GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

205 δισ. ευρώ που έληγαν έως το 2035 πάνε για «κούρεμα»...

Από το tvxs.gr Σε πυρετώδεις ρυθμούς και εν μέσω διαφωνιών και εντάσεων συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για μια οριστική συμφωνία για το «κο...

Από το tvxs.gr

Σε πυρετώδεις ρυθμούς και εν μέσω διαφωνιών και εντάσεων συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για μια οριστική συμφωνία για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, με τις Βρυξέλλες να διαμηνύουν πως βρίσκονται κοντά σε λύση. Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από τις διαπραγματεύσεις το «κούρεμα» θα επιβληθεί στο σύνολο του ελληνικού κρατικού χρέους που διαθέτουν ιδιώτες και λήγει ως το 2035, ύψους 205 δισ. ευρώ.
Οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου περιελάμβαναν ομόλογα ύψους 148,7 δισ. ευρώ που λήγουν ως το 2020. Με την απομείωση 21% το όφελος ήταν 28 δισ. ενώ με...
το 50% είναι 75 δισ. ευρώ περίπου. Συνολικά, μέχρι το 2035 λήγουν ομόλογα 341,5 δισ. ευρώ.
Aνοικτό είναι και το ενδεχόμενο, να ενταχθούν και τα ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ στο «κούρεμα», σε μικρότερο, όμως ποσοστό. Η ονομαστική τους αξία υπολογίζεται στα 60 δισ. ευρώ και η τιμή κτήση στα 45. Αυτό θα είναι και το ποσοστό της απομείωσης εφόσον ενταχθούν στο πακέτο της αναδιάρθρωσης. Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, απομείωση πρέπει να γίνει και στα δάνεια που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα οι χώρες της Ευρωζώνης, στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου στήριξης, συνολικού ύψους 47 δισ. ευρώ.
«Ψάχνουμε για όλο το ελληνικό χρέος που λήγει μέχρι το 2035 [...] δεν σταματά στο 2020 που σταματούσε το προηγούμενο μοντέλο» υποστήριξε κυβερνητική πηγή στο Reuters. Υπό τους όρους του PSI, όπως συμφωνήθηκαν στις 21 Ιουλίου, προβλεπόταν να ανταλλαγούν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου λήξεως έως το 2020.
O ίδιος  αξιωματούχος εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα βρεθεί περίγραμμα λύσης σε «εθελοντική βάση», έως τη Σύνοδο Κορυφής Τετάρτη. «Ελπίζω μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα που θα ξαναγίνει η Σύνοδος Κορυφής να έχουμε ένα σχήμα» δήλωσε. «Είμαστε πάντα αντίθετοι σε μονομερείς ενέργειες που μπορούν να χαρακτηριστούν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Θέτουμε ως όρο τη συμφωνία της ΕΚΤ [...] χωρίς την ΕΚΤ δε γίνεται τίποτα».
Κουρέματος... διαφωνίες
Οι τραπεζίτες πάντως φέρεται να επιμένουν σε απομείωση που να μην ξεπερνά το 40%, ενώ η γερμανική κυβέρνηση προτείνει έως 60% και ενίσχυση του EFSF στο 1 τρισ. Το ΔΝΤ, πάλι, με non paper σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ζητά «κούρεμα» άνω του 50%.
Πιο συγκεκριμένα, προειδοποίηση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες απηύθυνε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, διαμηνύοντας ότι υπάρχουν όρια για το τι μπορεί να συνιστά «εθελοντική» συμμετοχή  των ιδιωτών στο πρόγραμμα  ανταλλαγής ομολόγων.
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται και πρόταση για επανακεφαλαιοποίηση με προνομιούχες και όχι κοινές μετοχές, κατά το πρότυπο της «συνταγής» του 2008, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της κρατικοποίησης και οι τράπεζες να συναινέσουν σε υψηλότερη απομείωση. Η μείωση της ονομαστικής αξίας κατά 60% ισοδυναμεί με μείωση κατά 75% έως 80% της καθαρής παρούσας αξίας (net present value) των τίτλων.
Οι τραπεζίτες ζητούν να καλυφθούν τα νέα ομόλογα με εγγυήσεις συνολικού ύψους 55 δισ. ευρώ, ή 20 δισ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με ότι είχε συμφωνηθεί στις 21 Ιουλίου.
Συναινετικός στο ενδεχόμενο μεγαλύτερης μείωσης εμφανίζεται πλέον και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, εφόσον θα γίνει σε «εθελοντική» βάση, δηλαδή δεν θα την επιβάλλουν μονομερώς οι κυβερνήσεις στις τράπεζες.
Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σχολίασε χθες ότι οι ιδιώτες επενδυτές «πρέπει να μετάσχουν με ουσιαστικό τρόπο» στη μείωση του ελληνικού χρέους. «Είπαμε τον Ιούλιο πως η μείωση θα είναι στο 21%, αλλά ξεκάθαρα αυτό δεν αρκεί. Θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο, η συζήτηση είναι γύρω στο 50%, 60%...», πρόσθεσε αναφερόμενος στο ύψος του «κουρέματος».
Την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επίτροπου για τις οικονομικές υποθέσεις Αμαντέου Αλταφάζ δήλωσε πως ένας από τους βασικούς στόχους της αυριανής Συνόδου Κορυφής είναι η υιοθέτηση ενός αξιόπιστου προγράμματος για την Ελλάδα, που θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της χώρας έναντι των διεθνών εταίρων της και θα καθησυχάσει τους Έλληνες πολίτες. «Η εφαρμογή αυτού του προγράμματος θα πρέπει να αποβλέπει στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έως το 2020», πρόσθεσε.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, όλες οι προσπάθειες, στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, επικεντρώνονται στο να υπάρξει ισχυρή ευρωπαϊκή απάντηση και το νέο πρόγραμμα να τονώσει την ανάπτυξη. Σε αυτό το σημείο, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πία Αρενκίλντε συμπλήρωσε ότι υπάρχουν κοινοτικοί κανόνες που διασφαλίζουν τις τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών.
Σημειώενται πως χθες, Δευτέρα, ο κ. Αλταφάζ διευκρίνισε ότι η προτίμηση της Επιτροπής είναι να βρεθεί μια συμφωνία, βάσει της οποίας οι ιδιώτες κάτοχοι των ελληνικών κρατικών ομολόγων εθελουσίως θα αποδεχθούν μείωση της ονομαστικής αξίας των τίτλων που κατέχουν.
Στην ολομέλεια της γερμανικής βουλής ο EFSF
Σε ενημέρωση που έκανε τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτίμησε ακόμη ότι «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα θα κυμανθεί από 50% έως 60%. Παράλληλα, το Βερολίνο στοχεύσει σε ενίσχυση του EFSF που θα φτάνει, με μόχλευση των κεφαλαίων του, το 1 τρισ.
Εν τω μεταξύ η Α. Μέρκελ αποφάσισε να περάσει την περαιτέρω διεύρυνση του EFSF από την ολομέλεια του γερμανικού κοινοβουλίου και όχι απλώς από την επιτροπή προϋπολογισμού, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η  σχετική ψηφοφορία θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά τις κυβερνητικές της δηλώσεις και ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής το απόγευμα.
Σύμφωνα με αναλυτές πρόκειται για έναν έξυπνο πολιτικό ελιγμό προκειμένου να εξασφαλίσει μια ευρεία πλειοψηφία και μια ξεκάθαρη εντολή για τις νέες διαπραγματεύσεις της Τετάρτης. Η κίνηση αυτή όμως κρύβει αναμφίβολα και κινδύνους. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού που εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις για τη λεγόμενη μόχλευση του EFSF, καθώς ουσιαστικά, όπως λένε, συνεπάγεται μεγαλύτερο ρίσκο και απρόβλεπτες συνέπειες για τους φορολογούμενους. Εκπλήξεις στην ψηφοφορία δεν μπορούν να αποκλειστούν, αλλά εντέλει είναι μάλλον απίθανο να μην εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

15 σχόλια

  1. στο τελος του 2011θα βγουμε στις αγορες.
    εγω ειμαι καλος πασοκος και περιμενω τον ΔΕΚΕΜΒΡΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χρεωκοπια-δραχμη-δημευση περιουσιων-φορολογια των φραγκατων
    ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ μπροστά τα ΝΕΑ !!!

    Δημοσιεύσαν πριν χρόνια..επί Καραμανλή...

    τη δήλωση που θα κάνει ο Γιωργάκης όταν θα τον κατεβάζουν απ' το ελικόπτερο.

    Φανταστείτε σκηνικό: Γιωργάκης τρέχει προς το ελικόπτερο και μόλις έχει ψιλοανέβει τον προλαβαίνει το αλαλάζων πλήθος και του λέει: Γιατί μας το έκανες αυτό ρε;

    οπότε ο Γιωργάκης τους λέει

    «Διαβάστε τις αυριανές δηλώσεις μου στα ΝΕΑ»:
    Δεν φταίω εγώ, φταίει η Ευρώπη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κυβερνηση εθνικης σωτηριας ΧΩΡΙΣ εκλογες.
    ΑΜΕΣΕΣ απολυσεις οσων απεργουν.
    ΑΝΑΣΤΟΛΗ των αρθρων του συνταγματος που προστατευουν τους μπαχαλακηδες.
    ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ απολυσεις οσων σαμποταρουν την εθνικη προσπαθεια..
    ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕ ΡΗΤΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ.
    ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στους ευαισθητους τομεις παιδειας,δικαιοσυνης που σημερα ειναι φυτωρια αριστερων.
    ΕΝΙΣΧΥΣΗ/ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ των ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.
    ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.
    οι κομμουνιστες και οι αλλοι αριστεροι πρεπει ΕΜΠΡΑΚΤΑ να αντιληφθουν οτι η σαπια ιδεολογια τους οδηγει στο βουρκο,εκει οπου αλλωστε ανηκουν..
    Η ΧΩΡΑ ΕΝ ΚΙΝΔΥΝΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κουραδόλάτρη, ΠΟΥΤΣΑ σε ταΐζουν ,
    με το μισθό σου την μανά σου θα γαμάω ,
    Την πούτσα μου θα τρως
    θα σε βλέπει και ο γιατρός .
    Φάε την ΨΩΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
    να σε λένε μπεσαλή και της μαμάς σου το μουνί .
    Φάε τα ΑΡΧΙΔΙΑ μου τα δυο
    και όλοι σε θα λένε,
    ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΕΣ ΡΕ ΠΟΥΤΑΝΙ?.
    Φάε εσύ τώρα πούτσα ΕΛΛΗΝΙΚΗ
    ΚΑΙ
    ΓΑΜΩ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ , ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΜΟΥΝΙ,
    και να πείς ευχαριστώ , ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥΤΣΟ ΕΛΛΛΗΝΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να επιστρέψει άμεσα ο Καραμανλής από τις διακοπές και να αναλάβει αρχηγός νέου σχηματισμού. Το νέο κόμμα στο οποίο θα ηγηθεί ο καταλληλότερος των απατεώνων θα λέγεται ΓΥΡΟΣ: Γεννώ Υγρά Ροδαλά Ολόκληρα Σκατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα τριζουν τα κοκκαλα του αειμνηστου Ι.Μεταξα (μερες που ειναι) βλεποντας την σημερινη κατασταση..

    Ισως αναρρωτιοταν κιολας:
    Γιατι να πω ΟΧΙ και ναχουμε τοσες απωλειες σε ανθρωπινες ψυχες και τοσες καταστροφες??
    Για να ερθει το 2009 ενα ηλιθιο σκατοπραμμα το βλακογιοργο??
    Και μια αλητοσυμμορια απο τυχοδιωκτες αδιστακτους απατεωνες οπως η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια που για "να τα κονομησουν" θα υποδουλωσουν την Ελλαδα στους τοκογλυφους του ΔοΝηΤη??

    Μεγαλε Ι.Μεταξα εκανες και εσυ σφαλματα..
    Γιατι εδωσες διαβατηριο στον σιχαμερο ελληνοπολωνο μινεικο παπανδρεου??
    Γινονται τετοια λαθη??

    Οριστε τωρα..
    Η σπορα αυτουνου του μπασταρδου ξεπουλησε την Ελλαδα..
    Και το πιο τραγικο?? Αυτο το αχρηστο βλημα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ του τι εκανε..
    Ακριβως επειδη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ..

    Αλωωστε ΑΚΡΙΒΩΣ για αυτον τον λογο το διορισαν πορδηπουργο καποιες συμμοριες εγχωριες και ξενες..
    Για να εχουν απλα ενα ηλιθιο υποκειμενο το οποιο θα υπογραφει οτι του πουνε..
    Και θα διαβαζει επισης τα "χαρτακια" που αυτοι του δινουν..

    Οιμε της συμφορας μας παιδες...
    Χρειζομαστε επειγοντως ενα Μεταξα η ενα Παπαδοπουλο..
    Imperative..
    Επιτακτικη αναγκη.. Να συλλαβει ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια..

    Κρεμαλες,τουφεκισμο, καψιμο σε φουρνο η οτιδηποτε αλλο , η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΘΕΙ...

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. PALIOKOYMOYNIA ETOIMASTHTE,SE LIGO KAIRO FEYGΕTE GIA SIBIRIA, KAI MHN §EXASΕTE NA PARΕTE TON MALAKA TON TSIPRA, THN XAMENH THN PAPARHGA KAI OLOYS TOYS YPOLOIPOYS ARXHMALAKES POY EXETE GIA NA SAS PAIZOYN ΜΠΑΛΑΛΑΙΚΑ THN WRA POY ESEIS 8A FTIARIZETE TO XIONI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο κ. Καρατζαφέρης στις 26-10-11 στο βραδυνό δελτίο του Alter , είπε ότι από τους ένα εκατομύριο 100χιλιάδες (1.100.000) δημοσίους υπαλλήλους , πρέπει να κρατήσει 200χιλιάδες και τους άλλους να τους στείλει για βρούβες .
    Μήπως έχει δίκιο τελικά , πρέπει να εφαρμοστεί η ιδέα του αφού μείνουν όσοι Δ.Υ είναι απολύτως απαραίτητοι ;;;;;;;;
    Να διαλυθούν οι κομματικοί στρατοί και να περιορισθεί δραστικά , το μεγάλο και σπάταλο κράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Διασφαλιζονται οι συνταξεις .." ειδα σε καποιο υποτιτλο σε καποιο μπουρδελοκαναλο.. (συγκεκριμενα στο τσιμπλιαρικο "κ.αυτια")!!

    Φτου γαμωτο..
    Το αυτονοητο το παρουσιαζουν σαν επιτυχια οι αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια (με τα εντεταλμενα μισθαρνα οργανα τους βεβαιως βεβαιως!!)

    ΑΚΟΜΑ και το αυτονητο!!!!

    Ρε τους αλητες...
    Δεν τοχουν σε τιποτα να αλλαξουν την ονομασια της Σταδιου και να γαυγιζουν οτι "εδω προκειται για μεγαλη επιτυχια"!!!

    Εδω θεωρουν ..επιτυχια που θα βγουν στις .."αγορες"!!!!!!
    Σε αυτες/αυτους που το ηλιθιο σκατοπραμμα βλακογιοργο εναμισυ χρονο πριν ελεγε "κερδοσκοπους"!!

    Α! Η αμεση εκτελεση της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια ειναι ΑΜΕΣΗ/ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ..


    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τζων ANTE GAMHSOY MAS TA´XEIS PRI§EI PALIOMALAKA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και αγαπητοι μου.. τοχω ξαναπει..

    Ευθυνη δεν εχουν ΜΟΝΟΝ οι "αρχι-πασοκοσκυλαιοι" ουτως ειπειν..

    ΕΥΘΥΝΗ εχουν ,συνυπευθυνοι ειναι και οι μικροι φτωχομπινεδες της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..

    Αυτα "λογω μικρου ..ειδικου βαρους" πρεπει να στοιβαχθουν σε μια σαπια μαουνα και βουρ.. μια και εξω στη μεση του Αιγαιου..

    Ας πεθανουν και καμποσα ψαρια βρε αδελφε..απο βρωμικα κορμια οπως ο 08.03

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επευτεύχθη συμφωνία στην ΕΕ:
    Μόνιμα η τρόικα στην Ελλάδα

    - Το 2020..............ΟΥΑΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ,

    επιστρέφουμε εκεί που μας άφησε ο Καραμανλής το 2009 !

    -Μείωση χρέους 100 δις, 30 δις στις Τράπεζες

    Συνοπτικά:
    -Μείωση του ελληνικού χρέους 50% που σημαίνει 100 δις κούρεμα άρα ουσιαστική μείωση περίπου 27-28%.
    -30 δις εγγύσεις στις τράπεζες εκ των οποίων τα 15 δις θα προέρχονται από τις αποκρατικοποιήσεις.
    -Μόνιμη παρουσία - ενισχυμένη εποπτεία της τρόικα στην Ελλάδα.
    -Από τις αποκρατικοποιήσεις τα 15 δις θα δοθούν στο ταμείο ενίσχυσης του EFSF (και θα επιστρέψουν έτσι στις ελληνικές τράπεζες - ο ιδιωτικός τομέας θα βάλει τα αλλά 15 δις που θα χρειαστούν για την ενίσχυσή τους).
    -Μέχρι το 2020 το χρέος της Ελλάδος θα έχει υποχωρήσει στο 120% του ΑΕΠ δηλ. όσο το παρέδωσε ο Καραμανλής το 2009.
    - Την πρόθεσή της να συστήσει στην αρμόδια επιτροπή του ΔΝΤ την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε η Λαγκάρντ.

    Μετά απ' όλα αυτα, ο Γιωργάκης έκανε δηλώσεις ότι μας έσωσε και έκλεισε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν....

    Σε όσους ζήσετε... ΑΜΗΝ μας +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΧΩΡΑ ΕΝ ΚΙΝΔΥΝΩ!

    Και ο μαλάκας σε έξαρση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση