GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς "διαλύθηκε" και ματαιώθηκε η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη...

Πλήθος διαδηλωτών εισήλθε στο χώρο όπου θα γινόταν η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του ...

Πλήθος διαδηλωτών εισήλθε στο χώρο όπου θα γινόταν η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η διεξαγωγή της.
Ο κ. Παπούλιας αποχώρησε από το χώρο της παρέλασης εκφράζοντας τη λύπη του για όσα συμβαίνουν. «Λυπάμαι πολύ. Πρέπει να ντρέπονται. Εγώ ήρθα για να τιμήσω τη Θεσσαλονίκη και κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει η παρέλαση. Εγώ στα 15 μου πολέμησα για την πατρίδα. Δεν μπορούν να με λένε προδότη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Οργισμένος για την εξέλιξη αυτή ήταν κι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος ....
επίσης αποχώρησε.
Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση μέχρι αυτήν την ώρα στην παραλιακή λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης όπου στις 11 το πρωί επρόκειτο να ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση.
Πριν ξεκινήσουν τα πεζοπόρα τμήματα, διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα εναντίον του πολιτικού κόσμου κατέλαβαν το οδόστρωμα και εμπόδισαν την έναρξη της παρέλασης, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ήσαν παρούσες.
Ενταση και στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας
Από αποδοκιμασίες μαθητών χαρακτηρίστηκε η σημερινή μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Σύνταγμα.
Οι μαθητές δύο σχολείων έστρεψαν το κεφάλι τους αρνούμενοι να χαιρετίσουν συμβολικά την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και τους υπόλοιπους επίσημους, ενώ οι μαθητές ενός σχολείου σήκωσαν το χέρι τους σε σχήμα γροθιάς τυλιγμένη σε μαύρο περιβραχιόνιο.
Επίσης με μαύρα περιβραχιόνια, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, συνόδευσε μουσικά την παρέλαση και η φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων.
Η φιλαρμονική επέλεξε να δημοσιοποιήσει τη διαμαρτυρία της με τις μαύρες κορδέλες σε όλα τα μουσικά όργανα, παρ`ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, τους είχε προειδοποιήσει προφορικά ότι αν κατέβαιναν στην παρέλαση με μαύρες κορδέλες θα τους παραπέμψει τη Δευτέρα στο πειθαρχικό, με το ερώτημα της απόλυσης.
Καθόλη τη διάρκεια της παρέλασης διαδηλωτές φώναζαν τα συνθήματα «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73» και «Προδότες, Προδότες, Προδότες», ενώ σε ένα από τα πανό είχε γραφεί το ναζιστικό σύνθημα που βρισκόταν στην είσοδο στρατοπέδων συγκέντρωσης «Η δουλειά φέρνει ελευθερία» ("Αrbeid macht frei Dachau 1933").
Η παρέλαση έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

27 σχόλια

  1. Αα τον πούστη πρόεδρο καλά του έκαναν στην Θεσσαλονίκη έπρεπε να τον λιντσάρουν και να τον γαμήσουν .
    Άμα ήταν άντρας θα είχε παραιτηθεί και η Ελλάδα θα έπαιρνε τον σωστό της δρόμο .
    Αλλά είναι αρχή προδότης του κερατά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 12.24
    ΧΑΣΟΥ ΡΕ ΟΥΦΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΣΥ ΡΕ ΑΤΡΑΚΛΑ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΩΝΙΜΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΙΣΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

    ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ,ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ,ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ.

    Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ "ΠΡΟΔΟΤΕΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΗΔΗ ΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΤΥΧΑΙΑ;

    ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολεμησε 15 χρονων???????
    μα δεν ντρεπεσαι καθολου δεν εχεις τσιπα ρε παπουλια????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς 28 Οκτ 2011 12:24:00 μ.μ
    ο προεδρος πολεμησε με το ΕΑΜ τους Γερμανους και ηταν Παιδι, Εσυ καραγκιοζακο μου και οι φιλοι σου εχετε ποτε αναρωτηθει αν εισαστε σωστοι πολιτες, η εισαι και συ κανενας βολεμενος και ξεβολευτηκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα ακριβως επειδη πολεμησες (αν πολεμησες,που δεν πολεμησες, και ηλικιακα ειναι ανθρωπινως αδυνατον να πολεμησες) εισαι προδοτης....αισχρος προδοτης οχι μονο με τη προδοτικη σου σιωπη-συνενοχη αλλα και με την εν γενει συμπεριφορα σου, ασε που κανενας δεν ξεχνα τα καραγκιοζιλια που εκανες στα σκανδαλα του Ανδρεα Παπανδρεου, με τα "δανεικα" και τις αλλες βρωμιες που εκανες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και που σαι ακομα Παπουλια αυτα θα ειναι αστειακια σε αυτα που ερχονται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οφείλει σήμερα ο πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας να παραιτηθεί διότι από σήμερα είναι αν ανεπιθύμητος από τον ελληνικό λαό που τον ονόμαζε πλέον προδότη ,και να γίνουν ελεύθερες εκλογές για να βρει ο Ελληνικός λαός τον σωστό του δρόμο και να διώξει τους προδότες του τον διοικούν , εφαρμόζοντας προγράμματα για την εξόντωση των Ελλήνων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τωρα θα αρχισουν τα "δημοκρατικα" καναλια τα χαριτωλογηματα και τις γελοιοτητες περι εκφυλισμου της δημοκρατιας και αλλα τετοια χαριτωμενα οπως οτι....ξευτιληζομαστε στην ευρωπη κα αλλες τετοιες προκλητικες φαιδροτητες
    αυτα περιμενε να δει η ευρωπη.....τον λαο δεν τον ντροπιαζουν αυτοι οι κλεφτες και προστυχοι πολιτικοι με αυτα που λενε και κανουν????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΠΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αα τον πούστη πρόεδρο καλά του έκαναν στην Θεσσαλονίκη έπρεπε να τον λιντσάρουν και να τον γαμήσουν .
    Άμα ήταν άντρας θα είχε παραιτηθεί και η Ελλάδα θα έπαιρνε τον σωστό της δρόμο .
    Αλλά είναι αρχή προδότης του κερατά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΑΤΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ
    ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΤΣΙΠΡΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 12.56
    ΝΑΙ ΡΕ ΞΥΠΝΙΕ
    ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ 23 ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.
    ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΝΟΗΤΕ... ΑΛΑΧ ΑΚΠΜΑΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΝ JEFFRY ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ!!!
    ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ. ΕΔΩ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΠΗΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν δεν ερμηνεύσουν σωστά το μήνυμα ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μέσα από τα γυάλινα κλούβια τους , θα τους προλάβουν οι εξελίξεις..
    Κύριοι και τους νεκρούς μας τιμάμε, και την παρτίδα μας και τους θεσμούς... Δεν έχει ο κόσμος χάσει τον σεβασμό στους ΘΕΣΜΟΥΣ , αλλά στην πολιτική που εξασκούν ΚΑΠΟΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ που εκπροσωπούν τους ΘΕΣΜΟΥΣ..

    Αν βγαίνουν τώρα ΟΛΟΙ οι πολιτικάντηδες από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά και λένε μπαρούφες, ας καταλάβουνε επιτελούς ότι σήμερα ο ΛΑΟΣ είπε ΟΧΙ σε αυτούς που θέλουν να κάνουν την χώρα μας προτεκτοράτο.. Όταν λέει ο Μπερλουσκόνι στην ΣΎΝΟΔΟ ΤΗΣ Ε.Ε εμείς δεν είμαστε ΕΛΛΑΔΑ θα έπρεπε μερικοί ταγοί μας να ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ..Οι τιμημένοι νεκροί μας που σήμερα εορτάζουμε θα αναγαλλιάζει η ψύχη τους που είπε πάλι ο ΛΑΟΣ ΟΧΙ , ενώ κάποιοι λένε ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

    Αυτή ήταν η ουσία κύριε πρόεδρε Παπούλια , κύριε Παπανδρέου, κύριε Σαμαρά, κύριε Αδωνη Γεωργιάδη, κύριε Τραγάκη...

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος Έλληνας πολίτης ΑΚΟΜΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΠΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

    Σιγά ρε γαμίκουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πρέπει να βγεί ο Καραμανλής και να πεί επιτέλους:"΄Εργο δικό μας είναι το μπάχαλο που ζούμε σήμερα. Μας αδικείτε μην το χρεώνετε σε άλλους!
    "Αντί αυτού δηλώνει ο Σαμαράς:
    "Σε μια στιγμή που η χώρα μετράει τις πληγές της και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, δεν θα έπρεπε να μπερδεύουν τα εθνικά μας σύμβολα και την ελληνική ιστορία με μια καταστροφική κυβέρνηση".Τρέλλα πουλάει η δεξιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΝ JEFFRY ΚΑΙ ΤΑ ΠA$$ΟΚΑΚΙΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. οποιος αμεσα η εμμεσα στηριζει την κυβερνηση που φερνει τους γερμανους επιτηρητες στη χωρα, που εξαθλιωνει τους πολιτες, που καταργει εργασιακα δικαιωματα, που ισοπεδωνει μισθους και συνταξεις, που φορολογει αδικα το συνολο της ελληνικης κοινωνιας το λιγωτερο που θα τον χαρακτηριζα θα ηταν προδοτης!!Γιατι αν ειναι εντιμος αποχωρει παραιτειται και φευγει. Για εσας της κυβερνησης ο μονος δρομος που εχετε για να δειξετε αν ο λαος σας στηριζει και να οι αποδοκιμασιες ειναι μονο μικρων ομαδων ειναι ενας ΕΚΛΟΓΕΣ!! Γιατι δεν τις κανετε??Ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι θα πεσει πολυ μαυρο εεε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. τελικα περασε του ΣΥΡΙΖΑ και των συν αυτω μαλακες,καταργησανε τις παρελασεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. θα πεθανετε αστεγοι,δαρμενοι και ανεργοι,κωλοαριστεροι.
    τα παιδια σας θα ζητιανευουν και θα παιρνουν πιπες,κουμουνια του κερατα.
    ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΗΤΕΣ.
    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΛΟΒΕΡΔΟΣ-ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 4.07
    σιγα μην σπασεις τη γοβα μαλακοπιτουρα φασισταριο του κωλου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κύριε Πρόεδρε της δημοκρατίας, μην έχεις παράπονο. Και εσύ στήριξες τον Παπανδρεϊσμό που μας έφτασε σε αυτό το χάλι. Τον ξέρατε τον... (δεν μπορώ να πω και τ' όνομά του μπας και ξεράσω,τι κουμάσι ήταν, αλλά που να τον φτύσετε. Η καρέκλα και τα παλαμάκια, ήταν πιο δυνατά από την ηθική σας.
    Θυμάστε που χειροκροτούσατε όταν μας έδειχνε τον Καιάδα της ΕΛΛΑΔΑΣ ; και το κοπάδι φώναζε...( δεν μπορώ να πω και τ' όνομά του μπας και ξεράσω)... προχώρα σε θέλει όλη η χώρα ; Μην παίρνεις τώρα το ύφος της μετανοούσας Μαγδαληνής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οι επαναστάτες του χθες, είναι οι συντηρητικοί του σήμερα.

    Καπετάν Μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση