GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Süddeutsche Zeitung: Καλύτερα γιαούρτι παρά αυγά...

Από το tvxs.gr Μετά το καλοκαίρι η οργή των πολιτών εκδηλώνεται ολοένα και περισσότερο. Και πριν όμως, υπουργοί και βουλευτές χρειάστηκε ...


Από το tvxs.gr

Μετά το καλοκαίρι η οργή των πολιτών εκδηλώνεται ολοένα και περισσότερο. Και πριν όμως, υπουργοί και βουλευτές χρειάστηκε να αποφύγουν μπουκάλια, ποτήρια και πέτρες, μερικοί εισέπραξαν γροθιές, σε έναν έχυσαν νερό. Και όταν χρησιμοποιούνται είδη διατροφής ως μέσο επίθεσης, αρκετά σπάνια πρόκειται για αυγά: οι περισσότεροι εξοργισμένοι Έλληνες χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο γιαούρτι.
Στο youtube μπορεί κανείς να δει ένα βίντεο, όπου ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, επιχειρεί να μιλήσει σε...
ένα εξοργισμένο πλήθος, που τον ανακάλυψε να τρώει σε ένα εστιατόριο. Το αποτέλεσμα ήταν μία βροχή από γιαούρτια κατά του ιδίου και της συνοδείας του. Ο Πάγκαλος αποτελεί στόχο από τότε που δήλωσε ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε». Για ποιό λόγο αγανακτούν τόσο πολύ οι Έλληνες με τη φράση αυτή; Επειδή οι περισσότεροι πήραν μόνο ψίχουλα και επειδή σε καμία περίπτωση δεν «ματώνουν» όλοι, αλλά προπάντων αυτοί που είδαν μόνο ψίχουλα, την ίδια ώρα που όσοι λυμαίνονταν τη χώρα παραμένουν ατιμώρητοι.
Η λαϊκή οργή στρέφεται κατά ολόκληρου του πολιτικού φάσματος, από τη δεξιά μέχρι την αριστερή πτέρυγα. Η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, σχολίασε μία πρόσφατη επίθεση εναντίον της με γιαούρτι λέγοντας: «Το δοκίμασα. Ήταν καλής ποιότητας».
Ομάδα περίπου 100 διαδηλωτών ανακάλυψε πέρσι τον πρώην Υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, τον οποίο και καταδίωξαν. Ενας τον χτύπησε στο πρόσωπο.
Έλληνες και Ευρωπαίοι βουλευτές αναγκάστηκαν τον περασμένο Ιούνιο να αναζητήσουν καταφύγιο σε ένα σκάφος, όταν οργισμένοι διαδηλωτές περικύκλωσαν το εστιατόριο, στο οποίο δειπνούσαν.
Μέλη του κινήματος «Από πόρτα σε πόρτα» του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου στέκονται μπροστά από τις εξώπορτες βουλευτών και Υπουργών και φωνάζουν επί ώρες: «Κλέφτες, κλέφτες».
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός καταδίκασε τις επιθέσεις, έκανε λόγο για «βία, που υπονομεύει τη δημοκρατία μας». Είναι γεγονός πάντως ότι η πολιτική στο σύνολό της έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των πολιτών.
Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δημοσιοποιήθηκαν προχθές, το ποσοστό των Ελλήνων που θα έδινε την ψήφο του στα δύο μεγάλα κόμματα μετά βίας ξεπερνούσε το 40%. Δημιουργείται πολιτικό κενό.
«Πουθενά στον ορίζοντα δεν φαίνεται να υπάρχει ισχυρή ηγεσία», διαπιστώνει ο Κώστας Μπακούρης, από την οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια» στην Αθήνα. «Σε τέτοιους καιρούς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος η εξουσία να καταληφθεί από έναν τσαρλατάνο».
Οι πολιτικοί συνεχίζουν να χάνουν και το λίγο σεβασμό των πολιτών που τους απέμεινε. Η Νέα Δημοκρατία ασκεί στείρα αντιπολίτευση. Το κυβερνών ΠΑΣΟΚ ψηφίζει νόμο που προβλέπει επιβολή ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας, το οποίο θεωρείται από τους περισσότερους Έλληνες ως μία νέα αδικία. Το νέο τέλος αποτελεί γι’ αυτούς ένα ακόμη σύμβολο για όλα αυτά που είναι στραβά στη χώρα.,

5 σχόλια

  1. ΤΑ ΜΑΤ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΡΥΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ.
    ΤΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΜΑΤ ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΣΠΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΛΟ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Σε τέτοιους καιρούς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος η εξουσία να καταληφθεί από έναν τσαρλατάνο».


    Γιατί αυτοί που έχουμε τώρα τι είναι, δεν είναι τσαρλατάνοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γι αυτό χρειαζεται ένας ηγέτης. Σοβαρός, τίμιος, αναγνωρισμένος και όχι πολιτικός.
    Υπάρχει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση