GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάτρα: Ο παπάς... δεν συμφωνούσε για το νονό!

Από το pamepreveza.gr Tο Μυστήριο σταμάτησε στη μέση, ο κόσμος απορούσε περιμένοντας την εξέλιξη, ενώ το... μωρό κοιτούσε χωρίς να μπορε...

Από το pamepreveza.gr


Tο Μυστήριο σταμάτησε στη μέση, ο κόσμος απορούσε περιμένοντας την εξέλιξη, ενώ το... μωρό κοιτούσε χωρίς να μπορεί να καταλάβει όσα απίστευτα κι όμως αληθινά συνέβαιναν στην τελετή βάπτισής του!
Όλα αυτά το προηγούμενο Σάββατο, σε ιερό ναό της Πάτρας και κατά τη διάρκεια βάπτισης του μικρού Νικόλα...
Τι ακριβώς συνέβη; Οι γονείς του κανόνισαν τη βάπτιση του δεύτερου παιδιού τους και ανάδοχος θα ήταν ο αδελφός του πατέρα, ο οποίος εδώ και χρόνια ζει και...
εργάζεται στη Γερμανία.
Εκείνος ταξίδεψε στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να παραστεί στη βάπτιση του μικρού ανιψιού του. Όμως είχε την ατυχία να χτυπήσει στο χέρι και να βάλει επίδεσμο. Έτσι ο παπάς της εκκλησίας διέκοψε για πρώτη φορά το Μυστήριο ρωτώντας αν ήταν δυνατό να βαπτίσει το παιδί με ένα χέρι.
Ο θείος συμφώνησε σε αυτό και ο ιερέας έσπευσε να ζητήσει αντικαταστάτη. Όμως ο πατέρας του παιδιού παρενέβη και είπε ότι ο νονός θα ήταν ο αδελφός του και κανένας άλλος.
Ως πρώτη λύση, ο υποψήφιος ανάδοχος πρότεινε η βάπτιση του παιδιού να γινόταν από τον ίδιο και να τον βοηθούσε η σύζυγός του. Ο ιερέας έδειξε να καθησυχάζεται για λίγο.
΄0μως στη συνέχεια προχώρησε σε δεύτερη κρίσιμη ερώτηση. Και ποια ήταν αυτή; Αν ο νονός και η σύζυγός του ήταν νόμιμο ζευγάρι ή όχι. «Ναι, πάτερ, έχουμε παντρευτεί», απάντησε ο θείος του μωρού. «Με θρησκευτικό ή με πολιτικό γάμο;», ρώτησε ο ιερέας. «Με πολιτικό. Μήπως πειράζει;», απάντησε και ρώτησε ταυτόχρονα ο νουνός. Για να πάρει την απάντηση: «Βεβαίως!» από τον παπά, ο οποίος διέκοψε για δεύτερη φορά το Μυστήριο ζητώντας να βαπτίσει άλλος το παιδί!
Άλλος ήταν τελικά ο νονός
Στην εκκλησία επικράτησε το πανδαιμόνιο. Οι γονείς μαζί με άλλους συγγενείς προσπαθούσαν να πείσουν τον ιερέα να αλλάξει γνώμη. Ο ιερέας τηλεφώνησε σε άλλους ιερείς για να σιγουρευτεί για την απόφασή του. «Επί μία ολόκληρη ώρα είχαμε σταματήσει και προσπαθούσαμε να βγάλουμε άκρη πάνω από την κολυμπήθρα», λέει στον «Κόσμο» η μητέρα του μωρού.
Τελικά, τη λύση έδωσαν οι γονείς, αποφασίζοντας να βαπτίσει το παιδί ο τρίτος αδελφός του πατέρα. Και η βάπτιση που είχε προγραμματιστεί 6 το απόγευμα, έγινε τελικά στις 8 το βράδυ...

29 σχόλια

  1. Καλά έκανε ο Παπας.τι πνευματικός πατέρας θα είσαι αν εσυ ο ίδιος είσαι ουσιαστικά ανυπαντρος.αφού ο πολιτικός γάμος ούτε Θεούς αναγνωρίζει ούτε εκκλησια ούτε Ορθοδοξία.δεν γίνεται να κάνουμε και ότι θελουμε.θέλεις πολιτικό γάμο σεβαστό.αλλά κάτσε στα αυγά σου και ασε την βάφτιση που για μας τους χριστιανούς δεν είναι πάρτυ και δεξιώσεις αλλά κάτι άλλο.να αγιάσει ο Παπας με την ενέργεια του.ούτε με κακ´ια το έκανε ούτε με μίσος.ουσιαστικά προστάτευσε το παιδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλουμε μια εκκλησία που θα κάνει στα φανερά αυτά που κάνει τώρα στα κρυφά. Στο δίλημμα Βοθροδοξία ή Εωσφόρος διαλέγουμε το δεύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλουμε μια εκκλησία που θα κάνει στα φανερά αυτά που κάνει τώρα στα κρυφά. Στο δίλημμα Βοθροδοξία ή Εωσφόρος διαλέγουμε το δεύτερο.

    18 Οκτ 2011 10:13:00 μ.μ.
    Απελπισμένος μου φαινεσαι.χωρίς νόημα ζωης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα, πρώτον τη τάξει σχολιαστή. Συγχαρητήρια στον άγιο πατέρα για τη μεγαλοψυχίαν και μετριοπάθειάν του. Όχι μόνον δεν διέταξε να καεί στην πυρά το άπιστο ζεύγος και να μείνει αβάπτιστο το βρέφος που επέλεξαν οι σατανάδες, αλλά δέχθηκε παρά ταύτα να τελέσει αυθημερόν το μυστήριον και μάλιστα αδελφός του απίστου, θεωρώντας προφανώς επαρκή την θείαν τιμωρίαν του τραυματισμού της χείρας του παρ'ολίγον νονού - βελζεβούλ. Εύγε πάτερ, η διακονία σου προοιωνίζεται λαμπρά και θεόπνευστος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γιατι δεν δωσανε ενα φακελακι ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν τοσκαγες κανα πεντακοσαρικο η αρχες κλπ θα πηγαιναν περιπατο.Το χρημα ανοιγη ολες τις πορτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά άμα είναι να πάρεις κανένα μόριο για μετάθεση ή διορισμό και παππα παιδιά παντρεύονται με πολιτικό γάμο. Σιγά τι έκανε ο άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξέρω την ιστορία από πρώτο χέρι, είμαι ενορίτης του συγκεκριμένου ιερέως και γνωρίζω τι είχε προηγηθεί την προηγουμένη. Ο δύστυχος ιερεύς είχε συλλάβει επ' αυτοφώρω την παπαδιά να πηδιέται με τον Κ.Ν, νυμφευμένο με πολιτικό γάμο την κουνιάδα του. (Του παπά). Φορτισμένος από το γεγονός, που ο Κ.Ν δηλαδή δεν ήθελε να τελέσει θρησκευτικό γάμο, τα φόρτωσε στον εκ Γερμανίας πόρνο. Άνθρωποι είναι και οι ιερείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εύχομαι η παπαδοπούλα να ερωτευτεί πακιστανό και να παντρευτούν με πολιτικό γάμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΝΤΡΟΠΗ! Δεν διδάχθηκαν τίποτα απο το Ευαγγέλιο, όπου ο ίδιος ο Χριστός συναναστρέφονταν ακόμα καιτη Μαγδαληνή! Κι έρχονται οι απίστευτοι αυτοί τύποι και προσβάλουν βάναυσα τον κόσμο, που έκανε πολιτικό γάμο? Σε τι Θεό πιστεύετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραίος ο παπάς. Να αφήσει τον μικρό Νικολάκη να γίνει ένας μπάσταρδος χριστιανός; Σαν εκείνο το τσογλάνι τον Νικολάκη τον τραγουδιστή, που δεν έχει ιερό και όσιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΔΕΛΦΟΙ δεν αφήνετε τις... παπαριές(!) λέω εγώ και ανοίξτε κανένα Ευαγγέλιο να δείτε ότι Εκείνος δίδαξε αγάπη και μόνο αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ ορθά έπραξε ο παπάς κύριοι,

    και όχι μόνο θρησκευτικώς ορθά αλλά και πατριωτικά,
    δεν πρέπει να υπάρξει άλλη περίπτωση που να λέμε
    στον πρωθυπουργό μας οτι είναι αντίχριστος και ότι
    "τρελλός παπάς τον βάφτισε".

    --Βόγλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ελάτε τώρα και σεις.. Η Μαγδαληνή είχε κάνει θρησκευτικό γάμο αλλά ο λεγάμενος την παράτησε και τα έφτιαξε με την αδελφή του Λαζάρου (Ματθ. γμ΄ 69). Μες την απελπισιά της δόθηκε στον πρώτο ρωμαίο λεγεωνάριο και μετά την πήρε η κάτω βόλτα. Γνωστά πράγματα αυτά. Μετά έπεσε στην αγκαλιά του Κυρίου ζητώντας συγχώρεση και Αυτός μες την ευσπλαχνία Του της την έδωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΚΛΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ; ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ. ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΤΕ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ, ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΗΔΕΥΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΙ. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΟΧΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΕΠΛΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΑ ΔΙΩΧΝΕΙ; ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ; ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ. ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ. ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑ ΧΤΥΠΙΕΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ. ΤΑ ΚΟΥΜΠΑΡΙΛΙΚΙΑ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ. ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΣΕΙΣ. ΑΝ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΛΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΛΕΤΕ. ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΒΛΑΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ. ΣΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ. ΠΕΤΑΤΕ ΡΥΖΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΖΩΣΟΥΝ ΛΕΤΕ. ΜΑ Η ΛΕΞΗ ΡΥΖΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ Υ ΕΝΩ Η ΛΕΞΗ ΡΙΖΑ ΜΕ Ι ΑΡΑ ΠΕΤΑΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΕΣ ΡΙΖΕΣ ΘΕΛΕΤΕ. ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΡΓΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλά να πάθουν αφού δεν πήγανε σ' ένα δημαρχείο να δώσουν ένα όνομα στο παιδί και το δώσανε στον τράγο να τους το πνίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΛΕΤΕ. ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΒΛΑΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ."
    Μπαγασάκο πόσα ξέρεις για τα κατηχητικά.. Σ' έχει στριμώξει παπάς στο ιερό και να σε κυνηγάει γύρω από την άγια τράπεζα; Για ρώτα και 'μένα που του έχυσα στη μούρη το άγιο δισκοπότηρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το μονο ορθο σχολιο ειναι του προηγουμενου. Οσο υπαρχουν μαλακες που ππιστευουν οτι κατεβηκε το αγγελακι και τους γαμησε το μαρακι τοσο θα τους πηδανε τα ρασσοκούραδα! Ξυπνηστε χριστιανομαλακες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγω δεν τακαταφερα και με στριμωξε ο Παπας κι απο τοτε την κουναω την αχλαδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. >>Προς 19 Οκτ 2011 1:01:00 π.μ.:

    Το πύρινό σου κήρυγμα «αγάπης» φανερώνει γνήσιο χριστιανό ορθόδοξο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. τι γελοίος παπάς..σαν δεν ντρέπονται λίγο..τι να "προστατεύσει" ρε βλήμα και εσύ πρωί πρωί..άντε για να κοιτάς και blogs κοίτα και την τσοντούλα σου και μετά πες 3 φορές το "πάτερ ημών" για να σωθείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πέστα μαλαματόστομε και αργυρομόλυβε μήπως και ξυπνήσουν μερικά αφελή πρόβατα εδώ που ψάχνουν απεγνωσμένα για τσοπάνη μπινε η ΑΡΧΗΜΑΔΡΙΤΗ Κ-Ω-Λ-Ο-ΜΠΑΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έλληνας ή Εβραιοχριστιανός ;;;

    17 αιώνες τώρα οι ρασοφόροι,
    πνευματικοί πράκτορες του Ισραήλ,
    προσπαθούν να μας αφελληνίσουν.

    Θέλουν να μας αποκόψουν από το τρισένδοξο παρελθόν μας, να μας πείσουν ότι είμαστε απόγονοι του Αβραάμ, Ισαάκ, της Σάρας,Μάρας και του κακού συναπαντήματος!!

    Από το Δημοτικό μέχρι το Πανεπιστήμιο μας κάνουν πλύση εγκεφάλου.

    Με την τεράστια οικονομική τους ισχύ,και τα χρήματα των φορολογουμένων προσπαθούν να μας ελέγχουν με τονφόβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο Χριστός εδωσε εντολή στους μαθητές του να πάνε στους Ιουδαίους, και να αφήσουν ήσυχους τους Έλληνες…

    Μπορείτε κύριοι να μην ασχολείστε επιτέλους με εμάς!

    Οι Έλληνες είχαν τη δική τους θρησκεία, την οποία με τη βία αλλάξατε,σφάζοντας, καίγοντας, δημεύοντας περιουσίες όσων δεν ήθελαν να αλλαξοπιστίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Παππούλη, που λεν στο χωριό μου. Εκείνο σε πείραξε; Η παιδεραστία, η κλεψιά από τα παγκάρια των παπάδων δεν σε πείραξαν; Σε λίγο θα είστε γραφικοί με τα μαύρα σας φουστάνια.
    Πέρασε η εποχή που τρέχαμε σαν ραγιάδες να σας φιλήσουμε το χέρι. Τώρα το δικό μας το χέρι, κατεβαίνει στην Ισημερινό μας και τα ξαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τετοιες χαζομαρες συμβαινουν και δεν εχω καμια ορεξη να παω στην εκκλησια.

    Αρκετα τσεπωνει το παπαδαριο... γιατι δεν μπορει να συμβαλει στο χρεος της Ελλαδας?

    ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΤΡΑΓΟΠΑΠΑΔΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Για το αν είναι κάποιος παντρεμένος και με ποιόν τρόπο είναι εβέστιτο προσωπικό δεδομένο, δεν είχε κανένα απολύτως δικαίωμα να ρωτήσει ο παπάς και καμία απολύτως υποχρέωση να απαντήσει ο νονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση