GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

28η Οκτωβρίου 2011: Οι Γερμανοί ξανάρχονται...

Από τον Θεόδωρο Κατσανέβα‏ Πολύ πικρή η φετεινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, αφού οι Γερμανοί ξανάρχονται ως νικητές. Έχασαν δύο παγκόσμι...

Από τον Θεόδωρο Κατσανέβα‏

Πολύ πικρή η φετεινή επέτειος
της 28ης Οκτωβρίου, αφού οι Γερμανοί ξανάρχονται ως νικητές. Έχασαν δύο παγκόσμιους πολέμους και σήμερα κερδίζουν τον τρίτο και πιο σημαντικό, τον οικονομικό πόλεμο. Με όπλο το ευρώ, αυτό το μεταμφιεσμένο μάρκο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που εδρεύει στην Φραγκφούρτη και ελέγχεται απόλυτα από τους ίδιους, επελαύνουν χωρίς αντίπαλο. Πιο κάτω παραθέτουμε ένα κείμενο του Γιάννη Αέρα, με πολλές δικές μας παρεμβάσεις και προσθαφαιρέσεις που αναδεικνύουν την πικρή πραγματικότητα της φράσης «Οι Γερμανοί ξανάρχονται».
Η πρώτη κίνηση των Γερμανών, γράφει ο Γ. Α. ήταν να δημιουργήσουν την τότε ΕΟΚ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα) και αργότερα Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά την ένωση των δύο Γερμανιών το έθνος τους αισθάνθηκε αρκετά ισχυρό για να προχωρήσει ένα ακόμα βήμα. Στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το προτελευταίο στάδιο πριν τις Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Μιας ενωμένης Ευρώπης υπό τον απόλυτο έλεγχο της πιο εύρωστης οικονομίας. Της γερμανικής. Στα πλαίσια αυτά, δημιούργησαν πριν από 12 χρόνια το ευρώ. Ένα πανευρωπαϊκό νόμισμα πάνω στα πρότυπα του γερμανικού μάρκου. Ένα νόμισμα που για τις αδύνατες οικονομίες όπως π.χ. η ελληνική, η πορτογαλική η ιρλανδική και οι υπόλοιπες, θα....
 αποτελούσε ταφόπλακα της εθνικής τους ανεξαρτησίας με οικονομική και όχι μόνο, εξάρτησή τους από τη Γερμανία, χωρίς να χρειαστεί να υποστείλουν τις σημαίες τους. Το ευρώ δημιουργήθηκε από την αρχή με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλέσει τεράστιες δονήσεις στις εθνικές οικονομίες. Προκάλεσε παροξυσμό καταναλωτισμού. Με τα τεραστίου αξίας κέρματα του ενός και των δύο ευρώ και το μηδαμινού, για πονηρούς ψυχολογικούς λόγους, μεγέθους, αλλά τεραστίου επίσης αξίας, πεντόευρω, δημιούργησαν ένα άνευ προηγουμένου αλαλούμ. Μόλις λίγα χρόνια μετά την υιοθέτησή του, η Κύπρος, μια οικονομία από τις ισχυρότερες της Ευρώπης, βρέθηκε να έχει ανάγκη δανεισμού. Ενώ αντίθετα, χώρες έξω από το ευρώ όπως η Αγγλία, η Δανία, αλλά και η Βουλγαρία, η Ρουμανία, κλπ., να πορεύονται ικανοποιητικά.
Παρ’ όλο το σοκ από την ένταξη της Ανατολικής Γερμανίας, η ενωμένη Γερμανία εμφανίζει ανάπτυξη χωρίς προηγούμενο. Ενώ σχεδόν όλες οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δηλαδή ο οργανισμός που ελέγχει το ευρώ, είναι εγκατεστημένος στη Γερμανία στη Φρανκφούρτη. Η ΕΚΤ καθόρισε τις αρχικές ισοτιμίες με τις οποίες θα ενταχθεί κάθε χώρα σε σχέση με το εθνικό της νόμισμα. Η Ελλάδα εξοντώνεται αμέσως με την εξωφρενική σε βάρος της ισοτιμία των 347/ευρώ, ενώ η πραγματική ισοτιμία θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 570/Ευρώ. Από τότε η ΕΚΤ διατηρεί πολύ ψηλά τις ισοτιμίες του ευρώ, ευνοώντας έτσι τη γερμανική οικονομία και ποδοπατώντας τις άλλες, ιδιαίτερα τις περιφερειακές. Των οποίων η διάρθρωση της οικονομίας είναι πολύ διαφορετική και ανταγωνίζονται χώρες με υποτιμημένα νομίσματα.
Ας δούμε λοιπόν τι πέτυχαν οι Γερμανοί τα χρόνια αυτά.
Η βαριά τους βιομηχανία επικράτησε απέναντι σε κάθε ανταγωνιστή. Άρχισαν να πουλάνε τα βιομηχανικά τους προϊόντα σε ολόκληρη την Ευρώπη και να μαζεύουν μέσω του ισοζυγίου εισαγωγών-εξαγωγών συνάλλαγμα στην χώρα τους. Η μικρή μας Ελλάδα πουλούσε ντομάτες, αγγουράκια και τουρισμό στους Γερμανούς κι αγόραζε από αυτούς υποβρύχια που γέρνουν, αυτοκίνητα, κουζίνες, πλυντήρια, ψυγεία και κάθε είδους βιομηχανικά και ηλεκτρονικά προϊόντα. (θυμηθείτε και τις μίζες της Siemens).Αποτέλεσμα μέσα σε δέκα χρόνια όλο το ευρώ να μετακομίσει στην Γερμανία.
Χρόνο με τον χρόνο, οι διαφορές τον μηδαμινών φτωχών εξαγωγών μας σε σχέση με τις υπέρογκες πανάκριβες εισαγωγές μας από την Γερμανία, πρωτίστως, αλλά κι από τις άλλες βιομηχανικά και τεχνολογικά ανεπτυγμένες χώρες, σε συνδυασμό με ένα κλίμα εθνικής ύπνωσης, άκρατου καταναλωτισμού και κακοδιαχείρησης απο φαύλες κυβερνήσεις, οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.
Οι ΗΠΑ όταν δυσκολεύονται οικονομικώς κόβουν νέα δολάρια και τα ρίχνουν στην αγορά. Πράγμα που ναι μεν, υποτιμά το δολάριο, αλλά κάνει τα αμερικανικά προϊόντα ανταγωνιστικά και δίνει δυνατή ώθηση στις εξαγωγές τους. Έτσι διατηρείται εύρωστη συνεχώς η οικονομία τους. Η Κίνα διατηρεί πολύ χαμηλή την ισοτιμία του νομίσματός της και σήμερα έχει εμπορικό πλεόνασμα άνω των 3,5 τρις δολαρίων. Σε πολύ μικρότερη έκταση, κάπως έτσι αντιδρούσε και, επί δραχμής, η Ελλάδα. Στις δυσκολίες υποτιμούσε το νόμισμα και έκοβε δραχμές με αποτέλεσμα να σώζεται, η ήδη οικονομία της. Οι μισθοί αναπροσαρμόζονταν με τη γνωστή στους παλιότερους ΑΤΑ-Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή και η υποτίμηση ισχυροποιούσε τα ελληνικά προϊόντα καθώς γίνονταν φθηνότερα για τους ξένους που τα προτιμούσαν. Οι Γερμανοί αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά. Γι’ αυτό δεν αφήνουν την ΕΚΤ να υποτιμήσει το ευρω και να κόψει νέο χρήμα, σώζοντας τις αδύνατες οικονομίες.
Με ένα απλό παράδειγμα θα καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό. ‘Όταν βγήκε στην κυκλοφορία το ευρώ, η Γερμανία "έκοψε" 1 τρις ευρώ αντικαθιστώντας το μάρκο και η Ελλάδα όταν εισχώρησε στην ευρωζώνη το 2002, "έκοψε" 250 δισεκατομμύρια ευρώ για τον ίδιο λόγο. Στα επόμενα χρόνια η Ελλάδα, εξήγαγε ψίχουλα και εισάγει από υποβρύχια μέχρι καρφίτσες και την ίδια ώρα γερμανικές εταιρείες εισβάλλουν στη χώρα. Η ναυτιλία και ο τουρισμός μας, προσπάθησαν να απαλύνουν λίγο την κατάσταση αλλά δεν κατάφεραν παρά να επιβραδύνουν για ελάχιστα χρόνια, την κατάρρευση. Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης που η Ελλάδα κι οι άλλες φτωχές χώρες του Νότου λάμβαναν τα προηγούμενα χρόνια, ήταν μια απλή παρηγοριά στον άρρωστο, ένα διαφημιστικό τερτίπι για να εξυμνείτε από τους αφελείς την «καλοσύνη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κι ερχόμαστε στο σήμερα....
Οι Γερμανοί μάζεψαν το ευρώ και όπως ήταν επόμενο μόλις εμείς αρχίσαμε να εκλιπαρούμε για δάνεια, μας το επέστρεψαν, κάνοντας και τους δύσκολους κι απαιτώντας εξωφρενικές θυσίες από τον λαό. Έτσι σήμερα η Γερμανία γνωρίζει μια αλματώδη ανάπτυξη έχοντας στην κατοχή της το μεγαλύτερο πλούτο της ευρωζώνης. Την ίδια ώρα, η Ελλάδα καταστρέφεται κρεμασμένη από τα χείλη της Μέρκελ και του Σόϊμπλε. Οι Γερμανοί δε θέλουν με κανέναν τρόπο να βγούμε από την ευρωζώνη αφού αυτό θα σημάνει αυτομάτως δύο πράγματα. Πρώτον ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, αφού με την επαναφορά της δραχμής και την άμεση υποτίμησή της, θα αρχίσει να κινείται και πάλι η οικονομία. Και δεύτερο, το παράδειγμά μας θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Αφού πρώτα κινδυνολογούν ασύστολα, ότι η έξοδος από το ευρώ σημαίνει καταστροφή για την Ελλάδα, μετά μας απειλούν κι από πάνω ότι αν αποτύχουμε θα μας πετάξουν έξω από την ευρωζώνη! Ναι οι πρώτες μέρες με την επιστροφή στη δραχμή μπορεί να είναι δύσκολες. Όμως, όπως έγινε και στην περίπτωση της Αργεντινής, όταν αποδέσμευσε το νόμισμά της απο το δολάριο, η ανάκαμψη θα έρθει σύντομα. Οι μισθοί και οι συντάξεις με μια τιμαριθμική αναπροσαρμογή θα σωθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους. Το χνώτο των δανειστών μας θα φύγει από τον σβέρκο μας μια και καλή. Οι απειλές τους δε θα έχουν αντίκρισμα. Και μπορεί και να ηρεμήσουν όταν αντιληφθούν ότι τα χρέη μας θα τα αποπληρώσουμε από τη στιγμή που θα έρθει η ανάπτυξη. Οι Έλληνες θα νοιώσουν λίγο πιο σίγουροι καθώς θα δουν επιτέλους μια πράξη εθνικής αξιοπρέπειας και ανάκτησης της εθνικής τους κυριαρχίας, μια ακτίνα φωτός για το μέλλον των παιδιών τους.

20 σχόλια

  1. Ο δεκαοχτάστιχος του Γιωργάκη
    Γιωργάκη ψήφισες εσύ να έρθει για να σε σώσει ,
    μα εκείνος τ ‘ αποφάσισε στον κώλο να στον χώσει .
    To Δ.Ν.Τ. το έφερε φόρο για να σου βάλει
    και το βρακί σου έβγαλε στον κώλο στον φερμάρει .
    Αχ πονεμένε μου ραγιά τι σούμελε να πάθεις
    και για τον έρωτα πολλά τώρα εσύ να μάθεις .
    Αντίσταση δεν έφερες τον κώλο έχεις στήσει
    κι ο Κάρολος ο γέροντας στο στόμα σου θα χύσει .
    Πονάς φωνάζεις τραγουδάς μα τη μιλιά δε βγάζεις ,
    ευθυγραμμίζεις το κορμί με λεβεντιά τ’ αρπάζεις .
    Την ευκαιρία βρήκανε στο σπίτι σου να μπούνε
    και συ μοναχά λες ας πα να γαμηθούνε .
    Δεν το κατάλαβες καλά , στον κώλο σου τον έχεις
    τον Πασοκόπουτσο καλά και λες πως τον αντέχεις .
    Γιωργάκη μου καλέ γαμιά το έθνος μας ξεκάνεις ,
    να ξέρεις όμως μια στιγμή θα έρθει που θα πεθάνεις .
    Γιωργάκη επιβήτορα και του λαού ρουφιάνε ,
    στό στόχαστρο θα σ΄έχουνε και θα σε τουφεκάνε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΥΡΟΛΙΓΟΥΡΗΣ ΚΟΥΡΑΔΟΛΑΤΡΗΣ .
    Το μετανάστη έφερε
    στη χώρα του σκλαβάκι ,
    και εκείνος του την έπεσε
    τον έκανε πουστράκι .
    Ο μετανάστης έβγαλε
    την μακρουλή ψωλή του ,
    τον μαυρολάτρη πήδαγε
    μέχρι να βγει η ψυχή του .
    Εκείνος του την άρπαξε
    και συνεχώς βογγούσε ,
    στο στόμα του την έβαλε
    τσίχλα την εμασούσε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
    Μετανάστη τον ταΐζουν ,
    το μισθό σου εξαφανίζουν .
    Την κουράδα του θα τρως
    θα σε βλέπει και ο γιατρός .
    Φάε την κουράδα του Αλή
    να σε λένε μπεσαλή .
    Φάτε την κουράδα του Χασάν
    και όλοι σας θα λέτε αμάν – αμάν .
    Φάτε όλοι του μετανάστη το σκατό
    και να πείτε ευχαριστώ .
    Ο κουραδόλάτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν έρχεται Γερμανός τουρίστας στην Ελλάδα μας να τον χρεώνετε
    1000 % επί πλέον της τιμής με απόδειξη φυσικά , σε ότι αγοράσει .
    Π . Χ : ΤΑΞΙ , ξενοδοχεία ,δωμάτια , ταβέρνες καφετέριες , μπαρ κ.λ.π.
    Για να τους τιμωρήσουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γαμήστε κάθε Γερμανό και Γερμανίδα που βρίσκετε στην Ελλάδα μόνιμα η μη μόνιμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ακόμη ένα σούργελο με καριέρα γλείφτη του σκατοψυχου Αντρέα Παπανδρέου απόκτησε άποψη και του φταίνε οι Γερμανοί. ΟΥΣΤ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΤΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άσε κ. καθηγητά, σε γνωρίζουμε κι εσένα.Νάναι καλά ο δημοκράταρος σοσιαλήσταρχος Ανδρέας. Τώρα μας κουνιέσαι κι εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κουραδόλάτρη, ΠΟΥΤΣΑ σε ταΐζουν ,
    με το μισθό σου την μανά σου θα γαμάω ,
    Την πούτσα μου θα τρως
    θα σε βλέπει και ο γιατρός .
    Φάε την ΨΩΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
    να σε λένε μπεσαλή και της μαμάς σου το μουνί .
    Φάε τα ΑΡΧΙΔΙΑ μου τα δυο
    και όλοι σε θα λένε,
    ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΕΣ ΡΕ ΠΟΥΤΑΝΙ?.
    Φάε εσύ τώρα πούτσα ΕΛΛΗΝΙΚΗ
    ΚΑΙ
    ΓΑΜΩ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ , ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΜΟΥΝΙ,
    και να πείς ευχαριστώ , ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥΤΣΟ ΕΛΛΛΗΝΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ΝΕΟ σημερινο ΟΧΙ της Ελλαδας:


    ΟΧΙ στὸ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ" καὶ στὴν ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΙ τῶν τροϊκανῶν τοῦ Δ.Ν.Τ. καὶ τῶν συνεργατῶν καὶ ὑπαλλήλων των.
    ΟΧΙ στὀ "ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ" τῆς παραχωρήσεως τῆς Εθνικῆς κυριαρχίας
    ΟΧΙ στό ΑΠΕΧΘΕΣ, ΕΠΑΧΘΕΣ καὶ ΕΙΔΕΧΘΕΣ χρέος.
    ΟΧΙ στὴν παραγραφή ή μὴ διεκδίκησι τῶν πολλαπλῶν Γερμανικῶν ἀποζημιώσεων (α΄ καὶ β΄ παγκ.πολέμου, κατοχικὸ δάνειο, άρπαγή άρχαιολογικῶν θυσαυρῶν, Ἑλληνικὸς χρυσὸς, ξεκλήρισμα 100 περίπου χωριῶν καὶ κωμοπόλεων, άλλες εκτελέσεις, ....)
    ΟΧΙ στὸ "ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ" τῆς Δραγῶνα, τῆς Ρεπούση, τῶν Τσατσόπουλων, καὶ ὅλων τῶν ἄλλων ὑπηρετῶν καὶ ὁπαδῶν τῆς παγκοσμιοποιήσεως
    ΟΧΙ στὴν κατάργησι τῶν παρελάσεων καὶ τοῦ μεθοδευμένου καὶ καθοδηγουμένου ἀνθελληνισμοῦ
    ΟΧΙ στὸ ξεπούλημα τῆς κρατικῆς, δημοσίας περιουσίας
    ΟΧΙ στὴν παραχώρησι τῶν ΔΕΚΟ στοὺς ξένους
    ΟΧΙ σην παραχώρησι ἤ στὸ ξεπούλημα τοῦ ὀρυκτοῦ πλούτου στοὺς ξένους
    ΟΧΙ στὴν μὴ κατοχύρωσι καὶ μὴ καθορισμὸ τῶν Α.Ο.Ζ. μὲ τὰ γειτονικὰ κράτη
    ΟΧΙ στὴν ἀσυλία τῶν βουλευτῶν
    ΟΧΙ στὴν χρηματοδότηση τῶν κομμάτων
    ΟΧΙ στὰ προνόμια τῶν βολευτῶν
    ΟΧΙ στὴν διαπλοκὴ καὶ στὴν διαφθορὰ
    ΟΧΙ στὸ κάλυψι (κουκούλωμα) τῶν σκανδάλων
    ΟΧΙ στὰ "λαμόγια" καὶ στούς "κουμπᾶρους"
    ΟΧΙ στὰ παράνομα, αύθαίρετα καὶ ἀντισυνταγματικὰ χαράτσια
    ΟΧΙ στὴν παραγραφὴ των αδικημάτων τῶν πολιτικῶν
    ΟΧΙ στὴν ανεξελεγκτη και αθροα εἰσβολὴ λαθρομεταναστῶν
    ΟΧΙ στὴν ἐγκληματικότητα καὶ στὴν βία.
    ΟΧΙ στὴν ἀσυδοσία καὶ αὐθαιρεσία ὁμάδων διαδηλωτῶν καὶ ἀστυνομικῶν.
    ΟΧΙ στὴν συνύπαρξη κράτους καὶ ἐκκλησίας
    ΟΧΙ στο αφορολογητο τῆς ἐκκλησιαστικῆς περιουσίας
    ΟΧΙ στὴν ἐξαθλίωσι τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ
    ΟΧΙ στὴν παραχώρηση Ἐθνικῆς κυριαρχίας καὶ στὶς Ἐθνικὲς παραχωρήσεις
    ΟΧΙ στὴν παραχώρησι τοῦ ονόματος τῆς ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    ΟΧΙ στὸ Τουρκικὸ προξενεῖο στὴν ΘΡΑΚΗ
    ΟΧΙ στὶς ἀνυπόσταστες άπαιτήσεις τῶν Ἀλβανῶν στὴν ΗΠΕΙΡΟ
    ΟΧΙ στὸ ξεκλήρισμα καὶ στὸν άφανισμὸ τῶν Ἑλλήνων τῆς Βορείου Ἠπείρου
    ΟΧΙ στὴν καταστροφὴ τῆς παιδείας
    ΟΧΙ στὴν ἀγνόηση καὶ παραμέληση τῶν νησιῶν μας
    ΟΧΙ στὴν καταπάτησι τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων τῶν ἐναπομεινάντων Ἑλλήνων στὴν Ἴμβρο, στὴν Τένεδο στὴν Κωνσταντινούπολη.
    ΟΧΙ στὴν καταπάτησι τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων τῶν ἐναπομεινάντων Ἑλλήνων στὰ Σκόπια (Βαρντάρσκα)
    ΟΧΙ στὴν ἐγκατάλειψη τῆς ὑπαίθρου
    ΟΧΙ στὴν ἐξαφάνιση τῆς γεωργίας καὶ τῆς κτηνοτροφίας
    ΟΧΙ στὰ παραδικαστικὰ κυκλώματα
    ΟΧΙ στὶς αύθαιρεσίες τῶν κρατικῶν λειτουργῶν
    ΟΧΙ στὸν ἀφανισμὸ τῶν μικρομεσαίων ἐπιχειρήσεων καὶ τῶν ἐπαγγελματιῶν
    ΟΧΙ στὸ παραεμπόριο καὶ στὸ λαθρεμπόριο καὶ σέ ὅσους τὸ ὑποστηρίζουν
    ΟΧΙ ........ εδω προσθεσε κι' εσύ το δικο σου . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΔΕΝ ΕΦΥΓΑΝ ΠΟΤΕ. ΕΙΧΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΙ' ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ,Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΡΗΖΕΤΑΙ ΤΟ "ΠΟΛΙΤΙΚΟ" ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ.
    ΑΠΛΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΙ'ΑΥΤΟΙ ΕΞΑΝΙΣΤΑΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΔΩ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΜΟΣΤΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΝΓΧΟ.
    ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΠΟΤΕ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΥΡΗ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑΝ ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΑΦΗΣΑΝ ΠΑΛΙ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΙΟΥΣ ΑΤΙΜΑΣΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ'ΑΛΛΟΥ "ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ" ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΓΚΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΩΡΕΥΣΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο καθηγητής πριν δημοσιεύσει το κείμενό του πρέπει να το ξαναδιαβάζει για να διορθώνει τα λάθη του: "τα τεραστίου αξίας κέρματα...".
    Η αξία, είναι γένους θηλυκού, επομένως στη γενική το ορθό είναι:¨"τα τεραστίας αξίας κέρματα...".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βρε Κατσανέβα εάν ήσουνα σήμερα στην κυβέρνηση θα μίλαγες ...ΟΧΙ . Βούλωστο λοιπόν και θυμίσου τι έλεγε και τι έκανες όταν ήσουν κάτι ...ένα παλιός σου συνεργατης επί εποχής ΑΝΔΡΕΑ .. ...αντε ρε γαμπρέ εξαφανίσου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Look who is talking III.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

    Στον κώλο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΩΓΑΜΠΡΕ ΑΧΡΗΣΤΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εσυ θοδωρε μας εχεις πει να παμε ΠΙΣΩ στην δραχμη!!

    οποτε στη μαλακια φαινεται εχεις δοκτωρα.


    γραψε ο,τι θελεις
    ελευθερα
    κανεις δεν θα σε δει για να σε φασκελωσει

    λαμογιο
    θρασιμι

    σε ειδαμε κι εσενα καποτε

    αλλα οταν εχει χασει κανενας την τσιπα
    την ΑΝΘΡΩΠΙΑ του
    και εχει αποκτηνωθει για τα ευρω του
    σαν κι εσενα γινεται
    και χειροτερος

    και πολυ χρονο διεθεσα για παρτη σου
    ενα μονο σου λεω: κρυψου!
    δεν εισαι αμοιρος ευθυνων κι εσυ!!


    γαμπρουλη . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΣΚΑΝΔΑΛΟ

    ΣΕΓΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    Να ποιοι τα φαγανε και κανενας δεν τους συλλαμβανει

    ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΕΓΑΣ? ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗ???

    Ετοιμαζονται παρανομα να ξανα-αποσπαστουν στον ΣΕΓΑΣ οι γνωστοι επι 15ετια γυμναστες των δημοσιων σχολειων για να παρουν τριπλο μισθο - ενω πολλοι γυμναστες ειναι αδιοριστοι - για το παρανομο φαγοποτι του Μαραθωνιου και της Ολυμπιαδας Λονδινου!!


    ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ
    ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟΝ ΣΕΓΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΟΙ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 1997 ΣΤΟΝ ΣΕΓΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΤΡΙΠΛΑ ΣΕ ΑΓΝΟΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ…ΚΑΙ ΤΗΣ Γ. Γ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

    ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΤΑ ΜΙΝΤΙΚ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ (ΝΤΟΠΙΝΚ ΚΛΠ…)

    ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΕΒΑΣΤΗ ΒΑΣΙΛΗ , ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
    Οι βιλλες στο Ντραφι και Μακρακωνμη Λαμιας ειναι η αποδειξη.

    ΤΑ TΡΩΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ. ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ

    Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 137, 2ος ΟΡΟΦΟς
    τηλ. 2109344726
    2109359302

    ΟΛΗ Η ΜΑΦΙΑ ΤΟΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

    Οι παρανομα αποσπασμενοι:

    ΧΑΛΒΑΝΤΖΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
    ΣΙΟΥΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
    ΚΟΥΤΣΙΩΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΦΛΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

    ΒΟΣΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΖΗΜΕΝΣ – ΤΟΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ) ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΜΕ ΒΙΛΛΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ
    ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΜΑΡΚΟΣ (ΚΡΗΤΙΚΟΣ) ΧΟΔΡΟΚΟΥΘΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ (3 ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΡΝΕΙ)
    ΠΑΥΛΟΥΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (ΡΟΔΙΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ Ο ΣΕΒΑΣΤΗΣ)
    ΚΟΥΤΣΟΦΛΙΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑΔΩΡΟΣ) ΚΟΥΤΣΙΩΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΣΠΙΤΙ 200 Τ.Μ. ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΡΑΠΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ( ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ )’


    ΜΕΛΕΤΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ ΜΕ ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ 150 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΠΟΛΕΝΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ) ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΓΑΣ)
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ 40.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

    ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥΝ ΤΑ ΑΦΜ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΚΑΙ Ο ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ.

    ΨΑΧΤΕ ΤΙΣ ΒΙΛΛΕΣ ΣΕ ΝΤΡΑΦΙ- ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ!!

    Ο ΜΠΑΚΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67% ΕΧΕΙ ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΕΦΟΡΙΑΣ 68.6688.09 ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67% ΕΙΝΑΙ ΜΑΙΜΟΥ ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΔΗΘΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΡΔΙΑ

    ΜΠΟΥΖΙΚΑ ΙΩΑΝΝΑ (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ – ΑΓΑΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ) ΕΧΕΙ 45.417,39 ΕΥΡΩ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΚΙΚΟ

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ
    ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ.
    ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ Γ.Γ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ.

    Ο ΣΕΒΑΣΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΣΕΓΑΣ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΧΕΙ ΒΙΛΛΕΣ ΣΤΗ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΙΑ …

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΒΟΣΣΟΥ ΤΟΥ ΜΠΕΤΑΤΖΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ 3 ΜΟΙΣΘΟΥΣ
    Ένα αθλητικό σκάνδαλο διαρκείας… ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    Εγώ ένα πράγμα ξέρω τον τελευταίο χρόνο.

    ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΓΥΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ?
    ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ? ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ?

    ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ...

    Ο ΣΕΓΑΣ ΕΧΕΙ ΜΑΓΑΛΕΣ ΑΠΑΤΕΣ
    ΑΘΛΗΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τον έχω ακούσει και στην τηλεόραση , να νοσταλγεί την δραχμή , με την οποία πορευτήκαμε τόσα χρόνια . Πόσες χρεοκοπίες και πόσες υποτιμήσεις είχαμε με τη δραχμή μας είπε ????
    Είναι τυχαίο ότι είχαν κοπεί τελευταία , μεταλλικά νομίσματα των 500 δρχ και χάρτινα των 10.000 δρχ . ?????
    Σήμερα θα είχε κοπεί χαρτονόμισμα των 20.000 δρχ. ή και μεγαλύτερα και κέρματα των 2000 δρχ.
    Και ο κάθε φτωχός , που προσπαθούσε να βάλει κάτι στην άκρη από το υστέρημά του, για ώρα ανάγκης να χάνεταιη αξία των χρημάτων του , από τις υποτιμήσεις. Οι Εύποροι είχαν τις καταθέσεις του σε μάρκα και δολλάρια.
    Αν τώρα είχαμε τη δραχμή , το χρέος μας πόσα τρισεκατομμύρια ή τετράκης εκατομύρια θα ήταν .
    Με επιτόκια δανεισμού 32% θα είχαμε ανάπτυξη ????
    Για το σπάταλο και τεράστιο κράτος , που το κατέλαβε ο στρατός των πρασινοφρουρών από το 1981 δεν μας είπε τίποτα , σκοπίμως νομίζω.
    Οι βιομηχανίες και βιοτεχνίες που είχαν σταθερές βάσεις , άντεξαν τη κρίση , και αναπτύσονται και σήμερα ακόμη . Η γεωργία παρέμεινε στα ίδια χάλια , δόθηκαν επιδοτήσεις χωρίς ελέγχους , οι συνεταιρισμοί έχουν βοηθηθεί ακόμη από την εποχή της δικτατορίας χωρίς αποτέλεσμα , με ελάχιστες εξαιρέσεις . Είναι τυχαίο ότι εισάγουμε ελαιόλαδο από τη Γερμανία ??? Και δεν ξεχνάμε τους αποκλεισμούς των δρόμων από τους αγρότες.
    Όταν εδώ και πολλά χρόνια η χώρα μας παράγει ελάχιστα και όλα εισάγονται , δεν μας φταίει το € . Όταν πολλές επιχειρήσεις πήγαν στα βαλκάνια για φθηνότερα μεροκάμματα ενώ είχαν πάρει επιδοτήσεις , τι έκανε το κράτος ???? Το κόστος διακοπών για τον Ελληνα , ήταν πολλαπλάσιο από των ξένων , μέχρι πριν λίγα χρόνια . Τα ψέματα τελείωσαν . Μας πήρανε χαμπάρι ότι είμαστε ψεύτες και αεριτζήδες .
    Αν είχαμε την δραχμή , θα είχαμε μια υποτίμηση 50% ή και περισσότερο , τα πράγματα θα ήταν χειρότερα .
    Δεν ξεχνάμε την λιτότητα του οκτώβρη του 1985 , μετά την πολιτική Τσοβόλα δώστα όλα .
    Ηλθε ο καιρός να μειωθεί δραστικά ο δημόσιος τομέας , όλοι μας να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα (όχι με μισθούς Κίνας) , με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας , να αυξηθεί το ΑΕΠ , να παταχθεί η φοροδιαφυγή , να είμαστε ανταγωνιστικοί και να ξαναείμαστε περήφανοι για τη χώρα μας .
    Αν αυτά διδάσκετε στους φοιτητές σαν , όταν θα βγούν στη παραγωγή τι θα κάνουν ???
    Ευτυχώς που είμαστε στο Ευρώ και το χρέος μας θα είναι στο νόμισμα αυτό , έστω και αν γυρίσουμε στη δραχμή . Είναι τυχαίο που το ΠΑΣΟΚ με τη νέα λιτότητα μέχρι το 2020 τουλάχιστον , να επιδιώκει να επανέλθει το χρέος στα επίπεδα του 2009 και θέλει να λεει ότι είναι και προοδευτικό κόμμα ????? Μαζί με τη ΝΔ , μας φέρανε στη σημερινή κατάντια . Τα άλλα κόμματα ζουν στο κόσμο τους . Το πολιτικό σύστημα έχει χρεοκοπήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλως τον!1 Κι αλλος ψευτο-φιλοσοφος Καθηγητης του κωλου..

    Εαν δεν ηταν ο πεθερος ουτε κλητηρας θα ηταν..

    Μαγουλοκωλος δεν φαινεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση