GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι πλημμύρες απειλούν τη Μπανγκόκ...

Από το tvxs.gr Έξι περιοχές της Μπανγκόκ απειλούνται σήμερα άμεσα από τις πλημμύρες, τις χειρότερες που έχουν πλήξει την Ταϊλάνδη τα τελε...

Από το tvxs.gr

Έξι περιοχές της Μπανγκόκ απειλούνται σήμερα άμεσα από τις πλημμύρες, τις χειρότερες που έχουν πλήξει την Ταϊλάνδη τα τελευταία 50 χρόνια, ανάμεσά τους και η περιοχή όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο, το οποίο έχει...
περικυκλωθεί από τα νερά, όμως εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά.
Υπάρχουν «70 με 80 εκατοστά νερού σε δύο δρόμους» που οδηγούν προς το αεροδρόμιο Ντον Μουάνγκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος των αεροδρομίων της Ταϊλάνδης στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Δίνουμε μάχη ενάντια στα νερά».
Στο αεροδρόμιο στεγάζεται το κυβερνητικό κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης, αλλά και χιλιάδες πληγέντες, ενώ εκεί αναμένεται να δημιουργηθεί ένα κέντρο ανεφοδιασμού το οποίο θα προμηθεύει τα καταστήματα με προϊόντα και κυρίως με πόσιμο νερό.
Πάντως, η περιοχή Ντον Μουάνγκ, στα βόρεια της Μπανγκόκ, είναι μία από τις πρώτες όπου εισήλθε την Παρασκευή το νερό, όταν άνοιξαν οι υδατοφράχτες.
Οι αρχές της πρωτεύουσας, στην οποία κατοικούν 12 εκατομμύρια άνθρωποι, προειδοποίησαν ότι απειλούνται έξι περιοχές, ενώ κάλεσαν τους κατοίκους τους «που απειλείται η ζωή και η περιουσία τους» να τις εγκαταλείψουν.
«Αν πληγεί η Μπανγκόκ, αυτό θα έχει επιπτώσεις για όλη τη χώρα, οπότε είναι σημαντικό να φροντίσουμε ώστε να επιβιώσει η χώρα», δήλωσε ο κυβερνήτης της πρωτεύουσας Σουκουμπχάντ Παριμπάτρα σε τηλεοπτικό δίκτυο, επισημαίνοντας ότι «η κατάσταση μπορεί να γίνει επικίνδυνη».
Η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Γινγκλάκ Σιναουάτρα είχε προειδοποιήσει το Σάββατο ότι η κρίση ενδέχεται να διαρκέσει «τέσσερις με έξι εβδομάδες» και κάλεσε τους κατοίκους της Μπανγκόκ να προετοιμαστούν καθώς η στάθμη του νερού απο τις πλημμύρες μπορεί να φτάσει ακόμη και το ένα μέτρο.
Εκτός από τις πλημμύρες οι κάτοικοι της Μπανγκόκ ενδέχεται να κινδυνεύσουν από επιδημίες, ενώ τρόμο προκάλεσε και το γεγονός ότι σε μία περιοχή στα βόρεια της πρωτεύουσαν άνθρωποι έπιασαν κροκόδειλους, καθώς δεκάδες από τα ζώα αυτά διέφυγαν από πλημμυρισμένα αγροκτήματα.
Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 365 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες σε ολόκληρη την Ταϊλάνδη, ενώ έχουν πληγεί σχεδόν 2,5 εκατομμύρια, περισσότεροι από 113.000 ζουν σε πρόχειρους καταυλισμούς, ενώ 720.000 έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση