληστής φιλος του ΓΑΠΑ ΜΑΠΑ ΒΛΑΚΑ είναι εδώ; ή τον έστειλε ο Γαπ για μεταπτυχιακο στο πτωχευτικό δίκαιο και στην δημιουργική καταστροφική οικονομία;
    Αρε Βενιζέλο κάηκες μόνος σου σε εφαγε αυτο το βιαστικό που έχεις και η πολυλογία σου, φορτώθηκες όλο τον βόθρο που εκτιζε 2 χρόνια ο προκάτοχος σου και έπεσες μέσα με τα μουτρα.
    Δυστυχώς κολυμπάμε όλοι μαζι μεσα στα σκατά του βόθρου και κανείς δεν ειναι διατεθιμένος να σκατωθει για να μας σώσει.
    Ποια ΔΕΘ και κουραφέξαλα σηκωθητε φυγετε όσο ακόμα σας παίρνει γιατι σε λίγο θα αρχίσουν οι δαγκωματιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχόλασε ο γάμος και οι γαμπροί την κάνανε. Ο συμπέθερος (βενιζέλος) καθησυχάζει τους παρευρισκόμενους αλλα οι γαμπροι γίνανε καπνός σαν τον Παναη από τα μέγαρα.
    Θα ξαναρθουν λέει....τι θα γίνει με το προικοσύμφωνο συμπέθερε και τις λίρες που ζητάνε; τις έχεις πρόχειρες;
    Αστα να πάνε αντε να δουμε τι θα γίνει το χάλι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΗΡΘΕ Η ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΩΝ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΙΧΝΟΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ.


    Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ Τ Ω Ρ Α..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση