GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτοκτονία ή υποταγή; λίγο πριν το χορό του Ζαλόγγου...

Από το tvxs.gr Φαίνεται ότι ο κύβος ερρίφθη και απομένουν οι λεπτομέρειες. Πάμε για ένα γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους, εξέλιξη που...

Από το tvxs.gr

Φαίνεται ότι ο κύβος ερρίφθη και απομένουν οι λεπτομέρειες. Πάμε για ένα γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους, εξέλιξη που είναι και καλή και κακή: το καλό είναι ότι ξελαφρώνει το βάρος ενός χρέους που είναι αβάστακτο. Το κακό είναι ότι το κούρεμα, η αναδιάρθρωση ή με όποιο όνομα το βαφτίσουν, ακόμη και αν ληφθούν μέτρα ώστε να μην καταρρεύσουν τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και το τραπεζικό σύστημα, αποτελεί στη πραγματικότητα μια συντεταγμένη χρεοκοπία. Και η χρεοκοπία αυτή θα σφραγίσει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια.
Αυτό που η κυβέρνηση απέφυγε, από την αρχή της κρίσης, να εξηγήσει στους πολίτες είναι ότι η ελληνική τραγωδία βασικά δεν οφείλεται στο μέγεθος του χρέους ούτε στο...
ποσοστό που αντιπροσωπεύει στο ελληνικό ΑΕΠ: υπάρχουν χώρες οι οποίες, από την άποψη των αριθμών, είναι σε χειρότερη θέση. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι η χώρα έχει σταματήσει να παράγει πλούτο ικανό να τη θρέψει. Οι δομικές ανισότητες στην ευρωζώνη επιτείνουν το πρόβλημα, αλλά και γρόσια να ήταν το εθνικό νόμισμα, η ελληνική νεοπλουτίστικη φούσκα θα είχε σκάσει. Ό,τι και να λένε οι θιασώτες της Ψωροκώσταινας και της δραχμής.
Το καλό νέο είναι, λοιπόν, ότι θα τελειώσει το μαρτύριο της σταγόνας, με το οποίο βασανίζεται ο πληθυσμός της χώρας εδώ κι ενάμιση χρόνο, βλέποντας το ένα σκληρό μέτρο να διαδέχεται το άλλο. Το κακό νέο είναι ότι θ’ αρχίσουν νέα μαρτύρια. Όλο το προηγούμενο διάστημα ο φόβος των κυρίαρχων δυνάμεων της Ευρώπης αλλά και των ΗΠΑ ήταν μήπως το κούρεμα θεωρηθεί «πιστωτικό επεισόδιο», που όχι μόνο θα εμπόδιζε για χρόνια την Ελλάδα να ξαναδανειστεί από τις αγορές αλλά, κυρίως, θα είχε επιπτώσεις ντόμινο στην Ευρώπη.
Όλα όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα, από τη συνέχιση της δανειοδότησης μέσω των μηχανισμών στήριξης μέχρι την περίφημη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, είχαν βασικό στόχο την προστασία των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών και όχι φυσικά της Ελλάδας. Τώρα, Μέρκελ και Σαρκοζί φαίνεται να καταλήγουν ότι η ελληνική ανάκαμψη είναι αδύνατη, ότι είναι σαν να ρίχνουν λεφτά σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, κι επομένως αυτό που χρειάζεται είναι μέτρα για να μην εξαπλωθεί η επιδημία. Τι είδους επεισόδιο θ’ αποκληθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας καθώς και η τύχη της τελευταίας δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Με δυο λόγια, είμαστε πλέον αντιμέτωποι με τη μοίρα μας.
Είναι σαν κάποιος να χρωστάει σε μια τράπεζα ένα τόσο μεγάλο στεγαστικό δάνειο που δεν μπορεί ν’ αποπληρώσει, με την τράπεζα ν’ αναλαμβάνει τις δόσεις. Κάποια στιγμή η τελευταία αποφασίζει ότι δεν τη συμφέρει, κουρεύει το δάνειο στο 50%. Ο άνεργος δανειολήπτης δεν έχει πια στο κεφάλι του τους δανειστές να του λένε τι να κάνει, αλλά πρέπει να φροντίσει, χωρίς πλέον καμιά βοήθεια, για την αποπληρωμή.

Δύο είναι τα πιθανά σενάρια για το μέλλον της χώρας. Το λιγότερο κακό είναι το «πορτογαλικό»: μέσω ενός βασανιστικού μηχανισμού εσωτερικής υποτίμησης, οι τιμές και βασικά οι συντάξεις και οι μισθοί θα κουρευτούν σε σημείο ώστε η «γενιά των 700 ευρώ» ν’ αποτελεί γλυκιά ανάμνηση της ελληνικής Βelle Εpoque. Αυτό με την προϋπόθεση ότι η χώρα δεν θα εκραγεί από την αγανάκτηση και, αντίθετα, θα παρουσιάσει λίαν προσεχώς πρωτογενές πλεόνασμα (θα χαλάει, δηλαδή, λιγότερα απ’ όσα εισπράττει), βάζοντας τα οικονομικά και το χρέος της υπό έλεγχο.

Το χειρότερο σενάριο ονομάζεται «κάπου μεταξύ Βουλγαρίας και Αλβανίας»: η χώρα θα βρεθεί χωρίς μετρητά, κηρύττοντας στάση πληρωμών των μισθών και των συντάξεων των πολιτών της, εξέλιξη που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερο χάος από του προηγούμενου σεναρίου. Σε αυτή την περίπτωση η μοναδική λύση που αναγκαστικά θ’ αναδειχθεί θα είναι το τύπωμα εθνικού χρήματος για να πληρωθεί το πόπολο. Αυτό είναι πιθανότατα και το όνειρο της κυρίας Μέρκελ: να μην εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τις συνθήκες, αλλά ν’ αναγκαστεί ν’ αποχωρήσει μόνη της.
Δεν υπάρχει σήμερα περιθώριο για δικαιότερη λύση. Αυτή θα προϋπέθετε απαλλαγή της Ευρώπης από τη νεοφιλελεύθερη αρτηριοσκλήρωση, που έχει οδηγήσει ακόμη και την αμερικανική κυβέρνηση να βγαίνει στις Βρυξέλλες από τ’ αριστερά, συστήνοντας ανάπτυξη και όχι λιτότητα . Καθώς και γενικότερες εξελίξεις που θ’ αλλάξουν την πορεία των τελευταίων χρόνων, όταν οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι κι οι φτωχοί φτωχότεροι. Λίγο το κίνημα στη Wall Street, λίγο οι κλυδωνισμοί των δεξιών κυβερνήσεων στη Γαλλία και τη Γερμανία, όλα αυτά δείχνουν ότι το κλίμα πάει ν’ αλλάξει, αλλά είναι ακόμη νωρίς. Και η Ελλάδα δεν έχει ξεμείνει μόνο από χρήματα αλλά και από χρόνο.
Τα σκουπίδια που πνίγουν την Αθήνα, οι καταλήψεις που πολλαπλασιάζονται, η πλήρης αδυναμία της κυβέρνησης να επιβάλλει μια στοιχειώδη λειτουργία της χώρας, συγκροτούν τις δύο βασικές προυποθέσεις οι οποίες, σύμφωνα με τον Λένιν, πρέπει να πληρούνται για να υπάρχει επαναστατική κατάσταση: οι “από πάνω” δεν μπορούν να κυβερνήσουν όπως κυβερνούσαν μέχρι τώρα και οι “από κάτω” δεν μπορούν να κυβερνηθούν όπως τον προηγούμενο καιρό.
Μόνο που στη περίπτωση μας απουσιάζει πλήρως ένας ακόμη όρος για να πετύχει η όποια επανάσταση, με ή χωρίς εισαγωγικά: μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας και ένας φορέας που θα αναλάβει να την εφαρμόσει. Η αριστερά έχει πλήρως αποτύχει στην διατύπωση ενός ριζοσπαστικού και συγχρόνως ρεαλιστικού προγράμματος, που να μπορεί να βγάλει τη χώρα από τη παγίδα όπου την έχουν ρίξει.. Στη μεγάλη πλειοψηφία της δημαγωγεί ασύστολα για καμιά ψήφο παραπάνω, αδυνατώντας να δει πέρα από τη μύτη της: ότι κερδισμένη από την υπόθεση θα βγει τελικώς η ακροδεξιά, κραδαίνοντας τις σημαίες του νόμου και της τάξης.
Τα προηγούμενα δεν σημαίνουν ότι η επερχόμενη κοινωνική έκρηξη δεν είναι δικαιολογημένη. Και τις αιτίες της έχει και ηρωική θα είναι: τόσο ηρωική αλλά και τόσο απενοημένη, όσο ο χορός του Ζαλόγγου. Δεν θα περίμενε άλλωστε κανείς τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από μια κοινωνία που, αντίθετα πχ με τη Πορτογαλία, έχει μάθει από το σχολείο ότι από το να υποταχθείς, είναι καλύτερα να αυτοκτονήσεις.

21 σχόλια

  1. ακριβως δουλακι
    μονο οσοι ειναι διατεθειμενοι να πεθανουν για την ελευθερια ειναι ελευθεροι.
    τα υπολοιπα ειναι αναλυσεις του κωλου,φιλοσοφιες βορειων προαστειων.
    το ευρω ειναι ο ενοχος,η δραχμη ειναι η λυση.
    οι φραγκατοι κονομησανε απο τα πακετα delors και τα ολυμπιακα εργα,οι φραγκατοι θα πληρωσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτη ειναι η κονομημενη πουτανα ο κουλογλου,που ανοιχτα ψηφιζει υποταγη.
    ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στη δημοκρατια δεν υπαρχουν αδιεξοδα,λεγανε τα τσογλανακια του εκσυγχρονισμου....
    αλλα οταν απειλειται η εξουσια τους,νατο αμεσως το αδιεξοδο:αυτοκτονια η υποταγη.
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ!

    ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λαμογιο κουλογλου.
    ερχεται ο τσολιας που τοσο φοβασαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κουλογλου τουρκοσπορε θα σου γαμησω τη γυναικα και τα παιδια, ερχεται η ωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕΓΚΑ-ΣΚΑΙ-ΑΛΤΕΡ-ΕΞΤΡΑ-ΠΡΟΤΑΓΚΟΝ-ΑΙΧΜΗ-ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

    απο πληρωμενοι ντελαληδες της μεγαλης ελλαδας των ολυμπιακων,ιδεολογοι της υποταγης.
    αλλα παντα με τους φραγκατους...

    ΚΡΕΜΑΛΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. στην ωθηση...
    στο ελληνογαλλικο...
    στην αγια αικατερινη των φραγκατων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΦΑΥΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙΚΤΡΑ. Ο ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΟΣ ΓΑΠ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΗΤΑΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΟΝΤΡΟ-ΜΠΕΝΝΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΛΕΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΠΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ!! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΕΝΕ...ΛΕΝΕ...ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΡΓΟ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΡΩΙΝΑΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΤΡΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕ ΤΟ ΑΥΤΙ... ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ ΜΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΩΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. παντα καποιος κουλογλου θα ανοιγει την κερκοπορτα...
    ερχονται αυτα που φοβοσαστε αληταραδες ευρωπαιστες...
    λαος,στρατος,εκκλησια,τσολιας,δημιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αγραμματα σκυλια του κουλογλου
    οσα πτυχια και να αγορασετε,
    οση κοινωνικη θεση και να αποκτησετε
    ολοι σας ξερουν τι αχρηστα,πονηρα ποντικια εισαστε...

    υποταγμενοι δουλοι των φραγκατων...

    δειτε το βιντεο εκτελεσης του σανταμ...
    οι ιδιοι οι εργοδοτες σας θα σας δωσουν στα πληθη για να τα εκτονωσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. υπαρχουν και αδιαφθοροι,πουλημενα τομαρια του κουλογλου.
    αυτους να φοβαστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΙ ΜΕΣΑ Σ'ΟΛΑ,ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΑΣ!!!
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ''ΜΑΘΑΝΕ ΟΤΙ Γ....ΣΤΕ,ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ''.
    Α ΡΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΤΟ
    ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕΣ.
    ΕΚΕΙ,ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΙΩΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. συμπληρωνω 1:04
    λαος,στρατος,εκκλησια,εκκαθαριστης,τσολιας,δημιος.
    αλλωστε για τα φραγκα τα πουλησανε ολα τα γουρουνια τα θρεμμενα με πακετα delors...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. order prevails in berlin....
    γραφε οσο προλαβαινεις,ροζα κουλογλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εγω προσωπικα εχω να δωσω συγχαρητηρια στους αθηναιους που σταματησανε να βλεπουν το δεντρο και να χανουνε το δασος.
    αληθεια η φωτογραφια της ακροπολης!
    ποσοι απο εμας οταν κοιταν την ακροπολη αναρωτιουνται πως ητανε και ποιοι ητανε οι κλεφτες και οι βανδαλοι που καταντησαν αυτο που βλεπουνε το απομειναρι ενος ερειπιου??
    ετσι ειναι και οι ζωη μας .να φυγουμε απο την εικονα και τις εντυπωσεις και να γινουμε πιο βαθοι σαν ανθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εσυ κουλογλου γιατι να φοβασαι;
    παντα κοντα στο λαο,
    παντα συνεπης αριστερος,
    καταθεσεις δεν εχεις,
    τα παιδια σου σε δημοσιο πανε,
    χρωστας το σπιτι που μενεις,
    ποτε δεν πουλησες την πεννα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Σε αυτή την περίπτωση η μοναδική λύση που αναγκαστικά θ’ αναδειχθεί θα είναι το τύπωμα εθνικού χρήματος για να πληρωθεί το πόπολο. Αυτό είναι πιθανότατα και το όνειρο της κυρίας Μέρκελ: να μην εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τις συνθήκες, αλλά ν’ αναγκαστεί ν’ αποχωρήσει μόνη της."
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΛΥΣΗ
    ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΡΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ,ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΔΡΑΧΜΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΚΡΙΘΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ .
    ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ
    ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΕ ΤΕΘΟΥΝ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΥΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ θα έλεγα 2.29 να τεθούν σε αναστολή και οι διατάξεις της Λισσαβώνας και του Μάαστριχτ που αφορούν τις 4 ελευθερίες.
    Άμα είναι να γίνει η δουλειά,να γίνει ολοκληρωμένα.
    Όπως και να έχει,από δω και πέρα η απο-Μααστριχτοποίηση θα είναι στην ημερήσια διάταξη.
    Και όχι μόνο για την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 2:44:00 μ.μ.
    ΕΙΜΑΙ Ο 2.29
    ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΧΡΥΣΟΣ,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ,ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ,
    ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,ΤΡΟΦΙΜΑ,
    ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,ΝΑΥΤΙΛΙΑ.
    ΡΕΥΜΑ,ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ,ΝΕΡΑ.
    ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΗΣ.
    Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΡΙΣΗ.
    Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΙΝΑΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΟΙ,
    Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ.
    ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΟΛΑ ΣΤΗ ΝΤΟΠΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ.
    ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ.
    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ.
    ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ.
    ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΥΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ.
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ.
    ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΠΙΟ ΙΣΟΤΙΜΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΙ.
    ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ.
    ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΙΚΙΑ.
    Η ΑΠΟΜΑΑΣΤΡΙΧΤΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ.
    ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.
    ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. σιγα που θα μας βαλει διλημματα ο κουλογλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση