GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πολιτικό μυστήριο της Μεγάλης Τέταρτης (26/10ου)...

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου Την Μεγάλη Τετάρτη (26/10/2011) για την ελληνική κοινωνία, με αγωνία περιμένουμε όλοι να πραγματοποιηθεί σ...

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου

Την Μεγάλη Τετάρτη (26/10/2011) για την ελληνική κοινωνία, με αγωνία περιμένουμε όλοι να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες το Μέγα Ευχέλαιο. Εκεί οι Έλληνες προβοκάτορες του Ευρώ θα γονατίσουν μπροστά στους Ιερείς της ΕΕ, έτσι ώστε οι τελευταίοι να καταστούν ικανοί να τους χρίσουν με το Άγιο Λάδι, ώστε να κατασκευαστεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα «συγχώρησης» τους από τον ελληνικό λαό. Κι άλλο λάδι, ίσως αναφωνήσεις ταραγμένος! Μα, από το πολύ λάδωμα δεν φτάσαμε στην πτώχευση;
Κουτέ, το λάδι της Βρυξελλιώτικης Μ. Τετάρτης, είναι διαφορετικό και δεν έχει να κάνει με τις διακομματικές και δικομματικές μίζες. Αποτελεί το λάδι που σε βγάζει διαπαντός «λάδι» από όλα τα προηγούμενα λαδώματα! Και κυρίως από τη σχέση αμαρτίας του Μεγάλου μεταπολιτευτικού λαδώματος, την οποία...
 κάποιοι αποκαλούμε διαπλεκόμενες σχέσεις εξουσίας που ορίζουν την πραγματική ηγεμονία στον τόπο.
Αυτή την Μ. Τετάρτη του μεταπολιτευτικού δικομματισμού, λοιπόν, θα βιώσουμε την αναπαράσταση: (α) του γεγονότος της αλείψεως του Καθεστώτος με μύρο από μια πόρνη ευρωπαϊκή ηγεσία, (β) της πονηρά – και προκλητικά θα πρόσθετα - σκηνοθετημένης σύγκλισης του Συνεδρίου των Ιουδαίων, του ανωτάτου δηλαδή Δικαστηρίου, που αυθαίρετα και καιροσκοπικά λειτουργεί με την μορφή Συνόδου Κορυφής, προς λήψη καταδικαστικής αποφάσεως εις βάρος Αυτών που σύμφωνα με την ηγεσία τους τα «τρώγανε όλοι μαζί» ως απωλολότα πρόβατα, (γ) των αποτελεσμάτων της στρατηγικής του Ιούδα, τα οποία καταλήγουν αντικειμενικά στην προδοσία του λαού του, παρότι κωμικώς ο τελευταίος θα εμφανιστεί ότι σώζεται από τα βάρη που οι εκλεκτοί του κυβερνήτες τον φόρτωσαν.
Σύντομα δεν θέλετε να τα σημειώνω; Αυτό κάνω, και πάψτε να με πιέζετε άλλο για οικιοθελές τσεκούρωμα. Κανείς επενδυτής δεν τσεκουρώνεται οικιοθελώς, εκτός αν έχει προηγουμένως πτωχεύσει αντικειμενικώς. Μα, τότε δεν θα έπρεπε να μιλάμε για τσεκούρωμα, αλλά μάλλον για ευλογημένο λάδωμα μιας άπληστης χρηματοπιστωτικής δομής, στην υπηρεσία διαπλεκομένων δαιμόνων, ίσως σκεφτείς! Τι καλά, το χρηματοπιστωτικό πρόβλημα μεταβάλλεται σε δημοσιονομικό και δια του πιστωτικού συμβάντος, το οποίο πασχίζουμε να προβάλλουμε ως μη-γεγονός, καταλήγουμε να διαχειριζόμαστε τελικά την κρίση ως εντόπιο πολιτικό προβληματάκι! Το οποίο προβληματάκι επιλύεται στις «δημοκρατίες» μεταμοντέρνου αποικιακού τύπου δια της μεθόδου συστολής της λαϊκής κυριαρχίας. Πρέπει δηλαδή , όπως θαυμάσια το εξέφρασε άλλωστε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και συμφώνησε με ανακούφιση το καθεστώς και οι πολιτικές δυνάμεις του Μνημονίου με την Τρόικα, «η δημοκρατία μας να κάνει ένα βήμα πίσω, ώστε να ενδυναμωθούμε οικονομικώς και μετά να κάνουμε ένα πολιτικό άλμα μπροστά», υπερπηδώντας την άβυσσο που βρίσκεται μπροστά μας - ή καλύτερα μέσα μας θα πρόσθετα, εγώ ο «ποιητής»!
Με αυτή την έννοια η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν θα πρέπει να θεωρείται ταμπού! Άκου ταμπού η πτώχευση ενός κράτους! Θεέ μου, με αυτή την οπισθοδρομική προσέγγιση ορισμένων!! Ταμπού είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το ΕΥΡΩ, πάει και τελείωσε…Άρα, ρεαλιστικώς, δια ενός νέου μηχανισμού λαδώματος το πρώην ταμπού (χρεοκοπία) θα μπορούσε να συμβάλει στην ενδυνάμωση του ταμπού Ευρώ, αρκεί το λαδάκι μαζί με τις αμαρτωλές τράπεζες να εξαγνίζει και το λαδωμένο πολιτικό σύστημα της χώρας μας. Αυτό είναι το ζήτημα που θα επιχειρηθεί να αντιμετωπισθεί σε μια αξιόπιστη βάση, μέσω του πολιτικού μυστηρίου της Μεγάλης Τέταρτης.
«Τώρα, το ερώτημα είναι πόσο μεγάλη θα είναι η χρεοκοπία της Ελλάδας και γι' αυτό οι ηγέτες πασχίζουν να ανοίξουν διόδους ενίσχυσης των υπολοίπων κρατών», σημειώνει η Wall Street Journal, αν και γνωρίζει ότι αυτό το ερώτημα δεν είναι αντικείμενο Συνόδων Κορυφής. Τι να κάνουν και αυτοί, αγωνίζονται να ψευδοπολιτικοποιήσουν μια κρίση την οποία διαπραγματεύονται οικονομικά για να ξεγελάσουν το κοινό που είναι έτοιμο να κατανοήσει τον Ιούδα ( τον κάθε Ιούδα) μέσω της discourse του ελευθέριου καπιταλισμού. Ο Ιούδας δεν είναι προδότης, είναι σωτήρας, στο βαθμό που δίνει λυτρωτική διέξοδο στο πολιτικό δράμα ενός κυβερνητικού αδιεξόδου, το οποίο ασφαλώς υπερβαίνει κατά πολύ την φύση και τις αρμοδιότητες μιας κυβέρνησης – έστω και αν αυτή υποδύεται τον ρόλο της κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης.
Την Μ. Τετάρτη, για την οποία (σας) μιλώ, γίνεται η τελετή μιας οργανωμένης πλέον προσπάθειας να περισωθεί το καθεστώς στη χώρα μας, μέσω ενός νέου συστήματος πολιτικών και οικονομικών σχέσεων με την ΕΕ, που θα θέτει τα θεμέλια συντεταγμένης αναδιοργάνωσης του κυβερνητικού μοντέλου της Ελλάδας.
Στο σημείο αυτό ολοκληρώνεται θεωρητικά και ο ρόλος του Γιώργου. Το πραγματικό ερώτημα που απασχολούσε πάντοτε την διαπλοκή ήταν: ποια μορφή χρεοκοπίας θα επέτρεπε την ανανέωση του καθεστώτος, δίχως οι παράγοντες (εσωτερικοί και εξωτερικοί) να βγουν από το παιχνίδι ηγεμονίας; Όπως καταλαβαίνετε, αυτό το ερώτημα είναι μια υπόθεση συγκρουσιακής μορφής στο επίπεδο άρθρωσης των δυνάμεων εξουσίας. Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα δώσουν οι Ιερείς των Βρυξελλών, και θα είναι τέτοια που θα επιτρέψει την συνέχιση του «power sharing» των διαπλεκομένων. Σε άλλη περίπτωση η απόφαση της Μ. Τετάρτης δεν θα είχε έννοια, για την σταθεροποίηση ενός ήδη πολλαπλά απορυθμισμένου καθεστώτος.
Άρα, η μορφή της ελληνικής χρεοκοπίας θα σηματοδοτήσει και την αναδιάρθρωση της διαπλοκής στον τόπο μας, με κανόνα το «power sharing», όπως αυτό έχει εμπειρικά θεωρητικοποιηθεί σε κοινωνίες υπό νεοφιλελεύθερο μετασχηματισμό και σε εκείνες που βίωσαν μετά το 1990 εμφυλίους πολέμους - ή κάτι σαν αυτούς. Στη χώρα μας το νέο, ευρωπαϊκά συντεταγμένο «power sharing» των διαπλεκομένων βασίζεται στα αποτελέσματα ενός εικονικού πολέμου. Ορίστε το μεταμοντέρνο του πράγματος! Η Ελληνική κυβέρνηση πολέμησε δήθεν με τη χρηματαγορά, δήθεν με τους Γερμανούς, δήθεν με τις συντεχνίες, δήθεν με τον δαίμονα της κοινωνικής παθογένειας, την οποία μέσω του πελατειακού συστήματος παραδόξως συστήνει η ίδια οργανικά. Ναι, η κυβέρνηση Παπανδρέου τα κάνει όλα αυτά, αλλά εγώ σε αυτό το σημείωμα, με τον «ποιητικό λόγο», αναφέρομαι ευρύτερα στο κυβερνητικό μοντέλο της χώρας μας, μέρος του οποίου είναι και αυτή η κυβέρνηση.
Αν συνεννοηθήκαμε, ας ψάλουμε όλοι μαζί οι πιστοί χριστιανοί όλων των δογμάτων, οι πιστοί Έλληνες άλλων μονοθεϊστικών θρησκειών, οι δωδεκαθεισταί και ημείς οι αθεϊστές μαζί με τους υπόλοιπους « πρ τν Πρνην γαθ νομησας, δακρων μβρους οδαμς σο προσξα, λλ σιγ δεμενος προσππτω σο, πθω σπαζμενος, τος χρντους σου πδας, πως μο τν φεσιν, ς Δεσπτης παρσχης, τν φλημτων κρζοντι Σωτρ. κ το βορβρου τν ργων μου ῥύσα με».
Εάν το ευχαριστηθήκατε…βοήθεια μας! Ημείς, δεν το ευχαριστηθήκαμε, για να είμαστε ειλικρινείς…

10 σχόλια

  1. ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΕΣΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Καντάφι έπεσε .
    Ο Γιωργάκης πότε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιά βοήθεια προσφέρετε με αυτό το άρθρο σας;
    Είνα ένα διαπιστωτιό της κατάστασής μας άρθρο που απλά σας βοηθά να εκτονωθείτε, αλλά που δεν προσφέρει καμμιά ουσιαστική βοήθεια σε εμάς.
    Βέβαια δεν είστε υποχρεωμένος να προσφέρετε βοήθεια έστω με άρθρα, σε έναν κατακρημνισμένο λαό.
    Εδώ δεν καταδέχθηκαν να μας βοηθήσουν οι ίδιοι οι κυβερνώντες μας, θα το κάνατε εσείς που άλλωστε ζείτε στην ασφάλεια της αλλοδαπής;
    Τουλάχιστον θα μπορούσατε να μας αφήσετε ήσυχους (ή ανήσυχους) να θαλασσοδέρνουμε στον ωκεανό της αγωνίας μας και να τηρείτε το "μη μου τους κύκλους τάραττε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιστρέφει στην Αθήνα ο "Πρωθυπουργός".


    Στην Αθήνα επιστρέφει αύριο ο επικεφαλής του task force, Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος θα παραμείνει για δύο ημέρες.
    Σκοπός της επίσκεψης του είναι να ολοκληρώσει τις συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης ώστε να έχει εικόνα των αιτημάτων για να συντάξει την έκθεση για την παροχή τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ράιχενμπαχ είναι επικεφαλής της ομάδας τεχνοκρατών που έχει φτάσει στην Ελλάδα και έχει εγκατασταθεί μόνιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε/κυρία 4:41:00 μ.μ.

    Χριστέ μου, πόσο άδικος θα μπορούσε να είναι ένας άνθρωπος αυτές τις στιγμές σε κάποιον που αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις όσο ήταν στη πατρίδα και αργότερα από το εξωτερικό για να μην φτάσουμε εδώ.

    Όχι, δεν είναι διαπιστωτικό, όπως λέτε, το άρθρο, ούτε παίζει με τον πόνο κανενός.
    Κάτι άλλο επισημαίνει που δεν σας αφήνει να δείτε ο απολιτικός νταλκάς σας...

    Λυπάμαι που με δεν με καταλάβατε τόσο καιρό, όπως δεν προσέξατε τις προειδοποιήσεις μου, ενώ αγνοήσατε εντελώς τις προτάσεις μου.
    Και τώρα μιλάτε για την δική μου ασφάλεια που δήθεν περιπαίζει την δική σας ανασφάλεια.

    Όχι, δεν είμαστε όλοι τόσο μικροί όσο μας θέλετε Κύριε/κυρία.
    Λυπάμαι αφάνταστα όταν βλέπω να "κρίνομαι" από όλους όσοι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια.
    Μάλλον συνομιλούν με το σύμπλεγμα τους και αυτό κανονικά δεν θα έπρεπε να με αφορά. Δυστυχώς όμως και σε αυτό δίνω σημασία.
    Δ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΝΤΑΞΥ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΙΑΣΟ ΣΟΥ,Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΕΤΕΥΧΘΕΙ.
    Η ΧΩΡΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕ.ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ Σ'ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΚΗ.
    'Η ΕΚΕΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ψωμί, κεμπάπ, Πρωθυπουργός ο ΓΑΠ…

    «Μου ασκείται μεγάλη πίεση. Ίσως αναγκαστώ να πάω σε εκλογές!» είπε σε δραματικούς τόνους ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τους Άνγκελα Μέρκελ, Νικολά Σαρκοζύ.
    «Κάνε ότι νομίζεις…» ήταν η ψυχρή απάντηση που έλαβε.

    Δηλαδή αν πάμε σε εκλογές δεν θα καταρρεύσει η Ελλάδα, η ΟΝΕ και το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα; Δεν θα καταστραφούν οι Δανοί ψαράδες, οι Ιταλοί μαφιόζοι και οι Άγγλοι μπάτλερ.; Μόνο οι «Μήτσοι» και οι «Κατίνες» του νεοπράσινου ή φαιοπράσινου συστήματος θα την πατήσουν χάνοντας την εξουσία, την αίγλη που την περιβάλει, τα τζάμπα γιαούρτια και ζαρζαβατικά;

    Αν ενθυμούμαι καλώς εις την αρχή της πρωθυπουργικής του θητείας, οι «σοβαροί» δημοσιογράφοι μιλούσαν για τον “διεθνή παράγοντα” ΓΑΠ, την εμπειρία του στις διαπραγματεύσεις, το ειδικό του βάρος στην εξωτερική πολιτική.

    Που κατέληξε ο μετρ των λεπτεπίλεπτων διπλωματικών χειρισμών: να λέει ουσιαστικά «κύριοι, μη με ζορίζετε άλλο γιατί θα την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια» και να του απαντούν ότι είναι «φύρα» και να του εύχονται στην επόμενη Σύνοδο να έλθει ως εμπειρογνώμονας του ΔΝΤ ;

    Κυνικός ο Ολλανδός και ανιστόρητος.
    Αν δεν λύσετε το πρόβλημα του ομφαλού της γης –που στη σύγχρονη εποχή δεν είναι οι Δελφοί αλλά το ΠΑΣΟΚ- με τι θα ασχοληθείτε εκεί στη Σύνοδο Κορυφής ; Με το τραπεζικό σύστημα και τη συστημική κρίση.

    Εμάς μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι στην εξουσία: Ψωμί, κεμπάπ, Πρωθυπουργός ο ΓΑΠ.
    Ή – εναλλακτικά – «και μπαπ» η σφαλιάρα μετά το κούρεμα. Διότι αν έχει καθαρίσει ο σβέρκος, έρχεται το «φατούρο».

    «…Τα πρώτα «μαύρα σύννεφα» από τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες έφτασαν στην Αθήνα. Υπουργοί και βουλευτές είναι εξαιρετικά ανήσυχοι από τις πρώτες ενδείξεις και τα «μαντάτα» που φτάνουν από τη Σύνοδο Κορυφής με αρκετούς να μιλούν ήδη για «πακέτο μη διαχειρίσιμο πολιτικά». Οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι για “αρμαγεδδώνα” που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη.»

    Παρακαλούνται όσοι πολίτες έχουν χαρτόκουτα που δεν χρειάζονται να τις στείλουν στα Υπουργεία και τα βουλευτικά γραφεία για να μαζέψουν τα πράγματα τους οι Εθνοπατέρες.


    Αποκλείονται οι κούτες pampers για προφανείς ιστορικούς λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πασοκ

    ΟΧΙ δεν θα παραιτηθει ο Γιωργος ειπε ο δρ Κουτσουκος στους εντιμους πρασινοφρουρους στην Μηλιωνη!

    Σχετικα τα πηγε καλα αφου δηλωσε οτι η Ελλαδα δεν φταιει για την κριση

    Κατω η νεοφασιστρια Μερκελ που κτεστρεψε την Ευρωπη!
    1300 δις χρωσταει η Γερμανια στην Ελλαδα.


    Κουρεμα ως 40% με εξαιρεση ταμειων δεν ειναι τοσο καταστροφικο!

    Οι πρασινοφρουροι να στελεχωσουν το κρατος

    Εξω τα λαμογια οι γκευ και οι πορνες απο το ΠΑΣΟΚ.
    ΘΑ βελτιωθει το κλιμα

    Νασος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ στο άνωθεν ......ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΠΑssΟΚ- νασος

    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ είπε...___________________________
    παγωμενο... το μελλον σας ΠΑΣΟΚΙΑ +

    Λιβύη: Επιδεικνύουν σε κρεοπωλείο τη σορό του Καντάφι!
    ΤΟΥ ΣΎΝΤΡΟΦΟΥ ..αδελφού ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ διεθνους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ...ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΩΝ.

    Σε μακάβριο «τρόπαιο» έχει μεταβληθεί η σορός του πρώην «ισχυρού άνδρα» της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ...

    Oι άνδρες του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου επιδεικνύουν τη σορό του δικτάτορα σε ένα καταψύκτη κρεοπωλείου στην πόλη Μισράτα, ενώ από τις πληγές του καταδεικνύεται ότι δολοφονήθηκε εν ψυχρώ.

    Το πτώμα του Καντάφι παραμένει γεμάτο αίματα, φοράει μόνο ένα ζευγάρι στρατιωτικά παντελόνια και έχει πεταχτεί σε ένα φτηνό στρώμα, έχοντας γίνει μία φρικιαστική «τουριστική ατραξιόν» και ένα μακάβριο σύμβολο της βίας που μπορεί να αντιμετωπίσει η νέα Λιβύη και με το νέο καθεστώς.

    Εκατοντάδες Λίβυων πολιτών σχηματίζουν ουρά έξω από το κρεοπωλείο στη Μισράτα, με ένα φρουρό να επιτρέπει μικρές ομάδες Λίβυων να μπαίνουν σταδιακά στο δωμάτιο. Ποζάρουν με το πτώμα κάνοντας το σήμα της νίκης και φωνάζουν «Ο Θεός είναι μεγάλος».

    Ο Καντάφι φαίνεται ότι δολοφονήθηκε στα πρώτα λεπτά μετά τη σύλληψή του την Πέμπτη, όταν ανακαλύφθηκε να κρύβεται σε έναν αγωγό αποχέτευσης στην Σύρτη.

    Στο αριστερό μέρος του κεφαλιού του υπάρχει πληγή από σφαίρα που ο δικτάτορας φαίνεται ότι δέχθηκε εξ επαφής. Κηλίδες αίματος φανερώνουν άλλη μία πληγή από σφαίρα στο θώρακά του.

    Τη μοίρα του πατέρα του ακολούθησε και ο γιος του Μουτασίμ. Σε σκηνές ενός βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα ο Μουτασίμ καπνίζει ένα τσιγάρο φαινομενικά ήρεμος, αλλά κάποιος φαίνεται ότι τον σκότωσε λίγο μετά τη σύλληψή του.

    Η σορός του επιδεικνύεται σε άλλον καταψύκτη στην Μιζράτα, προκαλώντας και πάλι την παρέμβαση της συγκεκριμένης ΜΚΟ.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ΠΑΣΟΚΟΙ.....ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ..ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και ο Παπακωνσταντίνου σφυροκοπεί την κυβέρνηση για το κούρεμα: Το “κούρεμα” του δημοσίου χρέους θα αποτελούσε ένα τεράστιο λάθος!!

    Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 24, 2011

    Ακούστε το με έμφαση στο 11.58!!!

    Πόσους θα χωρέσουν τα ελικόπτερα ;

    Μα πόσους ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση