GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

67η επέτειος του Επαναστατικού Απελευθερωτικού Κινήματος Καρπάθου…

Από το http://www.menetes.org/ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Σύλλογος Απανταχού Μενετιατών Καρπάθου έχει την τιμή και την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσει στην ...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Απανταχού Μενετιατών Καρπάθου έχει την τιμή και την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσει στην 67η επέτειο του Επαναστατικού Απελευθερωτικού Κινήματος Καρπάθου (5 Οκτωβρίου 1944).
Ο εορτασμός θα γίνει την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 11:00 στο Αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης του Πειραιά (κτίριο του παλαιού Ταχυδρομείου Πειραιά, Φίλωνος 29 Πειραιάς).
Ομιλητές θα είναι:...
  Νικόλαος Κλειτσίκας: Με τα μάτια ενός μη Καρπάθιου.
Μανώλης Μελάς: Κρυφές διαβουλέυσεις, μυστικές συμφωνίες και η διπλωματία των όπλων στην Επανάσταση της 5ης Οκτωβρίου.
Γεώργιος Οθείτης: Το ξημέρωμα 5ης Οκτωβρίου, το αποτέλεσμα ώριμης αγωνιστικής δράσης.
• Θα παρεβρεθεί ο κος Κώστας Τσαλαχούρης. Ο ιστορικός-δημοσιογράφος της νεότερης ιστορίας Δωδεκανήσου.
• Στο κλείσιμο της εκδηλώσεως θα τιμηθεί για την προσφορά του στον τόπο μας ο συμπατριώτης μας κος Γιώργος Σακελλάκης και θα ακολουθήσει παραδοσιακό κέρασμα.

"...Αγράμματοι, με παντελόνια που δεν εγνώριζες το χρώμα από τα μπαλώματα, με μια κουλούρα στο χέρι... έτσι ξεσηκωθήκαμε..."
(από την διήγηση του κου Χριστόφορου Αγγέλου)
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6973796443 & 6977010457 και στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας http://www.menetes.org/

1 σχόλιο

  1. ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ !!!

    Γέροντες που πολέμησαν το 1940 πήραν τη θέση των επισήμων στην εξέδρα στη διάρκεια της παρέλασης που διοργανώθηκε στη Στυλίδα!
    Ο δήμαρχος Απόστολος Γκλέτσος δηλωσε πως "δεν εχει το αναστημα να ανεβει μαζι τους στην εξεδρα"!
    "Αυτοί είναι ήρωες και πολέμησαν για την πατρίδα", ειπε, "εμείς τι κάναμε γι΄ αυτούς;! Τους ψαλιδίζουμε κι άλλο τις συνταξεις πείνας που παίρνουν. Ντροπή και αίσχος. Αυτοί μας παρέδωσαν ελεύθερη την Ελλάδα. Εμείς τι Ελλάδα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας";!
    Ειπε οτι "καταλαβαινει απόλυτα την αγανάκτηση του κόσμου" πως "αισθανεται το ιδιο με καθε πολιτη" και τονισε οτι "η ημέρα της 28ης Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα"!
    Τα σχολια δικα σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση