GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ολάντ νικητής στις εκλογές των Σοσιαλιστών στη Γαλλία...

Το εισιτήριο για τις προεδρικές εκλογές του 2012 κερδίζει ο Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών για το χρίσμα των ...

Το εισιτήριο για τις προεδρικές εκλογές του 2012 κερδίζει ο Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών για το χρίσμα των Σοσιαλιστών στη Γαλλία. Συγκεκριμένα, με καταμετρημένα τα δύο τρίτα των ψήφων ο Ολάντ, που δεν έχει καταλάβει κάποιο υπουργικό αξίωμα στο παρελθόν, προηγείται με ποσοστό 56,5% έναντι 43,5% της αντιπάλου του, Μαρτίν Ομπρί.
Όπως όλα δείχνουν, ο Φρανσουά Ολάντ θα είναι ο αντίπαλος του νυν προέδρου Νικολά Σαρκοζί και θα...
 διεκδικήσει την επάνοδο των Σοσιαλιστών στα Ηλύσια Πεδία, μετά από μία 17χρονη παράδοση συντηρητικών προέδρων.
Την ήττα της παραδέχθηκε η Μαρτίν Ομπρί, πρώην υπουργός Εργασίας και κόρη του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ, ενώ απηύθυνε έκκληση για ενότητα και συσπείρωση.  «Θα επενδύσω όλες μου τις δυνάμεις για να διασφαλίσουμε ότι ο Ολάντ θα είναι ο πρόεδρος της Γαλλίας σε επτά μήνες από τώρα», διαβεβαίωσε.
Ο «εκλεκτός» των Σοσιαλιστών και πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, έμεινε τελικά εκτός κούρσας, μετά τη σύλληψή του στη Νέα Υόρκη για την υπόθεση της σεξουαλικής επίθεσης σε καμαριέρα ξενοδοχείου, με το κατηγορητήριο ωστόσο εναντίον του να καταρρέει τον περασμένο Αύγουστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση