GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tο μαχαίρι κόβει και από τις δύο κόψεις...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Διεξήχθη το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011 η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Η σύγκ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Διεξήχθη το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011 η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Η σύγκλιση της Εθνικής Συνδιάσκεψης δεν έγινε για να λυθεί κάποιο σοβαρό ιδεολογικό ή πολιτικό θέμα που ταλάνιζε το ΠΑΣΟΚ. Με αφορμή την 37η επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ διοργανώθηκε μία κομματική σύναξη που ονομάσθηκε Εθνική Συνδιάσκεψη, με προφανείς πλέον επικοινωνιακούς σκοπούς και επιδιώξεις. Σε άλλες εποχές η αντίστοιχη εκδήλωση συσπείρωνε τουλάχιστον τον ευρύτερο εκλογικό-κομματικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα όμως με την οικονομική κρίση και την ύφεση να ταλανίζει για 3η συνεχή χρονιά την Ελληνική Οικονομία και μετά από 1,5 χρόνο αποτυχημένων φίλιο-μνημονιακών πολιτικών, τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά. Εάν δε σκεφθεί κανείς ότι μπροστά μας βρίσκεται ένα χειμώνας που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γραφτεί στην Ελληνική Ιστορία σαν ο Χειμώνας του Λιμού, τα πράγματα όχι απλώς δεν είναι όπως παλιά αλλά από παντού έρχονται μαύρα νέα.
Τα μαύρα νέα άρχισαν να έρχονται από τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου. Εμείς από την αρχή σταθήκαμε απέναντι στις φίλο-μνημονιακές λογικές και αποφάσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Ήταν μία θέση απόρροια της φιλοσοφικής και πολιτικής μας αντίθεσης στον νεοφιλελευθερισμό. Η ορθότητα της δε αποδεικνύονταν από την φιλοσοφική και επιστημονική έρευνα και από τα...
αντίστοιχα παγκόσμια πραγματικά παραδείγματα. Τι έλεγαν λοιπόν όλα τα συμπεράσματα από τα αντίστοιχα παγκόσμια παραδείγματα; Σε όποια χώρα εφαρμόστηκαν οι συνταγές του ΔΝΤ, η φτώχεια και η εξαθλίωση ήταν το αποτέλεσμα. Τι είπαμε λοιπόν από την αρχή της μνημονιακής περιπέτειας; Θα αποτύχετε, αλλάξτε όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα πολιτική γιατί θα καταστρέψετε την χώρα.
Από αυτούς που είχαν την ευθύνη κανένας δεν μας άκουσε. Δυστυχώς για την χώρα επιβεβαιωθήκαμε. Σήμερα ακόμα και οι πιο ακραιφνείς υποστηρικτές του μνημονίου αποδέχονται ότι οι φίλο-μνημονιακές πολιτικές κάνουν κακό στην οικονομία και την χώρα. Είναι τα μαύρα νέα που σιγά-σιγά βλέπουν το φώς της δημοσιότητας.
Το κακό όμως έχει ήδη γίνει. Οι εναπομείνασες παραγωγικές δομές της Ελληνικής Οικονομίας καταστρέφονται πλέον από την πρωτοφανή ύφεση. Θέλετε ένα παράδειγμα; Οι νέοι επιστήμονες που καθημερινά όλο και πιο πολλοί παίρνουν τον δρόμο της μετανάστευσης. Ποιος θα δουλέψει για να πάρει ξανά μπροστά η παραγωγική μηχανή της εθνικής οικονομίας, όταν οι νέοι άνθρωποι με γνώσεις και αξία φεύγουν για να πάνε να προσφέρουν την γνώση τους στην Αυστραλία στις Αραβικές Χώρες κλπ.
Μπροστά σε αυτήν την ζοφερή κατάσταση και με την πλέον ευοίωνη πρόβλεψη να μιλάει για ανάσχεση της παγκόσμιας ανάπτυξης και σχετικά έντονη πιθανότητα παγκόσμιας ύφεσης, δύο ήταν οι επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου. Είτε να αποδεχθεί την αποτυχία της πολιτικής του και να προχωρήσει σε διενέργεια βουλευτικών εκλογών. Είτε να εμμείνει στην αποτυχημένη πολιτική του επιλέγοντας πλέον την ευθεία και μετωπική σύγκρουση με την κοινωνία και τα μη προνομιούχα στρώματα.
Για εμάς ο Γιώργος Παπανδρέου στην δημόσια ομιλία του είπε την απόλυτη και μοναδική αλήθεια. Δεν θα κάνω εκλογές έως το 2013 και θα εφαρμόσω όσο πιο σκληρά μπορώ την φίλο-μνημονιακή πολιτική.
Και για να κάνει φανερές τις μύχιες προθέσεις και να αποθαρρύνει την όποια κριτική θα ασκούνταν στην εν λόγω κομματική εκδήλωση, δεν δίστασε να έρθει σε δημόσια και οξεία φραστική αντίθεση ακόμα και με τους νεολαίους του ΠΑΣΟΚ που κάτι πήγαν να ψελλίσουν για την σοσιαλιστική ιδεολογική ταυτότητα της ΠΑΣΠ. Και όλα αυτά ενώ γνωρίζει από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ότι η πολιτική του είναι πλέον μία πολύ μικρή μειοψηφία.
Είμαστε βέβαιοι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα θα δώσουν τον έως την τελευταία ρανίδα αγώνα για να κρατήσουν την εξουσία. Θα βαφτίσουν όσους αντιστέκονται στην πολιτική τους ανθέλληνες και προδότες και δεν θα διστάσουν να διαπράξουν την οποιαδήποτε αντιδημοκρατική εκτροπή προκειμένου να προστατεύσουν την εξουσία τους.
Όσοι πιστεύουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει πολιτικούς ελιγμούς για να ρίξει σε άλλους τις ευθύνες των πρόωρων εκλογών κάνουν πολύ απλά λάθος. Μόνο η καθημερινή αποκάλυψη των αποτελεσμάτων των πολιτικών του Γιώργου Παπανδρέου και η καταδίκη αυτών των πολιτικών από τα λαϊκά στρώματα και την κοινή γνώμη θα φέρει το ποθητό αποτέλεσμα. Την διενέργεια βουλευτικών εκλογών.
«Σύντροφοι», επιλέξατε την σύγκρουση, ξεχάσατε όμως ότι το μαχαίρι κόβει και από τις δύο κόψεις!

1 σχόλιο

  1. ΜΕ 11.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ Ο ΓΑΠ ΣΤΗΝ ΔΕΘ...!!!!!


    “11.000 Αστυνομικοί… Bρε κουτά γιατί δεν βάζετε 11.888 ;;”

    -Κι όμως…απο ΠΕΡΥΣΙ..είναι πολλοίιιιιιιιιιιι….περισσότεροι ……..

    χοχοχοχο..
    Εσεις νομιζετε οτι τον προσβαλετε…
    αυτος γουσταρει..
    Γιατι ετσι νιωθει σημαντικος αυτο ειναι το στυλ διακιβερνησης που προωθει.
    Έτσι νιωθει ΗΓΕΤΗΣ το ΖΑΒΟ...


    - Να δώ όλοι αυτοί , άμα κλείσουν τα εστιατόρια κλπ, που θα παν να φάνε ???
    Μεταξύ μας ?? Σιγά μην κλείσουν οι εστιάτορες και λοιποι. Θα βαρέσουν κάτι τιμές .. …..
    Θα βγάλουν τις ζημίες και για του χρόνου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση