GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για 14.000 δολάρια πουλήθηκε επιστολή του Αϊνστάιν για τον «τρομερό κίνδυνο» των Ναζί...

Μια επιστολή του Άλμπερτ Αϊνστάιν , που ο διάσημος επιστήμονας είχε γράψει το 1939 και αναφέρεται στον « τρομερό κίνδυνο » των ναζί, πουλήθη...

Μια επιστολή του Άλμπερτ Αϊνστάιν, που ο διάσημος επιστήμονας είχε γράψει το 1939 και αναφέρεται στον «τρομερό κίνδυνο» των ναζί, πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Λος Άντζελες του οίκου Nate D. Sanders για το ποσό των 14.000 δολαρίων.
Η επιστολή είχε ημερομηνία 10 Ιουνίου 1939, ήταν δακτυλογραφημένη και υπογεγραμμένη με το χέρι, ενώ στην κεφαλίδα έφερε τη διεύθυνση του Αϊνστάιν στο...
Πανεπιστήμιο του Πρίνστον.
Ο βραβευμένος επιστήμονας – Νόμπελ Φυσικής 1921 – έγραφε τότε σε έναν επιχειρηματία από τη Νέα Υόρκη, τον Χάιμαν Ζιν, για να τον συγχαρεί που βοηθούσε τους Εβραίους που εγκατέλειπαν τη Γερμανία και τις ναζιστικές διώξεις.
«Αυτό θα πρέπει να είναι μια πηγή μεγάλης ικανοποίησης για σας... να συνεισφέρετε και να προσφέρετε μια βοήθεια τόσο σημαντική στους διωκόμενους Εβραίους συμπολίτες μας, να τους σώσετε από αυτόν τον τρομερό κίνδυνο και να τους οδηγήσετε σε ένα καλύτερο μέλλον» έγραφε τότε ο Αϊνστάιν στον επιχειρηματία Χάιμαν Ζιν από τη Νέα Υόρκη.
Η δύναμη της αντίστασης που επέτρεψε στον εβραϊκό λαό να επιβιώσει για χιλιάδες χρόνια βασίζεται στις παραδόσεις της αλληλοβοήθειας» αναφέρεται ακολούθως στην επιστολή. «Σε αυτές τις στιγμές του κινδύνου, η βούλησή μας να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο δοκιμάζεται ιδιαίτερα. Μπορούμε να περάσουμε αυτή τη δοκιμασία, όπως το έκαναν οι πατέρες μας πριν από εμάς. Δεν έχουμε κανένα άλλο μέσο για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από το να είμαστε αλληλέγγυοι, και να συνειδητοποιούμε ότι η υπόθεσή μας είναι ιερή» τονίζει.

2 σχόλια

  1. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΜΟΪΔΕΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕ ΤΙΠΟΤΑ Η ΔΙΑΝΟΙΑ ?!?!?
    ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΧ ΤΟ 29 ΚΑΙ ΤΟ 32 ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ?!?!?
    .....
    ......
    .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τωρα..ποιός πρόλαβε και το αγόρασε
    Ο Μπένυζέλος
    ή ο Μέγκελε Λοβέρδος του παSSοκ

    για να το εξαφανίσουν...και αυτό
    όπως και Εμάς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση