GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απορία...

4 σχόλια

  1. exei o skai papaxela pagalo.
    mazeyte ta progoylia sas .
    kremontai kai twn 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο εμίρης κι ο μεσίτης
    Oργίασε η προπαγάνδα στα Ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες δυο ημέρες: “Το Κατάρ επενδύει 1 δις δολάρια στα μεταλλεία της Χαλκιδικής”. “Συμφωνία 1,2 δισ. ευρώ με το Κατάρ έκλεισε η Ελλάδα”. Ο Πρωθυπουργός χαμογελά πλατιά, χειροκροτώντας τον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Δημήτρη Κούτρα που μόλις υπέγραψε τη συμφωνία με τον Εμίρη του Κατάρ. Ψήφος εμπιστοσύνης από το Κατάρ στην Ελλάδα! Το Κατάρ θα βάλει 1,2 δις ζεστά πετροδολάρια στη χώρα μας. Σωθήκαμε!

    Είναι ωραία τα παραμύθια με τους Εμίρηδες αλλά είναι μόνο παραμύθια. Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας και ο ορυκτός τους πλούτος των $22 δις μεταβιβάστικαν κατά πλήρες δικαίωμα νομής και......
    κατοχής στην Ελληνικός Χρυσός το 2003, χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα για το Ελληνικό Δημόσιο με τη μορφή μισθωμάτων ή δικαιωμάτων (royalties). Πρόκειται δηλαδή για ιδιωτικά μεταλλεία από τα οποία η Ελλάδα δεν έχει να προσδοκά ούτε ένα ούτε ένα ευρώ όποιος κι αν είναι ο ιδιοκτήτης. Η θρυλική συμφωνία με το Κατάρ δεν είναι τίποτα άλλο από μια συμφωνία μεταξύ ιδιωτών επιχειρηματιών με τρία σκέλη:

    Το πρώτο σκέλος είναι ένα δάνειο από την Qatar Holdings στην European Goldfields ύψους $600 εκατ., με εγγύηση τα περιουσιακά στοιχεία της European Goldfields στην Ελλάδα – δηλαδή τα 317.000 στρέμματα της Χαλκιδικής – και πληρωτέο σε 8 δόσεις ξεκινώντας από το 2015. Έναντι αυτού του δανείου, η Qatar Holdings αποκτά τίτλους νέων μετοχών που αντιστοιχούν στο 22% του σημερινού μετοχικού κεφαλαίου..
    Το δεύτερο σκέλος είναι μια εντελώς ξεχωριστή συναλλαγή, στην οποία οι Κούτρας και Μπόμπολας (ΕΛΛΑΚΤΩΡ) πουλάνε στην Qatar Holdings συνολικό ποσοστό 9,9% της European Goldfield για $182 εκατομμύρια.
    Επιπλέον η Qatar Holdings αποκτά το δικαίωμα αγοράς (option) επιπλέον μετοχών της European Goldfield που ανέρχονται σε ποσοστό 5,11%.
    Η Ελλάδα δεν υπάρχει πουθενά σ’αυτήν την ανακοίνωση. Δεν πρόκειται για “επένδυση στην Ελλάδα” αλλά για μια απλή συμφωνία χρηματοδότησης ενός ιδιωτικού project.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν απλά ο μεσίτης, o broker της συμφωνίας που σαν αντάλλαγμα οι δυο ιδιώτες συμβαλλόμενοι του επέτρεψαν να κάνει το επικοινωνιακό του παιχνίδι και να αποκομίσει πολιτικά οφέλη υποκρινόμενος ότι “η Ελλάς εσώθη”.

    Στην πραγματικότητα το Ελληνικό Δημόσιο είναι για μια ακόμα φορά ο μεγάλος χαμένος, ο μεγάλος εξαπατημένος της υπόθεσης “Μεταλλεία Κασσάνδρας”, που εδώ και πολλά χρόνια βλέπει τα δισεκατομμύρια να σφυρίζουν γύρω του χωρίς να μπορεί να εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Στις 23 Δεκεμβρίου 2003, τα μεταλλεία μεταβιβάστηκαν στην Ελληνικός Χρυσός, μια εταιρειούλα που είχε συσταθεί μόλις δυο μέρες νωρίτερα από τον Δημήτρη Κούτρα με μετοχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ. Η μεταβίβαση έγινε με μηδενικό τίμημα για το Δημόσιο και χωρίς να τηρηθεί σε τίποτα η νόμιμη διαδικασία. Αρχιτέκτονας αυτής της δυσώδους συναλλαγής ήταν ο τότε Υφυπουργός Οικονομικών και νυν Δήμαρχος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ Χρήστος Πάχτας, άλλος ένας πολιτικός από αυτούς που μας έφεραν στα σημερινά χάλια όμως ποτέ δεν πλήρωσε για τις πράξεις του.

    Την αμέσως επόμενη μέρα μετά την κύρωση της μεταβίβασης από τη Βουλή, οι Κούτρας και Μπόμπολας άρχισαν να πουλάνε κομμάτι-κομμάτι την Ελληνικός Χρυσός στην European Goldfields αποκομίζοντας καθαρό και άκοπο κέρδος 95,7 εκατ. ευρώ. Παράλληλα έγιναν κάτοχοι του 19,9% της μητρικής European Goldfields και κράτησαν και ένα ποσοστό 5% στην Ελληνικός Χρυσός. Σήμερα οικονομάνε άλλα 136,5 εκατ. ευρώ χωρίς να έχει πέσει ούτε μια φτυαριά στη Χαλκιδική και φυσικά με μηδενικό όφελος για τη χώρα.

    Mετά από πολλές και διάφορες αγοραπωλησίες μετοχών, στους εθνικούς μας “επενδυτές” Μπόμπολα-Κούτρα απομένει ακόμα 15% της European Goldfields και 5% της Ελληνικός Χρυσός. Άποψή μας είναι ότι στην πρώτη ευκαιρία θα το χρυσοπουλήσουν κι αυτό. Για πολλούς λόγους: Επειδή τους ενδιαφέρει πρωτίστως το χρηματιστηριακό παιχνίδι και το εύκολο και γρήγορο κέρδος. Επειδή είναι πνιγμένοι στα χρέη και χρειάζονται άμεσα μετρητά. Επειδή δεν έχουν σχέση με μεταλλευτικές-μεταλλουργικές μπίζνες. Επειδή ξέρουν πώς έφαγαν τα μούτρα τους στη Χαλκιδική η TVX και πριν από αυτήν η ΜΕΤΒΑ. Και κυρίως, επειδή ξέρουν ότι οι πολίτες της Χαλκιδικής είναι εναντίον του έργου και δεν θα το αφήσουν να γίνει.


    Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. * ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ
    ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΥΤΡΑΣ ΤΟ ΜΟΥΤΡΟ
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ.

    ΤΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝΕ
    ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕ ΚΑΙ ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΛΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
    Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ?
    Ή ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΖΑΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ
    ΤΟ ΜΑΛΑ ΚΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΑΜΕΑ
    ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΚΡΕΤ !

    Ο ΕΜΙΡΗΣ, Ο ΜΕΣΙΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ !


    ΜΙΖΑ ΟΕΟ.....$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
    ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ 200.000 ΑΚΟΜΗ ΟΕΟ........
    ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΕΟΟΟΟΟ......
    ΕΛΛΗΝΑ ΧΕΣΤΗ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΣΟΥ ΛΕΩ.


    ΠΟΣΟ ΗΤΑΝΕ ΤΟ PERCENTAGE ΘΑ ΡΩΤΗΣΗ ΤΟ ΜΑΝΟΥΛΑ -ΣΤΟΝ ΑNDREW ΗΤΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ...ΛΑΔΙΑΡΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΘΥΜΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ GENERAL DYNAMICS..........HTANE KAI O ΓΙΩΡΓΑΡΑΣ ΕΚΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ......ΘΥΡΩΡΟ ΤΟΥ £££££££££££££££
    ££££££££££££££££££££££££££££££££££££

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση