GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ, «Η ΠΥΞΙΔΑ» ΤΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ...

Γράφει η Θούλη Σιδηροπούλου Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ - Νομός Ημαθίας http://thouli.blogspot.com/ Διαβάζοντας την «ΠΥΞΙΔΑ» του ...

Γράφει η Θούλη Σιδηροπούλου
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ -
Νομός Ημαθίας
http://thouli.blogspot.com/

Διαβάζοντας την «ΠΥΞΙΔΑ» του Κώστα Λαλιώτη, ο αναγνώστης βρίσκεται περίπου έκπληκτος με την ακριβή συνέχεια της μεγάλης πολιτικής παρακαταθήκης του Ηγέτη της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, Ανδρέα Γ. Παπανδρέου. Διαμορφώνει ένα ύφος ζωής και συγκροτεί ένα ήθος ανθρώπων, που δικαιωματικά μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε ελληνικά.
«Η ΠΥΞΙΔΑ» ΤΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ
Αυτό το ήθος και αυτό το ύφος, που είναι ουσία πολιτισμού, παραδόθηκε από γενιά σε γενιά, του μεγάλου Ξεριζωμού και της Προσφυγιάς, της Εθνικής Αντίστασης, του Ανένδοτου, του Πολυτεχνείου, της Αλλαγής. Ο Κώστας Λαλιώτης με την «ΠΥΞΙΔΑ» του, το μεταλαμπαδεύει στις επόμενες γενιές των Ελλήνων, ως...
 δημιουργικό γίγνεσθαι του παρόντος και του μέλλοντος, της Ελλάδας και του Κόσμου, της Κοινωνίας και του Ανθρώπου.
Επαναπροτείνει την πολιτική, τόσο στο ιδιαίτερο πλαίσιο της ανακάλυψης της, όσο και στο γενικότερο πλαίσιο της διαφύλαξης της, νοηματοδοτώντας την στη ροή του χρόνου, ως σύνθεση του ιδανικού με το πραγματικό, συνεχώς ανανεούμενης και αναγεννώμενης, ειδομένης μέσα από την ελληνική φύση και κρατημένης από το ανθρώπινο μέτρο.
Ο αρκαδικός πολιτικός του νους είναι αδιαίρετος του Ελληνισμού. Πολύπλοκος και ξεκάθαρος. Ανοιχτός και ανήσυχος. Λύκαιος και Δικταίος, μα πάνω απ’ όλα ελεύθερος. Θεμελιώνεται στην κατοχή της πρωτογενούς γνώσης, ότι τα βήματα του παρελθόντος είναι γεμάτα από την Ιστορία και τις αναμνήσεις του μέλλοντος μας.
Περικλείει, συμπυκνώνει και συνδημιουργεί τη συνείδηση της ενότητας του όλου και του μέρους, του μικρόκοσμου και του μακρόκοσμου, του ατομικού και του συλλογικού. Αποκαλύπτοντας, ανάμεσα στην ένταση και τη διάσταση του παλιού με το καινούργιο, εκείνη την διαχρονική ουσία της ζωής, των πραγμάτων, της πολιτικής.
Αλλάζει την ποιότητα και τη μορφή της πολιτικής, ανανεώνεται, αναπροσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, αφομοιώνει καινούργιες επιδράσεις, διαπλάθει έργα πρωτότυπα, ανατρέπει και παραβαίνει τον δογματισμό και τη μονοτονία.
Ο πολιτικός λόγος του Κώστα Λαλιώτη, μας παρακινεί αδιάλειπτα, με ρυθμό και τόνο, στην εκπλήρωση ενός ελπιδοφόρου και νικηφόρου σχεδίου. Ενός δυνατού μέλλοντος, τροφοδοτώντας την τόλμη του καθενός μας ξεχωριστά, με φρόνηση, πολιτική στράτευση και δράση.
Αναγορεύει την πολιτική σε τέχνη, πεδίο φιλοσοφικής σκοπιμότητας και φυσικής ισορροπίας, καταπληκτικών επιτεύξεων και αντιθέσεων με ποικιλία και πολυμορφία, που κυριαρχείται από τον αρμονικό λόγο του συναισθήματος και του ορθολογισμού. Γίνεται έτσι το κλειδί, που επιτρέπει στην πολιτική να αναδείξει, με κάθε λεπτομέρεια, τη βεβαιότητα της ουσίας της.
Χαράσσει ανεξίτηλα αποτυπώματα στην εύλογη διαδρομή για την κατάκτηση της ζωής, μέσα από την αλληλουχία της διαφορετικότητας των ιδιοσυγκρασιών, των νοοτροπιών, των τάσεων και των τρόπων έκφρασης. Ενοποιεί τις τόσο διαφορετικές αυτές μορφές σε μια πολυσύνθετη και πλατύχωρη υποδοχή για να συνεχισθεί το αέναο ταξίδι των μεγάλων οριζόντων.
Μετουσιώνει τις προσδοκίες του ελληνικού λαού για ένα καλύτερο αύριο σε ζωντανές, κινούμενες και δρώσες, σε αγώνες γενναίους και διαρκείς. Πραγματώνοντας δυνατά τα αδύνατα κι εφικτά τα ουτοπικά.
Η «ΠΥΞΙΔΑ» είναι ένα έργο πολιτικού ενθουσιασμού ή μάλλον ένα αυτούσιο ενθουσιαστικό πολιτικό γεγονός. Στον πυρήνα του οποίου η ηθική γίνεται σαφής, παρούσα, ενεργή καθώς η μέθεξη του οράματος οδηγεί τα βήματά μας στο μέλλον.
Αναβιώνει εκείνη την ιστορική περίοδο, τότε που μια χούφτα ανθρώπων συσπειρωμένων γύρω από ένα χαρισματικό Ηγέτη, τον Ανδρέα Παπανδρέου, δημιούργησαν την εκπληκτική μεταπολιτευτική πορεία για το Λαό και την Πατρίδα, την Ελλάδα και τους Έλληνες. Όποιος δεν έζησε μέσα σε αυτήν την ατμόσφαιρα δεν μπορεί να την αναπαραστήσει.
Ο Κώστας Λαλιώτης το πραγματοποιεί, γιατί θα τη συμβολίζει πάντα με τον πιο αυθεντικό τρόπο. Ήταν η εποχή των ονείρων.
Αποτελεί κατάθεση ψυχής, που βγαίνει με ειλικρίνεια από τη ζωή, την καρδιά και τη σκέψη του Κώστα Λαλιώτη.
Η «ΠΥΞΙΔΑ» δείχνει κάτι το αξιοθαύμαστο: να παρουσιάζεται σήμερα σε μια χώρα και σε μια εποχή, που γύρω μας μονολογούνε φλυαρώντας, ένας πολιτικός άνδρας αυτής της ποιότητας, της εσωτερικότητας, της πνευματικότητας και της αλήθειας. Έλληνας κι ελεύθερος.-

35 σχόλια

  1. ΨΟΦΗΣΤΕ ΠΑΣΟΚΙΑ!
    ΚΑΝΤΑΦΙ-ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ-ΣΑΝΤΑΜ-ΝΟΡΒΗΓΙΑ

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΟ/ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. που σε διορισανε μωρη πασοκα;
    εσενα γιατι δεν σου κοψανε το μισθο;


    σανταμ-τσαουσεσκου-κανταφι-νορβηγια.
    γιατι αραγε να σας μισουν τοσο πασοκια;
    και οχι μονο τους αρχηγους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τσουλακι του χρυσοχοιδη ειναι.
    θα ρουφιανεψε κοσμο,και να

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έρχονται οι βρυκόλακες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έρχονται οι βρυκόλακες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αστεγος,ανεργος,και χωρις πολιτικα δικαιωματα θα καταληξεις 11:16.
    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ.
    μας τα ζαλισατε κουμουνια..
    ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!
    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΛΟΒΕΡΔΟΣ-ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανδρέας Παπανδρέου και το τσιράκι του ο Λαλιώτης. Οι αρχιμάστορες της καταστροφής οι πρωτεργάτες της διαπλοκής και της λαμογιάς οιπρώτοι διδάξαντες της αρπαχτής και του λαδώματος. Φάνε φάγανε και μαζί τους τρώγανε όλοι οι πράσινοι άρπαγες. Ανοίγοντας το δρόμο για το κατάντημα της χώρας σήμερα.
    Μα καλά που το βλέπεις το ήθος ποιά ηθική ε'ιχαν οι άνθρωποι αυτοί?
    Σα δεν ντρέπεσαι Ναι μεταλαμπαδεύσαν την τέχνη της ρεμούλας και της αρπαχτής και στις επόμενες γενιές
    Ρε δεν πας στο Διάολο λεω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οτι ειπε ο 11:19 ισχυει και για σενα στοκε 11:28
    ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΠΟΠΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ....

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ IQ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ....

    Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εκχωρήσατε κυριαρχικά δικαιώματα,
    διαλύσατε αδυσώπητα τον εθνικό οικονομικό και κατά προέκταση κοινωνικό ιστό,
    καθιερώσατε έναν διεφθαρμένο κρατισμό μέσα από λεηλατικές κομματικές πρακτικές μίζας-ρεμούλας και αρπαχτής,
    και βγαίνετε σήμερα,
    θλιβερά πρασινοφρουράκια,
    να μας πείτε γιά

    "την πολιτική, τόσο στο ιδιαίτερο πλαίσιο της ανακάλυψης της, όσο και στο γενικότερο πλαίσιο της διαφύλαξης της, νοηματοδοτώντας την στη ροή του χρόνου, ως σύνθεση του ιδανικού με το πραγματικό, συνεχώς ανανεούμενης και αναγεννώμενης, ειδομένης μέσα από την ελληνική φύση και κρατημένης από το ανθρώπινο μέτρο"

    και λοιπές θολο-μπουρδολογίες.

    ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΘΕΙΑΣΕΤΕ ΠΟΙΟΝ,
    ΤΟΝ ΛΑΛΙΩΤΗ,
    ΤΟΝ ΜΑΚΡΑΝ ΑΝΤΙΠΑΘΕΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΙΔΕΧΘΕΣΤΕΡΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.

    Πρασινοφρουράκια,προκαλείτε αηδία,
    ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ?

    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε θουλη,
    μην ακους τους ζηλιαρηδες,
    μια-δυο ρουφιανιες και φτιαχτηκαμε εμεις οι προοδευτικοι,
    αστους αυτους να βολοδερνουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 11:16
    Τι εννοεις; Πηδουσε ο Μιχαλης και αυτο το κοριτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ 300 ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΛΑΚΕΣ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.



    ΥΓ. Ο ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?
    Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΘΑ ΕΣΚΑΣΕ . Ο ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΣ ΘΑ ΕΣΚΑΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ.
    ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΕ ΑΛΒΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. o lalioths ola ayta plaka kanete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λαλιώτη δεν θα σταθώ στην μάνα σου που ήταν ιδιαιτέρα ενος χαζομούνι που αρσενική χάτα δεν του ξέφευχε, αλλά του γέρου τηςδημοκρατίας. Ερωτώ γιά τον εμφύλιο τι μερίδιο ευθύνης είχε;
    Ρε κλέφτες χρεωκόπησε μια χώρα και είοσθε ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ κλεφτρώνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι και πώς είπες.... ο Λαλιώτης;
    Όπως ο Τσοχατζόπουλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε ξεκολιάρηδες, ο τόπος δεν χρεώθηκε από τους χοντικούς αλλά από τον αγαπιεσάρη τον παπά ανδρέα. Μα δεν νρέπεστε ρε ξέκολα να θέλετε να εμφανίζετε τον χαζομούνι που είπε θα κάνει την ΑΤΑ καλύτερη και επέβαλε νόμο για κατάργηση της αύξησης του μισθού ;
    Σοβαρευτείτε καραγκιόζηδες, ο τόπος χρεοκόπησε και εσεις στον κόσμο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΟΥ ξεφυτρωνουν καθε μερα κατι τετοια γλυφτρακια?που το θυμηθηκε το θειο βρεφος?Λαλιωτης=δανεια στον Κωστοπουλο για να ανοιξει τα περιοδικα λαιφσταιλ που στην κυριολεξια γεμισαν με ΣΚΑΤΑ και μετετρεπσαν σε ΧΑΒΟΥΖΑ τα μυαλα της νεολαιας...της βολεμενης με το γαλλικο νυχακι και το μπουκομενο απο μπιφτεκι στομα και κολο που τωρα βεβαια δεν εχει ΠΡΟΣΟΝΤΑ γιατι ειχε βολευτει σε μια θεσουλα κομματοσκυλου...και κατι τετοια νεολαιακια του ΚΛΙΚ και ΝΙΤΡΟ μας βγαινουν εδω και γλυφουν...ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΜΩΡΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "The Untouchable Λαλιώτης . ."
    "Το πνευματικό τέκνο του Ανδρέα Παπανδρέου"


    Η καταστρεπτικώτερη ελληνική φυσιογνωμία που γνώρισε η μεταπολίτευση.
    Ο άνθρωπος που, κατα διαταγήν του "πνευματικού του πατέρα", εδίδαξε, έξάσκησε και εγκαθίδρυσε στους κόλπους του Πασοκ το περίφημο δόγμα του Γκέμπελς «λέγε, λέγε» «γράψε, γράψε» στο τέλος κάτι θα μείνει.
    Και έμεινε κάτι, αυτό που έκτοτε τρύπωσε και διχάζει τον ελληνικό νου το δηλητηριώδες "ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ".

    Υπήρξε ο μέγας εμπνευστής του Καρχιμάκη στην κατασκευή και διάθεση των άπειρων "μαΐμού" σκανδάλων (ιδέ δόγμα του Γκέμπελς) που βασικό σκοπό είχαν να ρίξουν στάχτη και κυρίως να εκπνεύσει ο άνευ ασυλίας χρόνος εαυτού και ημετέρων πατέρων-υιών και Τρεπεκλήδων Πασόκων.

    Σε οποιο Βατοπέδι, σε όποιο λιμάνι, σε όποιο σταθμό σε όποιο αεροδρόμιο και σε όποιο δρόμο τα ενώνει, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις τις μιζοπατημασιές του θα βρείς.

    Αν υπάρχει ενας, εστω μόνο ενας άνθρωπος που θα τον ζήλευε και θα επιθυμούσε να βρισκόταν στη θέση του σήμερα, θα πρέπει να ειναι μόνο ο Άκης".

    Εχει όμως κι ο μπαγάσας ο καιρός γυρίσματα . .


    Βόγλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ένα θλιβερότατο απολίθωμα του παρελθόντος συνταυτισμένο πλήρως με το κόμμα που κατέστρεψε την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το όνομα της γλυψιάρας
    αναρτήσασας "Θούλη",παραπέμπει
    στην Σκανδιναβία.(κλικ για να μάθεις στο Google).
    Χαχαχουχουχί απο πότε η "Πυξίδα"
    είναι μπούσουλας?(σέρνει το καράβι
    Αααα,ο Λαλιώτης πότε δούλεψε για να κολλήσει ένσημα?
    Το "Θείον Βρέφος" ακόμα χρωστά
    μαθήματα στην Οδοντιατρική.
    36 χρόνια....δλδ 9 Ολυμπιάδες.
    Ας με κυβερνήσει ο εισαχθείς στα
    ΤΕΙ με βαθμό 2.Δύο.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΑΝΕ ΚΑΝΑ ΑΝΑΡΜΟΣΤΟ ΜΩΡΗ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ.
    ΑΝΑΡΜΟΣΤΟ= ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ,ΠΙΠΑ,ΡΟΥΦΟΚΑΒΛΕΤΑ, ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΚΟΜΑΤΙΚΑ ΠΟΡΝΙΔΙΑ ΤΗ "ΔΟΥΛΕΙΑ" ΣΑΣ.
    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    που σε διορισανε μωρη πασοκα;
    εσενα γιατι δεν σου κοψανε το μισθο;


    σανταμ-τσαουσεσκου-κανταφι-νορβηγια.
    γιατι αραγε να σας μισουν τοσο πασοκια;
    και οχι μονο τους αρχηγους...

    23 Οκτ 2011 11:15:00 μ.μ.


    μα φυσικα
    ΣΤΗΝ ΠΑΣΟΚΟΤΡΑΠΕΖΑ
    Α Τ Τ Ι Κ Η Σ .............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΛΑΛΙΩΤΗΣ= ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΓΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εύχομαι μετά παρρησίας να το πληρώσει και να έχει,
    ακριβώς την ίδια τύχη με τον κολλητό του "αδελφό", σύντροφο Μουαμάρ Καντάφι..

    Σε λαγούμι με λύματα να βρεθεί κατακρεουργημένος.

    Στο Κρεοπωλείο ΚΡΕΑΣ εκτεθμένος.

    Και να πάρει στη θάλασσα το κουφάρι του ειδεχθούς αυτού αποτυχημένου "πολιτικού"...................

    ________________________________
    ΜΑΚΑΒΡΙΟ, δεν συμφωνούμε βέβαια, αλλά η ευρηματικότητα κάποιων είναι αξεπέραστη !!!

    Saddam Hussein ███████████████ 100% Complete.

    Osama Bin Laden ███████████████ 100% Complete.

    Mu'ammar Gheddafi ███████████████100% Complete.

    Georgios Papandreou ██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒Loading...



    ________________________________
    κακή σας μέρα ΠΑΣτόκοι >>>>>>>>
    αϊ στο διάβολό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Βάστα Θούλη,

    αλλα 100 αγγούρια σου εμειναν ακόμα και πού θα πάει;

    Θα την κανεις κατα Αθήνα μεριά να γλυτώσεις απο τη ρουφιανια και τη μιζέρια του χωριού σου.

    Να δές τον σύντροφο !!!! Χρυσοχοίδη,

    ενας ασήμαντος δικηγοράκος

    ενας ασήμαντος νομαρχάκος Καρδίτσας

    αλλά δές τον σήμερα

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    και να οι επενδύσεις

    και να οι εμίρηδες

    Γέμισε τον τόπο κακομοίρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ουρές σχηματίζουν οι Λίβυοι για να δουν τη σορό του Καντάφι
    Εκατοντάδες Λίβυοι σχηματίζουν ουρές έξω από αποθήκη-ψυγείο κρεάτων στη Μιζράτα, προκειμένου να δουν τη σορό του Μουαμάρ Καντάφι που φυλάσσεται εκεί μέχρι να γίνει η κηδεία του. Την ίδια ώρα, πιέσεις δέχεται η Τρίπολη από τη διεθνή κοινότητα να.....
    πραγματοποιήσει έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του Λίβυου συνταγματάρχη.
    Στην ίδια αποθήκη-ψυγείο βρίσκεται και η σορός του γιου του, Μοτασίμ Καντάφι.

    Τις σορούς επιθεώρησε ο πρωθυπουργός Μαχμούντ Τζιμπρίλ και άλλοι αξιωματούχοι.

    «Τους είπα να το κρατήσουν στην κατάψυξη για μερικές ημέρες. Για να είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζουν όλοι πως είναι νεκρός», δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου, Αλί Ταρχούνι, προσθέτοντας ότι η κηδεία του Λίβυου συνταγματάρχη έπρεπε να καθυστερήσει.

    Λίβυοι αξιωματούχοι διαφωνούν σχετικά με το τι θα πρέπει να γίνει με τη σορό.

    Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο έχει ανακοινώσει ότι η κηδεία του Μουαμάρ Καντάφι θα είναι μυστική και πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν πως θα επιχειρήσει πόντιση της σορού στη θάλασσα -όπως είχε γίνει με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν-, προκειμένου να μην μετατραπεί ο τάφος του σε «τόπο προσκυνήματος».

    Ιατροδικαστής στη Μιζράτα αναμένεται, πάντως, να πραγματοποιήσει νεκροψία στη σορό, την ώρα που η Λιβύη δέχεται πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα να πραγματοποιήσει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Καντάφι.

    Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι η έρευνα θα πρέπει να γίνει «με ανοιχτό και διαφανή τρόπο».

    Μετά τις εικόνες βίντεο που κυκλοφόρησαν και έδειχναν τον Μουαμάρ Καντάφι να συλλαμβάνεται ζωντανός, ο ΟΗΕ κάλεσε να διεξαχθεί πλήρης έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου, ένα ενδεχόμενο που η μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης είχε αρχικά αποκλείσει.

    Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι του ΝΑΤΟ συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες και αποφάσισαν να τερματιστεί στις 31 Οκτωβρίου η επτάμηνη στρατιωτική αποστολή στη Λιβύη.

    Η Συμμαχία «θα διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν επιθέσεις κατά πολιτών κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

    Οι συγκεχυμένες συνθήκες γύρω από το θάνατο του Καντάφι, οι διαφωνίες για τον τόπο ταφής, ακόμη και οι έριδες που υπήρξαν για το εάν η επικείμενη ανακήρυξη της ανεξαρτησίας πρέπει να γίνει από τη Λιβύη ή τη Βεγγάζη, δείχνουν να υπονομεύουν την «καθαρή» αρχή που επεδίωκε να κάνει η μεταβατική ηγεσία.

    Με ένα τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι, η σορός του Καντάφι φέρει τα σημάδια ενός βίαιου τέλους -το οποίο μεταδίδεται διεθνώς μέσω αιματοβαμμένων βίντεο και εικόνων από την κάμερα κινητού τηλεφώνου.

    Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Λιβύης έδωσε την εκδοχή των «διασταυρούμενων πυρών» για να εξηγήσει το θάνατο του Καντάφι, αφότου σύρθηκε -ζωντανός- από τη σήραγγα αποχέτευσης όπου κρυβόταν κάτω από λεωφόρο της Σύρτης.

    Ωστόσο, βλέποντας τις εικόνες του Καντάφι να ξυλοκοπείται, ενώ ζητά τα νόμιμά του δικαιώματα, υπό τον ήχο όπλων, πολλοί υποθέτουν ότι απλώς εκτελέστηκε συνοπτικά.

    http://www.dailynews24.gr/


    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ είπε...___________________________
    παγωμενο... το μελλον σας ΠΑΣΟΚΙΑ +

    Λιβύη: Επιδεικνύουν σε κρεοπωλείο τη σορό του Καντάφι!
    ΤΟΥ ΣΎΝΤΡΟΦΟΥ
    του..αδελφού ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ διεθνους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ...ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΩΝ.

    μαστούρια...ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣτε ΤΟ
    ΜΕΛΛΟΝ σασ______________ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ουρές σχηματίζουν οι Λίβυοι για να δουν τη σορό του Καντάφι
    Εκατοντάδες Λίβυοι σχηματίζουν ουρές έξω από αποθήκη-ψυγείο κρεάτων στη Μιζράτα, προκειμένου να δουν τη σορό του Μουαμάρ Καντάφι που φυλάσσεται εκεί μέχρι να γίνει η κηδεία του.


    Στην ίδια αποθήκη-ψυγείο βρίσκεται και η σορός του γιου του, Μοτασίμ Καντάφι.

    Τις σορούς επιθεώρησε ο πρωθυπουργός Μαχμούντ Τζιμπρίλ και άλλοι αξιωματούχοι.
    «Τους είπα να το κρατήσουν στην κατάψυξη για μερικές ημέρες.
    Για να είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζουν όλοι πως είναι νεκρός», δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου,
    Αλί Ταρχούνι, προσθέτοντας ότι η κηδεία του Λίβυου συνταγματάρχη έπρεπε να καθυστερήσει.



    Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο έχει ανακοινώσει ότι η κηδεία του Μουαμάρ Καντάφι θα είναι μυστική και πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν πως θα επιχειρήσει πόντιση της σορού στη θάλασσα -όπως είχε γίνει με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν-, προκειμένου να μην μετατραπεί ο τάφος του σε «τόπο προσκυνήματος».

    Ιατροδικαστής στη Μιζράτα αναμένεται, πάντως, να πραγματοποιήσει νεκροψία στη σορό, την ώρα που η Λιβύη δέχεται πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα να πραγματοποιήσει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Καντάφι.

    Με ένα τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι, η σορός του Καντάφι φέρει τα σημάδια ενός βίαιου τέλους
    -το οποίο μεταδίδεται διεθνώς μέσω αιματοβαμμένων βίντεο και εικόνων από την κάμερα κινητού τηλεφώνου.
    ''''''''''''''''''''''''''''''''''

    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ είπε...
    παγωμενο... το μελλον σας ΠΑΣΟΚΙΑ +

    Λιβύη: Επιδεικνύουν σε κρεοπωλείο τη σορό του Καντάφι!
    ΤΟΥ ΣΎΝΤΡΟΦΟΥ του..αδελφού
    ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ διεθνους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ...ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΩΝ.


    ΠΑΣΟΚ μαστούρια...ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ
    ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ σας ______________ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΚΟΨΕ ΤΑ ΛΙΓΜΕΝΑ ΜΑΛΑΚΑ

    ΣΕ ΧΑΛΑΝΕ

    ΚΟΨΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εύχομαι μετά παρρησίας να το πληρώσει και να έχει,
    ακριβώς την ίδια τύχη με τον κολλητό του "αδελφό", σύντροφο Μουαμάρ Καντάφι..

    Σε λαγούμι με λύματα να βρεθεί κατακρεουργημένος.

    Στο Κρεοπωλείο ΚΡΕΑΣ εκτεθιμένος.

    Και να πάρει στη θάλασσα το κουφάρι του ειδεχθούς αυτού αποτυχημένου "πολιτικού"...................

    ________________________________
    ΜΑΚΑΒΡΙΟ, δεν συμφωνούμε βέβαια, αλλά η ευρηματικότητα κάποιων είναι αξεπέραστη !!!

    Saddam Hussein ███████████████ 100% Complete.

    Osama Bin Laden ███████████████ 100% Complete.

    Mu'ammar Gheddafi ███████████████100% Complete.

    Georgios Papandreou ██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒Loading...
    ________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΩΠΑ, Η ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ,
    ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ;
    ΜΑΛΛΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. XAXAXA.... ΠΟΥ !!!!!

    ΣΤΟ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ
    Ή ΣΤΑ
    ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ ?

    ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το «κείμενό» σου συντρόφισσα Θούλη μπορεί να προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στην Ιατρική! Σε περίπτωση δηλητηριάσεων, θα δίνεται στον πάσχοντα να το αναγνώσει ενδελεχώς, ώστε να προκαλείται αβίαστα και απροβλημάτιστα ΕΜΕΤΟΣ!!! Κυριολεκτικά θα σώζεις ζωές! Εύγε! Ελπίζουμε να ξαναδιαβάσουμε κείμενά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση